Azi vă invit să vorbim Produse culinare consumate #4, aka al patrulea articol pe această temă pe care îl găsiţi până în acest moment pe AdinaArustei. Am mai încercat diverse lucruri, însă nu am fost destul de încântată de ele, probabil de aceea a şi trecut atât de mult de la ultimul articol în care vă povesteam despre astfel de produse. Vorba lungă – ştiţi voi, aşa că haideţi să strigăm catalogul!
- vă amintiţi de top 3 descoperiri culinare? Atunci vă vorbeam despre sosul ăsta delicios, cu ingrediente bune pe care îl descoperisem – Rogan Josh. Cred că e al şaselea sau al saptelea borcan consumat şi mai mult, am descoperit o variantă care ne place mai mult: Tikka Masala. Dacă vă este poftă de mâncare indiană, puneţi repede orezul la fiert şi apucaţi-vă de gătit! E simplu şi rapid să gătiţi aşa ceva acasă! Am mai luat şi un Mango Chutney ultima oară, însă nu l-am desfăcut. Va urma!
- ceai verde cu mentă de la Starbucks. Cred că această cutie a costat în jur de 30 de lei. Conţine 15 plicuri foarte, foarte aromate. Mi-a plăcut ceaiul! Însă nu şi preţul… Mai vedem, mai căutam.
- Gem cu ananas şi mango de la St. Dalfour. L-am descoperit în comanda iherb.com din februarie 2014 şi între timp l-am găsit şi în România, deci nu m-am mai complicat cu iherb (deşi e un pic mai ieftin acolo, mai pui transport şi aşteptare… nu prea merită dacă tot e şi la noi). Am fost uşor obsedată de acest gem şi am consumat câteva borcane, însă acum m-am mai liniştit. Mai mult, am încercat şi alte sortimente de la acest producător – şi vă voi vorbi şi despre ele în articolele cu produse culinare consumate din viitor. Preţ informativ: 16 lei.
- unt de nuci pecan şi caju Artisana – obsesia momentului. Al treilea borcan e pe terminate şi cu siguranţă îl voi adăuga în următoarea comandă. V-am povestit în clipurile cu unboxing iherb.com (în care despachetam comenzile) de ce îmi place, nu mă mai repet. Însă vi-l recomand din toată inima, dacă vă plac nucile! Nu se aseamănă deloc cu untul de arahide, care este mult mai cremos si înecăcios din punctul meu de vedere.
- cremă de miere şi alune Solaris – de fapt, acesta a fost motivul pentru care am căutat pe iherb un unt de nuci. Crema de la Solaris este o pastă delicioasă şi ea, însă stratul de alune este doar la suprafaţa borcanului (nu ştiu cât la sută). Mie mi-a plăcut mult, l-am ras în câteva zile, dar a rămas mierea… Pe când eu voiam doar pasta de alune! Oricum, crema de miere şi alune de la Solaris este unul dintre cele mai faine produse de la ei şi vă recomand să o încercaţi.
- ciocolată neagră cu migdale şi sare de mare Chocolove – un sortiment care s-a dovedit a fi foarte interesant, sarea s-a potrivit şi a completat perfect amestecul. Însă chiar şi aşa, parcă tot nu merită 13 lei tableta, nefiind decât un dulce de ocazie. Eu am nevoie de cheia de la rezerva federală de ciocolată, nu aşa, o tabletă! Aşa că prefer variantele locale.
- În acest sens, am descoperit o ciocolată neagră. Cam în adevăratul sens al cuvântului, pentru concentraţia de 74% cacao. Tableta costă până în 5 lei, este marcă proprie Mega Image – Delhaize – şi se pare că momentan e în topul preferinţelor mele (adieu, Heidi cu fistic! Pe moment, nu pune la suflet!)
- Măcinişul de la Solaris a fost o variantă delicioasă de mic dejun, mai ales cu o linguriţă-două de dulceaţă sau sirop de arţar. Eu l-am preparat mereu cu lapte fierbinte şi singurul lucru pe care i l-aş reproşa este că trebuie să amesteci ceva la el, pentru că are tendinţa de a face cocoloşi. În rest, vi-l recomand, mai ales pentru copii! O făţucă veselă pe suprafaţă cu ajutorul dulceţei sigur îi va convinge să pape! 🙂
- Prune cu nucă în ciocolată – am făcut cunoştinţă cu acest desert în Armenia. Uşor-uşor, am regăsit variante şi în România, însă până acum, asta ne-a plăcut cel mai mult. Parcă nu sunt prunele aşa uscate, parcă nuca e nucă… Deci da, e un desert sănătos şi săţios! Este produs în Moldova de către firma Bombonete, dar se găseşte şi la noi.
- ultimele două produse Solaris prezente în acest articol sunt Gustare dulce-acrişoară: un mix de fructe uscate şi confiate – dude (e prima oară când le întâlnesc sub această formă), căpşune, physalis, merişor. Destul de bună combinaţia, ideală pentru luat la birou.
- Omega forte Solaris: complex de seminţe. Aţi mai văzut punguţa la mine şi o veţi mai vedea, pentru că eu fac pâine în casă şi mereu adaug seminţe. Că-s pentru salată, că-s pentru cocă… nu contează, îmi place să pun şi seminţe în aluat. Mixul acesta este echilibrat şi are un preţ foarte decent.
- într-unul dintre clipurile în care despachetam o nouă comandă iherb.com #15.9 (multe au mai fost în 2015, nu?) vă spuneam că nu mi-a plăcut deloc acest produs, Pliculeţe cu praf pentru suc cu aromă tropicală (Tropical Punch), Slender Sticks Now Foods. Nu le-am consumat pe toate şi le-am pus aici doar pentru a vă scrie că nu le recomand! Rezultatul e un suc fac, de dozator. Brrr!
- Unt de cocos Artisana. Ultima mea mare iubire în materie de cocos! Vă promisesem în clipul de mai sus că vă voi povesti care e diferenţa dintre unt de cocos, manna de cocos şi ulei de cocos, aşa că mă ţin de cuvânt.
Untul de cocos (cel din imagine) este muuult mai fin şi se aseamănă foarte bine cu crema din Rafaello. Pe acesta îl pot consuma cu linguriţa direct din borcan, fără să am vreo senzaţie aiurea.
Manna de cocos este o variantă mai comestibilă a uleiului de cocos şi nu e pusă întâmplător între cele două. Este mai înecăcioasă decât untul de cocos, are o textură mai bogată, mai densă. Eu am ales-o mereu pe aceasta, Coconut manna de la Nutiva, dar aşa cum vă spuneam, în ultimele comenzi am ales mereu untul de cocos.
Uleiul de cocos este… un ulei, dupa cum îi spune numele. Pe acesta îl folosesc în prăjituri, iar ca atare l-am consumat (când nu ştiam de manna sau de unt) în stare solidă. Totuşi, nu e foarte plăcut să îi simţi textura. Uleiul de cocos poate fi folosit şi pentru aplicare pe păr sau piele. Acum am în frigider- ulei de cocos Jarrow Formulas.
Toate cele trei sunt obţinute din pulpa de cocos pură şi probabil diferenţa dintre ele vine din modul de prelucrare.
Cam atât, acestea sunt produsele culinare consumate #4! Aţi încercat vreounul din cele de mai sus? Voi ce descoperiri aţi mai făcut?
Vă pup şi vă trimit un zâmbete!
gemuri St Dalfour mai cumpar pentru bunica-mea fiindca are diabet si uneori are pofta de dulce.
pe mine ma tenteaza prunele cu nuca in ciocolata :).
Da, stiu ca sunt pentru diabetici. Uneori se gasesc la raftul asta :).
Prune gasesti peste tot, am vazut si din Polonia importate, insa mie mi-au placut astea in mod deosebit.
Pupici!
Tot ce e dulce ma tenteaza. Sunt o impatimita a dulciurilor cumparate sau facute de mine.
Si euuuuuuuu 🙂
Waaaw ce denumiri sofisticate! Se pare ca avem putine puncte in comun sau eu nu ma încumet sa imi comand diverse bunătăți 🙂
Sa stii ca si mie mi-a luat ceva ca sa le descopar. Am luat plase… dar n-am renuntat :).
:*
Foarte interesante alegerile tale . Vad ca ti-a placut ciocolata cu sare …mie imi place la nebunie de cand a aparut si cumpar mereu din Carrefour Heidi Dark Black Salt , cred ca am mancat vreo 5 ciocolate din astea 😀 si costa 5 lei , poti s-o incerci, mie in general nu-mi place ciocolata foarte dulce si cu mult lapte , prefer ciocolata amaruie cu multa cacao 😀 Si eu sunt fan ceai verde cu menta , orice marca e buna , ba chiar imi fac eu combinatia pun un plic de ceai verde simplu + un plic de ceai de menta si gata.
In materie de gemuri imi place foarte mult pasta de macese de la Raureni 🙂
Hmmm, pana acum stiam ca untul si uleiul de cocos sunt unul si acelasi lucru, doar ca untul topit se numeste ulei :)) si mai credeam ca exista untul de cocos ala raw, extra-virgin, ce se poate manca “cu lingurita” cum zici tu, si cel rafinat (alimentar). Mi-ai ruinat toate principiile dupa care ma ghidam in viata hahaha =)))
:)) Daca iti place, sa le incerci pe fiecare – o sa vezi diferenta cu siguranta!
Pingback: Produse culinare consumate #5
[…] Produse culinare consumate #4Unboxing iherb.com (Despachetăm o comandă iherb.com!) #15.9Produse culinare consumate #3Unboxing iherb.com (Despachetăm o comandă iherb.com!) #15.8Unboxing iherb.com (Despachetăm o comandă iherb.com!) #15.6 […]