DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
mai 9, 2013 In Jurnale de călătorie

Turist in Istanbul: Generalitati

Neata! Astazi plecam la plimbare! Sper ca sunteti pregatite! Daca ati mai fost pana acum, va invit sa va reamintiti locurile; daca nu, voi incerca sa va trezesc dorinta de a vizita marele oras.
In Turcia am stat vreo doua saptamani acum cativa ani. Insa nu am avut decat o zi si un pic la dispozitie in Istanbul, asa ca nu cunosteam foarte bine orasul. De indata ce am prins cateva zile libere am plecat spre tara narghilelelor, a cadanelor si a kebabului 🙂
Voi incepe o noua serie pe care o voi adauga in Jurnalele mele de calatorie si sper sa va faca placere sa calatorim impreuna in Istanbul. Bineinteles, voi incepe cu generalitatile!
Prima oara cand am fost in Turcia am mers cu avionul. Atunci am platit 15 lire turcesti pentru viza si am plecat spre oras. Simplu, nu? Acum insa am mers cu masina, asa ca voi scrie cateva lucruri pe care a trebuit sa le aflam pe propria piele si care cu siguranta va vor folosi daca veti alege aceeasi modalitate de a ajunge in aceasta tara. Sa o luam pe rand:
Drumul din Bucuresti catre Istanbul a durat aproximativ opt ore. Am plecat intr-o dimineata la 6, iar la 14 deja eram in Istanbul. De acolo a inceput distractia – aglomeratie groaznica..
Drumurile de la bulgari nu sunt nici bune, nici rele. Sunt practicabile – cu exceptia unui tronson in care se fac lucrari si traficul este deviat. Pe strazi pline de gropi, vai masinilor noastre! Va sfatuiesc sa plecati la drum cu o masina mai inalta! Se platesc taxe de pod la Ruse si rovigneta (care poate fi facuta pe minim 7 zile. Daca nu aveti leva, platiti cu cardul – platind cu lei veti achita cam dublu). Atentie la limitarile de viteza – bulgarii stau la panda.
Vama am trecut-o la Edirne si a durat ceva, pentru ca a trebuit sa stam la patru controale. Au intrebat de actele masinii, de rovigneta pentru Bulgaria, s-au uitat la data de expirare a pasapoartelor – deci aveti grija ca totul sa fie in regula.
Dupa ce am trecut de vama, am intrat pe autostrada. Foarte frumos, altii au, noi n-avem. Problema a fost insa cu plata autostrazii. Intuiam ca trebuie sa platim, dar pe cine am intrebat nu a stiut sa spuna mai mult de “card”. Card, card, dar de unde? Am observat punctele de intrare pe autostrada, casutele acelea si ne asteptam sa gasim si persoane la ghiseu care sa ofere asistenta, card, orice. Insa barierele erau ridicate.. si am mers mai departe, presupunand ca vom plati la iesirea de pe autostrada (in Malaezia asa era, intrai pe autostrada si plateai la iesire – de aceea nu mi s-a parut nimic ciudat). Si am tot mers pana am iesit de pe autostrada – s-a repetat aceeasi poveste: bariere ridicate, nimeni care sa ne poate spuna ce e de facut!
Cu chiu cu vai am gasit hotelul, am parcat si am incercat sa aflam ce e cu autostrada si cu plata ei. Asa am inteles ca noul sistem de plata al autostrazii se numeste HGS si ca intr-adevar, avem nevoie de un card pe care il incarcam si de pe care ni se ia automat suma de bani aferenta tronsonului. Cardul acesta se cumpara de la PTT (posta), iar un punct PTT il gasiti in Grand Bazaar (Marele Bazar). Nu va spun pe la cate banci ne-am plimbat pana sa aflam ca PTT elibereaza cardul, ca n-are rost. Asadar, avand aceasta informatie, am mers la PTT si acolo am intrebat de plata. Ni s-a spus ca putem sa ne facem un card (eliberarea sa costa 15 lire turcesti) sau putem sa lipim un abtibild pe oglinda (eliberarea sa costa 5 lire) – pe unul sau pe altul trebuia sa il incarcam cu suma de bani dorita. Pentru ca nu aveam ce face cu cardul, am luat abtibildul.
Foarte important: daca numarul masinii este fotografiat de doua ori (prima oara cand am trecut nu s-a intamplat nimic, a doua am observat si noi fotografierea – deci la urmatoarea fotografiere) veti fi trecuti pe o lista “neagra” iar amenda va fi de 11 ori mai mare decat pretul pe care trebuia sa-l platiti initial. Inca un aspect important: achitarea se poate face si ulterior, asa cum am facut noi.
Am platit abtibildul (45 de lire), l-am lipit frumos pe spatele oglinzii si nu am avut nicio problema. Veti primi un pliant care va va arata exact pozitionarea abtibildului – din pacate el este scris in turca si daca nu stiti, va uitati doar la poze.
