Buna dimi!
Aseara am vrut sa incerc un ceai mai deosebit. Nu mi-a cazut privirea nici pe cel pe care tocmai il cumparasem, nici pe vreounul preferat, ci pe o cutiuta care ma astepta cumintica intr-un colt al sertarului destinat ceaiurilor. Ne-am privit ochi in ambalaj si am decis ca este momentul sa o desigilez pentru a testa ceaiul 🙂
Cred ca am avut o retinere de fiecare data pentru ca era vorba despre un ceai alb. Eu sunt invatata cu ceai verde..
V-am scris aici despre pachetul surpriza trimis de catre Organique.ro, in interiorul caruia am gasit produse noi, pe care nu am avut ocazia nici sa le vad prin magazine (daramite sa le testez). V-am povestit in acest sens despre ceaiul care infloreste!
Am desfacut cutia si inauntru am gasit:
Mi-a placut cum arata amestecul, asa ca i-am mai facut o fotografie:
De pe wiki am luat cateva informatii despre ceaiul alb:
Ceaiul alb este obținut din muguri albi și frunze selecționate, aburite și uscate cu atenție. Se culeg doar frunzele tinere, care sunt acoperite cu un praf argintiu, care devine alb după uscare, fapt care i-a conferit si numele ceaiului: ceai alb.
Caracteristica sa de bază este procesarea minimă, care are ca rezultat un conținut mai mare de nutrienți decât la ceaiul verde sau nergu. În procesul de producție al ceaiului alb, frunzele sunt mai puțin procesate și nu sunt lăsate sa se oxideze. Aceasta menține frunzele mai aproape de starea lor naturală, obținând astfel niște frunze de ceai cu o concentrație mai mare de antioxidanți.
Descrierea oficiala:
Ceaiul Alb este cel mai puţin procesat dintre toate ceaiurile. Conform cercetărilor, Ceaiul Alb are cea mai mare cantitate de anti-oxidanţi dintre toate tipurile de ceai. Varietatea Bujor Alb (White Peony – Pai Mu Tan) este de înaltă calitate şi conţine în mod natural o cantitate scăzută de cofeină.
Noi amestecăm manual, cu grijă, Ceaiul Bujor Alb, de primă clasă, obţinut din Prima Recoltă de Primăvară cu condimente orientale (Cardamom verde proaspăt zdrobit, Anason, Coajă de Lămâie, Coajă de Portocală şi Cuişoare întregi) pentru deliciul dvs. Ceaiul nostru Alb are o aromă fină, cu o notă orientală.
Indicatii terapeutice:
Acnee; Anti-îmbătrânire; Antioxidant; Artrită; Detoxifiere; Eczeme/ Psoriazis
Întăreşte Sistemul Imunitar; Previne apariţia cancerului; Previne apariţia Aterosclerozei
Tonic pentru Inimă şi Sistemul circulator.
Ingrediente:
Ceai Alb (White Peony – Pai Mu Tan), Cardamom Verde, Cuişoare întregi, Anason stelat, Coajă de Lămâie, Coajă de Portocală, (Ingrediente Certificate 100% Organice).
Cum mi s-a parut:
Trebuie sa recunosc ca descrierea lui m-ar fi facut sa il comand :). Suna foarte bine si scriind acest articol mi-am dat seama ca ar trebui sa il includ si pe el in lista ceaiurilor pe care le consum, pentru ca are foarte multe beneficii.
Am adus apa la punctul de fierbere si apoi am adaugat-o in cana in care pusesem deja o lingurita de ceai. Am acoperit si peste trei minute ceaiul meu Solaris arata asa:
Am pescuit ingredientele si l-am gustat. Mi s-a parut destul de gustos, dar parca puteam sa ii aduc ceva imbunatatiri :). Asa ca am adaugat o lingurita de miere si o jumatate de feliuta de lamaie. Si a rezultat…
..un ceai deosebit, asa cum mi-am dorit. Un gust nou, echilibrat, un miros placut, care m-a incalzit. L-am consumat cu mare placere si chiar mi-am rasfatat si simtul olfactiv pe langa papile. Vi-l recomand, il declar ceaiul lunii! Imi pare rau ca nu l-am desfacut mai devreme.
Il puteti gasi pe Organique.ro la pretul de 32,30 lei. Din cutiuta puteti prepara pana la 35 de (cani de) ceaiuri.
Voua va place ceaiul alb? Ati incercat acest sortiment?
eu pun lamaie cu kilul in toate ceaiurile :).
Eu beau toate ceaiurile cu lamaie si miere :)Sa folosesti cu placere toate produsele!
Arata biiine:)
Mmmm, trebuie sa fie deosebit! Imi e dor sa savuram impreuna un ceai :((
De multe ori cand savurez un ceai ma gandesc la tine 🙂
Pe acesta nu l-am incercat dar in general am in casa doar ceaiuri albe si verzi. Am nevoie de ceaiuri noi Megut, incep sa se goleasca cutiutele. Trebuie sa iau masuri.
inca nu, dar am flori de tei din teiul bunicii 🙂
acum, dupa ce am citit articolul , l-am trecut pe lista ” de incercat cat de curand “.
nu am folosit nici un produs 🙂