Indiferent de locul din care îţi cumperi un parfum, cred că una dintre primele întrebări la care te gândeşti este: cum verifici dacă un parfum este original? Dacă tot dai un ban, măcar să dai pe un lucru făcut cu simţ de răspundere, original, nu?
Pe piaţă au apărut tot felul de magazine şi magazinaşe care vând produse despre care spun că sunt originale. Dar nu numai despre ele este vorba, pentru că misterul planează şi asupra magazinelor specializate în comerţul cu produse de firmă. Nu-i aşa că aţi văzut de multe ori fete care întreabă pe grupuri dacă site-ul x vinde produse fake?
De la farduri la pensule, de la adidaşi la bijuterii, toată lumea vinde lucruri originale. Puţini sunt cei care recunosc că produsele lor sunt replici, însă şi mai puţini ştiu cei interesaţi de aspect sau cei care ştiu cum să deosebească fake de original.
Aşadar, cum te asiguri că vei cumpăra un parfum original? Cum verifici dacă este un parfum este autentic, “de firmă”?
1. În primul rând, citeşte numele produsului. Cu toate am văzut haine adibas, nu? Păi, fix pe aceeaşi idee, putem lua un parfum Lacome.
2. Te uiţi cu maaaaare atenţie la ambalaj. Îl întorci pe toate părţile. Analizezi celofanul de pe cutie şi felul în care acesta este lipit. Un parfum original va fi lipit finuţ, pe când unul fake va fi împachetat în grabă de săracul un chinez pentru care contează cantitatea, nu calitatea.
3. Caută codul de bare! De obicei, acesta se află în partea de jos a sticlei. Îl poţi verifca accesând site-urile codecheck.info sau checkcosmetic.net.
Eu am cumpărat de curând o apă de parfum La vie este Belle de la Lancome – conform site-ului, este orginal!
4. Caută codul de lot. Acesta trebuie să fie identic atât pe cutie, cât şi pe sticla parfumului. Verifică-l pe unul dintre site-urile menţionate mai sus!
5. Pe sticla parfumului trebuie să fie scrisă şi ţara de origine a parfumului. Dacă e China, s-ar putea să ţii în mână o replică.
Cum verifici dacă un parfum este original…
6. Agită parfumul! Unul autentic, original, va face bule în interior, iar acestea vor dispărea în câteva minute. În cazul unui parfum fake, acestea vor fi vizibile doar câteva secunde. De asemenea, dacă ai un parfum original acasă, memorează-i culoarea şi compar-o!
7. Pufăie o dată pe încheietură sau într-un loc accesibil. Ar trebui ca pe parcursul zilei să distingi note diferite (pentru că un parfum original are note de bază, mijlocii şi de vârf care se dezvăluie pe măsură ce trece timpul). Parfumul autentic, original, este complex si bine structurat. Pe cealaltă parte, un parfum care nu este original va avea acelaşi miros, eventual înţepător, ciudat.
8. Fii atentă la persistenţa mirosului. Mirosul parfum original ar trebui să persiste mai multe ore.
9. Preţul este şi el un indicator al autenticităţii. Un parfum “original” care costă 500 de lei nu poate fi cumpărat din altă parte cu 100. Să spunem că totuşi ai găsit reducerea reducerilor, dar chiar şi aşa, verifică site-ul de pe care urmează să comanzi sau cumpărătorul. Există pagini de review-uri, accesează-le cu încredere!
10. Odată desfăcut, un parfum original va fi bine fixat în cutiuţa sa. Un carton-două sau alte ajutoare – în niciun caz el nu se mişcă în cutie. Dacă e prea mare cutia – ei bine, cresc şansele ca parfumul să fie fake!
Eu am suspectat un singur parfum că ar fi fake. Îl comandasem de pe strawberry, le-am scris, iar ei mi-au făcut refund. Cel mai comand mi-e să comand online şi după cum ştiţi, acesta este site-ul meu preferat!
Experienţa voastră în materii de parfumuri, ape de parfum şi ape de toaletă care este? Aţi luat vreodată un fake la preţ de original?
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!
eu nu am stres😅 nu momentan.. nu de alta dar daca un fake e100leieu nici pe ala nu mi. l permit😅 eu iau la 30de la avon si e perrrfect pt mine