Aţi auzit până acum de ulei de nucă de kukui? E foarte posibil să fi auzit, dacă aţi văzut clipul în care despachetam împreună o comandă iherb.com care îl conţinea (Unboxing iherb.com! Descoperim împreună conţinutul ultimelor două comenzi). Atunci vă pomeneam acest ulei de kukui care era o noutate pentru mine. Îl pusesem în coş datorită review-urilor citite – chiar mă făcuse curioasă un astfel de produs. În afară de asta, nu auzisem şi nu folosisem niciodată un produs care să aiba nucă de kukui în compoziţie, aşa că l-am adăugat rapid în comandă cu un simplu click. După o folosire de câteva luni (la început zilnică, apoi odată cu venirea verii mai rar), vreau să vă prezint acest produs!
În primul rând, vă voi spune câteva lucruri despre kukui:
Kukui-ul este o nucă folosită din timpuri străvechi pe meleaguri îndepărtate. Spre exemplu, în Hawaii, populaţia indifenă este foarte familiarizată cu această nucă, iar în Maui nuca de kukui este simbolul păcii. În bucătăriile malaeziană şi indoneziană uleiul sau nuca sunt de nelipsit.
În ceea ce priveşte utilităţile cosmetice ale uleiului de kukui, se ştie că el este folosit cu precădere de persoanele care au ten acneic, gras (reglează secreţia de sebum) sau de cei care au piele foarte uscată, care se descuamează. Uleiul de kukui este cunoscut drept un bun calmant al pielii iritate, expuse prea mult la soare, este un excelent hidratant, regenerator şi reparator.
De asemenea, uleiul de kukui este benefic şi părului gras, reglând secreţia de sebum de la nivelul scalpului. Mai mult, este un produs care ajută la descâlcirea părului.
Cum se aplică uleiul de kukui? Cum foloseşti uleiul de kukui?
Produsul poate fi folosit ca atare, în stare pură (are un miros caracteristic, plăcut), sau poate fi folosit în crearea altor produse cosmetice (măşti pentru păr, spre exemplu). Eu l-am aplicat direct pe piele şi o să vă spun cum mi s-a părut prin prisma folosirii sale în acest mod.
Ulei de nucă de kukui Hawaiian Body Oil de la Alba Botanica nu este pur, ci are şi alte ingrediente, cum ar fi: ulei de cocos, ulei de migdale, ulei de nucă de macadamia. Toate ingredientele sunt 100% vegetariene şi produsul nu conţine parabeni.
Cum am folosit eu uleiul de kukui:
Am consumat cam jumătate din flacon aplicând produsul direct pe pielea uşor umedă, după duş. Am observat o îmbunătăţire a aspectului pielii şi a nivelului de hidratare, însă trebuie să recunosc că a trebuit să insist ceva până când produsul a intrat în piele bine. Acesta e singurul minus pe care îl primeşte din partea mea. Nu vă sfătuiesc din acest motiv să îl aplicaţi după duşul de dimineaţă, ci după cel de seară. Totuşi, dacă vă place ceea ce ştie să facă, însă senzaţia de pe piele nu vă e foarte ok, îl puteţi amesteca în crema voastră preferată de corp.
În afară de aplicarea directă pe piele, am mai folosit uleiul de kukui şi în masaj. Mirosul său este foarte relaxant, dulceag, învăluind camera într-o aromă exotică, foarte plăcut mirositoare. De asemenea, puteţi pune şi câteva picături în cada cu apă caldă – că tot vine sezonul băilor lungi!
Dacă v-am făcut curioase, îl găsiţi aici: Ulei de nucă de kukui Hawaiian Body Oil, Alba Botanica, la un preţ întreg de 42.47 lei. În funcţie de momentul plasării comenzii, este posibil ca preţul să aibă şi discount.
Închei, întrebându-vă dacă aţi folosit până acum uleiul de kukui!
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!