DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
noiembrie 5, 2020 In Lifestyle, Zâmbete

Cum să ai (mai multă) încredere în tine

Închid ochii şi mă uit la mine, cea de acum 15-20 de ani. Şi îmi vine să mă preling, să mă ascund sub o piatră, să răcnesc din tooooot plămânul, până crapă toate ferestrele lumii şi să îmi dau şi două palme. Pentru că Doamne, cât de puţină încredere aveam în mine! Şi cum mă mai subestimam! Şi cum erau alţii mai buni şi mai deştepţi şi mai frumoşi şi mai devreme acasă!

Mi-a trebuit mult timp să mă văd aşa cum sunt, să încep să mă apreciez şi să mă iubesc. Şi din păcate, multe dintre voi vă confruntaţi cu încredere în voi scăzută, cu stimă de sine nu prea ridicată… sau cel puţin, asta am înţeles dintr-un sondaj pe care l-am făcut pe contul meu de instagram (@Adina.Arustei, în caz că nu îl ştiţi – vă aştept şi acolo!).

De aceea, mi-am propus să scriu acest articol şi câteva sfaturi despre cum să ai (mai multă) încredere în tine.

Ştiu foarte bine că nu poţi să te uiţi în oglindă şi zici că gataaaaa, de azi, şi de azi totul se schimbă. Nu merge aşa. Trebuie să construieşti uşor, pe parcurs. Să exersezi. Să înveţi…Cum să ai (mai multă) încredere în tine.

Cum să ai (mai multă) încredere în tine

1. Fii tu. Pur şi simplu tu, aşa cum eşti tu.

Ştiu că este, probabil, cel mai des sfat întâlnit. Poate clişeu. Însă este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poţi face atunci când este vorba despre a fi tu însăţi. 
Construieşte-ţi o identitate şi arat-o celor din jur fără teamă. Poate că vor fi critici la adresa lucrurilor pe care le faci, însă nu trebuie să le laşi să le afecteze. Vei vedea că dezvăluindu-te cu adevărat vei atrage oamenii care te plac şi apreciază pentru ceea ce eşti tu, nu pentru ceea ce ai vrea să fii sau afişezi.

2. Fă-ţi timp ca să scrii lucrurile care îţi plac la tine. 

Da, mbun, ai acnee, ai câteva kilograme în plus, nu îţi vin bine pantalonii conici… şi ce e cu asta? Poate că aceste lucruri le vezi doar tu şi gândindu-te atât de mult la ele, axându-te pe ele, le dai importanţa pe care nu o merită. 
Ce ar fi dacă în loc să vezi minusurile (pe care le consideri tu a fi aşa), te concentrezi pe lucrurile frumoase din tine? Şi nu mă refer doar la aspectul fizic.

Da, poate că ai fundul mai mare şi nu intră într-o anumită mărime, dar fundul ăsta te-a ajutat să urci la un point view mişto. Sau părul ăsta, care stă ca o mătură uneori, are o culoare incredibilă… Fiecare avem lucrurile noastre unice, minunate, pe care trebuie să le descoperim şi de care trebuie să ne bucurăm.

De fiecare dată când ţi se pare că nu eşti suficient de bună, consultă lista.

3. Păstrează emailurile/mesajele sau bileţelele de feedback sau orice apreciere pe care ai primit-o. 

Poate că uneori ţi se pare că nu faci bine ceea ce faci la muncă. Sau la şcoală. Cazi în capcana de a te compara cu X şi cu Y, care par mult mai dezinvolte şi fâşneţe. Şi nu greşesc niciodată niciun raport… Foarte rău faci! Dacă tu nu te-ai fi descurcat, dacă nu ţi-ai fi făcut munca bine, crede-mă că ai fi ştiut!

În perioade grele, aminteşte-ţi că eşti o persoană de încredere, care îşi face task-urile aşa cum trebuie. Toţi greşim la un moment, să ştii – chiar şi colega aia care pare să aiba excelurile impecabile de fiecare dată!

4. Bucură-te de timpul tău personal. Timpul acela în care eşti doar tu cu tine.

Chiar dacă eşti mamă. Eşti mamă, dar şi femeie, nu uita! Şi lasă-mă să îţi explic de ce.

Uneori, când eşti mereu înconjurată de oameni, lipsa încrederii în sine poate atrage nesiguranţa de a participa activ la discuţii, de a te implica. Poate că te temi că un lucru pe care îl spui sau faci ar fi interpretat şi catalogat într-un mod în care nu vrei.

Şi atunci intervine necesitatea de a fi singură, de a fi tu însăţi, în mediul tău. Poţi să te studiezi în oglindă, să cauţi produse cosmetice noi, să citeşti ghiduri despre cum să te îmbraci astfel încât să fii avantajată. Iată două idei care mi-au venit în gând acum. Orice ai alege să faci, bucură-te de compania ta şi învaţă (şi) în acest mod cum să ai (mai multă) încredere în tine!

5. Motivează-te singură.

Da, e greu să ieşi din zona de comfort. Să depăşeşti limite, hmm… dar de fapt, aceste limite le stabilim chiar noi! Noi ne gândim că nu putem face un lucru şi atunci ne deziluzionăm singuri. 
…-Eu nu pot să prezint lucrarea asta în faţa tuturor, vai, numai cât mă gândesc îmi tremură mâinile!

Aşa o fi, însă dacă nu încerci, nu vei reuşi niciodată. Poate că prima oară îţi va tremura şi vocea, nu doar mâinile. Şi vei scăpa pixul din mână şi o să faci şi pauze lungi în vorbire. Dar dacă nu se va întâmpla aşa?… Există diverse articole pe această temă şi poţi exersa mult şi bine în oglindă.

Aşadar, data viitoare, oferă-te voluntară şi vezi ce se întâmplă! Depăşeşte-ţi teama şi dă-ţi voie să vezi că eşti competentă şi că poţi!

6. Oferă-ţi timp.

Lucrurile nu se întâmplă de pe o zi pe alta. Uite, spuneam mai sus despre prezentare şi vorbitul în public. Începe cu o prezentare în faţa a doi colegi. Apoi în faţa a cinci. Revino din nou la numărul doi. Şi tot aşa… Analizează ce a fost bine, ce puteai face mai bine şi mergi mai departe cu optimism!

Niciun lucru trainic, de viitor, nu se construieşte de azi pe mâine. Gândeşte-te la o relaţie. Cât durează până să poţi spune cu adevărat ceva legat de ea? Să ai încredere? Indiferent de natura relaţiei, e nevoie de doi – şi de tine deschisă şi onestă. 

Cam aşa e şi atunci când înveţi cum să ai (mai multă) încredere în tine. Recunoşti că ai greşit, analizezi, îţi propui să faci lucruri, visezi… cu paşi mărunţi.

7. Vizualizează-ţi succesul! 

Când am aplicat pentru jobul curent, eram deja în proces de angajare (al nu ştiu câtelea interviu) în altă parte. Înainte să fac click pe acel buton de aplicare pentru actualul job, mi-am spus că EU voi fi pe acest post. Eu voi îndeplini sarcinile (citit cu voce tare). Eu voi merge la interviu şi voi primi acest post, pentru că îmi place ce zic oamenii ăştia aici şi vreau să fac eu lucrurile astea. 

Acum nu ştiu dacă a fost o coincidenţă, dar am fost sunată şi după câteva discuţii/interviuri cu HR-ul internaţional am primit invitaţia de a merge la biroul din România.

Ştiţi cu ce gând m-am dus? Că va trebui să aleg între cele două joburi şi că îl voi alege pe acesta (deşi… aveam deja şi deşi-uri, primul job având multe alte beneficii). Eu nu mi-am pus întrebarea: Oare o să le placă de mine? Oare o să mă descurc?
Şi gândiţi-vă că veneam din concediu de creştere copil, adică doi ani nu prea am purtat discuţii logice sau în engleză cu nimeni… a fost pur şi simplu o pauza. Mare. Şi cu toate acestea, am avut suficientă încredere în mine şi să visez la mine fiind într-un anume fel, într-un anume loc. Nu știu de unde, dar cu gândul acesta am plecat la interviu.
Sincer, nu aș fi crezut vreodată că voi ajunge la acest nivel de încredere în mine. Și poate că și așa, tot pot mai mult!

Aveţi încredere în voi şi faceţi lucrurile cu inima deschisă. Gândiţi-vă cum aţi fi voi într-un anume fel. Cu 5 kg mai slabă sau mai grasă. Cu un nou job. Ce îţi doreşti? Cum poţi să ajungi la acel lucru? Cum va arăta corpul tău în rochia x cu cinci 5 mai mult sau mai puţin? Care ar fi paşii pentru a-l obţine? Cum poţi avea încredere mai multă în tine vizavi de acest lucru? Cum te poţi motiva?
Mintea noastră se hrăneşte cu ce îi oferim noi. Poate că nu o să ai ceea ce îţi doreşti a doua zi, însă cu siguranţă vei observa schimbări.

8. Comunică deschis cu cei din jur

Este unul dintre exerciţiile care o să ţi se pară extrem de grele la început, mai ales dacă nu ai fost un copil ascultat, a cărui părere să fi contat prea mult. Atunci când spunem lucrurile cu voce tare, le conştientizăm mai bine. De fapt, ne spunem şi nouă acele lucruri. 

Ai minţit cu ceva? Când minţim, de fapt?
De obicei, minţim atunci când suntem nesiguri de reacţia celorlalţi. Ce va zice X dacă află că am făcut Y? 
Minţim şi atunci când vrem să acoperim un lucru. Pe care fie nu îl ştim, nu vrem să îl spunem, de care ne este ruşine etc.
Mai minţim şi când vrem să păstrăm aparenţele.

Gândeşte-te că adevărul va fi descoperit la un moment dat – în ce poziţie te va pune? Are rost să fii acolo? Ai încredere în tine, asumă-ţi şi suportă consecinţele! 

9. Învaţă să îţi setezi aşteptări corecte.

Oh, cât am mai suferit pentru că X şi Y nu au făcut ceea ce m-aş fi aşteptat eu! Însă asta a fost doar vina mea, pentru că ei săracii poate că nu aveau capacitatea să facă acele lucruri. Nu au putut, nu că nu au vrut. Sau nu au ştiut… Iar eu m-am perpelit şi m-am întristat degeaba, şi asta doar din vina mea. 

Fix la fel este şi în ceea ce ne priveşte pe noi: trebuie să ne setăm aşteptări realiste, clare. Dacă ţi-e mai uşor, putem să le numim niveluri de performanţă. De exemplu, nu o să poţi învăţa o limbă nouă până la sfârşitul anului – dar ar fi minunat să poţi învăţa frazele uzuale şi câteva verbe sau reguli gramaticale.

Faptul că vei atinge ţeluri realiste îşi va creşte încrederea în tine.

10. Cunoaşte-te pe tine însăţi.

Ia-ţi un răgaz ca să fii tu, fără măşti şi întruchipări ale aşteptărilor celorlalţi. Cum anume te-ai comportat într-o situaţie? De ce crezi că ai reacţionat aşa? A existat vreun factor care a determinat această reacţie? De ce este el aşa important pentru tine? Cum ai putea face data viitoare, pentru a schimba reacţia aceasta? 

Atunci când ştii cum ai putea reacţiona în anumite situaţii şi în prezenţa unor anumiţi factori, poţi să prevezi anumite lucruri. Şi asta te va ajuta să ai o încredere mai mare în tine, pentru că astfel nu vei mai fi pusă în faţa unui fapt împlinit. Ci vei fi pregătită.

Cum să ai (mai multă) încredere în tine

În final, o să vă mai spun un exemplu personal. Atunci când am fost în Africa, am învăţat, printre altele, un lucru foarte important. Acela că degeaba mă agit eu şi plâng – anxietatea nu face decât să mă roadă pe interior. Mai bine aştept şi văd ce se întâmplă şi apoi, în funcţie de situaţie, acţionez.

Anxietatea asta nu face decât să îţi scadă încrederea în tine. Zecile de întrebări pe care ţi le pui (oare cum va fi? oare ce voi face? oare voi reuşi? oare o să pot face faţă) erodează încrederea în tine, te face să te îndoieşti de orice lucru. Este distructivă, te face să trăieşti rezultatul unor lucruri negative care poate că nici nu se vor întâmpla. 

Îndepărtaţi-vă cât mai repede de orice gând negativ, fiţi optimiste şi imaginaţi-vă, în schimb, în scenarii pozitive. Gândiţi-vă la voi ca la persoane competente, care merită lucruri bune, succes, oameni de calitate în jur şi emoţii pozitive. Alimentaţi-vă creierul şi sufletul cu lucrurile frumoase care există, axaţi-vă pe lucruri care chiar contează. Totul ţine doar de voi!

Share15
Pin
15 Shares
Previous StoryParfumuri noi în 2020: Armani My Way
Next StoryApă de parfum Chloé Nomade

Related Articles

  • vaccin hpv (2)
    Vaccinul HPV - experiența mea cu cele trei doze
  • ce carti am citit in ultima perioada
    Ce cărți am citit în ultima perioadă - februarie 2023

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Adina Aruştei la Apă de parfum Lovefest Burning Cherry – Kayali
  • Ce cărți am citit în ultima perioadă - februarie 2023 - AdinaArustei.Ro la Cărți citite în ultima perioadă – iulie 2022
  • Ramona Pana la Apă de parfum Lovefest Burning Cherry – Kayali
  • Pachetul pentru școală – idei pentru o lună întreagă - inspirație #2 - Super-Mami.Ro la Prăjitură cu morcovi – carrot cake
  • Apă de parfum Lovefest Burning Cherry - Kayali - AdinaArustei.Ro la Apă de parfum La vie est belle – Lancôme

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


Hai să facem împreună pachete pentru școală s Hai să facem împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Continuăm reel-uri inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 9:
Ziua 1:
💫 Roșii cherry, brânză 
💫 Inimioară cu unt de arahide și dulceață de litchi 
💫 Kaki și coacăze roșii 
Ziua 2:
💫 Lipie cu cașcaval 
💫 Struguri fără sâmburi 
💫  O curmală medjool
Ziua 3:
💫 Alune de pădure coapte 
💫 Cașcaval și ardei roșu 
💫 Brioșă cu Oreo 
Ziua 4:
💫 "Biscuiți" cu banane (rețeta o găsiți în feed-ul meu)
💫  Fistic și nuci
💫  Ardei galben și roșu 
Ziua 5:
💫 Fulgi de porumb fără zahăr, migdale, nuci, stafide 
💫 Măr roșu 
💫 Sandwich cu unt și parmezan 
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas 
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #romanian #creativefood #creative #colors #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
Pe repeat, pe repeat, dar nu mă întrebați de ce Pe repeat, pe repeat, dar nu mă întrebați de ce - "She has China in her eyes". Does she? ❤️💃
Și de fapt, la ce s-ar referi asta? Cine a scris piesa, la ce s-a gândit? Ce credeți? 🤔
-----
#romanian #romaniangirl #blonde #blondehair #blondme #blondes #blondeshavemorefun #smile #flawless #n#smiling #supermami #romanianblogger #romanianbeauty #beauty #blondehighlights #romania #queen #spoiled #mom #china #thoughts #hm #delicate #makeup #makeupbyme #blueeyes #greeneyes #eyes #theeyes
Voi vă mai amintiți de jeleurile chinezești ver Voi vă mai amintiți de jeleurile chinezești verzi, super gumate și mentolate? Care se lipeau de dinți, ooo, Doamne, ce se mai lipeau de dinți 🥺🤣
Asta a fost prima mea conexiune atunci când am gustat bomboanele mentolate - jeleurile gumate - din fotografii. Mai mult o amintire, un gust al copilăriei, asta m-a frapat la ele - și de atunci cumpăr destul de des astfel de jeleuri.
Acestea nu se lipesc de dinți, nu sunt din patria mumă China, dar tot mă duc cu gândul departe.
Doamne, ce n-aș da să mai pot gusta bucuriile copilăriei - bomboanele de pom, cucurucu, mentosanele, biscuiții Poieni, ciocolata Excelent, bomboanele cu cafea... 
Vouă de ce vă este dor?
------
#yellow #tbt #memories
Hai să facem împreună pachete pentru școală s Hai să facem împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Continuăm seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 8:
Ziua 1:
💫  Sandwich cald
💫 Roșii cherry 
💫 Biscuiți fără zahăr, cu roșcove, și o turtă dulce făcută de noi
Ziua 2:
💫 Lipie cu omletă și miez de brânză 
💫 Măr golden și coacăze roșii 
💫 O curmala, nuci, stafide
Ziua 3:
💫 Sandwich cu unt de arahide și dulceață de ananas
💫 Babybel cu roșii și ardei
💫 Kaki
Ziua 4:
💫 Pizza făcută în casă 
💫 Măr 
💫 Nuci, 2-3 migdale, câteva stafide 
Ziua 5:
💫 Lipie cu cașcaval 
💫 Roșii 
💫 Biscuiți cu banane
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas 
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #romanian #creativefood #creative #colors #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
Într-o zi, nici nu mai știu care, am decis să a Într-o zi, nici nu mai știu care, am decis să am o zi minunată, în ciuda ploii și a frigului.
Am luat trandafirii ăștia minunați în brațe, nu m-am mai supărat pe părul meu, am zâmbit și-am ieșit pe ușă ❤️
Și-am ajuns la serviciu cu gura până la urechi, și-am avut o zi grea, plină, greaaaa (da, știu, am mai zis) dar, în același timp, bună, incredibil de bună. Ciudată alăturare? Poate. Dar mă știți, mereu călare pe curcubeu 🤪
Hei, universule, chiar dacă toate s-au schimbat dramatic, chiar dacă nu mai am timp de mine ca înainte, îți mulțumesc pentru lunile astea pline de oameni noi, care îmi fac zilele mai frumoase, de experiențe noi, de lucruri pe care le-am învățat! ❤️
The best is yet to come! 
-----
#romanian #romaniangirl #smile #blonde #naturalblonde #blondehair #blondehairdontcare #romanianblogger #romanianbeauty #smile #smiledesign #rose #roseslover #rosesofinstagram #happiness #happinessisachoice
Fetița mea a mâncat mereu foarte bine, iar asta, Fetița mea a mâncat mereu foarte bine, iar asta, cred eu, se datorează faptului că am început auto-diversificarea cu reguli stricte.
Și acum respectăm unele dintre ele - le veți regăsi în caruselul de astăzi.
Voi respectați vreo regulă atunci când vine vorba despre maaa copiilor voștri?
-----
#parenting #romanianmom #romanian #sfaturi #sfaturiutile #supermami #parinti
Hai să facem împreună pachete pentru școală s Hai să facem împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Continuăm seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 7:
Ziua 1:
💫  Babybel
💫 Sandwich cu brăduț cu omletă și cremă de brânză 
💫  Afine și măr ionatan 
Ziua 2:
💫 Lipie cu cașcaval și ardei 
💫 Căpșune 
💫 Fulgi de porumb fără zahăr 
Ziua 3:
💫 Kaki
💫 Sandwich cu unt și cașcaval 
💫 Nuci, migdale, stafide
Ziua 4:
💫 Sandwich cu mozzarella 
💫 Roșii cherry, ardei
💫 Turtă dulce făcută de noi
Ziua 5:
💫 Inimioara din pâine cu cașcaval homemade 
💫 Coacăze, afine
💫  Nuci, fistic, migdale 
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas 
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #romanian #creativefood #creative #colors #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
Load More... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro