Serile de joi ale lunii iunie au fost preferatele mele. Le-am asteptat pe fiecare, cu interes si nerabdare, pentru ca joia a fost ziua in care am imbracat straiele colorate ale veseliei. Am lasat problemele si lucrurile care-mi apasa sufletul la poarta si dupa sesiunea de doua ore, le-am regasit asteptandu-ma, insa le-am privit c-un zambet ironic in coltul gurii. Si asta le-a facut sa paleasca.. si pe mine sa inteleg ca pot sa privesc viata mai optimist. Si ca se merita.
Prietenii si cunoscutii mei au aflat despre Atelierul de Terapie la care mergeam – caci nu m-am alaturat vreo unei secte si nici nu am decis sa fac slackline in amurg de iunie. Nu-nu: am decis sa fac parte dintr-un grup coordonat de Monica Burcea, psihoterapeut si trainer la Centrul Mandarin. Si vreau sa va povestesc despre acest lucru, pentru ca mi s-a parut foarte interesant si am fost foarte bucuroasa si onorata sa fiu prezenta la fiecare sedinta.
Marturisesc ca nu am stiut la ce sa ma astept, insa am cautat informatii despre Centrul Mandarin si mi-a placut ce am gasit. De fapt, pe Monica am avut ocazia sa o ascult atunci cand am vizitat fabrica Danone si mi s-a parut o persoana incredibila. Nu stiu cum sunteti voi, dar eu apreciez foarte mult oamenii calmi, cu zambetul pe buze, care emana bunatate. Cred ca eram in al patrulea rand cand a aparut in fata noastra si prezentarea si exercitiul ei mi-au schimbat dispozitia. Afara ploua, era frig, batea vantul, eram racita.. si eu reusisem sa uit de griul zugravit de natura incapatanata. Ba chiar sa rad.
***
De ce terapie prin ras?
Termenul “yoga rasului” a aparut in India si a inceput sa se contureze in 1994. Doctorul Madan Kataria, cel care a dezvoltat conceptul, crede cu tarie in puterea curativa a rasului si a inceput sa invite oamenii la astfel de sedinte. La inceput a lucrat cu grupuri de cate 5 persoane, insa in scurt timp, grupul numara mii de participanti. Yoga rasului si terapia prin ras nu au legatura cu glumele, ci este vorba despre tehnici, exercitii de relaxare, respiratie si eliminare a stresului. Este important ca persoanele participante sa uite de stres si de probleme pe masura ce se relaxeaza. Se lucreaza atat la saltelute, cat si culcat pe spate, in sezut etc. De aceea, la atelier mergem in tinuta lejera! 🙂
Terapia prin râs vindeca dar și formează o noua viziune interna asupra oamenilor și evenimentelor din jur.
Dar ce este de fapt acest Atelier?
Atelierul de Terapie prin Ras este format din patru module:
1. Ha-ha-ha altfel decat il stim noi.
2. Seriozitatea si teama de penibil
3. Manifestarea autentica. Primii pasi pentru a ma manifesta asa cum sunt.
4. Starea de bine si alegerea schimbarii comportamentului
Fiecare modul are parte de prezentare si expunere – eu sunt interesata de psihologie si mereu m-a fascinat. Urmeaza partea practica, in care veti face exercitii simple, insa foarte haioase si vesele. Veti rade in hohote – si asta va spun din proprie experienta!
La Atelier nu mai esti Adina bloggerita, Dan CEO-ul firmei X, Andreea jurnalista, Maria avocata sau Ionut reprezentantul de vanzari; la Ateliere esti Adina, Dan, Andreea, Maria, Ionut, reuniti in hora veseliei. La Atelierul de terapie prin ras inveti nonformal si informal, depasesti barierele, inveti sa te exteriorizezi. La Atelier constientizezi, de exemplu, ca toti am fost si vom fi intr-o situatie penibila la un moment dat, insa afli cum ai putea sa te comporti intr-o astfel de situatie.
Atelierul de terapie prin ras se desfasoara in zona Semanatoarea / Petrache Poenaru, intr-o locatie superba, aflata la 3 minute de metrou.
Cele patru intalniri se vor incheia cu o petrecere cu multe surprize 🙂 – mai jos vedeti labutele celor din grupul meu!
Alaturi de Monica, mandra de diploma mea de veselie 🙂
Nu va povestesc mai multe, pentru ca nu vreau sa stric din surprize. Sper ca v-ati facut o idee (sau mai multe 🙂 ) despre ce s-a intamplat in cadrul acestor sedinte minunate.
Concluzionand, va recomand din suflet Atelierul de terapie prin ras – pe mine m-a convins ca merita, asa ca astept cu nerabdare si modulul doi! :). Mai multe detalii puteti afla si pe pagina de Facebook a Atelierului de terapie prin ras.
Inchei articolul intrebandu-va: Cum vi se pare ideea acestui Atelier? V-ar placea sa participati?
Va pup si va trimit un zambet!
***
Am citit fascinata! Ideea acestui atelier imi pare geniala, imi plac oamenii care au o asa-zisa aura si ofera stare buna si celor din jurul lor; daca as locui in Bucuresti, as merge fara sa ezit – sunt un bun "subiect" pentru atfel de activitati.
Monica trebuie sa se extinda!!! 🙂
Iti zambesc cu drag si te pupacesc!
Ilda
Lavender Thoughts
Ilda, din cate stiu eu, Atelierul se organizeaza si in tara :). Poti sa le scrii pe FB. Cred ca ar fi super pentru intreaga familie!
Pupici!
Prima data cred ca am auzit la stiri despre acest atelier de terapie prin ras. Mi se pare o idee geniala, in special pentru cei care lucreaza multe ore si vin acasa extenuati. Bine, eu nu fac parte deocamdata din aceasta categorie, insa initiativa este interesanta.
Maya, intr-adevar, cei care lucreaza ar uita imediat de oboseala 🙂
subsscriu in totalitate. am fos ei eu si este o experienta fantastica ! Robert .
Robert, multumesc 🙂
Super! Aș merge cu siguranță dacă ar veni și prin Cluj (în plimbare).
De mult îmi caut o astfel de activitate.. 🙂 Mă bucur că este măcar în București.
Simina, asa cum spuneam in primul comentariu, stiu ca se organizeaza si in alte orase ale tarii. Daca esti interesata, le poti scrie.
Te pup!
Habar nu aveam ca exista asa ceva. Mi se pare foarte interesant si diferit fata de toate tehnicile de relaxare de care am auzit pana acum.
Gabriela, e foarte misto!
Pare grozav și e genial! Cred că ar fi metoda perfectă de destindere mai ales după ce am strâns ceva frustrăti din astea aiurite legate de piciul din dotare cu care încerc să fiu mereu calmă și răbdătoare. Acolo aș putea să-mi vărs amarul râzând, ceea ce e minunat. Succes la următoarele module!
Ioana, cred ca ti ar placea!! Evadare dupa statul cu bebe 🙂
Multumesc, te pup!
Foarte interesanta ideea acestui atelier, nu am mai auzit de terapie prin ras pana la tine si ma bucur ca ai scris mai multe detalii despre acest subiect 🙂 Cred ca as participa si eu, sa mai scap putin de stres 😀
Macy, ti l recomand. Pupici!
Foarte misto ideea! 😀
Pingback: 14 lucruri pe care trebuie să le faci pentru ca bebeluşul tău să se simta iubit - Super-Mami.Ro
[…] Fii un exemplu bun pentru copilul tău! Spune mulţumesc, bună ziua, la revedere. Fii blândă şi zâmbeşte cât mai mult. La piaţă, la pâine, la coadă la poştă, la volan. Încearcă să fii un exemplu pozitiv. […]