La intors am observat ca pe sensul nostru de dus catre Edirne exista PTT; practic, daca vreti sa fiti in legalitate din prima ora in care ati pus piciorul pe taram turcesc, va puteti opri pe dreapta, traversati autostrada pentru a ajunge pe celalalt sens (nu am vazut nicio pasarela…..) si cumparati de acolo cardul/abtibildul. Depinde de voi – eu va spun doar ca nu am avut probleme platind mai tarziu.
Buunn si daca ne-am luat de-o grija cu asta, inchei paranteza; intram in Istanbul. O aglomeratie cum n-am mai vazut de mult! Bucuresti e mic copil. Si intr-un final ajungem in zona in care aveam cazare – Sultanahmet, mai exact. Acolo, majoritatea stradutelor cu sens unic. Urci, cobori.. nici nu imi imaginam ca Istanbul este un oras asezat pe dealuri si coline. Din nou, va spun ca o masina mai inalta e perfecta, pentru ca panta e destul de mare. Ah, si daca se poate si mai micuta, ar fi perfect. Veti vedea ca locurile de parcare lipsesc cu desavarsire! Stiind asta, am decis ca locul de parcare sa fie principalul aspect de luat in considerare in alegerea hotelului.
Hotel care, intre noi fie vorba, nu mi s-a parut chiar ieftin: in jur de 60E/noapte. L-am gasit cu chiu cu vai, stradutele fiind inguste si intortocheate. Localizat foarte bine, in zona Sultanahmet, pe strada Kadirga. De fapt, a fost noroc chior: am oprit sa intreb pe cineva unde este hotelul si era fix in fata :).  Fara firma, insa, ci numai scris pe geam. Unde mai pui si ca domnul pe care l-am intrebat mi-a raspuns in romana 🙂
Si a inceput “cazarea”. Din start am intrebat de parcare. “But ov corssssss!!” Si trimite un copilandru in fata buticului (la parter e un restaurant mic); el ia doua biciclete care tineau locul ocupat si.. aia e parcarea privata. Va dati seama ca mi-a cazut fata. In descrierea hotelului aveam “parcare privata pentru 6E/zi” (care se adaugau la pretul camerei) si la fata locului am gasit un mic buzunar pe strada. Mhmmm, ne uitam imprejur, nu e loc nici sa parchezi o bicicleta (ca doar parcaseram noi acolo), asa ca n-am mai comentat nimic. Am vrut sa mergem la hotel. Cand colo, alta surpriza: camera a mai fost inchiriata pentru o zi de o familie de romani (like i’d care!) si vom fi cazati in alta parte, la un hotel mai scump! Nu m-a impresionat “mai scump” asta, eu am inceput iar cu locul de parcare :). Am ajuns la hotelul mai scump si au vrut sa ne dea o camera la subsol. Doamne iarta, m-am strambat instantaneu si am zis ca eu nu accept asa ceva. Hotelul era, intr-adevar, 90E/camera, dar eu nu pot sa dorm in beci si pace. Indiferent daca are pat cu baldachin, lebede din prosoape si petale de trandafiri peste tot. Eu vreau sa vad soarele, vreau soare!! In plus, eu am venit sa umblu in oras, nu sa stau in hotel, deci nu. Vede tipul asta ca nu ma convinge de niciun fel, asa ca da niste telefoane si mergem la alt hotel. Aici ne este oferit un apartament :D. Pai da, asa mai merge! Am parcat masina in fata, era o strada care se infunda, asa ca a fost in regula. A doua zi am mers la hotelul pe care il rezervaseram. Mi-am facut un pic griji cand a trecut masina de gunoi pe langa masina parcata (au dat iarasi bicicletele deoparte), insa a fost suficient loc si daca a incaput ea, totul avea sa fie in regula cu “parcarea privata”.
Trecand peste aceste detalii administrative, ca sa le numim asa, va pot spune despre Istanbul ca este un oras imens. Are o populatie de aproximativ 14 milioane de locuitori (Romania are 22!). Este impartit in partea europeana si partea asiatica; se spune ca partea din urma este mai ieftina, insa mie nu mi s-a parut.
Este un oras al contrastelor, un oras mereu viu, un furnicar. Insa este bine de stiut ca duminica multe dintre magazine sunt inchise – lucru care pe mine m-a dezamagit un pic.
Moneda locala este lira turceasca, iar simbolul un t cu doua liniute, ca si euro. La inceput mi s-a parut ca un restaurant are preturile in euro si ma intrebam de ce? – pana cand am inteles despre ce e vorba. O lira inseamna cam 2 lei.
Eu l-am regasit foarte schimbat fata de 2009 cand l-am vizitat prima oara. Si foarte scump, comparativ cu atunci, de ce sa nu recunosc! De asemenea, am vazut ca turcii au invatat intre timp engleza sau au adus straini care le deservesc afacerile: cat de amuzant era ca eu in centrul Istanbulului vorbeam spaniola cu Ana, originara din Madrid? 🙂
Pentru o calatorie mai frumoasa in Istanbul, am decis sa impart astfel postarile:
Turist in Istanbul: Generalitati
Turist in Istanbul: 1. Prima zi in Istanbul
Turist in Istanbul: 2. A doua zi in Istanbul
Turist in Istanbul: 3. Ultima zi in Istanbul
Turist in Istanbul: 4. Ultima zi & Ce trebuie neaparat sa faceti
Turist in Istanbul: 5. Ce am cumparat din Istanbul

Sper ca ma veti insoti in aceasta calatorie!

Share35
Pin
35 Shares
Jurnale de călătorie
Previous StoryNe-am facut lifting! :-)
Next StoryProduse consumate in ultima perioada

Related Articles

  • vulcanii noroiosi berca buzau
    Turist în România. Vulcanii Noroioşi, Berca, Buzău
  • Copenhaga, Danemarca
    Leapșa călătoriilor: The Travel tag

30 replies added

  1. fashion doctor mai 9, 2013 Răspunde

    am fost in turcia, nu insa la istanbul.desigur,imi doresc sa-l vizitezi. cred ca mai bine cu avionul.pupp

    • MeG mai 9, 2013 Răspunde

      Stella, e mult mai comod si rapid cu avionul, dar daca vrei sa iti cumperi cate ceva si sa ai flexibilitate.. masina rulz 🙂
      Te pup si eu|!

  2. Très Chic mai 9, 2013 Răspunde

    am fost si eu. aceeasi problema cu autostrada. doamne ce aglomerat e si ce trafic, bine ca nu conduceam eu. in rest, mi-a placut foarte mult. este o alta cultura, alta viata, dar frumoasa. mai ales cand incepea sa cante muezinul noaptea, era de vis. te pup.

    • MeG mai 10, 2013 Răspunde

      Da, Tres Chic, de fiecare data cand dau peste o astfel de aglomeratie ma gandesc ca eu condamn Bucurestiul.. dar intotdeauna se paote si mai rau 🙂
      Asa asa, ca incurajare.
      Te pup!

  3. bydee-make-up mai 9, 2013 Răspunde

    Vreau sa vizitez alaturi de tine Istambulul, altfel nu se poate momentan. ;))
    Pupici

    • MeG mai 10, 2013 Răspunde

      :* Pregatesc in continuare postarile!

  4. Alina mai 9, 2013 Răspunde

    pfuai, cata birocratie. am mai auzit eu cateva povesti despre turcia..

    sa ma scuzi, dar m-a pufnit rasul cand am citit de beci :))). toate ca toate, dar oamenii astia nu stiu ca unii sufera de claustrofobie?

    hmmm. acum cativa ani doream enorm sa ajung in Turcia, in 2010 am ratat excursia, dar in ultimii trei ani parca mi-a scazut entuziasmul. mai astept alte postari de ale tale sa ma dumiresc ce vreau sa fac :)).

    • MeG mai 10, 2013 Răspunde

      Alina, intamplari de-astea pot aparea in orice tara, asa a fost sa fie la mine :). Dar asta nu mi-a stricat excursia, chiar e foarte frumos si se merita sa mergi!

  5. Mihaela Pojogu mai 9, 2013 Răspunde

    Nu am fost dar e bine ca ne impartasesti 🙂

    • MeG mai 10, 2013 Răspunde

      Sper sa va placa povestea mea 🙂

  6. Gabryelles Blog mai 9, 2013 Răspunde

    Am fost si eu in Turcia, insa din pacate nu am avut ocazia sa stau in Istanbul. Am fost cu autocarul, asa ca nici o problema cu taxe, carduri etc. Este foarte util articolul tau, deoarece data viitoare o sa ma duc cu masina si este nevoie de aceste informatii.
    Pe partea asiatica, este intr-adevar mai scump, fiindca acolo stau mai mult bogatasii. Eu chiar ameteam cand mergeam cu masina pe strazile acelea curbate. 😀 In rest am doar cuvinte de lauda despre aceasta tara si despre oamenii care o locuiesc. Asteptam si celelalte articole. :*

    • MeG mai 10, 2013 Răspunde

      Gabryelles, ma bucur ca vezi utilitatea. Nici eu nu am stiut cand am fost si daca tot am aflat, am zis sa scriu mai departe.
      Vor veni si celelalte articole, merci! :*

  7. Roxana Voicu mai 9, 2013 Răspunde

    De abia astept continuarea!:)

    • MeG mai 10, 2013 Răspunde

      🙂

  8. Dana mai 9, 2013 Răspunde

    E primul pe lista mea, imi doresc din suflet sa ajung acolo. M-ai pocnit unde ma doare. :))

    • MeG mai 10, 2013 Răspunde

      Dana, iti tin pumnii sa ajungi cat mai repede! Desi de acum incepe sa fie foarte cald.. Ce-ai zice de septembrie? 🙂

  9. ~♥~Cristina♥Cris~♥~ mai 9, 2013 Răspunde

    Foarte frumos Istanbulul abia aștept sa merg iar 😀
    Îmi place tare mult noul header al blogului <3
    Pupici*

    • MeG mai 10, 2013 Răspunde

      Merci, Cris! :*
      Mergem zilele urmatoare! 😀

  10. Gabriela Streche mai 9, 2013 Răspunde

    Super, ma bucur ca ne plimbam din nou impreuna prin tari pe care eu nu le-am vizitat pana acum.

    Stii ca in iarna ma gandeam sa vizitez thailanda cu cativa prieteni si cand am avut nevoie de informatii la blogul tau am fugit :D. Inca nu am inceput sa ne pregatim pentru ca au aparut altele intre timp dar eu tot sper ca in decembrie sa mergem acolo 🙂

    • MeG mai 10, 2013 Răspunde

      Gabriela, ma bucur ca informatiile pe care le-am scris ajuta 🙂 Daca plecati si pot sa te ajut cu altceva, sa-mi scrii.
      :*

  11. Renata mai 10, 2013 Răspunde

    Mi-am propus si eu sa vizitez Istanbulul :D. Sper sa ajung cat mai repede.

    Daca ai chef ti-am dat tag :)) : http://jurnalulrenatei.blogspot.ro/2013/05/super-sweet-blog-award.html

  12. ramona mai 10, 2013 Răspunde

    Interesante informatiile pentru cei ce doresc sa viziteze orasul, eu inca n-am ajuns aici, e pe wishlist, insa sunt altele inaintea lui… Asteptam si urmatoarele postari!

  13. Heavenly mai 11, 2013 Răspunde

    Frumoasa calatorie! Astept si continuarea, cu multe pozici 🙂

  14. piece d'art mai 11, 2013 Răspunde

    Din ce povestesti, cu siguranta n-o sa ma duc vreodata in Istanbul si cu atat mai putin, Turcia. Nu-s claustrofoba, dar cladirile ingramadite si stradutele cat o macaroana ma sufoca.
    Iti admir curajul si rabdarea de care ai dat dovada!

  15. DaliaCighir mai 20, 2013 Răspunde

    Nu am fost niciodata in Turcia, desi mi-as dori extrem de mult 😀 Imi place acest topic, abea astept sa le citesc si pe restul !

  16. Corina Cosa mai 6, 2015 Răspunde

    e foarte frumos ..l-am vizitat si eu .:)

    • From Meg with Love mai 6, 2015 Răspunde

      ma bucur, Corina! e un oras care merita vizitat!

    • Corina Cosa mai 6, 2015 Răspunde

      am savurat fiecare articol…ce ai facut in fiecare zi….si eu am marcat ce ai vizitat tu,,,singurul lucru pe care nu l-am experimentat a fost hammamul. in rest…nu mi-a placut in mod deosebit mancarea….singurele mai bune sunt dulciurile …si orezul cu lapte :D…si simplul ala sandwich cu peste de pe barca 🙂 dar de vizitat ..e remarcabil absolut tot 🙂 multumesc pentru ca mi -ai readus amintirile inapoi 🙂

    • From Meg with Love mai 8, 2015 Răspunde

      Corina, cu mare drag!
      Data viitoare, daca mai ajungi, sa incerci si un hamam. E ceva diferit si daca tot esti pe loc, se merita 🙂
      Sa ai o zi frumoasa!

  17. Pingback: Ce să faci cu copilul în Istanbul - mini vacanța noastră de 1 iunie

    […] Pentru informații referitoare la drum, motorină, taxe și alte lucruri administrative, puteți intra aici. […]

    Răspunde

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Top 5 irigatoare bucale pe care să le încerci - AdinaArustei.Ro la Cum alegi un irigator (duş) bucal? Modele şi recomandări
  • 20 de idei de pachet pentru școală - inspirație #4 - Super-Mami.Ro la Chec pufos cu fructe sau cu cacao
  • Ce să faci cu copilul în Istanbul - mini vacanța noastră de 1 iunie la Turist in Istanbul: Generalitati
  • Şamponul pentru cai - mit sau adevăr? la Cum îngrijeşti pielea cu dermatită seboreică
  • Unde Gasesc Gardasil 9 - Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Vaccinul Impotriva HPV la Vaccinul HPV – experiența mea cu cele trei doze

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


adina.arustei

View

Iun. 23

Open
Nu aș fi putut număra vreodată câte zeci, sute, mii, milioane (poate?) de petale erau aici 🙏
La fel cum nu pot cuantifica iubirea pentru copilul meu cu păr de soare. ☀️ 
Nu există cifre de astea SF - și am studiat câte ceva legat de numere în politehnică 🤪
La mulți ani, Ingriduț! Te iubesc atât de tare, că vor să sune la salvare... ❤️
---
#happybirthday #happiness #happy #happy8 #motheranddaughter #straziledinbucuresti #bucharest #play #playing #me #motherdaughter #freedom #free #wild #petals #playtime

Nu aș fi putut număra vreodată câte zeci, sute, mii, milioane (poate?) de petale erau aici 🙏

La fel cum nu pot cuantifica iubirea pentru copilul meu cu păr de soare. ☀️
Nu există cifre de astea SF - și am studiat câte ceva legat de numere în politehnică 🤪

