La prima mea comanda de la magazinul on-line Dacic Cool am adaugat in cos si un borcanel de miere bio cu albastrele. Fiind o oferta de anul nou, am avut posibilitatea sa imi aleg un alt produs cu pret identic drept cadou. Asa ca am ales un alt borcanel cu miere, de data aceasta de cimbrisor. Iata asadar ca astazi va voi vorbi despre doua borcanele parfumate, cu miere bio, Apimond.
Voi incepe cu mierea de albastrele:
Informatii nutritionale:
Informatii oficiale:
Mierea de albastrele de culoare deschisa, usor amaruie, este recomandata pentru afectiunile oftalmologice si ale ficatului.
Provine din apicultura ecologica romaneasca si este recoltata prin metode traditionale din zonele de ses, deal si munte. Albinele culeg nectarul florilor si printr-o alchimie stiuta doar de ele, il transforma in miere.
Este un sortiment deosebit, conditionat la temperaturi de pana la 40ºC pentru a-si pastra intacte toate calitatile nutritionale: enzimele, vitaminele, precum si aroma naturala specifica sortimentului.
Eventualele modificari ale aspectului (cristalizarea si separarea) confirma faptul ca produsul este natural.
Datorita gustului sau fin, este apreciata de majoritatea consumatorilor.
Continut: 350 g.
Provine din apicultura ecologica romaneasca si este recoltata prin metode traditionale din zonele de ses, deal si munte. Albinele culeg nectarul florilor si printr-o alchimie stiuta doar de ele, il transforma in miere.
Este un sortiment deosebit, conditionat la temperaturi de pana la 40ºC pentru a-si pastra intacte toate calitatile nutritionale: enzimele, vitaminele, precum si aroma naturala specifica sortimentului.
Eventualele modificari ale aspectului (cristalizarea si separarea) confirma faptul ca produsul este natural.
Datorita gustului sau fin, este apreciata de majoritatea consumatorilor.
Continut: 350 g.
Al doilea borcanel este cel de miere de cimbrisor.
Informatii de pe eticheta:
Informatii oficiale:
Mierea de cimbrisor de culoare aurie deschisă, este un sortiment cu aromă plăcută şi intensă, bogată în cupru şi bor. Datorită proprietăţilor antiseptice ale uleiurilor volatile de cimbrişor, mierea poate fi folosită în plăgi purulente şi alte infecţii ale pielii. Administrată intern, are proprietăţi expectorante şi calmante pentru spasmele căilor respiratorii, fapt pentru care se recomandă în tratarea tusei, chiar şi a celei convulsive sau astmatice, a bronşitei, guturaiurilor, răguşelii. Mierea de cimbrişor acţionează asupra ficatului şi rinichilor, ameliorând starea lor de funcţionare, poate activa circulaţia, este tonică în cazul anemiilor.
Este un sortiment deosebit, condiţionat la temperaturi de până la 40ºC pentru a-şi păstra intacte toate calităţile nutriţionale : enzimele, vitaminele, precum şi aroma naturală specifică sortimentului.
Eventualele modificări ale aspectului: cristalizarea şi separarea confirmă originalitatea produsului.
Datorită gustului său fin este apreciată de majoritatea consumatorilor.
Astăzi, când se discută cu îngrijorare despre sfârșitul erei antibioticelor de sinteză, care nu mai pot face față rezistenței crescute a microbilor, ar fi poate timpul să ne reamintim despre antibioticele naturale, a căror forță a fost dovedită și de știința modernă: mierea de albine, propolisul și uleiurile volatile. Variabilitatea naturală a compoziției acestor produse asigură adaptarea lor la schimbarea îngrijorătoare a germenilor nocivi. În natura neatinsă de mâna omului, nu se menționează epidemii microbiene la plante, albine sau animale. Acolo, plantele secretă acele substanțe care mențin germenii sub control; rășinile le protejează mugurii, bobocii și mlădițele tinere, uleiurile volatile apară plantele și curăță aerul din jur. Animalele sălbatice și domestice care consumă o hrană naturală sunt sănătoase. Albinele recoltează de la plante nectarul sau seva pentru miere, iar rășinile pentru propolis le folosesc în cuibul lor, pentru curățenie și sănătate.
Oamenii pot alege să-și regăsească sănătatea, utilizând produsele albinelor, adevărate sublimate ale produselor vegetale. Stă în puterea noastră să fim înțelepți, să trăim frumos, în armonie cu plantele și albinele, tovarăși de drum, de la facerea lumii
Este un sortiment deosebit, condiţionat la temperaturi de până la 40ºC pentru a-şi păstra intacte toate calităţile nutriţionale : enzimele, vitaminele, precum şi aroma naturală specifică sortimentului.
Eventualele modificări ale aspectului: cristalizarea şi separarea confirmă originalitatea produsului.
Datorită gustului său fin este apreciată de majoritatea consumatorilor.
Astăzi, când se discută cu îngrijorare despre sfârșitul erei antibioticelor de sinteză, care nu mai pot face față rezistenței crescute a microbilor, ar fi poate timpul să ne reamintim despre antibioticele naturale, a căror forță a fost dovedită și de știința modernă: mierea de albine, propolisul și uleiurile volatile. Variabilitatea naturală a compoziției acestor produse asigură adaptarea lor la schimbarea îngrijorătoare a germenilor nocivi. În natura neatinsă de mâna omului, nu se menționează epidemii microbiene la plante, albine sau animale. Acolo, plantele secretă acele substanțe care mențin germenii sub control; rășinile le protejează mugurii, bobocii și mlădițele tinere, uleiurile volatile apară plantele și curăță aerul din jur. Animalele sălbatice și domestice care consumă o hrană naturală sunt sănătoase. Albinele recoltează de la plante nectarul sau seva pentru miere, iar rășinile pentru propolis le folosesc în cuibul lor, pentru curățenie și sănătate.
Oamenii pot alege să-și regăsească sănătatea, utilizând produsele albinelor, adevărate sublimate ale produselor vegetale. Stă în puterea noastră să fim înțelepți, să trăim frumos, în armonie cu plantele și albinele, tovarăși de drum, de la facerea lumii
Cum mi s-au parut:
Intotdeauna am avut miere in casa. Din aceea luata de la tara, direct de la apicultori :). Nu imi amintesc sa fi cumparat vreodata din supermarket. Asa ca de mica m-am deprins cu ea si am preferat-o pentru indulcirea bauturilor. Fie limonada, ceai sau cafea, la toate folosesc miere. Preferata mea este mierea de salcam, pentru ca are o aroma fina, uniforma. Mierea poliflora o consum doar in cazul in care nu am la indemana mierea de salcam, atat de iubita de catre mine. Mi se pare prea tare, prea multe arome intr-un singur loc.
De obicei adaug o pastaie-doua de vanilie in borcanelul de miere, pentru a o face si mai aromata. Sau pun nuca macinata sau chiar intreaga, yum!
Atunci cand am citit despre miere cu aroma de albastrele, curiozitatea mi-a fost starnita si abia am asteptat sa vina coletul!
Atunci cand am citit despre miere cu aroma de albastrele, curiozitatea mi-a fost starnita si abia am asteptat sa vina coletul!
Dintre cele doua, pot spune ca mi-a placut mai mult mierea cu albastrele. Cea de cimbrisor m-a dus cu gandul la mierea poliflora – nu stiu de ce, dar mi se pare la fel de greoaie, daca pot spune asa. Din acest motiv, borcanelul cu miere de albastrele este pe terminate :).
Eu nu le-am ales datorita proprietatilor pe care le au plantele din care au fost facute (ati vazut ca fiecare pot fi folosite in tratarea diverselor afectiuni), ci pentru ca m-am gandit ca voi regasi noi arome. In concluzie, ambele mi-au placut (pe locul intai aflandu-se mierea din albastrele), insa ma voi intoarcea la mierea mea preferata: cea de salcam.
Pret: 22 lei / borcanel de 350 gr.
Va recomand cu mare drag mierea – personal cred ca nu ar trebui sa lipseasca din casa.
Voi o consumati? Care este sortimentul vostru preferat?
eu din pacate nu am folosit miere in copilarie…incerc sa o folosesc acum cu atat mai mult cu cat sunt consienta ca este extrem de sanatoasa in comparatie cu zaharul..Mierea de la apimond imi place si mie…am incercat pana acum mierea cu vanilie -care este delicioasa- si cea cu zmeura…la fel de buna si aromata..cred ca as fi si eu tentata sa incerc mierea de albastrele..cealalata nu ma atrage atat de mult 🙂
Cu siguranta, in viitorul apropiat( cand voi termina mierea de acasa…am vreo 3 borcane mari ..mi le-a adus o prietena care are stupi) voi recumpara miere de la apimond…mi-a placut ff mult..
te pup draguta mea Meg..
Raluca,
eu pun pastaie de vanilie in miere si devine exxxxxtrem de parfumata si aromata! Sa incerci 😀
Cea cu zmeura ma tenteaza si pe mine.
Te pup si eu!
Trebuie sa vanez si eu o oferta entru ca si mierea mea e pe terminate. ;))
Pupici si o saptamana frumoasa!
Poate pentru Paste, Dee?
Sa fii cu ochii pe ei 🙂
Pup!
Si pe mine m-a tentat mierea de albastrele tocmai pentru ca albastrelele sunt bune pentru ochi, iar ai mei sunt obositi si ar avea nevoie de ceva sustinere, preferabil naturala. Cum cimbrisorul e planta mea preferata pentru ceai, cred ca mi-ar placea si varianta a doua (n-am nimic impotriva aromei mai incarcate)
Din descrierea ta suna bine amandoua, sa-ti fie de folos si sa le consumi cu placere!
PS Cimbru = thyme (nu thime cum scrie pe borcan); totusi cred ca se refera la cimbrisorul de camp si pe ala il cheama in engleza 'wild thyme', 'brotherwort' etc. Am citit ca Apimond participa la targuri internationale, ar trebui sa aiba traduceri corecte 🙂
Blueroses, poate o fi british si american english? 🙂
Si mie mi se pare tare parfumat cimbrisorul in ceai!
Multumesc pentru vizita, pup!
'thime' nu e in nicio engleza din cate stiu 🙂
Eu am grija in fiecare am sa culeg mai mult cimbrisor, bem ceai toata iarna si, in combinatie cu altele, am evitat tusea si raceala (in mare parte, ceea ce e bine 🙂
O zi dulce!
thyme vine de la "thymus serpylum" denumirea stiintifica (latina) a cimbrisorului de camp. pacat ca i-au scris gresit numele, aveam pretentii mai mari de la ei .
nu am luat niciodata cu albastrele , cumpar miere din piata de la apicultor cunoscut insa tare as vrea sa incerc si acest marca cu sortimente diversificate .
Claudia, pentru fetita ta ar trebui sa ai mereu miere in casa! Si cat mai diversificata, sa o pacalesti sa pape, pentru ca e sanatoasa!
Eu am miere de salcam facuta de tatal meu.Din punctul asta de vedere am noroc pentru ca stiu macar de unde este.Nici la mine nu lipsesc borcanele cu miere mai ales ca sunt mai departe de casa.
Stefania
Stefania, esti o norocoasa in acest caz! Sunt sigura ca e 100% naturala.
AI grija de tine, oriunde ai fi 🙂
Eu nu prea consum dar ma atrag cele cu arome…trebuie sa le incerc si eu:D
Macy, s-ar putea sa iti placa! 🙂
Nici mie nu imi lipseste mierea din casa, intrucat unchiul meu are cativa stupi,de obicei miere poliflora, pe care o folosesc la indulcirea ceaiului zilnic, in cafea prefer zaharul brun…astazi am cumparat o miere deosebit de buna, am vazut-o prima data in emisiunile gastronomice de la tv, miere daneza. Cand am vazut-o astazi in Lidl (este sapt scandinava), a cumparat-o si nu am gresit, este deosebita, aromata, nu fluida, dar extrem de fina. Costa 20 ron cutiuta de 450 grame, dar merita din plin. Iulia
Iulia, m-ai facut curioasa! Poate am timp sa ajung si eu in Lidl!
Sa o consumi cu placere!
Tot de salcam pun si eu in ceai. Si atat, ca ness-ul nu merge frecat cu miere, iar de limonada se ocupa barbatul casei.
Haha, sigur, miere cu ness :))
Te pup!
Postarea ta mi-a amintit ca nu mai avem miere in casa de o vreme. Trebuie sa luam masuri. 😛
Ar fi bine, Dana 🙂
Din pacate nu mi-a placut niciodata mierea. Nu mi-a placut gustul si am incercat o vreme sa o consum in diverse moduri insa cea mai acceptabila pentru mine era in cea si limoanda. Acum n-am mai incercat de multa vreme. Dar ma pui pe ganduri si poate ca mi-ar trebui un borcanel pentru indulcirea ceaiului. Macar asa sa mai consum niste miere.
Gabriela, e foarte sanatoasa si cred ca ar trebui sa te pacalesti cumva ca sa o consumi, macar o lingurita din cand in cand 🙂
Mi s-a facut o pofta nebuna de miere! Bine ca am ditamai borcanul. Imi place la nebunie mierea, in orice combinatie.
Un obicei foarte sanatos, bravo 🙂
Si eu folosesc miere mai ales pentru indulcitul ceaiului la nepotel,avem niste prieteni de familie care au stupi si avem noroc de ei ca nu ne ia pretul pietii….mie imi place pe paine prajita sau chiar pe unt :)…nepotelul meu daca ar prinde borcanul cred ca l-ar manca tot 🙂
Lucica, esti o bunica model! Felicitari, e mult mai buna decat orice dulce!!
Nu am mai gustat miere de ceva timp , cand eram mai mica mancam aproape zilnic si aveam si un motan care iubea mierea.Ma tenteaza cea cu albastrele.
Mada, daca ti-a placut, ia un borcanel, sa-l ai mereu in casa. Daca iti place laptele, o lingura de miere intr-un pahar caldut de lapte relaxeaza perfect inainte de culcare!
Si eu sunt fana e mierii de salcam! Am incercat-o si pe cea de la Apimond, la borcan de 500 ml si pot spune ca este foarte buna.
Dintre varietatile de pe site-ul lor, preferata mea este cea cu vanilie (tot miere de salcam fiind ca baza), dar si cea de faneata (care e usor acrisoara si din cauza asta poti manca tot borcanul o data :D)
M-ai facut curioasa cu mierea de faneata!
Si eu obisnuiesc sa-mi indulcesc ceaiurile cu miere, tot pe cea de salcam o prefer 🙂 Dar recunosc ca m-ai ispitit acum si cu mierea de albastrele :))
:)) suna bine, miere cu albastrele!
Buna! Vreau sa va spun ca familia mea se ocupa de apicultura si eu tocmai urmez un curs in acest domeniu. As vrea sa va atentionez in legatura cu mierea bio. Este IMPOSIBIL de obtinut miere BIO si o sa va explic si de ce. Intradevar producatorii de asa zisa miere bio au certificate si hartii, dar sa nu uitam ca hartia suporta orice, defapt adevarul fiind altul.
O albina poate sa zboare pana la 7 km distanta de locul unde este amplasat stupul sau, distanta economica (pe care o parcurge mai ales pe timp de vara cand culege foarte mult) este in medie 3-4 km. Imaginati-va un cerc cu raza de 4 km, iar stupul in centrul sau…printr-un calcul simplu rezulta aproximativ 5000 de hectare, pe care albinele zboara. O suprafata imensa care este imposibil sa fie BIO si chiar daca ar fi asa, apele din raurile de pe aceasta suprafata cu siguranta ca sunt poluate. (sa nu uitam ca albinele aduc si apa, in special pt hranirea puietului).
In conculzie, consider ca aceasta eticheta "Miere BIO" este folosita abuziv de unii comercianti in scopul de a-si mari profiturile.
Damira, ai dreptate! De aceea va sfatuiesc sa va gasiti un apicultor de la tara, chiar daca suna ciudat. E usor sa luam miere de la supermarket sau chiar de la producatori din piata atestati, certificati etc, numai ca nu vom avea de unde sa stim daca mierea e intr-adevar 100% naturala.
Eu am fost la stupi si a fost extrem de interesant, fascinant as putea spune! Si am mancat faguri proaspeti 🙂 Atunci am fost convinsa ca intr-adevar, mierea este naturala – pentru ca am vazut cum se fabrica si albinutele zumzaind 🙂
ASa ca daca auziti pe cineva care cunoaste apicultor de incredere, faceti-i o vizita si cumparati de la el in favoarea magazinelor bio trio eco.
Subscriu la ce ai spus ! 🙂
da-de salcam imi place, am incercat si de zmeura si poliflora dar nu m-au impresionat
Ador mierea. Din pacate tare greu se gaseste mierea adevarata, fara adaos de zahar sau alte minuni.
Nussa Maria: uaaau, de zmeura? vreau si eu 🙂
Ioana Cucu: Ioana, nu ai pe cineva pe la tara care sa aiba stupi? Ai mei cunosc pe cineva si mereu luam de la acea persoana. Borcanelele de mai sus le-am luat mai mult de curiozitate, insa mereu m-am intors la mierea de acasa 🙂