Vă era cumva dor de-o nouă rundă de produse culinare consumate? Nu de alta, dar de la ultimul articol de acest tip au trecut mai mult de două luni şi am câteva noutăţi despre care voiam să vă povestesc.
Voi începe cu două produse comandate de pe iherb.com, pe care le-aţi văzut în clipurile cu unboxing (în care am despachetat împreună comenzile sosite). În primul rând, vedeţi în fotografie…
- ulei de cocos de la Jarrow Formula. Aşa cum v-am povestit de multe ori, uleiul de cocos nu îmi lipseşte din casă. Îl folosesc cel mai des în alimentaţie – fie că iau o bucăţică şi o strecor în lapte sau cafea (îl ţin în frigider şi se solidifică, de aceea spun “bucăţică”), fie pun un pic atunci când fac clătite, fie îl folosesc în prăjituri – este foarte bun şi dă o aromă deosebită. Vă recomand să îl încercaţi şi dacă nu vă place să îl administraţi intern, vă puteţi bucura părul sau pielea cu el. Eu mai am un alt borcan din acesta desfăcut şi am ales aceeaşi firmă datorită borcanului din plastic (cel din sticlă trage foarte mult la cântar şi ştiţi politica de expediere a iherb!). Între gustul său şi a celui de la Nutiva pe care îl luam până acum nu fac diferenţă.
- Sirop de arţar cu aromă de scorţişoară Madhava. L-aţi văzut când am despachetat comanda #15.5 şi cred că este una dintre descoperirile anului. Este delicios şi merge de minune cu clătitele! Nu-i bai dacă nu sunt clătite americane (pancakes), şi-ale noastre se împacă foarte bine cu gustul de scorţişoară. Costă până în 20 de lei, este foarte spornic şi… evident că am o nouă sticlă în frigider. Dacă vreţi să vă răsfăţaţi papilele, musai de încercat! Este un produs natural, nu conţine zahăr (este sirop de agave) şi noi îl iubim!
- Musli mix fără zahăr de la Solaris. Cred că e a patra punguţă pe care o consum. Faţă de alt musli pe care l-am mai consumat, acesta mi se pare mai săţios, iar amestecul mai bogat.
- Stafidele verzi de la Solaris – le-am folosit la fursecurile cu stafide despre care v-am scris de curând. Nu sunt uscate, nu sunt exagerat de dulci sau zaharisite şi am mai furat câte una direct din pungă când am mai trecut pe lângă ea. Au avut viaţă scurtă la noi!
- Seminţe de pin Solaris. Pe principiul esenţele tari se ţin în sticle mici, seminţele de pin nu trebuiesc consumate cu pumnul. Câteva prăjite uşor adăugate în salată îi oferă un gust nou, interesant. Prin prăjire le intensificăm aroma, deci vă sfătuiesc să le puneţi pentru câteva minute într-o tigaie de teflon pe foc moderat înainte de a le consuma. Pot fi folosite şi atunci când pregătim dulciuri (biscuiţi, prăjituri) şi de asemenea, sunt ingrediente minune în pesto. Seminţele de pin sunt o sursă bună de acizi mono-nesaturaţi care ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge. Pe scurt, trebuie să le încercaţi, nu vă mai ţin la poveşti.
- Inka. Voi aţi auzit până acum de inka? Eu nu auzisem, însă stând aiurea la o coadă, am văzut punga pe un raft de lângă şi am decis să îi dau o şansă. Inka este de fapt un înlocuitor pentru cafea, conţine ingrediente naturale. Din ce am citit despre ea, energizează şi aduce o stare de bine şi faţă de cafea, poate fi consumată şi seara, fară ca somnul să ne fie afectat. Nu pot să spun că am fost iepuraşul Duracell după ce am consumat inka, însă mi-a plăcut gustul care seamănă cu cel al ness-ului. Am preparat-o mereu cu lapte fierbinte şi n-am simţit nevoia de cafea (nu că aş fi eu mare băutoare, dar ca idee). Punguţa de mai jos a costat 7 lei, însă în Auchan o găsiţi la 4 şi ceva.
- Seminţe – Amestec de seminţe. Prima punguţă este marca proprie Mega Image, iar cealaltă Jasmin, luată din Carrefour. Ambele costă cam 8 lei. Pot să vă spun că în ultima perioadă am folosit la greu seminţe atunci când am făcut… chifteluţe. Da, da, le-am tăvălit fără milă prin seminţe înainte de-a le da la – atenţie – cuptor. Fug cât pot de mult de prăjit în ulei, aşa că ideea asta mi s-a părut genială (Bravo, Adina, pupă-te şi laudă-te singură!). Prbabil aţi văzut poza cu chifteluţele pe care le-a pregătit într-o seară (am pus-o pe fan page Facebook a blogului) – dacă nu, o găsiţi acolo. Vă recomand să încercaţi astfel de combinaţii, chifteluţele vor avea un gust mult mai bun, nu se vor lăbărţa în totă tava şi ca bonus, consumaţi şi seminţe!
- Caramele cu ghimbir şi mango Chimes – 3.84 $ – în amintirea unor produse asemănătoare pe care le consumam cât am locuit în Franţa. Le-aţi văzut la mine pentru prima oară în articolul şi clipul Unboxing iherb.com (Despachetam doua comenzi iherb.com!) #15.3 si #15.4 şi am mai luat din când în când câte una, mai ales când mi-era greu la stomac. După cum v-am mai povestit, ghimbirul este benefic sistemului digestiv şi tocmai din acest considerent am adăugat în coş caramelele acestea. Sunt ok, chiar m-au mai liniştit, dar nu îmi place deloc faptul că se lipesc aiurea de dinţi. Aş prefera un altfel de produs cu ghimbir, deci nu vi-l recomand pe acesta.
- biscuiţi digestivi Mc Vitie’s. Cei mai iubiţi biscuiţi englezeşti au ajuns şi pe rafturile supermarketurilor din România! Eu am luat această variantă cu ciocolată cu lapte de la Carrefour, dar preferaţii mei sunt cei cu ciocolată neagră. Ce e aşa deosebit la biscuiţii Mc Vitie’s? Ei bine, sunt fabricaţi dintr-un amestec care conţine şi făină integrală, sunt bogaţi în fibre şi săraci în calorii. Sunt o gustare perfectă pentru mic dejun sau o ronţăială inocentă din timpul zilei sau mai mult, îi puteţi folosi drept bază pentru un cheescake. Însă atenţie, trebuie să alegeţi varianta simplă! Eu o să îi mai cumpăr, îmi plac mult, însă trebuie să îi găsesc în varianta mai sus numită, cu cioco neagră. Aceştia mi se par prea dulci pentru gustul meu.
- Ca o mare iubitoare de Oreo ce mă aflu, aproape am leşinat de bucurie când am văzut în Carrefour patru sortimente noi de Oreo. Maaaamă, am tras lozul cel mare! Ca de obicei, nu am putut să mă hotărăsc la o singură aromă, aşa că am luat câte una din fiecare. De sus în jos: DeeDee, căpşune (Strawberries), unt de arahide (Peanut butter), îngheţată (Ice Cream) şi cocos (Coconut delight).
- După cum mă cunoaşteţi, mi-am înfipt dinţii mai întâi în Oreo cu cocos. Spre marea mea dezamăgire, gustul era foarte artificial. I-am mâncat într-un final, dar m-am bucurat că nu am luat mai multe pachete. Şi uite-aşa am desfăcut următorul pachet – cum altfel decât cel mov. Aaa, pardon, mai bine spus….
- Oreo cu aromă de îngheţată. O cremă interesantă, mentolată. Nu m-am dat în vânt după ea, dar a mers mai bine decât cea de cocos. În momentul acela m-am întrebat ce-i cu Oreo ăştia?! Crdeam că o să mă dea pe spate şi când colo…
- Oreo cu cremă de unt de arahide. Cea mai proastă variantă din punctul meu de vedere. Mai mănânc unt de arahide, dar crema asta era… groaznică. După doi biscuiţi am închinat steagul şi i-am aruncat.
- Ultimul pachet a fost cel cu cremă de căpşune. O altă dezamăgire, o altă tristeţe.
Nu ştiu cum să vă spun, dar biscuiţii aceştia aveau 0,00001 stratul de cremă. Foarte fazi, foarte trişti – pur şi simplu nu m-au dat pe spate. Mi s-a părut ciudat şi ambalajul şi se pare că o altă firmă îi produce, nu aceeaşi care îi produce pe cei originali. Am citit că ar fi nişte imitaţii (proaste, if you ask me). Părerile sunt împărţite, dar mie nu mi-au plăcut şi nu vi-i recomand. Mai bine un Oreo double, vă rog!
- Ca să încheiem totuşi articolul cu produse culinare consumate într-o tentă pozitivă, trebuie să vă prezint un suc de fructe foarte gustos pe care îl cumpăr de fiecare dată când merg acasă în Vaslui. Pentru că da, e produs în Vaslui (*proud*) şi nu înţeleg de ce nu îl găsim şi în Bucureşti în magazine. Punguţa de mai jos are 3 litri, costă între 20 şi 25 de lei (în funcţie de fructele din care este făcut) şi bate orice suc natural pe care l-am încercat până acum. Cel din fotografia de jos este din mere şi căpşune, punguţa poate fi păstrată la frigifer după deschidere şi după cum puteţi vedea, e foarte practică – are robinet integrat. Nu a curs niciodată prin maşină sau prin fridiger. De obicei noi luăm câte 3-4 pungi de suc natural Prâslea când avem drum pe la livadă (de fapt, se numeşte ferma Mărul de Aur) şi aşa cum vă spuneam, e mare păcat că nu au o distribuţie mai bună.
Voi ce descoperiri culinare aveţi în ultima perioadă? Aştept păreri şi recomandări şi din partea voastră!
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!
Oreo, yummy! Cei mai buni biscuiti <3 :*
Da, dar nu variantele acestea 🙁 Cel putin, pe mine nu m-a dat pe spate niciuna. Te pup, Amy!
Multe produse delicioase ai folosit. Uleiul de cocos nici mie nu imi lipseste din casa iar produsele Solaris sunt zilnic pe masa mea 🙂
Daa, si eu m-am invatat cu uleiul de coocos. Acum insa ne axam pe untul de cocos, e muuuult mai bun – pentru ca noi il mancam asa, cu lingurita :)). O sa povestesc mai multe despre diferenta dintre ulei, manna si unt de cocos in unrmatorul articol de acest gen 🙂
Te pup, weekend frumos! :*
Hmm, siropul de arțar și inka le-am trecut pe listă! 🙂
Roxi, siropul e must try!
O postare yummy 😀
:)) chiar ca, Macy!
Daca nu ai gasit inca Mc Vitie’s cu cioco neagra, i-am vazut in Cora Sun Plaza si Carrefour Vulcan 🙂
Multumesc de informatie, Andreea! Dar slabe sanse sa ajung eu acolo, sunt in capatul opus al orasului pentru mine 🙁
Pupici!
De cand asteptam postarea asta, ai mai facut si altele la fel de pline de surse de inspiratie. De incercat sunt mugurii de pin si siropul de artar. Alaltaieri am dat comanda pe IHerb si am vrut sa+l adaug, dar mi+am luat unt de migdale (de mancat :)) ) si n-a mai incaput. Next time :))
Beam Inka acum un secol 😀 La propriu aproape :)) super buna!!
Pingback: Produse culinare consumate #4
[…] Produse culinare consumate #3Unboxing iherb.com (Despachetăm o comandă iherb.com!) #15.8Fursecuri cu stafide – Reţetă în imaginiUnboxing iherb.com (Despachetăm o comandă iherb.com!) #15.6Produse culinare consumate #2 […]