..stau cu nasul lipit de geam şi mă uit cum ninge.
Cerne, nu se mai opreşte. Oare de unde vin atâţia fulgi? Cum de-s aşa de reci? Şi nici nu înţeleg cum de pot fi aşa uşori. Oricare or fi răspunsurile – le aflu eu mai târziu, mă bucur, pentru că ştiu că vine Crăciunul. Şi-odată cu el, Moş Crăciun, cadouri, vizite, săniuţă, dulciuri – poate face mama şi anul ăsta caise!, umblat cu uratul, artificii.. şi cel mai importand, brad.
Pândesc garajul – tata ia brad şi-l pune acolo. M-am prins de acum doi ani, dar n-am zis nimic. Pentru ca el să nu ştie că eu ştiu şi să mă ajute să-l împodobesc – acum sunt mai măricică, aşa că eu am bucuria asta! – şi la final, să ma ridice în braţe ca să pun vârful. E ultimul, iar onoarea imi aparţine. Încântarea mea e nemărginită, pentru că după ce punem vârful bradului venit de la munte, aprindem şi instalaţia. Şi începe feeria..
După Anul Nou şi Bobotează, despodobim bradul meu drag. “-Bine, tata, dar de ce îl duci? Unde îl duci? Eu nu vreau să îl duci în frig!”
Încearcă să mă convingă. Reuşeşte, într-o oarecare măsură şi îmi promite că la anul o sa îl am din nou.
“-O să fie acelaşi? Tot ăsta, tata, uite cât de frumos e! Tot pe el să-l aduci! Acum am înţeles, îl duci acasă la el şi-apoi îl luăm iar la anul! Tata, îmi promiţi?… Tot ăsta frumos..”
***
..Gânduri de copil de câţiva ani. N-am înţeles niciodată, pentru că la un moment dat mi s-a explicat de unde vin brazii şi ce se întâmplă cu ei după sărbători. N-am înţeles de ce, mi s-a părut trist să iau cu bună ştiinţă un brad, să-l amăgesc şi să îl chinui cu căldura din casă şi apoi să îl arunc. Aşa, la coş, după ce el s-a chinuit atât să crească..
Şi brusc, într-un an n-am mai vrut brad natural. Am cumpărat o prostie de brad artificial, care nu mirosea a conifer şi nu-mi trezea la fel de multe emoţii. L-am avut câţiva ani la rând, până când am renunţat la el – exilându-l efectiv, cu cutie cu tot! – şi-am decis să ca în acest an să îmi iau un brad la ghiveci. Mi-e dor de mirosul acelor de brad, mi-e dor de verdele natural, mi-e dor de un brad adevărat.
De ce brad la ghiveci? Am mai multe beneficii: de exemplu, nu se taie un brad pentru mofturile mele. Dimpotrivă, îl plantez după! La anul îl pot folosi din nou sau pur şi simplu, dacă se prinde, o să am brăduţ in grădină. Pot să-l împodobesc cu luminiţe chiar acolo, unde l-am plantat şi-o să arate ca din poveste, nins. Dacă aveţi copii, e bine ca ei să vadă că plantaţi bradul – ba mai mult, îi puteţi ajuta să facă asta!
Tot căutând variante pe net, pentru că mă interesează ca el să îmi fie livrat acasă, am ajuns pe site-ul Floria.Ro. Se pare că acest site comercializează brazi din soiul Nordmanniana, care se deosebesc de cei româneşti prin trunchiul mai gros şi prin coroana mai deasă, conică. Acest soi este cel mai popular în lume datorită mirosului lor intens şi coroanei simetrice.
Brazii Floria.Ro sunt crescuţi în ghiveci şi au şanse de aproape 100% să supravieţuiască în natură. Comanda poate fi făcută oricând, urmând ca brazii să fie livraţi gratuit acasă, oriunde v-aţi afla în România, în perioada 15-20 decembrie.
Putem alege din două dimensiuni disponibile: brazi cu înălţime de 1 metru sau brazi cu înălţime de 1.50 – 1.75 m, la care se adaugă şi dimensiunea ghiveciului (25 cm).
Astăzi voi lua legătura cu ei şi sper ca în următorul clip să vedeţi că am fost hărnicuţă şi că am împodobit deja un brăduţ de la Floria. Pur şi simplu nu pot să petrec sărbătorile de iarnă fară a avea brăduţ în casă! N-ar mai fi magie deloc!
Până atunci însă, vă invit să revedem împreună câteva dintre ornamentele mele preferate pe care le-am pus cu mare drag în brăduţului Crăciunului 2013.
Voi aţi cumpărat deja brăduţul? Când aveţi de gând să îl împodobiţi?
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!
***
eu am fost ieri sa cumpar ^_^ am luat unul normal pentru ca stiu ca sunt crescuti special pentru Craciun, in crescatorie. daca ar fi fost taiati abuziv din padure, nu as mai fi cumparat.
