Primiţi cu top 3 descoperiri culinare din ultima perioadă? Eu sper că răspunsul este afirmativ, pentru că de mult timp tooooot mă gândesc să fac acest clip. Însă nu ştiu cum se întâmpla, că de fiecare dată când voiam să filmez, realizam că ba am rămas fără gem, ba am desfăcut borcanul de sos, ba borcănelul de ulei de cocos nu mai arată decent… Aşa că zilele trecute am mers frumos la cumpărături, am luat câte un exemplar din fiecare şi gata: mi-am promis că voi face neapărat clip!
Şi asta pentru că am descoperit produsele despre care vă voi vorbi şi sunt tare încântată de ele. Sper să vă facă şi vouă cu ochiul, aşa cum v-a făcut lasagna de la Lidl, din articolul O descoperire şi-o dezamăgire culinare. Aflaţi mai multe detalii despre produse din clipul de mai jos!
Aşa cum v-am promis, vă scriu ingredientele sosului Geeta’s, Rogan Josh: apă, roşii 25%, ceapă roşie 16%, concentrat pastă de tomate, ulei de semiţne de rapiţă, iaurt (lapte), fulgi ceapă prăjită (ulei vegetal, grâu, ceapă, roşie, sare), zahăr, usturoi, amidon de porumb. coriandru, ghimbir, ardei, chimion, concentrat de tamarind, curcumă, amidon de cartof, chilli, făină de orez, cardamom, suc de lămâie concentrat, seminţe de fenicul, piper negru, nucşoară, sol fenicul, cuişoare, scorţişoară, foaie de dafin, esenţă de condimente.
Cât despre uleiul de cocos de la Solaris: La ce poate fi folosit uleiul de cocos? Ei bine, îl putem utiliza…
- atât culinar: în clătite, creme, ciocolată de casă, prăjituri şi inten (administrare internă în stare solidă sau lichidăm ca atare, sau câte o linguriţă în lapte sau cafea). Ajută la reglarea glicemiei, la menţinerea unei greutăţi optime şi a bunei funcţionări a sistemului nervos. Mai mult, ajută în detoxifiere şi micşorează riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.
- cât şi cu scop cosmetic, extern, pentru păr, pentru unghii şi pentru o piele mătăsoasă, hidratată. Este un excelent emolient. Poate fi folosit ca demachiant pentru ten şi buze.
Voi aţi aveţi vreo descoperire culinară în ultima perioadă? Care este?
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!
Am un amic ce lucreaza la un restaurant cu specific indian, ca tot ai adus vorba de asta, si am zis sa-i dau o incercare. Am dat o fuga pe acolo, bineinteles ca el mi-a recomandat doar ce era mai bun dar mi-a si garantat ca toate mancarurile sunt excelente, doar ca asa cum ma cunoaste el, mi-a dat ceva picant. A trecut ceva timp de atunci, nu stiu numele mancarii, nici macar n-am avut curajul sa-l retin, nici incredientele nu le-am idetificat, stiu doar un lucru: era extrem de picant dar nu te puteai opri din mancat si pentru asta-i sunt recunoscator.
Haaa, Alex! Te inteleg perfect 😀 prima oara cand am mancat mancare indiana pregatita de indieni (niste cunoscuti), am zis ca o sa mooooooor. Dar era acolo un buchet de miresme si arome… pfoaaai!
Pingback: Produse culinare consumate #4
[…] amintiţi de top 3 descoperiri culinare? Atunci vă vorbeam despre sosul ăsta delicios, cu ingrediente bune pe care îl descoperisem […]