Bună dimineaţa, bună dimineaţa, bună dimineaţa! Sper să vă fie bună – dacă nu, o îndulcim noi! Pentru că azi vorbim despre o nouă serie de produse culinare consumate. Ce am mai descoperit, cum mi s-au părut – ştiţi voi tiparul. Mă apuc de povestit, că am multe de spus, după cum veţi vedea. Şi încep cu cel mai proaspăt produs culinat consumat:
- deşi am frigiderul plin de ouă, pască şi cozonac (exagerez – cu chiu cu vai am luat jumătate de cozonac, ca să nu spună mama că plec “ca de la casă pustie”), am gătit la prânz orez cu peşte şi sos de curry la steamer. Zic eu aşa fancy gătit, pentru că de fapt le-am aruncat pe fiecare pe câte un etaj al aparatului şi am aşteptat târâitul care m-a chemat la masă.
Pfoaaai, dar revenind la curry-ul nostru, ştiţi cum a fost combinaţia? Eu iubesc curry-ul, iar acesta de la dm este foarte, dar foarte gustos şi aromat. M-a surprins plăcut şi deja mă gândesc când pot să îmi fac drum prin dm, ca să îl cumpăr iar! Nu am mai mâncat de mult, aşa că vreau să recuperez 🙂
Un borcan de thai curry sauce (sos de curry thailandez) costă în jur de 10 lei şi din păcate nu găsesc link cu ingredientele decât în germană, însă vă pot spune doar nu am văzut nimic care să mă sperie pe-acolo. Must try, dacă iubiţi mâncarea indiană!
- vitamine gumate Gummy Vitamin C Slices, Rainbow Light. Comandate de pe iherb, pentru că (da, recunosc) erau la reducere. Şi ce-am zis eu: un pic de imunizare nu mi-ar strica! Şi bine am făcut că le-am luat. Au un gust acrişor de portocale şi cred că ar fi perfecte pentru copii (eu le-am administrat copilului din mine). Că o fi fost coincidenţă sau nu, în perioada administrării şi în cea următoare ei nu am răcit deloc. Şi eu sunt campioană la răceli iarna!
- Sambucol tablete efervescente cu vitamina C şi zinc. Tot de pe iherb comandate şi ele (în comanda #16.6 le-aţi văzut), tot din acelaşi motiv (da, ştiu, sunt o plagă a cardului). Le-am luat mai mult pentru că îmi plac băuturile preparate cu pastile efervescente – cred că e o reminescenţă din copilărie, când băgam câteva pe zi. Ştiu, foarte puerile motivele pentru care am cumpărat aceste două produse, dar decât să vă spun că woow, am întinerit de la ele,… no, asta e. Mi-au luat ochii (şi banii). Cert e că după ce le-am consumat şi m-am uitat un pic peste ingrediente (nu în ordinea asta), cred că a fost o idee bună. Mai pândesc vitaminele gumate, aş vrea să le cumpăr iar. Poate la primăvară!
- creeeeed că în Lidl am văzut punga aceasta de caju. M-am gândit că o să îl folosesc la un pui cu caju, însă, aţi ghicit, n-a mai rezistat până la întâlnirea cu puiul. Bun preţul, bun produsul. Când am vrut să mai cumpăr, nu am mai găsit la raft.
- ciocolata ie viaţa mea, după cum bine ştiţi, şi mereu încerc sortimente noi. Pe acesta cu lavandă fină – ciocolata neagră Dolfin cu lavandă – l-am luat dintr-un Mega Image mai mare, la un preţ de aproximativ 10 lei. Şi daaaaa, se simte şi se vede lavanda în ciocolată! Foarte interesant gustul şi ciocolata cu siguranţă mai bună decât o alta pe care v-am arătat-o tot într-un articol cu produse culinare consumate.
- ca de obicei, brandul Solaris este prezent. De această dată cu biscuiţii cu fulgi de ovăz şi cacao (cred că am luat vreo 20 de pungi până acum). Mie îmi plac foarte mult, însă domnului meu i se par cu gust de medicament. Ce să zic – îmi rămân mie mai mulţi!
- măcinişul e şi el nelipsit din bucătăria mea. Preferatul este cel cu făină de migdale, care s-a omogenizat mult mai bine decât cel cu 8 cereale, deci voi alege varianta asta de acum.
- Musli cu cereale germinate – am vrut pur şi simplu să încerc un alt tip de musli. Bunuţ, dar mi-au lipsit stafide, alune, goji, bucăţi de fructe confiate. Le-am adăugat separat 🙂
- Nu mai am fotografie cu borcanul gol al acestui unt de fistic Wilderness Poets luat de pe iherb.com. L-am pus în maşina de spălat vase şi l-a zăpăcit, aşa că trebuie să mă credeţi pe cuvânt că am păpat tooooot conţinutul acestui borcan. Şi încă rapid! Nu mai consumasem un astfel de unt de fistic până acum şi drept să vă zic, mi-a plăcut aşa mult, încât aş fi fost în stare să îl mănânc într-o zi pe tot :). Untul de fistic de la Wilderness Poets a avut 227 g, iar preţul său a fost de 76 lei. Scump rrrrrăăăăăăău, probabil veţi zice – dar căutaţi de curiozitate preţurile de la noi pentru un astfel de produs.
Cred că puteţi observa textura sa; gustul este autentic, iar eu am preferat să îl mănânc ori simplu (câte o linguriţă-două pe zi), ori peste îngheţată sau banană. L-am pus în ultimele comenzi plasate şi cu siguranţă e de luat în calcul când rămân fără (nu se va întâmpla prea curând, am stoc de vreo 3 borcănele).
- sirop de arţar Manna Maple, luat din Bebe Tei cu aproximativ 25 de lei. Nu prea are treabă cu siropul de arţar cu care eram eu învăţată, în sensul că este mult mai dulce şi nici nu i-am simţit aroma care mă încânta de obicei. L-am consumat destul de greu şi nu o să îl cumpăr din nou.
- Apă de cocos organică Biona – am luat vreo două-trei doze la o ultimă comandă pe care am plasat-o. Din păcate, nu are nicio treabă cu apa de cocos pe care o ştiam eu.
- o variantă mai gustoasă a apei de cocos (cu care am gătit şi cel mai delicios smoothie de pe planetă, de fapt), este aceasta, de la Cocofina. Este mult mai ok decât Biona, aş cumpăra-o din nou. Nu de alta, dar până să fac şi alte combinaţii de smoothie, am băut-o… ca atare.
Ce m-a amuzat la ea e că pe ambalaj scrie că e produsă în Anglia. Oh well, data viitoare când ajung pe acolo, o să mă plimb şi eu prin plantaţiile de cocotieri din UK!
- un produs pe care l-am aruncat după câteva linguriţe este acesta de la Prisaca Transilvania: Doftorii bătrâneşti Imunitate scăzută. Conţine miere, polen, seminţe, uleiuri, fructe şi plante uscate şi mărunţite. Genial de natural, însă enervant rău! Când m-am trezit cu bucăţi de frunze din acelea între dinţi, am zis că leşin, nu alta. Am adăugat în ceai, însă tot nu am scăpat de chestiile alea. Veţi spune că puteam să strecor ceaiul după. Am făcut şi asta, însă au trecut prin strecurătoare! Aşa rău m-am enervat, că l-am aruncat aproape plin.
- pungile pentru pui la tigaie de la Knorr nu sunt un produs culinar în sine, însă l-am adăugat aici pentru că tocmai ce am pregătit cina de ieri folosindu-le. M-am gândit că e vorba de ceva super interesant la gust + gătit fără mizerie, însă când am văzut cum iese sucul de la carne prin punguţă, m-am lăsat păgubaşă, am scos carnea din cele patru punguţe şi am prăjit-o în modul clasic. Bine, prăjit e mult spus, pentru că nu am adăugat ulei, dar vă prindeţi voi.
Cu alte cuvinte, un produs care m-a prins în plasă prin marketing şi prezentare pe care nu l-aş cumpăra din nou. Mai ok sunt pungile clasice din plastic.
- ca să închei articolul într-o notă pozitivă, vă arăt aceste nibs-uri organice din cacao şi yacon de la PlanetBIO (atât ele, cât şi apa de nucă de cocos de mai sus se găsesc online pe www.ActivPharma.ro). Eu am luat foarte puţine, însă ză oan a fost foarte încântat de gust şi mi-a confiscat cutia. M-am bucurat să văd asta, pentru că el e destul de pretenţios când vine vorba de snack-uri de genul şi face mişto des de mine pentru că, spune el, cad uşor în plasa marketingului. Ei, poftim!
Voi cu ce produse culinare consumate sau recent descoperite în ultima perioadă vă lăudaţi?
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!
Am incercat peste 10 feluri de biscuiti cu ovaz si toti mi se par prea dulci fara ovaz. Spre rusinea mea, pe cei de la Solaris nu i-am incercat, dar m-ai facut tare curioasa.
Ia sa imi spui cum ti se par, daca ii gasesti pe undeva 🙂