DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
septembrie 20, 2014 In Jurnale de călătorie

Turist în România. 4. Cazanele Dunării – Cascada Bigăr – Anina – Reşiţa

Bună dimineaţa!

Vă invit să ne continuăm plimbarea prin România noastră frumoasă. Tocmai am plecat din Băile Herculane şi ne îndreptăm către Cazanele Dunării.

Ajungem acolo trecând prin Orşova şi vedem pe pod, în dreapta, statuia lui Decebal. Chipul lui Decebal are dimensiunile de 40 m – inălțime și 25 m – lățime – nu aveţi cum să îl rataţi.

Cazanele sunt un sector din defileul Dunării la trecerea prin Munții Carpați. Au o lungime de circa 9 de km. În unele locuri Dunărea se îngustează până la 230 m, îngreunând navigația. Fluviul este mărginit de pereți verticali, stâncoși. Adâncimi maxime de circa 75 m. În sectorul Cazanelor viteza de scurgere a apei depășește 5 m/s.

Cazanele Mari au o lungime de aproximativ 4 km, încadrându-se între masivele Ciucarul Mare (pe teritoriul României) și Veliki Strbac (Serbia).

La baza peretelui de calcar ce flanchează această porțiune a Cazanelor Mari există două cavități: peșterile Gura Ponicovei și Veterani.

Cazanele Mici se întind pe o lungime de aproximativ 3 km, fiind sunt pozitionate între masivele Ciucarul Mic (România) și Mali Strbac (Serbia).

Cazanele Dunării și masivele Ciucarul Mare / Ciucarul Mic fac parte din Parcul Natural Porțile de Fier. Aproape de golful Mraconia, se poate observa, săpat in stâncă, chipul lui Decebal, statuia lui Decebal având dimensiunile 40 m – inălțime și 25 m – lățime. (sursa: wikipedia)

Parcăm şi întrebăm de unde putem lua bărcuţa pentru o plimbare pe Dunăre, prin Cazane.

De ce vrem să ne plimbăm cu barca prin Cazane?
Pentru că aşa putem vizita peştera Veterani şi grota Ponicova. În plus, e foarte fain să vezi cum Dunărea desparte cele două ţări.

În dreapta podului e punct de plecare şi pentru 25 lei / persoană ne îmbarcăm. Veţi vedea că de îndată ce opriţi veţi fi întrebaţi dacă vreţi să participaţi. Dacă grupul nu e complet, căutaţi altă barcă, nu aşteptaţi – aveţi de unde alege. Vă sfătuiesc de asemenea să vă luaţi apă şi ceva de ronţăit pe barcă – aerul rece şi călătoria vă vor stârni un pic de foame.
De ce se numesc Cazanele Dunării aşa?

Se spune că în trecut curenţii erau atât de puternici, încât părea că o persoană fierbe apă. Şi clocotul şi freamătul apei în fierbere era asemănat de localnici cu curenţii, aşa că denumirea şi comparaţia au fost imediat decise.

Nu rataţi plimbarea prin Cazanele Dunării!

Clisura Dunării

Intrare in peştera Veterani: acces 6 lei / persoana.

Veţi vizita şi grota, însă cu barca.

După această plimbare de aproximativ două ore, ne-am pozat încă o dată cu Decebal şi-am fugit către cascada Bigăr.

Cascada Bigăr, situată în apropiere de Bozovici, Caraş-Severin, în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, este una dintre cele mai spectaculoase căderi de apă din lume, potrivit site-ul The World Georgaphy care a inclus căderea de apă într-un top al cascadelor ieşite din comun din toată lumea, în 2013.

O veţi găsi în cadrul unui popas – nu aveţi cum să rataţi poarta mare de lemn dacă veniţi dinspre Oraviţa. Din sens ivers, va trebui să opriţi un pic mai în faţă, în parcarea amenajată şi să vă deplasaţi pe jos. Neştiind de acest loc amenajat, am oprit lângă o altă maşină şi am intrat.

Teoretic, se plăteşte taxă de acces de 6 lei – practic, noi nu am plătit, pentru că nu era nimeni la poartă.

Cascada Bigăr se află fix în dreapta podului, deci nu aveţi de mers decât câţiva paşi până la ea.

Este o cascadă frumoasă, însă eu am fost dezamagită pentru că nu am regăsit albastrul din fotografiile de pe internet. Probabil nu bătea soarele aşa cum trebuia (fiind seară).

Tot la cascadă puteţi înainta către izbucul Bigăr şi dacă traversaţo râul pe pietre sau prin apa rece ca gheaţa (nu ştiu ce a fost în capul meu…….), ajungeţi la o mică peşteră. Nimic impresionant, am pierdut timpul degeaba. Mai ales trecând cu picioarele prin apă…

Deja se făcuse 21 seara şi am plecat pentru a găsi un loc în care să luam cina şi să ne cazam. Aşa am ajuns la Anina, un oraş întins pe câţiva km, în care locuitorii aveau impresia că le spunem o glumă proastă când întrebam de cazare.

-Aici? Cazare? Restaurant? Acum? Aici??…

Am întors de câteva ori la indicaţiile lor, mi-am făcut o mulţime de nervi şi tot nu am găsit nimic de mâncare. Deja cazare era next level.

Aşa că am oprit la un magazin şi ne-am luat nişte prostii şi-am decis să mergem în Reşiţa. Oraş mai mare, nu aveam cum să nu găsim cazare acolo!

Bineînteles că s-a repetat întâmplarea. Reşiţa mi s-a părut oraş mort. La ora 22-23 nu am găsit nimic deschis. Ce restaurant, ce mofturi? Abia am găsit o cazare la un castel (ceva de genul de numea) al cărui şef avea înclinaţii clare spre obiecte mari şi aurite. Cât mai aurite. Un loc deloc primitor, dar cea mai bună variantă după hotelul Rogge, unde cazarea era 60 euro pe noapte. Dădeam şi atât, decât să dorm în maşină, numai că aici era nuntă şi parcă eram eu mireasă, aşa agitaţie se simţea..

Ne-am întors, aşa cum spuneam la Club Castel, unde dUamna ne-a spus că n-au bucătărie, că e bucătăreasa în concediu. Doamne iartă-mă, dacă venea cineva la uşa mea şi întreba de mâncare, zău că îi fierbeam un cartof, prăjeam un ou.. oameni suntem, vorba aceea; dar n-a fost cazul aici. Aşa că am mâncat ce mai aveam prin maşină şi somn.

Aici se încheie şi acest episod, vă aştept cu următorul sâmbăta viitoare!

Vă pup şi vă trimit un zambet!

***
Citeşte şi:
Turist în România. 1. Bucureşti – Horezu – Măldăreşti – Peştera Polovragi
Turist în România. 2. Transalpina
Turist în România. 3. Petroşani – Târgu Jiu – Băile Herculane
Turist în România. 4. Cazanele Dunării – Cascada Bigăr – Anina – Reşiţa
Turist în România. 5. Spre Cheile Nerei. Cascada Văioagă. Ochiul Bei. Cascada Beuşniţa
Turist în România. 6. Transfăgărăşan – Bucureşti
Share79
Pin
79 Shares
Jurnale de călătorie
Previous StoryOja săptămânii: Lose your lingerie, Rita Ora Rimmel London
Next StoryRuj Twist up Lipstick, nuanţa 52 Caramel – Flormar [Review]

Related Articles

  • vulcanii noroiosi berca buzau
    Turist în România. Vulcanii Noroioşi, Berca, Buzău
  • Copenhaga, Danemarca
    Leapșa călătoriilor: The Travel tag

14 replies added

  1. ilda76 septembrie 20, 2014 Răspunde

    Chiar in vara asta, ducand dorul muntelui, ne-am propus sa ajungem chiar la aceste obiective! Din pacate, e greu de gasit cazare in zona – putinele variante erau deja ocupate si nu am vrut sa ajungem fara a avea ceva asigurat! Prin urmare, ne-am schimbat planurile si dorintele si am ajuns la Slanic Moldova; nu ne-a parut rau deloc! Dar tot vrem sa vedem Cascada Bigar si Cazanele!

    Mi-era dor si de calatoriile cu tine, Adina! Frumoasa postarea!

    Pupicei!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    • MeG septembrie 21, 2014 Răspunde

      Ilda, ma bucur ca ti-a placut articolul. Dupa cum vezi, noi am cautat pe drum cazare, dar na.. cand esti cu copil dupa tine, e altceva.
      Una peste alta, se merita!
      Te pup si eu si multu de vizita!

  2. Alexandra Ioana septembrie 20, 2014 Răspunde

    Ce frumoasa e cascada, chiar si asa nealbastra :))

    • MeG septembrie 21, 2014 Răspunde

      Da, numai eu sunt mofturoasa :))

  3. Gabriela Streche septembrie 20, 2014 Răspunde

    Ce poze frumoase ai in articolul de astazi. Cred ca-s cele mai frumoase din toata seria cu Romania . Abia astept sa citesc continuarea.

    • MeG septembrie 21, 2014 Răspunde

      Hehe, ma bucur ca iti plac, miss! Va urma 😀

  4. aurora toma septembrie 21, 2014 Răspunde

    Și eu am în plan să merg să văd cascada, însă mai multe persoane zic că sunt rare momentele în care o poți prinde albastră. Chiar și așa, trebuie văzută!
    Nasoală treaba cu cazarea. Nu mă așteptam ca în Reșița să fie așa pustietate la capitolul ăsta. E totuși un oraș destul de cunoscut.

    • MeG septembrie 21, 2014 Răspunde

      Aurora, se poate. Dar am vazut altceva albastru… incredibil de albastru – stay tunned, saptamana viitoare o sa descoperiti despre ce e vorba 🙂
      Poate am ajuns noi prea tarziu in Resita, ce sa zic….

    • Mirela16 septembrie 22, 2014 Răspunde

      Cred ca este vorba despre Ochiul Bei. Acest lac este absolut fantastic, pe mine m-a impresionat, acolo ai senzatia ca esti intr-un basm. Este unul dintre cele mai frumoase locuri din Caras-Severin si din tara. Dar astept cu placere impresiile si pozele tale 🙂

  5. Ghizdavu Iuliana septembrie 21, 2014 Răspunde

    superb

  6. Antoaneta septembrie 22, 2014 Răspunde

    Draga Adina,eu sunt din Resita si imi pare rau ca orasul meu s-a facut de ras vis-a-vis de tine.Si da,ai dreptate ca orasul e mort,dar banuiesc ca nu este singurul.Asta e Romania din pacate.Sa ai o vacanta frumoasa in continuare si sper din toata inimasa nu mai patesti asa ceva.Pupici Neta :*

    • MeG septembrie 29, 2014 Răspunde

      Neta, poate nu o sa crezi, dar m am gandit la tine, stiam ca esti din Resita 🙂
      Stai linistita, cu bune cu rele, ma bucur ca l am vazut.
      Te puuuup!

  7. Ioana Nae septembrie 26, 2014 Răspunde

    Cazanele Dunării nu le-am vizitat, nici Cascada Bigăr. Îmi pare rău de experiența cu cazarea, eu mă tot minunez cum anumite zone și, implicit, localități, sunt ține pe loc din punct de vedere al investițiilor de orice fel.

    • MeG septembrie 29, 2014 Răspunde

      Mda, ce e drept, in unele locuri sunt pensiuni peste pensiuni, iar in altele zero. E foarte frumoasa zona, pacat ca nu este calorificata.
      Sper sa ajungi si tu cat de curand, o sa te simti bine!
      Te pup!

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Cele mai persistente parfumuri pe care trebuie să le încerci la Apă de parfum La vie est belle – Lancôme
  • Vaccinul HPV - experiența mea cu cele trei doze - AdinaArustei.Ro la Vaccinul HPV – ce am aflat de la medic despre el
  • Adina Aruştei la Apă de parfum Lovefest Burning Cherry – Kayali
  • Ce cărți am citit în ultima perioadă - februarie 2023 - AdinaArustei.Ro la Cărți citite în ultima perioadă – iulie 2022
  • Ramona Pana la Apă de parfum Lovefest Burning Cherry – Kayali

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


Nu am prins era pionierilor și nici nu știu de u Nu am prins era pionierilor și nici nu știu de unde fascinația asta pentru fundițe/papioane - dar le iubesc pur și simplu. Am multe culori și modele și dacă ar după mine, aș purta așa ceva zilnic la birou 😅
Dacă mai stă și părul așa cum vreau eu, dacă mai ies și codițele de tuș,... Deja toate astrele sunt aliniate 🤭
Vă plac astfel de accesorii? Ați purta?
-----
#romaniangirl #supercute #ootd #smile #blonde #romanian #cute #smile #accesorios #accesories #bowtie #bowseason #happiness #smiledesign #happiness💕 #blonde #officewear #ootdfashion
Cei de la @paulaschoicero au lansat un nou #booste Cei de la @paulaschoicero au lansat un nou #booster - Pro-Collagen Multi-Peptide Booster ❤️
💧Complex de peptide și cinorulaih dica cu beneficii anti-aging
💧Textură non grasă de gel fluid, se absoarbe imediat în piele
💧Netezește liniile fine, reduce ridurile și revitalizează pielea ternă
💧Îmbunătățește fermitatea și susține volumul natural al pielii
💧Previne apariția semnelor de îmbătrânire prematură a pielii
Ingredientele, dar și alte detalii, găsiți pe site-ul lor.
Eu nu pot decât să ma bucur de existența acestui nou produs - am folosit vreo două flacoane de Peptide Booster și mi s-a părut foarte bine tolerat de piele(a mea super sensibilă).
De fapt, chiar am unul desfăcut - după ce îl termin, îl deschid pe acesta.
💫Voi folosiți vreun booster Paula's Choice? Dacă da, pe care?
💫Dacă nu, care e motivul, dacă nu sunt indiscretă 😳 nu știți brandul sau...?
------
#skincaretips #skincare #paulaschoice #paulaschoiceskincare #booster #paulaschoicede #paulaschoiceromania #loveyourskin #skin #skinhealth #skingoals #pc #peptide #peptidebooster
Tu ce rol ai în viața copilului tău? 🤔 Glise Tu ce rol ai în viața copilului tău? 🤔
Glisează la stânga (swipe left) pentru a vedea câteva roluri pe care avem tendința să le dezvoltăm - Te regăsești în vreo unul dintre ele?
------
#parenting #parentinginromania #supermami #sfaturiutile #sfaturi #intrebari #crestem #sfaturiutile #sfaturipentruparinti #vointa #creștem #parinti
Happy face înainte să aflu de greva din învăț Happy face înainte să aflu de greva din învățământ. De luni, copiii rămân acasă 🤦‍♀️
Ce planuri aveți? Sau mai bine zis, aveți vreun plan? 🥹
———-
#selfie #selfieelevator #elevator #smile #happynation #whileatwork #romanian #romaniangirlyinspo #romaniangirl #blonde #whileatwork #officevibes #coffeetime
Am fost întrebată des dacă... Ingrid este un co Am fost întrebată des dacă... Ingrid este un copil normal 😳
Are o mână în loc de două sau poate pe cealaltă parte, dacă n-are în minus, poate are ceva în plus?
Lumea nu înțelegea de ce nu puneam poze cu ea bebeluș. Și întreba. Și eu răspundeam că pur și simplu nu mi se pare că e ok să o expun - dă swipe ca să vezi câteva dintre motivele mele - și unii se uitau cruciș. Alții au înțeles și au acceptat că este alegerea mea dacă pun sau nu poze cu bebelușul, copilul meu. Alții m-au înjurat și-au zis că-s nebună și arogantă 🥺
Într-o lume în care copiii sunt expuși din primele minute de viață, când sunt saracii umflați și turtiți 😅 sau când stau pe oliță 😬 (nu zic ce alte situații am mai văzut pe fb), eu am făcut o altă alegere. Și da, am refuzat campanii plătite pentru că nu am dorit să pun poze cu ea (în care să i se vadă fața), ținând în brațe un produs. Asta e.
Acum e mărișoară și dacă voi simți nevoia să îi pun fotografiile în online o voi întreba direct 🌈
Până atunci, trebuie să mă credeți pe cuvânt: e tare drăguță și delicată (craaa craaa 🤣)
Voi ce părere aveți despre acest subiect?
--------
#supermami #parenting #thought #romanian #parentinginromania #ganduri #idei
Poezii, nu deserturi - nu știu exact ce cremă av Poezii, nu deserturi - nu știu exact ce cremă aveau, ce gust, și de fapt, nu știu dacă le-am și mâncat. 
Am rămas doar cu imaginea lor și mi se pare că arată absolut fabulos!
Nu? 😋
-----
#dessert #dessertporn #edible #edibleart #flowers #sweet #dessert🍰 #yumm #yummy #bites #yummyfood
❌ Fără centură NU pornește mașina! ❌ Biii ❌ Fără centură NU pornește mașina! ❌
Biiiine, pornește, dar nu vreau eu.
Centura salvează vieți, nu vă jucați! Luați scaun copiilor, învățați-i că siguranța nu se discută, nu se negociază.
Fiți prudente și responsabile și la volan! 🙌
----
#driver #blonde #smile #blondie #romanian #romaniangirl #drivingperformance #drivin #romaniamagica #romanian #parenting #supermami #siguranta #sfaturi #sfaturipentruparinti #blonde #smile #cat #kitkat #cute
Load More... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro