Buna dimi,
pentru astazi am pregatit o reteta pe care eu o fac destul de des. Si cu toate acestea, nu am fotografii pas cu pas. De ce? Pentru ca mi s-a parut o reteta simpla si stiu ca o sa va descurcati daca va hotarati sa o faceti :). Asadar, astazi vom face impreuna ostropel de pui. Diferenta fata de o mancare de pui clasica este urmatoarea: pentru ostropel vom folosi vin alb, sec, pe cand preparatele (oarecum) traditionale nu necesita asa ceva.
Ingrediente:
500 – 800 gr carne de pui (pulpe inferioare)
100 ml vin alb sec (demisec)
1 ceapa mare
1 ardei rosu
500 gr rosii foarte coapte (o conserva)
5 catei usturoi
cimbru
dafin
sare, piper
2 linguri ulei
o felie de telina si/sau patrunjel
Cum facem ostropelul de pui:
1. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie inalta. Se adauga carnea de pui spalata anterior, sarata si piperata. Se lasa la rumenit pe amebele parti.
2. Se da focul la mic, se adauga vinul peste pui si se acopera cu un capac. Ostropelul va fierbe aproximativ 10 minute (timp in care mai intoarceti carnea de pui 🙂 ).
3. Dupa cele 10 minute, adaugam ceapa, ardeiul, telina si patrunjelul. Le lasam aproximativ 5 minute si apoi adaugam rosiile taiate cubulete. De asemenea, trebuie sa adaugam condimentele.
Veti vedea ca ostropelul va lua proportii, deci luati din start o oala mai inalta – asa cum spuneam.
Continuam prepararea mancarii si adaugam usturoiul. Daca vi se pare seara (prea multe legume si prea putina zeama) puteti sa mai adaugati o rosie zemoasa. Sfat: pentru preparare alegeti rosiile mai moi. Eu salvez rosiile moi punandu-le in mancare care se gateste – oricum se vor inmuia, nu? 🙂
Intre timp, preparam si mamaliga – aici sunt sigura ca stiti ce si cum.
Continuati sa gatiti ostropelul inca 10 minute pana cand legumele sunt fierte.
Decorati cu frunzulita de patrunjel sau marar, faceti cunostinta mamaligutei cu ostropelul si.. Pofta mare! Eu am facut aceeasi reteta folosind si carne de curcan si a fost delicios! Voi preparati ostropel de pui acasa? Care este reteta voastra preferata?
pentru astazi am pregatit o reteta pe care eu o fac destul de des. Si cu toate acestea, nu am fotografii pas cu pas. De ce? Pentru ca mi s-a parut o reteta simpla si stiu ca o sa va descurcati daca va hotarati sa o faceti :). Asadar, astazi vom face impreuna ostropel de pui. Diferenta fata de o mancare de pui clasica este urmatoarea: pentru ostropel vom folosi vin alb, sec, pe cand preparatele (oarecum) traditionale nu necesita asa ceva.
Ingrediente:
500 – 800 gr carne de pui (pulpe inferioare)
100 ml vin alb sec (demisec)
1 ceapa mare
1 ardei rosu
500 gr rosii foarte coapte (o conserva)
5 catei usturoi
cimbru
dafin
sare, piper
2 linguri ulei
o felie de telina si/sau patrunjel
Cum facem ostropelul de pui:
1. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie inalta. Se adauga carnea de pui spalata anterior, sarata si piperata. Se lasa la rumenit pe amebele parti.
2. Se da focul la mic, se adauga vinul peste pui si se acopera cu un capac. Ostropelul va fierbe aproximativ 10 minute (timp in care mai intoarceti carnea de pui 🙂 ).
3. Dupa cele 10 minute, adaugam ceapa, ardeiul, telina si patrunjelul. Le lasam aproximativ 5 minute si apoi adaugam rosiile taiate cubulete. De asemenea, trebuie sa adaugam condimentele.
Veti vedea ca ostropelul va lua proportii, deci luati din start o oala mai inalta – asa cum spuneam.
Continuam prepararea mancarii si adaugam usturoiul. Daca vi se pare seara (prea multe legume si prea putina zeama) puteti sa mai adaugati o rosie zemoasa. Sfat: pentru preparare alegeti rosiile mai moi. Eu salvez rosiile moi punandu-le in mancare care se gateste – oricum se vor inmuia, nu? 🙂
Intre timp, preparam si mamaliga – aici sunt sigura ca stiti ce si cum.
Continuati sa gatiti ostropelul inca 10 minute pana cand legumele sunt fierte.
Decorati cu frunzulita de patrunjel sau marar, faceti cunostinta mamaligutei cu ostropelul si.. Pofta mare! Eu am facut aceeasi reteta folosind si carne de curcan si a fost delicios! Voi preparati ostropel de pui acasa? Care este reteta voastra preferata?
Arata delicios!
Multu! 🙂
Mmmm, arata biiiine! 🙂
Multumesc, Carla 🙂
yummy! can i come to dinner? :))
But ov cors. Ce mai facem?Ca trebuie si desert 😀
Ce frumos arata!! Si cred ca si la gust este la fel…
Simona.
:)Multumesc, Simo.
Crede-ma , nici eu nu stiu cum e posibil, dar aroma a ajuns pana aici! Mor de pofta!!!
Cand ajung acasa, e prima mancare pe care o fac. 100%!
Te pupacesc si-ti multumesc pentru inspiratie!
Ilda
Lavender Thoughts
🙂 Pune labuta si fa si tu, Ilda, pentru ai tai.
Pupici!
mmm, bun, bun … si eu fac ostropel, dar fara vin alb sec 🙂
Ramo, atunci e ghiveci. Nu? cel putin eu asa stiu 🙂
f.bun dar este post acum,cand se termina trec la atac!ostropel si inghetata de zahar ars
gatesti bine,esti cocheta- pura curiozitate cumva esti moldoveanca sau bucovineanca?
Elena, din pacate programul pe care il am nu imi mai permite sa ma gandesc daca e post sau nu..
M-ai facut sa zambesc – ce legatura e intre ostropel, inghetata si a fi cochet? 🙂 Dar da, m-ai nimerit – sunt moldoveanca (nu de peste prut) 🙂
🙂 Am citit comentariul tau. nu stiu ce sa spun, poate ca eu le-am atras pe cele gospodine :))
Cum a fost KL? Iubesc orasul acela.. 🙂
Te mai "astept" pe la mine.
Numai bine!
Tare bine arata!:-D Am sa-l incerc si eu, nu mi se pare complicat de facut, este cu pui deci este usoara mai de vara:)
Da, Carmen, chiar nu e greu de facut 🙂
Astazi am aflat care e treaba cu ostropelul de pui. De fiacre data cand vedeam asa ceva intr-un meniu ma gandeam ca e de fapt o mancarica de pui …si cam atat. Deci se face cu vin. O sa retin asta.
🙂 Pofta mare :*