Dragilor, pentru astazi am pregatit o reteta fUarte grea. Se numeste pudding, nu stiu daca ati mai auzit de ea. Nivelul necesar pentru a o prepara – clar, de chef in ale culinarelii :)).
Gasiti puding in diferite arome, forme si culori, insa preferate mea este cea de la Dr. Oetker. Aceasta budinca se face extrem de repede, este nevoie de putine ingrediente si este mereu un dulce la indemana. Astazi l-am facut din nou, mai ales ca mi-era dor de gustul de fistic din Istanbul. Am folosit unul dintre plicurile de puding luate de acolo.
Am avut nevoie de lapte (pe plic scrie ca trebuie sa punem 500 ml, eu de obicei pun un pic mai putin), doua linguri de zahar si plicul de budinca.
Avem nevoie de un plic de pudding, 500 de ml de lapte si 2-3 linguri de zahar (alb) sau 3-4 linguri de zahar (brun). Puteti pune zahar pudra pentru a-l dizolva mai usor.
Atentie, unele plicuri au gramaj mai mare si vor fi necesari 750 ml de lapte.
Se pune laptele pe foc intr-o tigaie de teflon. Intre timp se amesteca intr-o cana continutul plicului si zaharul (2-3 linguri, depinde cad de dulce il vreti).
Cand laptele incepe sa fiarba, se da focul la mic si se adauga compozitia din cana. Amestecati cu o lingura din lemn – usor – usor budinca incepe sa se ingroase. Dupa nici 5 minute este gata!
Eu folosesc mereu pudding de la Dr. Oetker. Acum am presarat fistic pe deasupra si am servit cu pofta!
Bineinteles ca puteti adauga dulceata, gem, biscuiti, ciocolata, esenta, nuci – orice va trece prin gand.
Voi preparati pudding? Care este aroma voastra preferata?
Si mie imi plac budincile, orice aroma:) si nu au nici asa multe calorii..
Stefania, nu m-am intrebat niciodata cate calorii au 🙂 Sunt buuuune si atat 😀
Deci tu ne faci papa bun si cand esti plecata de-acasa! Esti teribila!
Nu prea ma dau in vant dupa budinca, dar m-ai castigat cu fisticul acela!:)
Pupicei, Adina!
Sper ca petreci clipe frumoase in calatoria ta!
Ilda
Lavender Thoughts
Ilda, multumesc :*
Ce de timp a trecut de cand nu am mai preparat pudding… hmmm..
Pentru mine, vanilia este prima optiune fie vorba despre dulciuri, fie despre creme, masti, geluri de dus, sapunuri, spumante, parfumuri. Asa ca, pudding de la Dr Oetker cu aroma de vanilie ftw. 😀
Nu am mai luat de mult pudding cu aroma de vanilie. Eu merg pe extreme acum :))
Eu preparam la facultate si intotdeauna pregateam pudding de ciocolata. Dar am sa merg maine sa iau cele necesare ca sa fac si eu.Pupici! :*
Aha, deci nu iei plicul direct? 🙂 Cum o faci, Alice? Pupici!
Eiii, ai pus si fistic! Chiar pentru a te simti c ain Istanbul! Pup
😀 ador fisticul!
Mie imi place fisticul doar in inghetata!
Nu iti place fisticul prajit? 😮
intr-adevar greu :)). si eu fac tot felul de combinatii cu budinca.
😀
Ador budinca de ciocolata de la Dr. Oetker!Sunt dependenta de ea;reteta mea e simpla-prepar praful de budinca cum scrie pe plic si peste ea pun frisca,multa frisca.Dupa tiramisu e dulcele meu preferat,as manca zeci de zile fara sa ma satur.:-D
UU, cu frisca? Abstract 😀
Cu reteta asta sigur castigi mesterchef 🙂
Eu numai de la Dr oetker am folosit de cand am invatat cum se face ,e si buna si eftina.
:)) ma inscriu, Mada, ce zici 😀
Eu sunt mai clasica de felul meu, il prefer pe cel cu vanilie 😀 Dar pun pariu ca e delicios si acesta, la noi nu l-am vazut!
Josephine, daca iti place fisticul, DAA, e foarte fain! Cauta prin magazinele turcesti!
Ce-mi place culoarea asta de verde-fistic!! Si reteta e intr-adevar foarte grea…cred ca mai degraba ai vrut sa ne faci noua pofta de budinca cu fistic, stiind ca nu se gaseste pe la noi :))
Vai, Dami 😀 cum poti sa zici asta 😀
Va aduc si voua daca vreti!
Mie imi cam plac toate aromele, dar iubitul meu e pasionat de budinca si ii place vanilia, asa ca cel mai des aceea se prepara si tot de la dr oetker facem si noi 🙂 sunt cea mai multumita de el 😀
Anca, prepara si el pudding? 😀
N-am mai mancat de atata vreme incat nici nu mai stiu ce gusturi mai exista pe piata :d Imi e pofta…daca nu as uita maine sa cumpar ar fi senzational.
Eu am mereu in casa 🙂
vesti bune: in revista Unica de octombrie este reclama la pudding cu fistic. abia astept !!!
Sper ca l-ai incercat deja, Dami! :*
Multu de veste!
Nu am eu nicio treaba cu budinca… Maxim 3-4 linguri daca mananc budinca de vanilie si atat. Problema e ca sunt innebunita dupa fistic, si acum, nu stiu care sunt sansele sa reusesc sa adorm la noapte fiindca probabil doar la fisitic si la budinci o sa imi stea capul :-)). Tu spui ca ai luat-o din Istanbul, dar oare la noi se gaseste?
:))))) ce haioasa esti!
spre bucuria ta, exista si la noi acum gama deluxe de pudding si au si fistic :). are alt ambalaj, dar este 🙂
Poti lua si niste fistic pe care sa il pui deasupra (ca mine 😀 ) si sa vezi atunci nebunie!
Si mi-am amintiiiiiiiiiit: nu aveti in oras magazine turcesti? La noi sunt cateva si importa o gramada de lucruri faine. Foi de baklava de la mama lor de acasa, fidea de kadayif… si multe altele.
Pingback: Produse culinare consumate #6
[…] o aromă fină de scorţişoară şi este un înlocuitor perfect pentru zahărul alb. Îl adaug în pudding, peste clătite, în măcinişul cu lăptic de la Solaris etc. L-am consumat, însă îl voi […]
Nu ştiu de unde sa cumpăr pudding cu FISTIC.
Am căutat peste tot și nu am găsit!!
Aş vrea mult sa gust PUDDING cu FISTIC.
poti incerca in magazinele turcesti. daca esti din bucuresti, gasesti multe in colentina.