Vă invit să povestim în articolul de astăzi despre uleiul de cocos. Eu l-am descoperit acum vreo patru ani, odată cu prima comandă plasată pe iherb.com şi vorba câtecului, ever since that day… (Doamne, iubesc cântecul ăsta!!), nu mi-a lipsit niciodată din casă. Aşa că vreau să vă scriu 30 de moduri în care poţi folosi uleiul de cocos – nu de alta, dar dacă nu aţi folosit acest dar minunat al naturii până acum, veţi avea (cel puţin) 30 de motive pentru a o face!
Pentru uz intern:
- Prin administrarea zilnică (mie îmi place să iau câte o linguriţă, ca atare sau încorporată în cafea/iaurt/lapte etc), uleiul de cocos îmbunătăţeşte calitatea somnului.
- În urma unor studii, s-a dovedit că uleiul de cocos creşte absorbţia de calciu şi magneziu.
- Uleiul de cocos conţine numeroase proprietăţi nutritive: vitamina E, vitamina K, minerale, Fier şi e o grăsime bună.
- Uleiul de cocos este un excelent antiinflamator: reduce inflamarea articulaţiilor şi a muşchilor.
- Tot uleiul de cocos creşte starea de alertă mentală, memorie şi capacitate mentală.
Pentru uz extern – pentru gătit:
6. Uleiul de cocos este un înlocuitor de unt perfect! V-am spus de multe ori despre faptul că eu pun câte un pic înainte de fiecare clătită – mirosul e o nebunie, iar rezultatul parfumat şi aromat!
7. Unele reţete pe care le fac conţin ulei de cocos în loc de uleiul clasic.
8. Uleiul de cocos poate fi adăugat în cafea, ceai, smoothie-uri exotice (yum!)
9. Dacă doriţi ca ouăle de Paşte să fie mai lucioase, aplicaţi un pic de ulei de cocos şi întindeţi pe coaja lor! Vor luci tare frumos!
Pentru ten:
10. Uleiul de coocs este un excelent demachiant.
11. Crema de faţă poate fi înlocuită cu succes de uleiul de cocos – atenţie însă la cantitate, prea mult ulei va lăsa faţa uleioasă. Eu una recomand aplicarea sa pe ten seara.
Pentru corp:
12. Un amestec din sare sau zahăr şi ulei de cocos ne va crea instantaneu un scrub eficient şi… delicios!
13. Uleiul de cocos poate fi folosit şi înainte sau după epilare.
14. Dacă sunteţi însărcinate, puteţi folosi uleiul de cocos drept produs antivergeturi.
15. Spuneam de sarcină mai sus? Ei bine, dacă aţi trecut prin asta şi aveţi un bebeluş, uleiul de cocos este un excelent ulei de masaj*! (*deşi este foarte bine tolerat de piele, întrebaţi pediatrul înainte de a-l folosi). Veţi avea o prăjiturică delicioasă în braţe după un astfel de răsfăţ!
16. Uleiul de cocos ajută la îndepărtarea celulitei. În combinaţie cu câteva picături din ulei esenţial de grapefruit putem obţine un amestec care se foloseşte pe zonele afectate (mare atenţie – uleiul esenţial trebuie diluat înainte de a fi pus pe piele!)
17. Hidratează extraordinar călcâiele crăpate. Dacă tot e vară şi stăm prin nisip la mare, o aplicare înainte de culcare face minuni!
18. În cazul unor arsuri solare uşoare, putem aplica ulei de cocos pentru refacerea pielii.
Pentru îngrijirea copiilor:
19. Am spus mai sus despre masajul bebeluşilor cu ulei de cocos; ei bine, putem să aplicăm acest ulei minunat şi la funduleţ, dacă acesta este iritat. Îl puteţi amesteca cu unt de shea, ceară de albine, ulei de ficat de cod sau îl puteţi aplica local, ca atare.
20. Dacă alăptaţi, 3-4 linguriţe administrate intern zilnic sporesc cantitatea de laăte şi aportul nutritiv al acestuia (un mare NU laptelui praf, mămici!)
21. În amestec cu unt de shea, de cacao (sau care e preferatul vostru), uleiul de cocos este o loţiune de corp minunată, mai ales pentru iarnă.
Utilizări în cosmetică:
22. Uleiul de cocos poate fi aplicat pe păr pentru a-l descâlci.
23. După cum v-am povestit în clipul 12 sfaturi pentru un păr sănătos, eu folosesc uleiul de cocos în măşti home-made pentru păr. Îl combin cu ulei de migdale dulci, gălbenuş, vitamina A, vitamina E, ulei de ricin, şi aplic compoziţia în păr. Las o oră-două, apoi şamponez de două ori.
24. Masarea scalpului cu ulei de cocos ne poate scăpa de mătreaţă.
25. Atunci când este aplicat zilnic pe o perioadă mai lungă, uleiul de cocos este un antimicotic pentru unghii.
26. Buzele pot fi şi ele hidratate foarte bine prin aplicarea şi masarea uleiului de cocos călduţ până la absorbţie.
27. În amestec cu bicarbonatul de sodiu, uleiul de cocos poate fi folosit şi ca substituent al pastei de dinţi.
28. O dischetă demachiantă îmbibată în ulei de cocos va albi dinţii (perioadă mai lungă de aplicare!)
29. Şi soţul sau iubitul poate folosi uleiul de cocos după ras, pentru hidratare şi reducere a riscului de apariţie al iritaţiilor.
30. Uleiul de cocos poate fi folosit şi drept repelent (remediu anti-ţânţari) atunci când îl combinăm cu ulei esenţial de rozmarin, mentă şi citronella. Este 100% natural!
În acest moment, eu folosesc uleiul de cocos de la Niavis, însă l-aţi văzut şi pe cel de la Solaris în multe dintre fotografiile mele. Pe ambele, dar şi multe alte variante, în funcţie de buget, găsiţi aici – eu una am stocuri, să ştiţi! 🙂
De asemenea, v-am întrebat şi pe voi cum folosiţi uleiul de cocos, şi iată ce ne-a spus…
- Deni: “-Untul îl consum aşa simplu, uleiul pe pâine prăjită, în unele prajituri, pe păr, uneori pe ten, cu curcuma fac o pastă şi albeşte dinţii, pentru iritaţiile de scutec ale bebeluşei, pentru masaj corporal, floricele de porumb etc.”
- Cătălina: “-Eu îl folosesc în primul rând ca demachiant. Cateodată mai ales în perioada asta când din cauza excesului de medicamente mi se usucă tenul ca şi cremă de noapte, pe călcâie în combinaţie cu o loţiune de corp, pentru vergeturi e bun. Fiind foarte hidratant face pielea mai plină şi astfel aspectul vergeturilor e diminuat. Se poate folosi în loc de loţiune de corp după baie, dar pe pielea umedă. Are o mulţime de întrebuiţări . E foarte folositor.”
Le mulţumesc fetelor pentru mesajele scrise şi închei acest articol 30 de moduri în care poţi folosi uleiul de cocos întrebându-vă şi pe voi ce motive aveţi pentru a folosi uleiul de cocos? Cum anume îl folosiţi?
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!
si eu sunt mare consumatoare, atat intern cat si extern, nu-mi pliseste din casa!!!
pofta mare in continuare, Carmen, si sa il folosesti cu drag si spor 😀
Inainte il foloseam doar pentru a-mi face masca de par, insa de o buna bucata de vreme am inceput sa-l utilizez si pentru corp. Dupa fiecare dus il aplic masand fiecare particica a corpului, sperand astfel ca voi putea prelungi bronzul. 😀
hehe, bronzul! si da roade, Amy?
Te pup!
Eh, inca e proaspat, nu-mi dau seama. Tot sper si eu sa dea, ca sa ma pot bucura mai mult de pielea asta ciocolatie. 😀
Pupicei
Foarte fain articolul. A innebunit lumea cu uleiul asta, am si eu stocuri acasa :))
nu m-as fi gandit sa il consum pur si simplu, sa il mananc sau sa il bag in cafea.
Il folosesc de vreo 2 saptamani in fiecare seara pe ten si pielea mea a devenit mult mai fina si luminoasa.
Merci frumos, Igu!
Ia sa il pui in cafea sau in smoothie si sa vii cu impresii :). Mie imi place maxim, dar trebuie amestecat bine. Enjoy, pretty lady <3 <3
Eu personal ador mirosul de cocos , sunt fan al prăjiturilor cu nuca de cocos,al gelurilor de dus pe baza de cocos, însă nu știam ca și uleiul de cocos are ATÂT de multe întrebuințări ,mulțumim mult pentru informații!O zi minunata! 😊
Pingback: Prima vizită la dermatolog a bebeluşului - experienţa noastră - Super-Mami.Ro
[…] pasul 1, crema 2, soluția 3, am renunțat la toată schema și am ales să îi hidratez pielea cu ulei de cocos fără miros (în zona pieptului și gât) și unt de shea sau cacao pe burtică și piciorușe. […]
Ohoo, il folosesc din cap pana in picioare. Am facut un infografic despre uleiul de cocos. Il gasesti aici: https://unblogcolorat.com/2017/05/18/burger-vegetarian-cu-cipsuri-din-legume-si-sosuri-delicioase/
Pingback: Masajul bebelușului - când se face, cum se face, ce produse folosim - Super-Mami.Ro
[…] uleiul de cocos. Există variantă mai prietenoasă cu pielea, pe care v-o recomand în locul celei parfumate. […]
Pingback: Cum prevenim şi cum tratăm vergeturile în sarcină - Super-Mami.Ro
[…] Citeşte şi… 30 de moduri în care poţi folosi uleiul de cocos […]