La mulți ani, Ingriduț! Te iubesc atât de tare, că vor să sune la salvare... ❤️

---
#happybirthday #happiness #happy #happy8 #motheranddaughter #straziledinbucuresti #bucharest #play #playing #me #motherdaughter #freedom #free #wild #petals #playtime
...

adina.arustei

View

Iun. 16

Open
Așa cum există albastrul de Voroneț, așa există roșul de Nescafé pentru mine 🤭
Cana roșie, emblemă, îmi amintește de studenție, de nopțile lungi în care învățăm chimie, RM 1, RM 2, TM, fizici... Nu pot să nu zâmbesc atunci când văd brandul.
Așa că am mers cu mare bucurie într-un #presstrip la malul mării, în care am vorbit cu oameni faini despre cafea. 
Mi-am încărcat bateriile, am învățat să prepar un frappe  Kit Kat și am plecat cu Nescafé curgând pe vene, cum bine zice @irina_siminenco 🤭🤭
Voi aveți vreo amintire legată de Nescafé?
---
#racorestetecuNescafe
#goodfoodgoodlife
#NestleProfessional
#presstrip #romanianblogger #nescafe #kitkat #kitkatromania #bloggerstyle #bloggerevent

Așa cum există albastrul de Voroneț, așa există roșul de Nescafé pentru mine 🤭
Cana roșie, emblemă, îmi amintește de studenție, de nopțile lungi în care învățăm chimie, RM 1, RM 2, TM, fizici... Nu pot să nu zâmbesc atunci când văd brandul.
Așa că am mers cu mare bucurie într-un #presstrip la malul mării, în care am vorbit cu oameni faini despre cafea.
Mi-am încărcat bateriile, am învățat să prepar un frappe Kit Kat și am plecat cu Nescafé curgând pe vene, cum bine zice @irina_siminenco 🤭🤭
Voi aveți vreo amintire legată de Nescafé?

---
#racorestetecuNescafe
#goodfoodgoodlife
#NestleProfessional
#presstrip #romanianblogger #nescafe #kitkat #kitkatromania #bloggerstyle #bloggerevent
...

adina.arustei

View

Iun. 12

Open
Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱 
Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫 
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei ) și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 33:
Ziua 1:
💫 Roșii cherry, conopidă 
💫 Sandwich cremă de brânză + omletă 
💫 Măr golden
Ziua 2:
💫 Castravete 
💫 Căpșune 
💫 Lipie cu cașcaval 
Ziua 3:
💫 Sandwich pâine cu măsline + cașcaval+ carne de pui
💫 Cereale 
💫 Struguri hamburg
Ziua 4:
💫 Măr 
💫 Wrap 
💫 Castravete și roșii cherry 
Ziua 5:
💫 Arahide 
💫 Struguri 
💫 Sandwich cremă de brânză și miere
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #pachetulluiIngrid #pachetel #pachetpentruscoala #pachetscoala 
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #creativefood #creative #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep

Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei ) și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️

#pachetulluiIngrid - săptămâna 33:
Ziua 1:
💫 Roșii cherry, conopidă
💫 Sandwich cremă de brânză + omletă
💫 Măr golden
Ziua 2:
💫 Castravete
💫 Căpșune
💫 Lipie cu cașcaval
Ziua 3:
💫 Sandwich pâine cu măsline + cașcaval+ carne de pui
💫 Cereale
💫 Struguri hamburg
Ziua 4:
💫 Măr
💫 Wrap
💫 Castravete și roșii cherry
Ziua 5:
💫 Arahide
💫 Struguri
💫 Sandwich cremă de brânză și miere

💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #pachetulluiIngrid #pachetel #pachetpentruscoala #pachetscoala
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #creativefood #creative #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
...

adina.arustei

View

Iun. 7

Open
Și persoana care vindecă are nevoie de vindecare 🙏
Și persoana care planifică mereu totul are nevoie de surprize 🥳
Și persoana care dăruiește are nevoie să primească 🎁
Și persoana care se gândește la toți are nevoie să fie în gândurile celorlalți 💌
Și persoana care surprinde are nevoie să fie surprinsă ❤️‍🩹
... și ce altceva mai adăugăm pe listă?
---
#adiza #ganduri #ganduribune #intrebari #whatif #tbt #oops #error #shortcircuit #selflove #love

Și persoana care vindecă are nevoie de vindecare 🙏
Și persoana care planifică mereu totul are nevoie de surprize 🥳
Și persoana care dăruiește are nevoie să primească 🎁
Și persoana care se gândește la toți are nevoie să fie în gândurile celorlalți 💌
Și persoana care surprinde are nevoie să fie surprinsă ❤️‍🩹

... și ce altceva mai adăugăm pe listă?

---
#adiza #ganduri #ganduribune #intrebari #whatif #tbt #oops #error #shortcircuit #selflove #love
...

adina.arustei

View

Iun. 4

Open
Vine o vârstă la care subiectul #bullying devine din ce în ce mai important 😵‍💫
Deși uneori am impresia că vorbesc ca o moară stricată (iar și iar și iar și iar), sunt convinsă că în căpuțul ei se activează totuși ceva.
Cred cu tărie că ar trebui să fim mai blânzi, mai pacifiști, mai orientați pe soluții. Comunicarea și înțelegerea, acceptarea faptului că avem păreri diferite și că suntem diferiți - iată câteva lucruri pe care le consider importate.
În feed-ul meu de aici, dar și pe www.Super-Mami.ro, veți găsi tratat acest subiect. Și încă mai sunt multe de spus.
Vouă cum vi se pare fenomenul acesta? Doar mie, îngrijorător? 🤔
---
#parenting #parentinginromania #sfaturi #sfaturiutile #sfaturipentruparinti #idei #copii #parinti

Vine o vârstă la care subiectul #bullying devine din ce în ce mai important 😵‍💫
Deși uneori am impresia că vorbesc ca o moară stricată (iar și iar și iar și iar), sunt convinsă că în căpuțul ei se activează totuși ceva.
Cred cu tărie că ar trebui să fim mai blânzi, mai pacifiști, mai orientați pe soluții. Comunicarea și înțelegerea, acceptarea faptului că avem păreri diferite și că suntem diferiți - iată câteva lucruri pe care le consider importate.
În feed-ul meu de aici, dar și pe www.Super-Mami.ro, veți găsi tratat acest subiect. Și încă mai sunt multe de spus.
Vouă cum vi se pare fenomenul acesta? Doar mie, îngrijorător? 🤔

---
#parenting #parentinginromania #sfaturi #sfaturiutile #sfaturipentruparinti #idei #copii #parinti
...

adina.arustei

View

Mai 27

Open
Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 32:
Ziua 1:
💫 Căpșune 
💫 Biscuiți cu pudră de roșcove 
💫 Sandwich cremă de brânză 
Ziua 2:
💫 Castravete 
💫 Biscuiți cu banane și muesli
💫 Roșii cherry + cașcaval 
Ziua 3:
💫 Arahide 
💫 Mini pancakes
💫 Struguri fără zahăr 
Ziua 4:
💫 Chipsuri de cocos și cereale crunchy
💫 Căpșune 
💫 Sandwich 
Ziua 5:
💫 Mini burger 
💫 Struguri fără sâmburi 
💫 Migdale, fistic, fulgi de porumb fără zahăr 
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #pachetulluiIngrid #pachetel #pachetpentruscoala #pachetscoala 
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #creativefood #creative #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep

Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱

Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫

Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️

#pachetulluiIngrid - săptămâna 32:
Ziua 1:
💫 Căpșune
💫 Biscuiți cu pudră de roșcove
💫 Sandwich cremă de brânză
Ziua 2:
💫 Castravete
💫 Biscuiți cu banane și muesli
💫 Roșii cherry + cașcaval
Ziua 3:
💫 Arahide
💫 Mini pancakes
💫 Struguri fără zahăr
Ziua 4:
💫 Chipsuri de cocos și cereale crunchy
💫 Căpșune
💫 Sandwich
Ziua 5:
💫 Mini burger
💫 Struguri fără sâmburi
💫 Migdale, fistic, fulgi de porumb fără zahăr

💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗

-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #pachetulluiIngrid #pachetel #pachetpentruscoala #pachetscoala
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #creativefood #creative #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
...

adina.arustei

View

Mai 20

Open
Voi cum traversați strada, mai ales dacă aveți copilul de mână? 👭
Hai să vă zic cum facem noi:
1️⃣ Ne uităm la semafor. Așteptam să se facă verde pentru pietoni și roșu pentru mașini.
2️⃣ Ne uităm în stânga noastră. Dacă vedem mașini, ne asigurăm că sunt oprite și că șoferul ne-a văzut.
3️⃣ Pășim pe trecere. Ne uităm stânga-dreapta, față, stânga-dreapta-față.
4️⃣ Dacă strada are mai multe benzi, ne oprim după ce am traversat prima bandă. Nu de alta, dar poate vine o mașină cu viteză, șoferul nu ne-a văzut pe trecere din cauza celorlalți participanți în trafic și... 😵‍💫
5️⃣ Ajungem la refugiu, dacă este cazul. Ne uităm din nou la semafor - dacă s-a făcut roșu între timp?
6️⃣ Dacă este verde și mai avem timp, continuăm să traversăm.
7️⃣ Ați ghicit, asigurându-ne că mașinile sunt oprite și șoferii ne văd.
8️⃣ Mai aruncăm un ochi stânga-dreapta.
Și gataaaa!
Vi se pare complicat? Mult? Exagerat? 
Poate că da, dar nu uitați: Siguranța pe primul loc! ✅
Indiferent de ceea ce facem, trebuie să ne asigurăm că suntem în siguranță 🙏
Am susținut mereu respectarea regulilor, mai ales de când am copil. Cred că lucrurile pe care îi învățăm acum le vor fi de folos toată viața, deci este important să pornească la drum cu niște reguli clar conturate. 
✅ Fac parte din campania Primul pas contează, o campanie Kilometrul Bine , și mă bucur grozav că sunt implicată în astfel de acțiuni, atât de necesare!
-----
#kilometrulbine #primulpasconteaza #sigurantapietonala #parebting #sfaturi

Voi cum traversați strada, mai ales dacă aveți copilul de mână? 👭

Hai să vă zic cum facem noi:
1️⃣ Ne uităm la semafor. Așteptam să se facă verde pentru pietoni și roșu pentru mașini.
2️⃣ Ne uităm în stânga noastră. Dacă vedem mașini, ne asigurăm că sunt oprite și că șoferul ne-a văzut.
3️⃣ Pășim pe trecere. Ne uităm stânga-dreapta, față, stânga-dreapta-față.
4️⃣ Dacă strada are mai multe benzi, ne oprim după ce am traversat prima bandă. Nu de alta, dar poate vine o mașină cu viteză, șoferul nu ne-a văzut pe trecere din cauza celorlalți participanți în trafic și... 😵‍💫
5️⃣ Ajungem la refugiu, dacă este cazul. Ne uităm din nou la semafor - dacă s-a făcut roșu între timp?
6️⃣ Dacă este verde și mai avem timp, continuăm să traversăm.
7️⃣ Ați ghicit, asigurându-ne că mașinile sunt oprite și șoferii ne văd.
8️⃣ Mai aruncăm un ochi stânga-dreapta.

Și gataaaa!
Vi se pare complicat? Mult? Exagerat?

Poate că da, dar nu uitați: Siguranța pe primul loc! ✅
Indiferent de ceea ce facem, trebuie să ne asigurăm că suntem în siguranță 🙏

Am susținut mereu respectarea regulilor, mai ales de când am copil. Cred că lucrurile pe care îi învățăm acum le vor fi de folos toată viața, deci este important să pornească la drum cu niște reguli clar conturate.

✅ Fac parte din campania Primul pas contează, o campanie Kilometrul Bine , și mă bucur grozav că sunt implicată în astfel de acțiuni, atât de necesare!

-----
#kilometrulbine #primulpasconteaza #sigurantapietonala #parebting #sfaturi
...

Mai multe...
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Invalid Feed ID.

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2024 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro