DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
mai 22, 2017 In Dietă şi exerciţii, Lifestyle

Nutriţia la rang de artă: clinica de nutriţie Smart Nutrition

Vi s-a întâmplat vreodată ca o întrebare să vă trezească dintr-o stare din aceea de lâncezeală vinovată, dar nu îndeajuns de vinovată încât să te motiveze? Mie da şi m-a lovit fix unde mă durea. Să vă spun: pe la vreo trei-patru luni de la naştere, am ieşit şi eu în lume fără copil. Mi-am luat o bluză laaaaargă (oricum purtam tot hainele din vremea sarcinii) şi am mers la un eveniment. Deşi eram într-o relaţie de negare cu oglinda, nu ştiu ce m-a apucat să fac o poză şi să o mai şi pun online. Am primit câteva like-uri şi un mesaj privat în care una dintre voi m-a întrebat când nasc. Fetelor, m-a întrebat când nasc, în condiţiile în care bebeluşul avea vreo trei luni deja! Când nasc!

Bineînţeles că ea, sărmana, nu avea nicio vină, asta am afişat, asta a văzut. Numai că mie, în contextul acesta, întrebarea mi-a picat în cap ca un trăsnet şi am început să număr zilele până la începerea diversificării fetiţei. În paralel, am început să citesc tot felul de site-uri de nutriţie şi diete, care mai de care. Deşi am scăpat deja de multe kilograme, tot urmăresc ce se întâmplă în sfera de nutriţie, dietă şi sănătate.

Întâmplarea face ca acum câteva zile să fiu invitată la un eveniment de deschidere a unei noi clinici, Smart Nutrition, şi cum am văzut alăturarea celor două cuvinte, am zâmbit. Deci urma să aflu nu doar despre nutriţie, ci despre o nutriţie inteligentă. Încă mă preocupă subiectul şi acum nu mai este vorba numai despre mine, ci şi despre fetiţa mea, pentru care îmi doresc să fiu un exemplu. Aşa că am mers la clinica Smart Nutrition pentru a vedea cum arată, pentru a face cunoştinţă cu medicii şi de fapt, pentru a afla ce anume ascunde conceptul de artă a nutriţiei.

Clinica Smart Nutrition s-a născut din dorinţa de a fi altfel. Trebuie să ştiţi că odată ce treceţi pragul clinicii, cuvântul care vă va urmări peste tot este “personalizare”. Pentru că fiecare pacient e unic şi are dorinţele şi aşteptările lui, totul este personalizat.
Încă de la prima întâlnire veţi purta o discuţie prin care specialistul va stabili obiceiurile voastre alimentare. Veţi completa şi un chestionar, urmând ca până la a doua întâlnire să notaţi într-un jurnal nutriţional ce aţi mâncat şi ce activitate fizică aţi făcut (da, scrieţi cu încredere că aţi urcat scările în loc să luaţi liftul, că aţi coborât cu o staţie înainte şi aţi mers pe jos. Contează!). Scopul este ca medicul nutriţionist să afle cât mai multe despre voi, pentru ca împreună să stabiliţi o dietă care vi se potriveşte. Veţi fi învăţate ce şi cum să mâncaţi la fiecare masă fără a vă frustra, dar urmărind ţelul pe care îl stabiliţi de comun acord. Dietele vor porni de la pacient, se vor plia pe gustul lui.
Deja în acest moment relaţia medic-pacient va ajunge la alt nivel: veţi fi o echipă, lucru care contează enorm! Vă spun din proprie experienţă: profesionalismul care vine la pachet cu căldura, răbdarea şi empatia sunt energie pură într-o astfel de luptă. Chiar şi un zâmbet şi un “hai că se poate!” ajută foarte mult.

Trio-ul este completat de o întâlnire cu un medic psihoterapeut, mai ales în cazul mâncatului emoţional. Este important ca pacientul să conştientizeze că are o problemă, să o accepte şi apoi să pornească la luptă. Mai multe detalii găsiţi şi pe pagina lor de Facebook.

Trebuie să vă mai spun că eu m-am şi bucurat de conceptul acesta nou al Artei Dietei. Mai exact, cât am mişunat prin cabinete (care sunt foarte aerisite şi au o vedere superbă, cu mult verde, apropo), chef Cătălin Petrescu a stat la cratiţă (haha!) şi ne-a pregătit câteva bunătăţi smart (dietetice şi sănătoase, that is). Papilele mele au fost încântate de tartinele cu cremă de brânză aromată şi microplante de mazăre, pe care mi-am propus să le fac în curând (am şi reţeta!, staţi cu ochii pe contul meu de instagram).

