Anotimpul fructelor de mango – Amulya Malladi
Am început să citesc această carte datorită titlului ei. Abia revenisem din Mauritius și tânjeam după mango-ul de acolo. -E un semn, mi-am zis, și am continuat să citesc.
Așa am făcut cunoștință cu Priya Rao, personajul principal. Ea revine în țara mamă, India, după șapte ani în care a studiat și lucrat în America. La un moment dat îl cunoaște pe Nick, se îndrăgostește de el și decide să se mute împreună. cu care decide să se mute și
Am început să citesc această carte datorită titlului ei. Abia revenisem din Mauritius și tânjeam după mango-ul de acolo. -E un semn, mi-am zis, și am continuat să citesc.
Așa am făcut cunoștință cu Priya Rao, personajul principal. Ea revine în țara în care s-a născut, India, după șapte ani în care a studiat și lucrat în America. În această perioadă îl cunoaște pe Nick, se îndrăgostește de el și decid să se mute împreună… fără ca părinții ei să știe.
Pentru că, vedeți voi, familia Priyei este tradițională și nu ar înțelege o astfel de relație. Părinții doresc să îi găsească ei un băiat indian bun, potrivit.
După ce Nick o cere de soție, Priya hotărăște să se întoarcă la ai ei, acasă, pentru a-i anunța. Se teme de reacția părinților ei și tot amână momentul, acceptând tot felul de situații stânjenitoare. În tot acest timp, părinții îi găsesc deja un potențial mire, care vine să o cunoască și cu care se pare ca s-ar potrivi foarte bine.
Descoperiți voi ce se întâmplă mai departe și dacă Priya se căsătorește până la urmă cu indianul ales de ai ei. De asemenea, aflați lucruri noi despre familia tradițională din India și despre obiceurile locale. Romanul este interesant prin prisma acestor noutăți aduse – altfel, Priya mi se pare a fi o persoană foarte slabă și lașă. M-a enervat 😀
Puteți comanda cartea dând click pe titlul ei sau de aici.
Din cer au căzut trei mere – Narine Abgardian
O poveste despre speranță și despre puterea ei, despre fragilitate, despre iubire, despre suferință, despre simplitate. Acțiunea se desfășoară într-un sătuc de pe un vârf de munte din Armenia, în care oamenii se cunosc de-o viață, se ajută și trec prin toate împreună. Anatolia este cea mai tânără localnică din Maran și ea este dovada vie că minunile încă se mai pot întâmpla în locuri uitate de lume.
Un păun misterior, îngeri care vin să ia sufletele celor mor, război, foamete – un roman descriptiv deosebit, pe care nu aș fi vrut să îl las din mâini.
Puteți comanda cartea dând click pe titlul ei sau de aici.
Zuleiha deschide ochii – Guzel Iahina
…sau puterea de sacrificiu a unei mame. Zuleiha locuiește cu soțul, Murtaza, și cu soacra (pe care o numește Strigoaica), și umilințele și chinul sunt la ordinea zilei.
Viața ei ia o turnură dramatică atunci când soțul îi este ucis de către un ofițer din armata roșie, iar ea este deportată în Siberia. Zuleiha nu știe că este însărcinată (după ce la naștere i-au murit patru fete), însă fix acest copil este motivul pentru care ea reușește să supraviețuiască în locul pustiu în care ajunge. Împreună cu ceilalți oameni, încep să își construiască un adăpost și să încropească un trai – plin de lipsuri.
Acțiunea din carte se întinde pe o perioadă de aproximativ 16 ani, până când Iusuf pleacă pentru a-și clădi o viață mai bună.
Puteți comanda cartea dând click pe titlul ei sau de aici.
***
Citește și:
Cărți citite în ultima perioadă – iulie 2022
Cărți citite în ultima perioadă – octombrie 2021
Cărţi citite în ultima perioadă – februarie 2021
Ce cărţi am mai citit în ultima perioadă – decembrie 2019
Ce cărţi am mai citit în ultima perioadă – august 2019
Ce cărţi am citit în ultima perioadă – decembrie 2018
Cărţi citite în ultima perioadă – mai 2018
Cărţi citite în ultima perioadă – aprilie 2020
Ce cărţi am citit în ultima perioadă – august 2018
Pingback: Ce cărți am citit în ultima perioadă - februarie 2023 - AdinaArustei.Ro
[…] pe care am citit-o, scrisă tot de Guzel Iahina (și despre care v-am scris câteva cuvinte în iulie 2022), mi-a plăcut în mod deosebit. Pasajele descriptive, modul de a zugrăvi personajele, firul […]