Am observat un interes mărit pentru rubrica noastră de culinăreli şi bunătăţi, aşa că asta m-a motivat să fac un nou articol de tip produse culinare consumate. Mai ales că am şi câteva produse pe care le-aţi văzut în comenzi iherb.com şi pe care pare că le-am lăsat în aer. Nu, nu e aşa: dacă mă urmăriţi constant observaţi că la un moment dat revin asupra majorităţii produselor comandate. Să intre vedetele în scenă, aşadar – şi vom începe fix cu patru produse comandate de pe iherb.com (nu vă mai ţin de vorbă):
- Sirop de arţar cu aromă de scorţişoară – Madhava Natural Sweeteners, Organic Maple Cinnamon Agave Pancake Syrup, 11.75 fl oz (347 ml) – preţ întreg: 5.78$. Este al doilea, al treilea (nici nu mai ştiu) pe care l-am consumat şi îmi place extrem de mult. Are o aromă fină de scorţişoară şi este un înlocuitor perfect pentru zahărul alb. Îl adaug în pudding, peste clătite, în măcinişul cu lăptic de la Solaris etc. L-am consumat, însă îl voi comanda din nou.
- afine în ciocolată neagră Stoneridge Orchards, Blueberries dipped in dark chocolate – 142 gr, 16.42 lei – ne-au plăcut foarte mult, delicioase! Deşi dacă mă gândesc bine, nu e chiar uşor să le deosebeşti de clasicele stafide în cioco;
- Ciocolată cu lapte şi pina colada (The Tea Room Chocolate Fusion Milk Chocolate) – 51 gr, 10.9 lei – aşa cum vă spuneam şi în clip, am crezut că este umplută cu cremă. Dar nu, e o ciocolată cu lapte cu aromă de pina colada. Nu m-a dat pe spate, nu o recomand – mai ales la preţul său.
- cremă de cocos organic, Edward and Sons organic creamed coconut – 200 gr, 9.79 lei. Aşa cum vă spuneam şi în unboxingul comenzii în care am plasat cutia, eu prefer unt de cocos organic Artisana, însă domnul din dotare spune că diferenţa de gust e prea mică pentru a justifica diferenţa de preţ (untul de cocos e aproximativ 50 de lei pentru 400 de grame, daaaaaaar are 1 kg greutate din cea standard pentru cel mai ieftin transport). Aşa că o să mai comand vreo două trei cutii din acestea şi ne hotărâm apoi cărei variante rămâem fideli.
- hihihi şi hahaha, am mai văzut pişcoturi. Da, numai că acestea au o parte de ciocolată, după cum puteţi vedea în poză. Sunt bune la gust, însă eu le-am luat pentru că arată minunat atunci când le foloseşti la un tort sau le pui pe o farfurie. Le-am găsit în Carrefour, iar preţul unei punguţe e de aproximativ 5-6 lei.
- din nou, hihihi şi hahaha, am mai văzut Nesquik! Însă eu nu am mai băut de vreo 3-4 ani. Ne-am regăsit şi am aflat că are o nouă formulă, care conţine mai mult fier. Datorită acestui Nesquick am băut în ultimele luni câte un pahar de lapte pe zi – ceea ce nu ai fi văzut la mine. O plăcere vinovată, aş putea spune – dar nimic nu se compară cu un pahar de lapte rrrrrrrece în care pun două linguri de Nesquick! Yumm!
- Caju crud Alesto – punga este luată din Kaufland şi de multe ori am făcut mixuri din merişoare, caju, migdale crude, stafide şi le-am ronţăit între mese. Mă aşteptam să fie umede sau de calitate mai proastă, având în vedere că le-am luat la maxim 15 lei, însă nici nu s-a pus problema! Începe să îmi placă din ce în ce mai mult Kauflandul atunci când vine vorba despre fructe proaspete (au papaya minunată uneori!) sau uscate.
- despre ciocolata poloneză Wedel v-am mai spus în articolul anterior Produse culinare consumate #5. Această cutie a conţinut trei sortimente: ciocolată neagră cu umplutură de lămâie, Pavlova şi zmeură. Extraordinar de delicioase toate! Vi le recomand cu mare plăcere, mai ales că sunt ambalate individual şi vă puteţi opri după una. Două. Trei. Atâââât!
Găsiţi câteva sortimente aici, eu le-am luat de la un supermarket din zonă şi această cutie a costat în jur de 15 lei. - zahăr brut Muscovado Solaris. L-am folosit exclusiv la îndulcirea cafelei. Este un zahăr brut, nerafinat, uşor umed, obţinut din prelucrarea tulpinilor trestiilor de zahăr. Are gust intens de melasă şi ni s-a părut perfect pentru cafea, însă poate fi folosit şi pentru sosuri, prăjituri, siropuri. Punguţa de 500 gr costă 8.3 lei.
- stafide în ciocolată neagră, luate din Lidl de această dată. Le-am luat în grabă ca să avem ceva dulce în maşină (porneam la drum) şi mi s-au părut chiar bune la gust. Văd că în ultima perioadă am fost atrasă de ciocolată neagră şi de fructe confiate, seminţe, aşa că voi mai încerca şi alte variante de acest tip. Punguţa aceasta costă până în 5 lei din câte îmi amintesc şi o voi cumpăra din nou când mai am ocazia. Se potriveşte perfect cu un mix de nuci.
- Fulgi de cocos organici, neîndulciţi, Now Foods – aproximativ 17 lei punga. Nici nu mai ştiu a câta este, pentru că de când i-am descoperit, îi tot comand. I-aţi văzut şi în acest unboxing iherb.com şi vi-i recomand pentru gustul autentic.
- Deliciu roşu Solaris – mix de fructe uscate şi nuci: stafide, caju, migdale, merişor, agrişe, seminţe de pin. Cam ce spuneam eu mai sus, de data aceasta direct ambalat. Perfect pentru o gustare la birou sau de ce nu, în parc. Punguţa costă 10 lei şi eu o împart mereu în două.
- seminţe de chia Solaris – le-am consumat intens în lunile acestea, pentru un tranzit şi o digestie bună. Nu ştiu dacă or fi fost ele responsabile, dar nu am avut mai deloc probleme. De cele mai multe ori le-am adăugat în lapte călduţ (o lingură pe zi) şi le-am lăsat un pic să se umfle, apoi am adăugat banane, cereale, măciniş etc. Conţin calciu, magneziu, fosfor, fier, omega 3, omega 6 şi alte substanţe benefice organismului, aşa că dacă nu le-aţi încercat până acum, daţi-le neapărat o şansă! Punguţa de 300 gr costă cam 12 lei.
- de pe iherb.com am luat şi acest unt de migdale cu sirop de arţar Justin’s Mapple Almond Butter. Din păcate însă, el a fost sărat (deh, uneori pare că nu ştiu să citesc), aşa că l-am folosit mai rar. Am făcut nişte biscuiţi cu el şi mai apoi am pus câte o linguriţă în shake-uri. Aduce foarte bine cu untul de arahide, care mie personal nu îmi place. Preţul său întreg e de 60 de lei (nu mai ştiu cât am dat exact), însă i-am dat cam de pomană, pentru că nu mi-a plăcut, aşa cum vă spuneam. Mă întorc la unt de nuci pecan cu caju, Artisana!
- un alt produs culinar consumat este şi această cutie cu goji. Fie că am pus câteva în smoothie-uri, că le-am mâncat ca atare (într-un mix cu migdale, stafide, alune, nuci) sau că le-am pus în laptele cu cereale de dimineaţa, mi-a plăcut gustul lor. Fructele goji au proprietăţi anti-aging, controlează glucoza şi apetitul şi sunt bogate în fibre. Conţin vitamina B1, calciu, fier, magneziu, potasiu, zinc şi ar ajuta în combaterea depozitelor de grăsime (n-am observat asta :), dar probabil la o administrare mai îndelungată se observă).
Cutia din fotografie o puteţi găsi GreenSense.Ro, preţul unui kg fiind de 60 lei. (dar se găseşte şi în variantă de 500 g sau 250 g. - până să termin acest articol, am mai consumat încă o pungă de Fulgi de cocos organici, neîndulciţi, Now Foods.
- ultimele două produse din acest articol cu produse culinare descoperite în ultima perioadă sunt aceste punguţe cu merişor, ananas şi stafide (prima) şi alune de pădure (a doua punguţă) Choco Creation, îmbrăcate în ciocolată albă, neagră şi cu lapte. Fiecare pungă a costat cam 4 lei şi le-am văzut întâmplător pe un raft al unui supermarket local. La preţul acesta nu are ce mare brânză să fie de capul lor – mi-am zis – însă le-am luat. Spre marea mea surprindere, sunt foarte bune, ciocolata e delicioasă! Mie nu îmi place ciocolata albă, însă în combinaţie cu ananasul este tare bună. Drept urmare, dacă le vedeţi pe vreun raft, vă recomand să le încercaţi.
Decât să iau din nou afinele din prima fotografie, mai bine iau 4 punguţe din acestea! Dacă voi mai găsi, voi lua cu siguranţă.
Şi gaaaaaaata! Acestea sunt ultimele produse culinare consumate în această perioadă. Voi ce descoperiri culinare aţi mai făcut?
Vă pup şi vă trimit un zâmbet – bunătăţi nu mai am ca să le împart cu voi! 🙂
Buna , Adina ! Crema de cocos de la Edward’s nu am mai comandat demult , luasem ultima data unt de cocos de la Nutiva , stiind de la tine cat iti place ! Mi-a placut muuult si sper sa il mai pot cumpara in viitor , sa vad cu transportul pe IHerb ce va mai fi ! Am vazut ca in magazinele on-line se gaseste un unt de cocos organic , dar inca nu stiu daca sa fie la fel de bun macar ca cel de la Nutiva . Fulgii de cocos organici i-ai folosit la lapte de cocos , cumva ? Sunt curioasa daca se poate face din ei un lapte bun ! Si eu iau din Kaufland nuci ca migdale si caju , chiar ca au cel mai bun pret dintre toate hipermarketurile din Iasi , cel putin ! Multumim de articol , avem de unde sa ne inspiram pentru bunatati ! Te pup ! 🙂
Miha, stii de cand tot spun ca fac lapte de cocos, insa nu am apucat pur si simplu. Si eu tot pentru asta am luat o punga in plus, dar… intr-o zi cu soare voi reusi sa iti spun parerea mea vizavi de subiect.
Ma bucur ca am descoperit preturile din Kaufland, chiar sunt foarte bune 🙂
Pupici!
Am dat peste postarea asta “din greseala”, ca sa spun asa, si deja am trecut pe foaie cateva bunatati. Cum e vorba aia, nu tot ce este ieftin, e neaparat prost. Se poate un stil de viata mai healthy si cu bani putini, doar sa vrei. Am zis asta pentru ca majoritatea persoanelor au impresia ca daca vrei sa traiesti mai sanatos, trebuie sa fii loaded.
Unde mai pui ca sunt si delicioase bunatatile de mai sus! ^_^
Sunt mai multe articole de acest gen, sa le iei la rand daca esti pasionata de bunatati 😀 Eu am gasit multe care merita si am scris despre ele 🙂
Already done. Maine mergem sa tocam bani, i can’t wait!!! ^_^
:))) Spor!