Dragile mele, bună dimineaţa!
Vremea de afară ne îmbie la un ceiuţ şi dacă acesta a fost primul gând pe care l-am avut atunci când am lipit nasul de geam, l-am şi preparat. De data aceasta am ales un ceai de la Fares, Sărbătoare de primăvară.
Nu mă întrebaţi de ce fix pe el – pur şi simplu, mi-era dor de aroma sa. Cred că sunt la a cincea cutie!
Şi dacă tot am văzut cutia şi îl şi savurez, am decis ca astăzi să vă scriu despre Fares. Şi asta deoarece săptămâna trecută am fost invitată la un eveniment prin care s-au celebrat 85 de ani de sănătate din inima Daciei – adică 85 de ani de când Fares există pe piaţa din România.
După cum ştiţi dacă mă urmăriţi, am încercat multe ceaiuri Fares de-a lungul timpului, aşa că invitaţia primită în email m-a bucurat peste măsură. Aş servi oricând un ceai! Evenimentul de aniversare a celor 85 ani de Fares a avut loc într-o ceainărie drăguţă din zona 1 mai din Bucureşti şi am avut ocazia să aflu alte şi alte lucruri noi despre Fares. Să mă plimb (cu gândul, bineînţeles) prin mentă, să adulmec mirosul muşeţelului înflorit.. vai, ce răsfăţ!
Şă ştiţi că nu e chiar aşa uşor, cu plantele şi cu ceaiurile. Fiecare plantă are nevoie de un anumit procedeu pentru a fi prelucrată. De pildă, ştiaţi că menta este una dintre ele mai pretenţioase plante? Ea presupune cel mai îndelungat timp de uscare, având nevoie de până la 48 de ore, pe când muşeţelul se usucă în aproximativ 20 de ore. Însă la polul opus se află socul, care se degradează foarte repede dacă nu este prelucrat!
Din câte am putut afla de la echipa Fares, plantele folosite în ceaiuri şi în celelalte produse Fares sunt cultivate în Orăştie, loc cu tradiţie şi semnificaţie importantă. Aceste plante tămăduitoare provin din culturi proprii sau din surse de încredere, sunt alese fir cu fir şi uscate după metoda impusă (unele sunt metode proprii) de regulile calităţii. Temperatura şi durata de uscare sunt controlate pentru a se asigura păstrarea substanţelor active, iar depozitarea se face în spaţii speciale, protejate de contaminare.
Ca idee, este nevoie de peste 20 de ore de analize pentru o cutie de ceai şi chiar 48 de ore pentru antibioticul natural Biosept.
Povestea parfumată a Fares Orăştie s-a născut din plantele pe care ni le oferă natura şi a început de pe timpurile dacilor, care ştiau multe minuni despre plante, sănătate şi viaţă. Andrei Farago este cel care s-a aşezat în anul 1929 la poalele Sarmisegetuzei, în inima Daciei, pentru a pune bazele firmei „Digitalis, prima companie română pentru cultivarea plantelor medicinale, devenită astăzi Fares.
De atunci şi până în zilele noastre, ceaiurile de muşeţel, gălbenele, sunătoare, mentă, tei, coada şoricelului, coada calului, păducel şi urzică sunt cele mai apreciate şi mai consumate.
Ceainăria cu poveşti Fares
Alături de Laura, Ema şi Roxana de la MayaSecret
Prinsă asupra faptului!
Sunt tare mândră că acest brand există pe piaţă şi mai mult decât atât, că el produce peste 20 de milioane de cutii de ceai în fiecare an. Dacă am pune cap la cap toate aceste cutii, am putea obţine distanţa pe care o parcurge Dunărea din Germania şi până la vărsaea în Marea Neagră! (aproximativ 2800 km). Wow!
Vă încurajez să le descoperiţi şi consumaţi produsele, în cazul în care nu o faceţi deja. Eu am mereu măcar o cutie de ceai Fares în casă. Mi se pare mai accesibil decât un Lipton, să spunem, iar faptul că am putut să le ascult povestea mi-a dat o încredere mult mai mare în brand.
Voi consumaţi ceaiuri Fares? Care este preferatul vostru?
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!
***
Dacă vreţi să fiţi la curent cu toate noutăţile AdinaArustei, mă puteţi urmări şi prin / pe GFC (dreapta – Membri de Onoare), pe Facebook, Youtube, Twitter, Instagram, Bloglovin şi imi puteţi scrie pe AdinaArustei(at)gmail.com!
Buna, buna
minunata invitatie la un ceiut 🙂
stiu brandul, mi-au placut cateva detalii despre procedeele de fabricare. mai ales ca menta are o anumite proprietati
stiu ca sunt foarte bune cele curative gen coada soricelului, galbenele
sunt adepta vehementa a produselor romanesti si chiar merita un loc privilegiat
vacanta placuta!
Anca, asa e, cele pe care le pomesti tu sunt in top!
Iti multumesc frumos si iti urez si eu pe aceasta cale sarbatori fericite!
te pup cu drag!
Eu iubesc ceaiurile Fares, asa ca le urez La multi ani!!! Iar pe tine Adina, te pup!!!
:* Pupici, ma bucur ca si tu consumi aceste ceaiuri!
Enjoy your tea, girl! 🙂
Nu se intampal vreodata sa lipseasca de la noi din dulapior ceaiurile Fares! Preferatul?! Probabil cel relaxant, de melisa si mere verzi!
Pup, draga mea Adina!
Sarbatori frumoase, sarbatori cu bine sa ai! Craciun fericit!
Ilda
Lavender Thoughts
Ilda, ma bucur sa aud asta 🙂
Sarbatori cu bine!
Pupici!
Nu cred să ne fi lipsit vreodată din casă,suntem fani,în special mami! 🙂 Și dacă urmărești un anumit efect terapeutic,mergi la fix cu rețetele lor!
<3 multa sanatate, Rodi! salut si pe mama :)
^_^
Pfff….ador ceaiul Fares !!! Sunt atatea arome deosebite si incantatoare incat niciodata nu stiu pe care sa o aleg.
Insa cel mai mult ador gama "Anotimpuri".
Pupici si sarbatori fericite 🙂
Dya, eu sunt cu Primavara acum, insa cel de iarna merge bine drept condiment pentru vinul fiert. Yum 😀 – asta daca nu l-ai incercat pana acum!
Te pup si eu si iti doresc Sarbatori cu bine!
L-am incercat si pe cel de iarna drept condiment pentru vinul fiert si e delicios :X
Sunt printre preferatele mele ceaiurile de la Fares, nu-mi lipsesc din casă! Chiar mi-ai făcut poftă, mă duc să-mi pregătesc unul! 😀
Foarte interesantă experiența și informațiile pe care ni le-ai prezentat!
Pupici
Miha, ma bucur ca gasesti interesante informatiile. Si eu am fost captivata de prezentare!
Te pup, sarbatori fericite!
Au trecut in sfarsit sarbatorile si incep si eu sa recuperez. Mi-a facut placere sa iau parte alaturi de tine la eveniment. Te pup si sper sa ne revedem curand. :*
P.S La multi ani!