Ah, e si varianta asta, am uitat de ea. 🙂
Sa pui poze, sa il vad si eu <3
Mi se pare o idee extraordinara. Nu mai am brad natural in casa cam de… 10 ani acum ca stau si ma gandesc. Eram prin clasa a6-a cand am descoperit bradul artificial, si tot pe atunci mi-am dat seama ce bataie de joc era sa cumparam brad, sa il taie, ca sa il tinem 1-2 saptamani in casa si dupa aia sa il aruncam la gunoi 🙁 e drept ca ma deranjeaza si mirosul de brad :-D. Ideea aceasta de braduti in ghiveci mi se pare extraordinara. Cand ma voi muta la casa, cu siguranta voi incepe sa optez pentru asa ceva 😀
Dalia, uau, bravo! 10 ani!
Ma bucur ca nu sunt singura care gandeste asa vizavi de brazii taiati si aruncati dupa.
Te pup, poate imi trimiti o poza cu bradutul tau pe pagina de FB a blogului 🙂
Eu am unul miiiiiic de tot, de vreo 50cm, artificial. Brad natural nu am avut decat de cateva ori, am avut unul pana in tavan cand aveam cativa anisori si imi mai amintesc de unul cand aveam vreo 17. De obicei impodobim artificial si ne cumparam cateva crengute naturale sa avem si miros de bradut. :p
Ar fi dragut unul la ghiveci. <3
Dana, da, chiar, si noi am facut asa la un moment dat. Artificial si crengute pentru mirosul lor <3
Adina, sună tare bine ce povestesc ei pe site. S-ar putea să apelez și eu la ei. Sper să fie cu noroc de data asta, după ce am mai încercat acum ceva timp doi ani la rând brad în ghiveci. La primul am constatat că era tăiat și băgat în pământ, ce-i drept, cumpărat din piață, al doilea, de la pepiniera, teoretic, avea doua mustăți, una de vreo 5 cm, alta de vreo 10, atât. Dar anul ăsta neapărat vreau unul în ghiveci, să crească odată cu Eva… 🙂
Ioana Niculescu: cat de tare e ideea! Da, ar fi fain ca Eva sa aiba un copacel al ei!
Bravo, mamico :)! Sunt sigura ca acum faceti bradut cu mult mai mult drag!
Multumim! ne bucuram ca ne-ai gasit! Ioana Niculescu, brazii nostri sunt crescuti in ghiveci, tocmai pentru a avea sanse maxime de a se prinde dupa Sarbatori.
Adevărul este că aștept ca niciodată să vină Crăciunul. 🙂 anul trecut, fix pe 24 am aflat că o să avem o minune, așa că sărbătoarea asta a căpătat mult mai multe semnificații pentru noi. 🙂 abia aștept, o să măsor, să mă hotărăsc ce dimensiune să-i scriu moșului să aducă… 🙂
Asta e varianta pe care o aleg si eu anul asta!
Pupici
http://www.descude.com
Super, gasim adepte! 🙂
Pupici!
si eu am brad in ghiveci, te sfatuiesc sa citesti cat mai multe site-uri despre ingrijirea lui, pentru ca risti sa il omori fara sa vrei daca il tii la temperaturi prea mari sau cu instalatii prea calduroase.
personal, nu m-am dumirit cata apa si cat de des trebuie sa-i pun, pentru ca fiecare zice altceva…
Și mie mi se pare o idee bună bradul la ghiveci, mai ales dacă ai unde să îl plantezi după sărbători. Sper doar să țină, noi am pățit-o cu un molid acum 3 ani, s-a uscat imediat ce l-am plantat. Adevărul e că nu se compară nimic cu mirosul de brad de Crăciun și cu zăpadă!!
Eu am împodobit bradul de Moș Nicolae pentru pici și împodobim unul și la bunici de Crăciun.
Ioana, fratele meu il duce la ai mei la curte, ca sta la apartament. Deja avem doi braduti in pamant! Cred ca ai gasi pe cineva care sa il primeasca si planteze cu drag 🙂
Poate ca o fi avut ceva molidul.. eu mereu patesc asta cu flori cumparate – nu se prind deloc! ba mai mult, se si ofilesc, nici nu apuca sa infloreasca in ghiveciul in care le-am luat. Mister total..
Pupam nasucul de pici si pe mami!
Postarea ta ma duce tare mult la caldura din casa parinteasca:) ma apuca nostalgia… Si eu cand eram acasa aveam braduti naturali de Craciun, de cativa ani insa nu am mai luat, atat unde stau acum, cat si la ai mei, am luat artificial, nu are acel farmec intr-adevar, dar ma gandesc cum ajungeau dupa anul nou la cosul de gunoi:'( trebuie sa recunosc ca mi-e dor de mirosul de brad, varianta in ghiveci este tare buna. Inca nu am apucat sa fac bradul, dar obisnuiam sa il fac pe data de 24dec, anul trecut l-am facut ceva mai devreme, oricum spiritul Craciunului ma bantuie de pe la mijlocul lui noiembrie:-)):-*
eu de anul trecut am inceput cu ghiveciul si apoi l-am plantat in spatele blocului… doar ca eu am dat doar vreo 50 lei pe el si a fost un brad destul de mare si frumos
Pingback: Colecția de Crăciun Floria.ro: aranjamente cu aromă de portocală, brazi în ghiveci și serviciu de replantare
[…] brazii în ghiveci v-am povestit şi anul trecut, vi l-am şi arătat pe al meu (luat tot de pe site-ul menţionat […]