Neata! Aceasta postare este special pregatita pentru fetele care iubesc aromaterapia, cu picaturile ei parfumate. In cazul in care nu ati incercat pana acum uleiul esential de ghimbir, va invit sa cititi parerea mea despre el!
De cand am descoperit ghimbirul, l-am iubit. Asa ca a fost inevitabil sa cumpar acest ulei esential Mayam.
De cand am descoperit ghimbirul, l-am iubit. Asa ca a fost inevitabil sa cumpar acest ulei esential Mayam.
Ce spun despre el cei de la Elemental.ro:
Uleiul esenţial de ghimbir este un ulei cald şi stimulator, sudorific, rubefacient, anti-emetic. Util în ameliorarea durerilor, colicilor, crampelor, stărilor de greață, cefalee, răceală.
Ghimbirul este nativ în Africa şi Indiile de Vest. A fost adus în Europa în jurul secolului XV ca şi condiment. Ghimbirul creşte la aproximativ 3-4 metri înălţime, are un rizom gros tuberculat. În fiecare an dezvoltă direct de la rădăcină o tulpină cu frunze înguste în formă de lance, precum şi flori albe sau galbene.
A fost folosit ca medicament încă din antichitate şi este menţionat în literatura sanscrită, chineză, greacă şi arabă. Numele ghimbirului este derivat din districtul Gingi al Indiei, unde a fost folosit la prepararea ceaiului pentru dureri de stomac.
Conţine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): linalool, nerol, neral, geraniol
Metoda de obţinere: prin distilarea în aburi a rizomilor
Zona geografică de provenienţă: China/India
Prezentare: lichid clar, uşor gălbui, vâscozitate redusă
Aroma: caldă, lemnoasă, înţepătoare, condimentată
Componenţi principali : a-pinene, camphene, b-pinene, 1,8-cineole, linalool, borneol, y-terpineol, nerol, neral, geraniol, geranial, geranyl acetate, b-bisabolene, zingiberene.
Proprietăţi: antispastic, analgezic, anti-emetic, expectorant, febrifug, rubefacient, stimulent, sudorific, tonic
Recomandări: în ameliorarea durerilor cauzate de fracturi, reumatism, artrită, vânătăi, furuncule, greaţă, mahmureală, rău de mare sau de călătorie, raceală şi gripă, guturai, tuse, sinuzită, comprese calde pentru dureri în gât, diaree, colici, crampe, frisoane, comprese reci pentru cefalee şi febră, componentă aromatizantă pentru parfumurile bărbăteşti.
Utilizare in aromaterapie:
– inclus într-un ulei vegetal de bază pentru masajul persoanelor afectate de letargie, greaţă, raceală şi gripă, probleme digestive;
– comprese calde pentru probleme digestive, colici, crampe, dureri menstruale – câteva picături pe batistă pentru inhalare în caz de greaţă, greţuri matinale ale femeilor însărcinate, indigestie, mahmureală, rău de maşină – câteva picături
– ca ulei de baie pentru persoanele afectate de boli specifice sezonului rece, 15-20 picături în cadă
– în vaporizatoare şi candele pentru persoanele afectate de guturai, letargie, greaţă, raceală, gripă, sentimentul de singurătate şi pierderea libidoului.
Cum mi s-a parut:
V-am mai scris si eu despre ghimbir si despre proprietatile sale. Pana sa iau uleiul, nu l-am folosit decat sub forma de ceai. Am aprins lampita si am adaugat cateva picaturi de ulei esential de ghimbir; in cateva minute, in camera s-a raspandit o aroma tare, usor picanta. Mi s-a parut prea puternica pentru gustul meu, asa ca am aruncat tot si am pus doar o picatura de ulei. Asa a fost mai placut, insa luat ca atare, nu m-a incantat. La fiecare folosire ulterioara am mai adaugat un strop de ulei Candied Citrus de la The Body Shop sau ulei de portocala dulce, si el tot de la Mayam. Dupa cum vedeti, am cautat sa il combin cu ceva mai dulceag. Combinatia este perfecta pentru zilele friguroase. Mi-ar placea sa vin acasa si sa gasesc mirosul acesta asteptandu-ma, eventual langa o cana de ceai fierbinte.
Voi ati incercat ulei esential de ghimbir? In ce combinatie? V-a placut?
De fiecare data cand iti citesc simt si aroma pe care ne-o descrii.
Acum adulmec si citesc din nou randurile tale. ;))
Pupici
:)) Ce simpatica esti, Dee!
Ma gandeam si eu ca s-ar putea sa fie cam tare aroma. Nu cred ca l-as cumpara, dar cred in momentele de iarna trebuie sa fie placut.
Daa, iarna cu un vin fiert .. mm 🙂
hmm stari de greata am cam des…
Aoleu 🙂
Draguta si postarea de astazi! Eu tot vreau de ceva vreme sa plasez o comanda pe elemental, nu am "reusit" pana acum. Cred ca imi trebuiau si cam multe bunatati de acolo – din cauza aceasta am tot amanat. Te pup:*
Di, eu am dat comenzi in special in preajma Craciunului, au foarte multe oferte tentante atunci.
E un site foarte interesant de rasfoit, pe mine m-au cucerit!
Hmmm nu stiu din ce motiv dar eu am o reticenta fata de ghimbir. Gustul lui ma infioara iar mirosul imi face rau. Habar n-am de ce dar asta a fost prima senzatie atunci cand am dat de el. SI am crezut ca ma voi vindeca in timp (asa a fost cu fobia pe care am avut-o cu migdalele…m-am vindecat in cativa ani iar acum chiar imi plac) insa pana acum nu vad nici o imbunatarile.
Gabriela, nu stiu ce sa spun, n-am mai auzit pe nimeni care sa aiba probleme cu ghimbirul. Ai grija, prin Asia e foarte raspandit 🙂
Interesant acest produs,si ft frumos descris .
te-am nominalizat aici http://merysyl.blogspot.ro/2014/05/tag-liebster-award.html
te pup