Cu siguranță ați auzit până acum de apa de gură. Și poate că o și folosiți cu succes, zi de zi.
În casa noastră, apa de gură este indispensabilă. Ne-am învățat cu toții cu ea – inclusiv fetița mea de patru ani – așa că avem mereu în baie, dar și câte o sticlă de rezervă.
Igiena dentară este un subiect pe care l-am urmărit mereu cu mare interes. Cred că este de o importanță crucială să ne îngrijim dantura, așa că am cumpărat cam tot ce ține de asta: ață dentară, duș bucal, tot felul de periuțe cu perii cât mai moi. De asemenea, am încercat multe branduri de apă de gură, însă în ultimul moment am rămas fidelă brandului Listerine.
Ce este apa de gură?
Apa de gură este un lichid colorat, special creat pentru a veni în completarea igienei dentare zilnice. Poate fi folosită ca atare sau diluată, în funcție de nevoile fiecărui pacient.
De ce să folosim apa de gură?
1. Te ajută să ai o igienă completă, corectă.
Fiind un lichid, pătrunde mai ușor între spațiile interdentare și astfel înlătură placa bacteriană rămasă acolo. Ața dentară are același rol, însă formula lichidă a apei poate veni în completarea ei.
Dacă aveți un irigator bucal, puteți pune apa de gură în rezervorul lui.
2. Diminuează durerile dentare.
Dacă aveți cumva dureri, apa le poate diminua până când ajungeți la dentist. Aceasta nu este o metodă de lungă durată, însă cu siguranță veți apecia ajutorul ei!
3. Omoară microbii care facilitează apariția cariilor.
Bacteriile din gură sunt responsabile pentru apariția acizilor care afectează dinții. O apă de gură antibacteriană poate ucide acești microbi!
4. Vă ajută să scăpați de respirația urât mirositore cauzată de mâncarea ingerată, fumat, anumite medicamente etc.
Apele de gura sunt de obicei mentolate, așa că după o simplă clătire veți simțiți diferența – o respirație împrospătată! Mai mult decât atât, ingredientele acționează asupra bacteriilor, în special a celor de pe suprafața limbii, responsabile de respirația neplăcută.
5. Ajută la albirea dinților. Există o categorie de ape de gură create special pentru acest aspect. Acestea conțin agenți de albire. Totuși, să nu vă așteptați la minuni. O albire adevărată, rapidă, se face în cabinetul stomatologului.
6. Menține gingiile mai sănătoase.
Ce fel de apă de gură să aleg?
Vorbește cu dentistul tău despre acest subiect, pentru că există diferite ape de gură, cu diferite concentrații, special create pentru anumite probleme.
Spre exemplu, apa de gură cu alcool usucă gura și mucoasele. Dacă ai gingiile sensibile, ai putea alege un produs cu ingrediente naturale precum aloe, mușețel, care calmează.
Ce trebuie să mai ții minte atunci când vine vorba despre apa de gură:
- Dacă este nevoie, dilueaz-o! Vorbește cu dentistul tău despre acest subiect, pentru că există diferite ape, cu diferite concentrații, special create pentru anumite probleme.
- Folosirea apei de gură nu înlocuiește periajul dinților!
- Clătește timp aproximativ 30 de secunde!
- Apa de gură nu trebuie înghițită!
- Dacă folosești o apă de gură pe bază de fluor, nu consuma alimente/ceai/cafea timp de 30 de minute după clătire.
Ce folosim noi acum:
- fetița mea: Listerine Smart Rinse Mild Berry – deși pe ambalaj scrie că este potrivită copiilor care au peste șase ani, eu o diluez (250 ml apă de gură cu 250 ml apă) și așa o folosește și ea.
- mami: Listerine Total Care Zero – fără alcool
- tati: Listerine Cool Mint.
Voi folosiți apă de gură? Vi se pare vitală sau… așa și așa?
util articolul, mulțumesc frumos! Da, folosesc apa de gura și e nelipsita din igiena orala a întregii familii!