Ce am mai făcut la eveniment? Păi, ne-au fost demontate şi câteva mituri legate de alimentaţia corectă. Vă spun doar trei dintre ele. Pe primul, eu, o iubitoare de dulcegării şi paste, ar trebui să îl printez şi să mi-l pun deasupra patului:

Mit: Carbohidraţii ne îngraşă. Se pot concepe regimuri de slăbit care conţin carbohidraţi. Important e tipul de carbohidrat (complex sau simplu), cantitatea consumată şi momentul din zi în care îl consumăm.

Mit (de sezon): telemeaua cu roşii e o combinaţie care îngraşă. Cantitatea mare de telemea consumată poate îngrăşa, nu combinaţia în sine. (Ai citit, Gabi, da?)

Mit: carnea de porc trebuie evitată într-un regim de slăbit. Carnea de porc nu este periculoasă pentru o dietă în cazul în care optăm pentru muşchi. Îl preparăm la cuptor, fiert sau la grătar, fără a adăuga ulei. El are 150 calorii pentru 100 de grame, la fel ca pieptul de pui. Aceeaşi cantitate de pulpă de pui fără piele, preparată la grătar are 190 de calorii!

Dr. Mădălina Truică: “Noi suntem artiştii propriei diete”

Închei spunându-vă doar că eu am plănuit deja o următoare vizită la clinica Smart Nutrition – nu de alta, dar pe Facebook v-am arătat cântarul şmecher pe care îl au şi spuneam atunci că am făcut doi paşi în spate când l-am văzut. Daaa, recunosc, însă voi merge din nou la ei pentru că vreau să aflu exact care sunt procentele de apă, grăsime şi muşchi din corpul meu şi alte informaţii care mă vor ajuta în adoptarea unui stil de viaţă care să mi se potrivească. Pur şi simplu nu vreau să las sănătatea mea pe mâna oricui!

Foto: Simbolul clinicii de nutriţie Smart Nutrition

Voi ce spuneţi? V-ar plăcea să mergeţi la clinica de nutriţie Smart nutrition?

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Share81
Pin
81 Shares
Previous StoryActivia lansează două sortimente noi de iaurt – #pauzaActivia
Next Story15 rujuri pe care le-am aruncat, deşi nu le-am consumat

Related Articles

  • cum faci varza cu carne reteta mea (1)
    Cum faci varză cu carne - rețeta mea
  • Tetralogia napolitană, Elena Ferrante (2)
    Ce cărți am citit în ultima perioadă - Tetralogia napolitană, Elena Ferrante

7 replies added

  1. Ioana Dumitrache mai 22, 2017 Răspunde

    Am doua chestii de spus:
    1. Ce ma enerveaza persoanele care sunt aspre cu cei din jur, dar nu isi acorda si lor aceeasi atentie. In general zic, nu indreptat catre persoana care a facut acel comentariu referitor la tine.
    2. Ma bucur ca apar din ce in ce mai multe astfel de clinici si ca oamenii pot avea la indemana solutii care sa le imbunatateasca viata.
    Mult succes cu ce ti-ai propus!

    • Adina Aruştei mai 23, 2017 Răspunde

      Ioana, uneori o parere de asta ne cam scoate din zona de confort si ne pune pe ganduri. Si ne baga in priza 🙂 Dar inteleg perfect ce zici!
      Multumesc mult, asemenea 🙂

      • Amy iunie 1, 2017 Răspunde

        Si eu cred la fel ca si tine, uneori o astfel de parere care nu ne este pe plac, poate sa ne faca un mare bine. 🙂

  2. Claudia Ştirbei mai 31, 2017 Răspunde

    Intotdeauna este mai usor si corect cu ajutor specializat. Este bine de stiut! Multumim de info!

    • Adina Aruştei mai 31, 2017 Răspunde

      Intr-adevar, Claudia! Mai ales daca ai copil mic si alaptezi, sa te infometezi nu este deloc o solutie. Dieta trebuie personalizata.

  3. Gabi iunie 1, 2017 Răspunde

    Foarte fain! Mi se pare foarte important sa mananci sanatos si si cu frecventa corecta in contextul in care stai 10 ore la birou si pe drumuri 🤔

  4. Maria I. iunie 5, 2017 Răspunde

    Buna Adina!
    Super articol!!!
    Desigur ca mi-ar placea sa merg la clinica de nutritie Smart Nutrition!
    Suna atat de bine totul, dar cel mai mult ma bucura ca se pune accent pe suportul in cazul mancatului pe fond emotional.
    Incet, incet se schimba si la noi mentalitatea fata de slabire, diete, regim. Pana la urma e vorba de a gasi un echilibru, ceea ce nu e chiar asa de usor de realizat.
    Inspirat titlul!
    Pupici

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • 20 de idei de pachet pentru școală - inspirație #4 - Super-Mami.Ro la Chec pufos cu fructe sau cu cacao
  • Ce să faci cu copilul în Istanbul - mini vacanța noastră de 1 iunie la Turist in Istanbul: Generalitati
  • Şamponul pentru cai - mit sau adevăr? la Cum îngrijeşti pielea cu dermatită seboreică
  • Unde Gasesc Gardasil 9 - Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Vaccinul Impotriva HPV la Vaccinul HPV – experiența mea cu cele trei doze
  • Cele mai persistente parfumuri pe care trebuie să le încerci la Apă de parfum La vie est belle – Lancôme

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


I've lost my true colors. ----- #black #blackand I've lost my true colors. 
-----
#black #blackandwhite #photo #selfie #selfiequeen #smile #romaniangirl #romanian #blackandwhitephotography #photo #model #summertimesadness
Este încă vară ❤️ ----- #roseslover #rose Este încă vară ❤️
-----
#roseslover #rose #roses #pinkrose
Continuăm să pregătim împreună pachete pentru Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 18:
Ziua 1:
💫 Chec cu mere făcut în casă 
💫 Mix papaya & ananas confiate, migdale, o curmală 
💫 Roșii și cașcaval 
Ziua 2:
💫 Waffle cu oreo
💫 Căpșune 
💫 Kiwi și morcov 
Ziua 3:
💫 Lipie cremă de brânză și cașcaval 
💫 Căpșune 
💫 Fulgi de porumb fără zahăr 
Ziua 4:
💫 "Biscuiți" cu banane 
💫 Ardei și cașcaval 
💫 Arahide în coajă 
Ziua 5:
💫 Căpșune și mango
💫 Biscuiți cu pudră de roșcove și cu trandafiri (fără zahăr)
💫 Buburuză cremă de brânză și parmezan 
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideasforkids #pachetulluiIngrid
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #romanian #creativefood #creative #colors #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
Acuzați-mă de nostalgii ceaușiste, dar nu pot s Acuzați-mă de nostalgii ceaușiste, dar nu pot să mă abțin după această primă săptămână de școală în care m-am uitat în jurul meu cât mi-am dus/așteptat copilul:
La școală trimiți copilul îmbrăcat decent, cu haine potrivite. Nu este locul în care să își afișeze buricul sau în care să i se vadă chiloții.
La școală nu trimiți copilul în blugi rupți, în pantaloni cu turul lăsat, în paiete, în bustiere. 
La școală trimiți copilul curat, cu unghiile tăiate, cu părul prins astfel încât să nu îi intre în ochi.
Eu sunt adepta uniformei și mă bucur că a fost introdusă din acest an. 
De ce? 💫Pentru că îi dă școlarului un sentiment de apartenență, îl responsabilizează și îl disciplinează. Mai mult, uniforma "ascunde" statutul economic și dispersează discriminarea/bullying-ul din acest motiv. 
Ca să nu mai spun cât timp economisim cu "alesul" hainelor. 
Eu știu că e democrație și că al nostru copil e gaura de la covrig și coada de la prună, dar hai să nu confundăm locurile și să păstrăm măcar o fărâmă de respect, zic. Atât pentru cadrele didactice, pentru unitatea de învățământ, cât și pentru copil și pentru noi. 
Cu uniformă sau fără, cuvântul de bază ar trebui să fie "decență".
Voi ce spuneți?
-----
#primazidescoala #scoala #ganduri #serios #blonde #littlegirl #7yo #daughter #loveher #minime
Ascultăm ploaia, răsfoim cărți și cumva mi-a Ascultăm ploaia, răsfoim cărți și cumva mi-a trecut prin gând că...
Un copil care citește
Va fi un adult care gândește.
🙃
----
#quotes #parenting #readmorebooks #sfaturi #ganduri #sfaturipentruparinti
Instagram post 17972944406355015 Instagram post 17972944406355015
If you’re lost… (just know that) we’re all a If you’re lost… (just know that) we’re all a little lost and it’s okay 🦩
——
#itsokay #redlips #lost #lyrics #night #romanian #romaniangirl #summertimesadness #thoughts #girly #blonde #redlips #blondie #romantic #vibes #iseered #summertimesadness #autumnvibes
Load More... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro