Aseară (ca să nu zic azi noapte) a dat hărnicia în mine. M-am gândit să fac biscuiţi cu făină de orez şi ciocolată, pentru că aveam făină de orez pe care o tot mutam de colo-colo. După cum ştiţi, v-am vorbit la un moment dat despre un alt desert cu făină de orez, însă acum mi se pusese pata pe biscuiţi. Aşa că am găsit pe blogul Laurei Adamache o reţetă şi am adaptat-o după pofta mea. Rezultatul a fost încântător, aşa că nu se putea fără să vă propun şi vouă această reţetă de biscuiţi cu făină de orez. Mai ales că am observat că astfel de reţete (cu ingredientul acesta minune, făina de orez), sunt destul de rare.
Să purcedem, aşadar, să facem biscuiţi cu făină de orez şi ciocolată!
Ingrediente necesare pentru biscuiţi cu făină de orez şi ciocolată:
- 250 gr făină de orez (o găsiţi la Plafare sau o puteţi face în casă, măcinând orez)
- 80 grame zahăr pudră – puteţi pune şi normal, dar se dizolvă mai greu şi se va simţi în biscuiţei
- 2 ouă proaspete
- 90 grame ciocolată (eu am avut o Heidi Dark cu merişor, probabil veţi vedea puncticele roşii şi să ştiţi de la ce sunt. Reţeta iniţială spunea de 50 gr ciocolată albă, 50 gr ciocolată neagră, ceea ce ar face biscuiţeii mai dulci. Mie însă nu îmi place cioco albă! Iar de dulci, au fost suficienţi de dulci şi doar cu cioco neagră. Eventual, puteţi pune cioco cu lapte şi gata.)
- 70 ml ulei de cocos (eu îl aveam la frigider, de aceea este în stânga, solidificat, dar ne ocupăm de el imediat)
- 1 plic zahăr aromat (vanilat – eu am avut cu scorţişoară)
- 1 vârf cuţit sare
Adică, pe scurt, ce vedeţi mai jos:
Reţeta / Cum facem biscuiţi cu făină de orez şi ciocolată:
- Tăiem ciocolata cu cuţitul şi topim untul de cocos.
- Adăugăm zahărul peste făina de orez
- Adăugăm cele două ouă şi praful de sare
- Începem să mixăm
- Adăugăm uleiul de cocos
- Mixăăăăm!
- După ce obţinem un aluat omogen, adăugăm ciocolata mărunţită
- Încorporăm cicolata şi ne bucurăm de mirosul de cioco cu cocos – fix la Bounty m-am gândit!
- Cam aşa arată aluatul
- Pe care îl modelăm într-un rulou.
- Cu ajutorul foliei, îi dăm formă şi îl lăsăm la frigider pentru 30 de minute.
- Începem să feliem aluatul scos din frigider, cam 1 cm pentru fiecare biscuiţel.
- Aşezăm biscuiţii din făină de orez şi ciocolată pe o tavă pe care am pus hârtie de copt şi băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 15 minute.
- Proaspăt scoşi din cuptor! Vă sfăuiesc să îi verificaţi dupa 10 minute, poate că diferă presiunea la gaz sau faptul că aveţi cuptor electric. Dacă îi lăsaţi prea mult, vor fi prea crănţănicioşi (după gustul meu)
Biscuiţii cu făină de orez şi ciocolată se pot servi simpli sau alături de cafea sau lapte.
Dacă nu sunteţi învăţate cu făina de orez, s-ar putea să vi se pară un pic dubioşi la gust, însă eu spun că merită să îi încercaţi. Haideţi să mai scăpăm un pic de făina albă din alimentaţie, ce spuneţi?
Închei, întrebându-vă cum vi se pare reţeta de biscuiţi cu făină re orez şi ciocolată pe care v-am propus-o. Vă face cu ochiul? Voi folosiţi făina de orez?
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!