Nu ştiu voi, însă eu iubesc această prăjitură cu morcovi! Sau, mai fancy spus, carrot cake-ul acesta. L-am făcut de multe ori până să am Fundiţa şi acum că a venit sezonul gătitului la cuptor, am descins în bucătărie şi m-am apucat de treabă. Asta pe la ora patru aşa, pentru ca atunci când urma să ajungă Fundiţa acasă, prăjitura mea cu morcovi va fi numai bună de mâncat!
Înainte să purcedem la reţetă, vă spun că am folosit zahăr. Şi da, îi ofer si celei mici. Fetiţa mea are peste 2 ani jumătate, iar eu îi dau din când în când câte un ceva făcut în casă, care conţine şi zahăr.
Ingrediente necesare pentru prăjitură cu morcovi – carrot cake:
- 3 ouă;
- 220 gr zahăr brun. Puteţi pune mai puţin şi suplimenta cu câteva curmale dacă vi se pare mare cantitatea sau dacă morcovii sunt dulci (cum am nimerit eu);
- 50 g ulei de cocos;
- 70 g unt topit (puteţi pune 120 g de ulei de cocos sau unt topit);
- 50 ml lapte călduţ;
- 300 g făină;
- un plic de praf de copt;
- 50 g nucă de cocos;
- 50 g nucă tăiată grosier cu cuţitul;
- 2 linguriţe scorţişoară;
- un vârf de cuţit de praf de ghimbir;
- un vârf de cuţit de nucşoară;
- 400 g morcov ras sau mărunţit;
- stafide.
Cum faci prăjitură cu morcovi – carrot cake:
- Mixăm ouăle cu zahărul şi adăugăm laptele.
- Adăugăm praful de copt, cocosul, nuca şi condimentele peste făină, apoi amestecăm.
- Punem morcovul şi stafidele amestecând uşor cu o paletă.
- Se dă la cuptor pentru aproximativ o oră, la 175 grade. Verificaţi suprafaţa – trebuie să fie fermă şi interiorul cu ajutorul unei scobitori.
- Se lasă la răcit în tavă.
Dacă vreţi, puteţi transforma această prăjitură cu morcovi în tort, adăugând mascarpone drept cremă. Fundiţa a mâncat o bucată cu lapte, iar dimineaţă a cerut să îi pun o altă bucăţică în lapte, ca să mănânce cu linguriţa.
Dacă o faceţi pentru cei mici, să îmi spuneţi dacă a avut succes! Pentru cei mari va fi cu siguranţă genială 🙂
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!