Ca sa luam o pauza de la concurs si de la manichiurile participante – inca mai astept completari pentru doua dintre ele, altfel nu pot sa vi le arat ca si inscrise, – vreau sa va prezint primul ceai pe care l-am cumparat de cand sunt pe meleaguri strain(ez)e. Este vorba despre un ceai de la Lipton pe care cu mare parere de rau, afirm ca nu l-am vazut in Romania. Am totusi o speranta ca s-ar putea gasi in Metro – acolo am gasit mai multe sortimente pe care nu le-am zarit in alte super/hypermarketuri.
Daca ma cititi cat de cat, deja stiti ca am luat ceaiul asta pentru ca are trandafir :). Ca si bonus, lychee. Cred ca incep sa ma indragostesc de lychee (litchi), clar! Mai ales dupa ce am folosit lotiunea de la Avon…
Dar ca sa revin la ceaiuri, va reamintesc ca de muuult tare v-am mai scris despre un ceai asemanator. Este vorba despre cel de la BOH de Lychee si trandafiri. Fix acelasi nume, insa mult mai puternic ca aroma si gust. In plus, sansa ca voi sa gasiti ceaiul de la Lipton e mult mai mare decat cea de a gasi ceaiul de la BOH, nu-i asa? 🙂
Ce informatii gasim pe cutie:
Ce contine fiecare piramida: macese, arome, hibiscus, frunze de portocal, scoarta (? – coaja cel mai probabil :)) de portocal, maltodextrina, lychee si petale de trandafir.
Cat costa:
Eu am dat in jur de 2E pe aceasta cutie si contine 20 de plicuri tip piramida.
Cum mi s-a parut?
Desi lycheea si trandafirul sunt procente foarte mici din total (si nu inteleg de ce se numeste asa, de vreme ce nu sunt ingredientele principale!), ceaiul mi s-a parut… Delicios, divin, suprem! Miros de lychee parfumata impletit cu trandafir.. imi umplu camera de o aroma incredibila!
L-am servit intr-o dimineata de weekend, alaturi de waffe stropite cu lapte condensat si capsune. Da, un rasfat total! Consider ca nu este un ceai pe care sa-l bei zilnic, pentru ca trebuie sa il bei pe indelete, sa ai timp sa visezi..
Va sfatuiesc sa il cautati in magazine daca sunteti fane trandafir si/sau lychee! N-o sa regretati!
Va tenteaza? 🙂
Doamne ce pofta mi-ai facut :)))
Miu, te invit la o ceasca de ceai!! 😀 Eu pregatesc tot, pieptan pisica, o parfumez, ..
desi n-am niciun fel de atractie spre mirosul/gustul de trandafir, daca o sa mai vorbesti asa, o sa-mi provoci o curiozitate-monstru :))
:)) buuun, pai in viata trebuie sa incerci de toate! 🙂
OMG.. mereu ai ceva pe farfurioara care ma face sa salivez pe tastaura ;))
;)) Ceaiul nu merge singur, trebuie insotit de ceva buuuun! 🙂
Corect, ai maaare dreptate ;))
Ador ceaiurile speciale. La mine nu trece o zi fara sa beau macar 3 cani de ceai. Trebuie sa caut si acest sortiment!
Inca o iubitoare de ceaiuri! Ce bine imi pare 🙂
Ai molipsit lumea in jurul tau, nu e asa?
Eu asa am facut :))
Incearca in Metro 🙂
mmmmm ce bine arata!!! parca as vrea si eu 😀
Servim! 🙂
Yamiii! Mi-ai facut pofta! Sunt un mare fan al ceaiurilor.
Mania, si eu la fel! Beau in cantitati industriale 🙂
Spor la degustat si savurat! 🙂
tocmai din acest ceai mi-am facut azi de dimineata:D
Andreea, unde l-ai gasit? (daca esti din Ro)
Mamaaaaaaa,ce inundatie am avut in gura dupa ce-am citit.Cred ca e foarte fain ca aroma.Sincera sa fiu fructul de lichee nu m-a impresionat deloc la momentul la care l-am degustat cu foarte multi ani in urma,dar cred ca in combinatie cu trandafir si ce mai contine pe acolo(scoarta si frunze de portocal) trebuie sa fie superb.Sper din inima sa apara si pe la noi(Romania) ca deja mor de curiozitate.
Neta, este intr-adevar deosebit 🙂
Sper sa il gasesti pe undeva – daca ai fi aproape de mine, te-as invita la un ceai cald! (mai ales ca ploua, ploua si iar ploua…….)
Desi arata atat de bine si din descrierea ta, trebuie sa fie foarte parfumat, imi displace ca are arome adugate. 🙁 Cu siguranta aromele ii dau acel parfum delicat de care vorbesti, nicidecum trandafirul sau lycee…
Ceaiurile cu arome (si/sau cu coloranti)imi par a avea un gust usor artificial, chimic… in ciuda "parfumului" emanat. Eu, in general, le cam evit… Am incercat diverse sortimente si mai scumpe si mai ieftine, si de la noi si din afara… toate avand in comun cel putin adaosul de aroma si la toate am avut senzatia aceea ce ceva artificial…
Aceasta nu apare cand beau, de pilda, un ceai de tei in care am adaugat simple flori de tei … sau un ceai de salvie (cat de parfumata poate fi!:) etc…
Dar da, prezentarea produsului de mai sus…cutia…pliculetele sunt yummy!:)
Andreea, ai dreptate.
Numai ca eu am vazut concentratiile cand am facut pozele! Nicidecum cand am cumparat produsul.. Nu mi se pare corect sa se numeasca "ceai de lychee si trandafir", cand cele doua se gasesc in procent mai mic de …1 %. Da-o incolo de treaba! Nu am pretentii de lychee proaspat stoarsa ( desi o ador 🙂 ), dar nici chiar sub 1%!
Te pup, multumesc de vizita!
In procent asa mic, mi se par ca si inexistente ingredientele respective. 😛 Toata "vraja" in aroma consta, fara aceasta cred ca nu ar avea niciun gust ceaiul la un procent asa mic de petale de trandafir sau de lychee…
A propos, o singura data mi-am luat si eu lychee, mai mult de curiozitate.:P Mi s-a parut ca gustul lor seamana cu cel al unui soi de struguri albi, imi scapa numele… insa, nu m-au impresionat in mod deosebit. M-au surprins in schimb forma si dimensiunea samburelui si coaja… Ma crezi ca am pus pana si un sambure in pamant sperand ca o sa am si eu un mic lychee la un moment dat. :)) Speranta desarta! 🙂 Pup si eu, o seara frumoasa!
Andreea, n-a crescut lychee-ul? Sau cum sa il cheme? :)) Intr-adevar, e carnoasa ca un strugure si dulceaga la gust. Dar parfumattttttttta!
Mie mi-a placut fructul, ce e drept am avut de unde sa o consum proaspat culeasa 🙂
"Micul lychee tree" are ditamai crencile :)) http://images.travelpod.com/users/kevandrach/kev_and_rach.1229159760.lychee-tree.jpg
…dar ce dragut este el per ansamblu…
Probabil ca fructele proaspete sunt intr-adevar parfumate, acum inteleg mai bine afirmatiile de mai sus. 😛
Pe cand, fructele care ajung la noi,in Ro., cred ca-s culese verzi si se "coc" pe drum… :)) incat prea putin li se mai simte aroma, iar daca mai sunt stropite si cu chimicale impotriva daunatorilor… e clar! 🙂
Btw-am cumparat de cateva ori un soi de pere tot chinezesti, sunt aurii si vin ambalate individual in hartie si un saculet alb, pufos. 🙂 Asa arata: http://www.homemarket.ro/media/images/cache/76184647-200×250.jpg Cred ca Nashi este soiul.
Cand sunt tari, sunt dulci-acrisoare si per ansamblu nu au un gust care sa te faca sa mai vrei si o a doua portie… (cel putin nu in cazul meu).
Dar odata, le-am lasat in fructiera cca. 2saptamani. Nu-ti pot descrie ce fructe parfumate devenisera, in plus… parca se topeau in gura, asa textura fina dobandisera… nici nu stiu cum sa descriu mai bine senzatia, oricum cert este ca initial nu cred ca erau coapte, daca dupa 2 sapt au dobandit un gust si un parfum atat de intense si placute.
O zi frumoasa sa ai!:*
Wau, chiar, ce mare e copacelul de lychee! ;))
Pere Nashi sunt cam in toate hypermarketurile si am luat si eu de multe ori. Daca le lasi sa se coaca bine-bine, se moaie si clar, au un gust divin. Eu mancam pere asa dulci si gustoase de la tara, cand eram mica 🙂
Sunt multe fructe interesante pe lumea asta 🙂
Te pup!
Ma mega tenteaza …desi nu le am eu cu trandafir-ul , parca imi vine rau de la mirosul lui daca e prea puternic ,prea dulceag …
intradevar lychee-ul este bestial , am avut ocazia sa gust , bestiali :X
Daca ti-e dor de el,poti incerca si varianta la cutie (compot). Chiar se pastreaza gustul! 🙂
calin andreea daniela, de unde ai luat ceaiul ?????
meggggg, vreau si eu, aoleu ce mi-ai facut !!!
asil
ASIL, daca imi amintesti cand ma intorc acasa, promit sa-ti aduc o cutie 🙂
saru-mana megut, o sa-ti iau si eu tot un ceai, surpriza !
asil