DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
august 15, 2018 In Lifestyle

Ce cărţi am citit în ultima perioadă – august 2018

M-am bucurat tare mult să văd că primul articol în care vă scriam şi povesteam pe scurt despre ce cărţi am citit în ultima perioadă – cel din mai – a fost foarte bine primit. Aşa cum mă aşteptam, a tunat şi ne-a adunat :). Îmi place tare mult să aflu că nu sunt singura care (încă mai) citeşte şi preferă să îşi petreacă o parte din timpul liber în acest fel. E minunat! Aşa că feedback-ul vostru m-a motivat să scriu din nou pe acelaşi subiect.

Aşadar, ce cărţi am citit în ultima perioadă? Păi… să vedeţi:

  • Fericirea îmi scapă printre degete – Agnes Martin-Lugand. Am auzit de scriitoare prin prisma cărţii Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea, foarte lăudată şi apreciată, aşa că atunci când mi-a căzut aceasta în mână, nu am ezitat să o citesc.
    Iris este soţia unui medic căruia îi spune, mai în glumă, mai în serios, că spitalul este amanta lui. Aşadar, este o soţie neglijată, care se simte neiubită, mică. Are un job care o plictiseşte, mai ales pentru că visul ei a fost să se înscrie la o şcoală de croitorie. Un vis neacceptat de către părinţi, care îi ascund faptul că fusese admisă la acea şcoală – nu de alta, dar fraţii ei studiau dreptul şi medicina, cum ar fi putut Iris să fie croitoreasă?
    După 11 ani, în timpul unei mese în familie, Iris află că părinţii au dat foc scrisorii care adusese vestea acceptării la şcoala pe care şi-ar fi dorit atât de mult să o urmeze. Acest lucru a determinat-o să îşi urmeze visul: renunţă la jobul din bancă şi se înscrie la un curs organizat la Paris. Spre surprinderea ei, este acceptată, iar aventura, care avea să dureze şase luni, începe.
    Odată cu mutarea la Paris apar în viaţa ei Gabriel (da, aţi ghicit, alt bărbat) şi Marthe, cea care o îndrumă în cariera ei. Legături bolnăvicioase, aş spune, şi vă las pe voi să vă lămuriţi de ce.
    Finalul mi s-a părut prea grăbit, prea uşor, de parcă autoarea ar fi vrut să se spele pe mâini şi să încheie odată. Din punctul meu de vedere, nepotrivit, aşa că am mixed feelings în ceea ce priveşte cartea. În orice caz, o găsiţi aici.

  • Poartă-te ca o lady, gândeşte ca un bărbat – Steve Harvey
    Nu mă întrebaţi ce m-a apucat de am citit aşa ceva. Saaau dacă mă întrebaţi, am un singur cuvânt: curiozitate. Dar să vă scriu câteva subtitluri, ca să motivez această curiozitate pisicească: Cele trei lucruri pe de care are un bărbat nevoie: sprijin, loialitate şi sex. Trebuie să discutăm şi alte vorbe pe care bărbaţii le evită. De ce înşeală bărbaţii. Cum să obţii inelul. Când am văzut-o pe asta cu inelul, am râs. Să fim serioşi! Nu există o reţetă pentru aşa ceva. Şi de fapt, unde-i graba? Cu ce te ajută inelul ăla? Da’ nu poţi să îţi cumperi tu unul? Am zis şi câte un “a-haaaaaa” pe alocuri, dar simt că puteam face o alegere mult mai bună.
    Aşadar, un lucru e cert: după ce am citit cartea asta, tot nu ştiu cum gândesc bărbaţii. Poate aflaţi voi şi mă lămuriţi şi pe mine – cartea o puteţi găsi aici (inclusiv sub formă de audiobook).

  • Fata cu portocale – Jostein Gaarder. Citind titlul, m-am gândit că e vorba despre o poveste de dragoste. O fată care avea nişte portocale îl întâlneşte pe unul şi se îndrăgostesc. Şi? Care e misterul?
    Totuşi, am început să o citesc. Nu m-am înşelat, era fix ceea ce îmi imaginam. Însă povestit într-un mod nemaiîntâlnit până acum de mine: de un adolescent care citeşte şi citează o scrisoare redactată de tatăl său în urmă cu 11 ani, înainte ca acesta să se stingă. Tatăl îl provoacă să o vadă altfel pe fata cu portocale, să o descopere, să o respire. Să înţeleagă care e rostul vieţii şi ce contează cel mai mult în ea. Pe mine m-a prins povestea de dragoste dintre cei doi. Dacă sunteţi curioase şi voi cum a apărut fata cu portocale în viaţa tatălui lui Georg, puteţi găsi cartea aici.

  • Ce-aş fi eu fără tine? – Guillaume Musso. Nu auzisem de nenea ăsta, dar mi-a plăcut descrierea cărţii, aşa că m-am pus pe citit. Citit care a durat… câteva ore. Aşa mult mi-a plăcut, încât am decretat seară personală. El a spălat fata, el a culcat-o: eu am citit. Până nu am terminat cartea, nu am lăsat-o din mâini.
    Ce-aş fi eu fără tine? este o poveste de dragoste tulburătoare, care începe în California. Martin o cunoaşte pe Gabrielle şi petrec împreună zile de vis, în care îşi dau seama că sunt suflete pereche. Însă reîntoarecea lui Martin în Paris o lasă pe ea cu sufletul frânt: deşi îl roagă să mai rămână, el nu o face. După trei ani în care se gândeşte tot la ea, Martin îi trimite o scrisoare lui Gabrielle şi îi dă întâlnire în Manhattan. O aşteaptă în frig până la închiderea localului respectiv, însă ea nu vine. Purtând această dezamăgire în suflet, se întoarce în Franţa, unde îşi continuă viaţa şi activitatea în cadrul poliţiei. Principala sa ocupaţie este să îl “vâneze” pe Archibald McLean, cel mai celebru hoţ de tablouri al epocii moderne. Întâmplarea face ca între Archie şi Gabrielle să existe o legătură, aşa că după 13 ani în care nu s-au văzut şi nu au vorbit deloc, Martin îi întâlneşte pe amândoi, punând-o pe Gabi să aleagă între dragostea celor doi bărbaţi.
    Finalul poveştii mi s-a părut totuşi cam tras de păr; la cât de intensă a fost acţiunea şi la cât de mult am simţit povestea, cred că merita ceva mai deosebit. Dar poate că pe voi o să vă ungă la suflet şi-o să vi se pară din poveste, cine ştie? Găsiţi cartea scrisă de autorul francez aici.

  • Cândva am fost prinţesă – Coşmarul unei mame –  Jaqueline Pascarl. Bun, şi acum de ce nu mai eşti? Asta a fost întrebarea pe care mi-am pus-o de îndată ce am văzut titlul. Nici una, nici două, m-am apucat de citit. Aşa am aflat povestea lui Jaqueline, o fată născută în Australia, care a avut nenorocul să dea peste un prinţ cu care s-a căsătorit. Păi cine nu ar vrea să fie prinţesă şi să trăiască într-un palat adevărat, spuneţi voi? Adăugăm titulaturii şi purtării exemplare a curtezanului şi copilăria plină de abuzuri a lui Jack şi iată cum rezultă o căsătorie încheiată înainte ca mireasa să împlinească 20 de ani.
    Nenorocul, pentru că odată sosiţi în ţara lui de origine, Malaezia, prinţul a început să îşi abuzeze soţia fizic, dar şi psihic. Umilinţă, lacrimi, disperare – toate ascunse după paravanul familiei regale şi a regulilor. O lume închistată în tradiţii care m-au îngrozit.
    Cumva, Jaqueline (devenită între timp Yasmin, după cum a dorit soţul ei) revine în Australia cu cei doi copii, însă după o vreme, aceştia sunt răpiţi de Bahrain (tatăl lor). Acum începe calvarul mamei, care este despărţită de copii; răpirea este un subiect delicat, autorităţile australiene încercând să muşamalizeze fapte de teama unui conflict diplomatic cu familia regală şi implicit cu Malaezia. Nu vă spun finalul, pentru că nu este un happy end. Dacă vreţi să îl aflaţi,  găsiţi cartea aici. Cu menţiunea că între timp, Jaqueline a mai scris vreo două cărţi-continuare, însă ele nu sunt traduse în limba română. Iar eu am rămas în plop, nu ştiu exact care e acum situaţia.

  • Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea – Agnes Martin-Lugand. Că tot o precizam la începutul articolului. Am pus mâna pe ea şi m-am apucat de treabă. Spre surprinderea mea, care mă aşteptam să fie o carte cu norişori şi motivaţionale, am descoperit o poveste a unei femei rămase văduvă în urma unui accident. Atât soţul ei cât şi fetiţa lor Clarra s-au stins, aşa că Diane pleacă din Paris în Irlanda, pentru a-şi reveni din depresie. Aici se întâlneşte cu un vecin – d’ooooh!, previzibil – şi începe o cursă de-a şoarecele şi pisica. Când mă obişnuisem cu ideea că e o carte foarte previzibilă, asta e, hai să ajung la final, na că finalul mi-a dat peste cap toate aşteptările. Mai mult nu zic, ca să nu stric povestea.
    O găsiţi aici, fiind disponibilă şi în set cu alte trei titluri ale autoarei.

  • Am fost medic la Auschwitz – Miklós Nyiszli. Ce pot să zic despre subiect decât că şochează? După câteva pagini, am vrut să renunţ la cartea asta. Am vrut să o şterg, să o ascund, să o uit – dar oare asta era o soluţie, să bag capul în nisip? Am continuat să citesc despre moartea a şase milioane de oameni nevinovaţi, despre atrocităţile la care au fost supuşi, despre umilinţă, sânge vărsat, experimente, nepăsare, ignoranţă, boală, suferinţă, cruzime, doar pentru a afla cum a scăpat medicul. Cum a ajuns el înapoi acasă? Dar familia sa a supravieţuit?
    Îmi amintesc că am văzut în liceu Pianistul şi am fost neom câteva zile. Mai apoi, cât locuiam în Franţa, am văzut Băiatul în pijama vărgată şi m-am cutremurat. Am avut ocazia să vizitez Auschwitz-ul şi am refuzat. Pur şi simplu nu am putut accepta ideea de a merge acolo. Cred că este un loc atât de încărcat, atât de dureros, încât am preferat să refuz acea excursie, vizitând în schimb Cracovia.
    Acestea sunt fapte… lucruri care s-au întâmplat. Doamne, voi realizaţi ce norocoşi suntem noi că suntem liberi? De câte ori am scris şi am spus asta pe blogul acesta, de atâtea ori întăresc: voi realizaţi ce dar minunat, libertatea?!

Acestea sunt cărţile pe care le-am citit eu în ultima perioadă. Mai am una începută, însă nu ştiu dacă o duc până la final. Pur şi simplu nu m-a prins…

Voi ce cărţi aţi mai citit?

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Share21
Pin
21 Shares
Previous StoryTimpul meu liber – me time, that is!
Next StoryTurist în România: din Bucureşti spre Sibiu, Sovata şi Praid

Related Articles

  • rulada aperitiv sarata cu cascaval (2)
    Ruladă aperitiv sărată cu caşcaval
  • cum sa ai mai multa incredere in tine
    Cum să ai (mai multă) încredere în tine

2 replies added

  1. Ella august 15, 2018 Răspunde

    Nu l-am mai citit de mult timp pe Musso, trebuie să-i mai acord atenție pe viitor, mi-au plăcut cărțile pe care i le-am citit, în special „Mâine” a fost foarte interesantă și captivantă.
    Mă uit la titlurile scrise de Martin Lugand de multă vreme, am văzut că se bucură de popularitate, dar încă n-am pus mâna pe vreo carte.
    Am fost medic la Auschwitz am pus-o pe lista de citit! Bibliotecara de la Auschwitz ai citit-o? În toată suferința aia e și ceva frumos, un licăr de speranță și ne arată totodată puterea cărților, mie mi-a plăcut.

    Din ce am citit în ultima vreme recomand cu căldură „Datorie de căpitan”, o poveste reală plină de suspans. Pe mine m-a impresionat.

  2. Pingback: O carte pentru sufletul tău - SuntPitic - Blog de Parenting

    […] https://adinaarustei.ro/2018/08/ce-carti-am-citit-in-ultima-perioada-2.html?fbclid=IwAR0r5yF56HeWKlMX… […]

    Răspunde

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Adina Aruştei la Oja săptămânii: Red Velvet Gel Shine – Avon
  • Anamaria-Georgiana Bold-Cotuna la Oja săptămânii: Red Velvet Gel Shine – Avon
  • Ruladă aperitiv sărată cu caşcaval - AdinaArustei.Ro la Pâine de casă pufoasă, cu seminţe şi cu caşcaval
  • Cadouri de Crăciun: parfumuri lansate în 2020 - AdinaArustei.Ro la Parfumuri noi în 2020: Armani My Way
  • Adina Aruştei la Pudding de la Dr. Oetker

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


Când mă uit pe geam, nu pot să fiu altceva decât recunoscătoare. Nu sunt fană a frigului și mă bucur că nu trebuie să mă trezesc cu noaptea în cap și sâ umblu pe întuneric pentru a ajunge la serviciu. 
Cele care faceți asta zilnic... big hug! Mai rezistați un pic, se va termina toată nebunia! Și nu, nu mă refer la iarna feerică din fotografii, ci la zloata adusă de ea, la nervi, la mașini pline de zăpadă și la mâini înghețate.
Încă un pic 🤗
———-
#winter #winterishere #vibes #wintervibes #grass #frozen #freezing
N-am știut niciodată ce să spun la despărt N-am știut niciodată ce să spun la despărțiri. Parcă mi se face un nod mare mare în stomac, limba se înnoadă și cuvintele se risipesc ca fumul. Chiar și atunci când am știut că e o despărțire pentru totdeauna, am rămas cu privirea aiurind pe pereți și cu gura uscată. 
Acum nu e totuși la fel. Pleacă 2020, însă vine 2021. Am putere să sper că va fi mai bun, mai permisiv și că va aduce odată cu el libertatea la care tânjim cu toții.
Vă doresc un an nou mai bun, mai fericit, mai luminos, mai liniștit.
Cu căsuțele visate (menționate de voi ieri), cu copiii pe care vi-i doriți, cu soții și iubiții pe care îi aveți sau pe care îi căutați cu sufletul.
Să fiți bucuroase, să apreciați ceea ce aveți și să evoluați. Nu uitați că VOI sunteți la volan! 
Vă îmbrățișez și vă mulțumesc pentru că sunteți aici! 🤗❤️
———
#happynewyear #goodbye2020 #thankyou #youarethedriver #vibes #welcome2021 #2021 #thoughts #hugs
...Exact! Tu ești cel mai bun, mai potrivit și m ...Exact! Tu ești cel mai bun, mai potrivit și minunat cadou pe care l-ai fi putut primi vreiodată 🦄
Sunt convinsă că știți că nu există perfecțiune pe lumea asta. Din niciun punct de vedere. Însă pentru a duce o viață mai bună, trebuie să acceptăm ceea ce avem momentan și să muncim ca să obținem ce ne dorim. Pentru că fiecare ne dorim ceva! Par exampleeeee...
🧞‍♂️un corp mai subțirel? La sală cu noi! (Inclusiv cu mine)
🧞‍♂️un ten mai curat? La medic, grijă în alimentație și la ce punem pe ten
🧞‍♂️un nas mai mic? Siiiigur? Te-ai gândit de 100 de ori? Dacă da, ai analizat și cântărit, go for it. Nu pleca urechea la ce zic vecina și z. Tu ești responsabilă de tine și de ceea ce ai în “cutiuță”! Tu trăiești cu tine!
🧞‍♂️un păr mai lung? Blond în loc de brunet? La coafor cu tine!
Pfoaa și aș putea continua până mâine. Ideea însă e simplă: iubește-te așa cum ești - și dacă strâmbi un pic din nas atunci când te uiți în oglindă, fă-ți un plan de bătaie! Schimbă ceea ce nu îți place, pentru că slavă Domnului, acum sunt atâtea posibilități. Este important, foarte important mai exact, să ne iubim și să ne acceptăm. Să înțelegem că și noi suntem oameni - mame, femei - și că oamenii mai și greșesc. Și sunt nemulțumiți de ei. Și vor mai mult. Și traaag de ei. Și regretă. Și se supără. Dar cu toate astea, hai...
🌈Să nu fim prea aspre cu noi. 🌈Să ne încurajăm în gând (ați citit articolul meu despre încredere de pe @adina.arustei .ro?) 
🌈Să ne zâmbim pe furiș. 
🌈Să ne facem cu ochiul. DA, noi nouă! Păi dacă noi nu ne iubim, cum să avem pretenții și așteptări ca persoanele din jurul nostru să o facă? 😅
Vă îmbrățișez tare-tare și din câte vă știu eu (și credeți-mă că bântui uneori pe profilele voastre 😳), aveți multe motive ca să fiți mândre de voi. 
Deschideți ochii și priviți-vă cu adevărat! ☀️
———
Ziua 30/30: #gratitude30 #selflove sau, cu alte cuvinte,  Ziua 30- Self love
———
#bethelight #shinebright #behappy #bepositive #beoptimistic #shine #betheone #goodvibes #supermami
Atunci când mă gândesc la #curiozitate, baam! - Atunci când mă gândesc la #curiozitate, baam! - aud: Curiosity killed the cat. Așa am ajuns să mă gândesc la #DeeDee și să caut o fotografie cu fetița asta perfectă. Perfectă, da, Chit că avea mustăți mai lungi și mai groase în dreapta. Lăbuțe mai albe în față. Ochi mai mari dimineața. Așa ne lipsește...
Hai să îi dedicăm ei această zi, ce spuneți? Știu că multe ați iubit-o ❤️
Revenind... nu știu voi, însă eu am fost și mă consider o persoană curioasă. Chiar în ultima săptămână am zăpăcit un coleg. Nu lucrez pe acea platformă, dar auzindu-l pomenind-o iar și iar, eram super curioasă de cum arată. De ce știe ea să facă. Măcar în mare 🧞‍♂️n-a scăpat până nu mi-a arătat🙈
Vă las câteva zicale legate de subiect:
🦋“Curiosity is one of the great secrets of happiness.” Bryant H. McGill
🦋“The future belongs to the curious.” 
🦋”Curiosity is the engine of achievement.” 
🦋”Curiosity is the fuel for discovery, inquiry, and learning.”
🦋“To be curious about that which is not one’s concern while still in ignorance of oneself is absurd.”
🦋“Curiosity keeps leading us down new paths.”
🦋”Be curious, not judgmental.”
🦋”Life must be lived and curiosity kept alive.” 
🦋 “Curiosity is one of the most valuable characteristics one can possess. When coupled with fearlessness and determination, that’s freedom.”
🦋Don’t let anyone rob you of your imagination, your creativity, or your curiosity. It’s your place in the world; it’s your life. Go on and do all you can with it, and make it the life you want to live.” 
🦋”Ideas come from curiosity.” 
Voi sunteți curioase de fel?
———
Ziua 29/30: #gratitude30 #Curiosity sau, cu alte cuvinte,  Ziua 29 - Curiozitate
———
#cat #blueyes #missyou #missingyoueveryday #cat #catsofinstagram #kittykat #kitty #blueeyes💙 #blueeyedcat #blueeyedgirl
Atunci când mă gândesc la timp, îmi vine i Atunci când mă gândesc la timp, îmi vine în gând melodia din Liceenii. Da, știu, sunt un dinozaur, dacă îmi aminesc și acum câteva versuri din ea 🙈
Și cu ele sunându-mi în gând, derulez mai înapoi axa timpului, până ajung la mine mică. Adică așa, mică-mică precum în fotografia asta. Nu aveam un an încă și după cum puteți vedea, aveam ilic și căciuliță... în casă, da 😅
Deci, cum era? ☀️
Timp, 
Încotro mergi? 
Spre ce meleaguri noi, grabit, alergi? 
Cum poți într-o zi
Să schimbi în oameni mari niște copii? 
N-am fotografie din liceu, ca să mă aliniez cu versurile, dar cred că se potrivește și această fotografie. 
Ce micuță... oare o să ajung să o văd și pe Ingrid la vârsta mea, ca să o pot compara cu o poză de-a ei de demult? 🦋
———
Ziua 28/30: #gratitude30 #time sau, cu alte cuvinte,  Ziua 28 - Timp
———
#backsplash #backintime #young #youngme #tbt #throwback #throwback😍 #oldme #young #baby #toddler #mebeforeyou #adorable #babygirl
Am citit multe cărți de parenting (și tot nu ș Am citit multe cărți de parenting (și tot nu știu nimic despre a crește un copil) și printre lucrurile care mi-au rămas în gând (și care se potrivesc provocării de azi) am găsit două:
☀️Nu compara copiii între ei. Și soarele, dar și luna strălucesc - însă fiecare la momentul său.
🦋gândește-te la evoluția unui fluture.
Așa și noi, nu doar copiii. Munciți pentru ceea ce vă doriți în loc să vă canalizați energia pe ceea ce au alții. Faceți un plan. Munciți mai mult. Învățați ceva nou. Înconjurați-vă de oameni de la care puteți învăța ceva, care vă inspiră, care vă pot fi model. Acceptați critica. Riscați. Schimbați serviciul “călduț” cu altceva care vă motivează și recompensează mai mult. Puneți-vă lucrurile într-o valiză și plecați, dacă asta simțiți. Insistați. Luați-o de la zero. Priviți spre viitor cu mai mult optimism, cu “(și) eu pot”. 
Și în final, dați-vă timp. Progresul real nu se face de azi pe mâine. 
———
Ziua 27/30: #gratitude30 #Progress sau, cu alte cuvinte,  Ziua 27 - Progres
———
#buttefly #evolution #progress #youcandoit #optimism
Hai să ne gândim la #familie ca la un copac maaa Hai să ne gândim la #familie ca la un copac maaaare, mare.
Ramurile lui cresc în direcții diferite și:
🌿au flori care se deschid mai repede sau mai încet, în funcție de soare sau după propriul ritm
🌿au mai multe sau mai puține frunze
🌿sunt aproape uscate
🌿se rup mai rapid
🌿sunt mai elastice
🌿se încurcă printre ramurile pomilor din apropiere
🌿adăpostesc păsări și cuiburi 
🌿sunt mai puternice sau dimpotrivă, mai subțirele
🌿sunt pline de mărțișoare, pe când cele din vârf le privesc de sus și își doresc și ele, poate, să fie la fel de împodobite...
ÎNSĂ toate aceste ramuri se trag și se hrănesc cu ajutorul acelorași rădăcini.
Ce pot să vă sfătuiesc este să vă iubiți familia și membrii familiei sincer, fără a le comenta viețile cu invidie, ură, regret și orice alt sentiment urât alegerile și viața. Dacă  o persoană e toxică pentru voi, îndepărtați-vă pur și simplu. 
Însă faceți asta cu deminitate, discreție și bun simț.
Love one another - acesta e mesajul meu din această seară ❤️
———
Ziua 25/30: #gratitude30 #Family sau, cu alte cuvinte,  Ziua 25 - Familie
———
#family #familyquote #love #loveoneanother #justlove #positivevibes #positive #optimism #chooseyourself #love
Load More... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro