De cand am ajuns in Franta, mi-a atras privirea ceaiul cu “réglisse”. M-am uitat, m-am sucit, m-am invartit.. efectiv nu am putut sa imi dau seama ce e réglisse asta. Mai ales ca incepusem sa o vad si pe pachete de bomboane, dulceata si asa mai departe.
Asa ca am luat o cutie de ceai de la Lipton, Saveurs du soir – Infusion Grand Sud. Mi-a placut cum suna numele, eram curioasa de ingrediente.. m-am riscat.
Ingrediente:
Pret: 2.80 E / cutia de 20 plicuri cu snur, ambalate individual.
Ce este de fapt réglisse si cum mi s-a parut ceaiul:
Consultand dictionarul, am vazut ca de fapt réglisse inseamna “lemn dulce”. Imi aminteam vag de el. Asa ca am purces la prepararea ceaiului.
Dupa ce s-a racit un pic, l-am gustat. In viata mea n-am mai baut asa ceva! Si nu o zic in sens pozitiv! Ceaiul are un gust cat de cat bun la inceput, dar lasa un gust ciudat, care efectiv mi s-a oprit in gat. Dupa prima inghititura a trebuit sa servesc un biscuitel ca sa scap de gustul acela oribil! L-am aruncat si cam asta a fost experienta mea cu ceaiul cu lemn dulce!
Voi ati gustat lemnul dulce in preparate de orice fel? V-a placut? Eu cu siguranta il voi ocoli de acum incolo!
Nu am gustat pana acum si m-ar fi tentat sincera sa fiu pentru denumirea sa…
Retinem si ca lemnul dulce trebuie evitat ;)):*
Trebuie incercat o data, gusturile – stii tu. Dar mie mi s-a parut chiar groaznic 🙂
N am incercat, bine ca ni l-ai prezentat;)
Daca ai ocazia, macar gusta-l.. e, totusi, o aroma care suna bine :))
Oh, bine ca ne-ai prevenit! Trebuie sa recunosc ca ambalajul ceaiului este foarte tentant, asa ca atentionarea ta este binevenita. Nu am gustat nimic ce continea lemn dulce pana acum (sau cel putin n-am bagat de seama).
Ahh, da, imi plac plicurile ambalate individul tare mult! Am uitat sa spun asta 🙂
Buna, ai un tag de la mine: http://pulberedediamant.wordpress.com/2012/07/29/liebster-blog-award/
Multumesc de tag! Il voi face cu placere in zilele urmatoare:)
Ce-mi place pasiunea asta a ta pentru ceaiuri. Imi amintesc de vremurile bune in care si eu ma relaxam la un ceai cald. Poate-poate urmarind postarile de genul asta mi se reaprinde pofta.
Trebuie, Gabriela! Sunt sanatoase si in plus…. frigul ne pandeste 🙂 O cana de ceai fierbinte va fi perfecta peste 2-3-4 luni!
nu am baut nimic cu lemn dulce, iar dupa experienta ta am sa fug si eu de el:P
Oricum ador postarile tale si de acest fel pt ca de la tine m-am molipsit si eu cu ceaiurile
PS: ai un tag de la mine
rosemerta.blogspot.com
Merci de tag! Il voi face cu placere.
Am baut sirop cu extract de lemn dulce si a fost… foarte dulce. :)) Mi-a placut gustul chiar daca era mai intens decat ar fi trebuit, ba chiar m-a intrebat inainte farmacista daca am diabet din cauza gustului. Pana la urma cred ca celelalte arome i-au dat acel gust ceaiului tau.
am avut ocazia sa beau la Bran ceai de lemn dulce&menta. Imi pare rau pentru experienta ta neplacuta, eu insa pot spune ca n-am gustat in viata mea un ceai mai bun. si sunt foarte pretentioasa cand e vorba de ceai. depinde foarte mult de ceconcentratie de lemn dulce aveau pliculetele din care ti-ai preparat ceaiul.
am avut ocazia sa beau ceai de lemn dulce & menta cand am fost la bran. pot spune ca in viata mea nu mi-a fost dat sa gust un ceai mai intens ca acela. ne-a placut la toata familia, motiv pentru care, intorcandu-ne din vacanta, am inceput sa scotocim prin magazine dupa miraculosul ceai.