DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
decembrie 16, 2019 In Jurnale de călătorie

Ce cărţi am mai citit în ultima perioadă – decembrie 2019

Încet încet încep să trag linia pentru 2019. Ce cărţi am mai citit, ce produse am mai consumat, ce comenzi au mai venit… iar în afară de faptul că ne aflăm în luna bilanţurilor, am descoperit câteva titluri pe care pur şi simplu nu le pot păstra doar pentru mine.

Ce cărţi am mai citit în ultima perioadă – decembrie 2019

Mergi unde te poartă inima – Susana Tamaro

Apărută în 2017, paginile ilustrează povestea Olgăi, o femeie de 82 de ani. O bunică, aşadar, care îi povesteşte viaţa ei nepoatei sale. Începând cu primii ei ani de viaţă, continuând cu căsătoria cu un om mai în vârstă, cu naşterea fiicei ei, Ilaria, şi accidentul în care aceasta piere. De fapt, Olga este cea care îşi creşte nepoata şi simte nevoia să îi lămurească anumite situaţii, să îşi descarce sufletul, să explice. O face cu multă sensibilitate, sinceritate, demnitate şi acceptare.

Cartea prinde între paginile ei multe emoţii; poveşti de iubire care n-a fost să fie, relaţie mamă-fiică nefuncţională, lacrimi, suferinţă, cuvinte nespuse, mândrie, comoditate, laşitate. Prea târziu. Şi în final, (încă) un sfat dat de bunică nepoatei, pe care ar trebui să îl urmăm cu toţii.

Dacă eşti curioasă de întreaga poveste, comand-o şi tu de aici!

Vara în care mama a avut ochii verzi – Tatiana Ţibuleac

Cancer. O ultimă vară petrecută în doi: mamă şi fiu. Un sat din Franţa. Dezgust. Croissane. Hamac. Accese de furie. Popcorn. Accident de maşină. Nebunie. Valurile mării. Nedreptate. 

Răsfoiesc cartea aceasta şi nu găsesc cuvinte pentru a o descrie. O văd cu ochi de mamă de copil şi mă gândesc din nou cât de greu este să creşti un pui. Cât de puternică trebuie să fii pentru el. Indiferent de situaţie, trebuie să te pui pe planul doi şi să te gândeşti la binele copilului… Mama din Vara în care mama a avut ochii verzi cade însă într-o depresie puternică după moartea fiicei ei, ceea ce o face să uite că mai are un al doilea copil. Acesta suferă şi o urăşte cu toată fiiţa sa. Ar vrea ca mama lui să moară, să dispară, să nu mai fie. Oricum e cea mai urâtă şi cea mai rea mamă din lume… Aşa începe cartea, cu o furie de neimaginat, cu un dezgust exprimat făţiş de către Aleksy atunci când vine vorba de mama sa.

Am citit cartea asta într-o zi, după ce un singur paragraf m-a convins să o comand. M-a răscolit, m-a aruncat în disperare şi m-a ars aşa cum arde fitilul unei lumânări. Am rămas cu multe nelămuriri – de exemplu, ce s-a întâmplat cu Mika? Dar cu Moira? Dar accidentul, invaliditatea? Dincolo de aceste întrebări, romanul încearcă să ne arate cât de important e să preţuim clipa şi să ne bucurăm de ea.

Dacă eşti curioasă de poveste, poţi comanda romanul de aici!

Mumia de la masa din sufragerie – Jeffrey A. Kottler, Jon Carlson

Ca să schimb un pic registrul, am trecut la această carte. Mi se par super interesante cărţile de genul. De fapt, tot ce ţine de psihopedagogie. Aşa că nu am stat pe gânduri când mi-a fost recomandată această colecţie de 32 de cazuri de psihoterapie. 

Cum adică… mumia de la masa din sufragerie? Vă spun mai multe doar despre acest caz, pe restul vă las pe voi să le citiţi. 
Aşadar, după cum ştiţi, mama este nucleul unei familii. Soţie, femeie, mamă, o figură extrem de puternică pentru copii, dar şi pentru ceilalţi membri ai familiei.
Iar atunci când ea moare, o familie decide că nu se poate despărţi de ea, pur şi simplu. Aşa că membrii cer ajutorul unui medic pentru a o conserva şi timp de şapte ani locuiesc cu acel cadavru în casă. În pun în capul mesei, îl lasă la televizor cât sunt plecaţi la serviciu… pe scurt, nu vor să accepte moartea ei sub nicio formă. 

O cunoştinţă insistentă află misterul mătuşii care e mereu prea ocupată ca să răspundă la telefon, iar membrii familiei ajung la specialist. Cum abordează acesta cazul aflaţi din paginile cărţii.

Citeşte şi: Ce cărţi am citit în ultima perioadă – decembrie 2018

Lapte negru – Elif Shafak

Această carte mi-a fost recomandată de o prietenă şi mi-a descris-o ca fiind povestea unei scriitoare în interiorul căreia trăiesc nişte Degeţici. Mai exact, fiecare dintre ele reprezintă vocea unei părţi din ea, laturi ale personalităţii ei. Ele sunt membrele haremului interior şi împreună formează Corul Vocilor Disonante: Cinica Doctă, Mica Domnişoară Practică, Doamna Derviş, Blue Belle Bovary, Domnişoara Cehoviana Ambiţioasă, Domnişoara  Mama Budincă de orez. 

De fapt, Elif Shafak trece printr-un conflict interior, este măcinată şi înecarcă să găsească răspunsuri şi cu inima, dar şi folosindu-se de logică. Îşi doreşte să aibă un copil, dar totodată, vrea să continue cariera de scriitoare. Aşadar, îşi pune tot felul de întrebări referitoare la acest subiect; de pildă: oare dacă Shakespeare ar fi avut o soră talentată, ea ar fi scris sau ar fi făcut copii? De asemenea, analizează viaţa unor alte femei-scriitoare, care par să se descurce cumva cu ambele “cariere”. 

Mă aşteptam să mă prindă mai mult prin prisma subiectului abordat – mamă sau femeie de carieră?, însă pe la jumătatea cărţii mi-am pierdut interesul. Am citit-o cu chiu cu vai. Pur şi simplu mi s-a părut scrisă fad, plictisitoare.

Dacă vreţi totuşi să o comandaţi din curiozitate, o găsiţi aici!

O altă carte care mi-a trecut prin mâini, însă pe care nu am reuşit să o citesc este Casa Bântuită – Shirley Jackson. Deşi promitea multe şi a inspirat un serial pe Netflix, ei bine, abia am putut trece de jumătatea ei. Am tot aşteptat să se întâmple ceva, să înceapă vreun eveniment paranormal, să dau peste un fir care să mă îndemne să continui – dar nimic. 

Dacă voi vreţi să o citiţi, o puteţi comanda de aici!

Sau v-o dau eu împrumut!

În acest moment mai am vreo cinci cărţi de citit, stau cuminţele la rând. Sper ca în această vacanţă să reuşesc să citesc măcar două.

Voi cum încheiaţi anul când vine vorba despre cărţi? Aţi reuşit să citiţi cât v-aţi propus?

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Share50
Pin
50 Shares
Previous StoryRujurile roşii, un must have al sezonului
Next StoryCe poţi face de Crăciun – câteva idei faine

Related Articles

  • Turist in Mauritius. Ce poti face intr-o vacanta in insula Mauritius (1)
    Turist în Mauritius. Ce poţi face într-o vacanţă în insula Mauritius
  • Castelul de lut din Valea Zanelor Porumbacu de Sus (1)
    Castelul de lut din Valea Zânelor, Porumbacu de Sus - experienţa noastră

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Adina Aruştei la Oja săptămânii: Red Velvet Gel Shine – Avon
  • Anamaria-Georgiana Bold-Cotuna la Oja săptămânii: Red Velvet Gel Shine – Avon
  • Ruladă aperitiv sărată cu caşcaval - AdinaArustei.Ro la Pâine de casă pufoasă, cu seminţe şi cu caşcaval
  • Cadouri de Crăciun: parfumuri lansate în 2020 - AdinaArustei.Ro la Parfumuri noi în 2020: Armani My Way
  • Adina Aruştei la Pudding de la Dr. Oetker

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


Când mă uit pe geam, nu pot să fiu altceva decât recunoscătoare. Nu sunt fană a frigului și mă bucur că nu trebuie să mă trezesc cu noaptea în cap și sâ umblu pe întuneric pentru a ajunge la serviciu. 
Cele care faceți asta zilnic... big hug! Mai rezistați un pic, se va termina toată nebunia! Și nu, nu mă refer la iarna feerică din fotografii, ci la zloata adusă de ea, la nervi, la mașini pline de zăpadă și la mâini înghețate.
Încă un pic 🤗
———-
#winter #winterishere #vibes #wintervibes #grass #frozen #freezing
N-am știut niciodată ce să spun la despărt N-am știut niciodată ce să spun la despărțiri. Parcă mi se face un nod mare mare în stomac, limba se înnoadă și cuvintele se risipesc ca fumul. Chiar și atunci când am știut că e o despărțire pentru totdeauna, am rămas cu privirea aiurind pe pereți și cu gura uscată. 
Acum nu e totuși la fel. Pleacă 2020, însă vine 2021. Am putere să sper că va fi mai bun, mai permisiv și că va aduce odată cu el libertatea la care tânjim cu toții.
Vă doresc un an nou mai bun, mai fericit, mai luminos, mai liniștit.
Cu căsuțele visate (menționate de voi ieri), cu copiii pe care vi-i doriți, cu soții și iubiții pe care îi aveți sau pe care îi căutați cu sufletul.
Să fiți bucuroase, să apreciați ceea ce aveți și să evoluați. Nu uitați că VOI sunteți la volan! 
Vă îmbrățișez și vă mulțumesc pentru că sunteți aici! 🤗❤️
———
#happynewyear #goodbye2020 #thankyou #youarethedriver #vibes #welcome2021 #2021 #thoughts #hugs
...Exact! Tu ești cel mai bun, mai potrivit și m ...Exact! Tu ești cel mai bun, mai potrivit și minunat cadou pe care l-ai fi putut primi vreiodată 🦄
Sunt convinsă că știți că nu există perfecțiune pe lumea asta. Din niciun punct de vedere. Însă pentru a duce o viață mai bună, trebuie să acceptăm ceea ce avem momentan și să muncim ca să obținem ce ne dorim. Pentru că fiecare ne dorim ceva! Par exampleeeee...
🧞‍♂️un corp mai subțirel? La sală cu noi! (Inclusiv cu mine)
🧞‍♂️un ten mai curat? La medic, grijă în alimentație și la ce punem pe ten
🧞‍♂️un nas mai mic? Siiiigur? Te-ai gândit de 100 de ori? Dacă da, ai analizat și cântărit, go for it. Nu pleca urechea la ce zic vecina și z. Tu ești responsabilă de tine și de ceea ce ai în “cutiuță”! Tu trăiești cu tine!
🧞‍♂️un păr mai lung? Blond în loc de brunet? La coafor cu tine!
Pfoaa și aș putea continua până mâine. Ideea însă e simplă: iubește-te așa cum ești - și dacă strâmbi un pic din nas atunci când te uiți în oglindă, fă-ți un plan de bătaie! Schimbă ceea ce nu îți place, pentru că slavă Domnului, acum sunt atâtea posibilități. Este important, foarte important mai exact, să ne iubim și să ne acceptăm. Să înțelegem că și noi suntem oameni - mame, femei - și că oamenii mai și greșesc. Și sunt nemulțumiți de ei. Și vor mai mult. Și traaag de ei. Și regretă. Și se supără. Dar cu toate astea, hai...
🌈Să nu fim prea aspre cu noi. 🌈Să ne încurajăm în gând (ați citit articolul meu despre încredere de pe @adina.arustei .ro?) 
🌈Să ne zâmbim pe furiș. 
🌈Să ne facem cu ochiul. DA, noi nouă! Păi dacă noi nu ne iubim, cum să avem pretenții și așteptări ca persoanele din jurul nostru să o facă? 😅
Vă îmbrățișez tare-tare și din câte vă știu eu (și credeți-mă că bântui uneori pe profilele voastre 😳), aveți multe motive ca să fiți mândre de voi. 
Deschideți ochii și priviți-vă cu adevărat! ☀️
———
Ziua 30/30: #gratitude30 #selflove sau, cu alte cuvinte,  Ziua 30- Self love
———
#bethelight #shinebright #behappy #bepositive #beoptimistic #shine #betheone #goodvibes #supermami
Atunci când mă gândesc la #curiozitate, baam! - Atunci când mă gândesc la #curiozitate, baam! - aud: Curiosity killed the cat. Așa am ajuns să mă gândesc la #DeeDee și să caut o fotografie cu fetița asta perfectă. Perfectă, da, Chit că avea mustăți mai lungi și mai groase în dreapta. Lăbuțe mai albe în față. Ochi mai mari dimineața. Așa ne lipsește...
Hai să îi dedicăm ei această zi, ce spuneți? Știu că multe ați iubit-o ❤️
Revenind... nu știu voi, însă eu am fost și mă consider o persoană curioasă. Chiar în ultima săptămână am zăpăcit un coleg. Nu lucrez pe acea platformă, dar auzindu-l pomenind-o iar și iar, eram super curioasă de cum arată. De ce știe ea să facă. Măcar în mare 🧞‍♂️n-a scăpat până nu mi-a arătat🙈
Vă las câteva zicale legate de subiect:
🦋“Curiosity is one of the great secrets of happiness.” Bryant H. McGill
🦋“The future belongs to the curious.” 
🦋”Curiosity is the engine of achievement.” 
🦋”Curiosity is the fuel for discovery, inquiry, and learning.”
🦋“To be curious about that which is not one’s concern while still in ignorance of oneself is absurd.”
🦋“Curiosity keeps leading us down new paths.”
🦋”Be curious, not judgmental.”
🦋”Life must be lived and curiosity kept alive.” 
🦋 “Curiosity is one of the most valuable characteristics one can possess. When coupled with fearlessness and determination, that’s freedom.”
🦋Don’t let anyone rob you of your imagination, your creativity, or your curiosity. It’s your place in the world; it’s your life. Go on and do all you can with it, and make it the life you want to live.” 
🦋”Ideas come from curiosity.” 
Voi sunteți curioase de fel?
———
Ziua 29/30: #gratitude30 #Curiosity sau, cu alte cuvinte,  Ziua 29 - Curiozitate
———
#cat #blueyes #missyou #missingyoueveryday #cat #catsofinstagram #kittykat #kitty #blueeyes💙 #blueeyedcat #blueeyedgirl
Atunci când mă gândesc la timp, îmi vine i Atunci când mă gândesc la timp, îmi vine în gând melodia din Liceenii. Da, știu, sunt un dinozaur, dacă îmi aminesc și acum câteva versuri din ea 🙈
Și cu ele sunându-mi în gând, derulez mai înapoi axa timpului, până ajung la mine mică. Adică așa, mică-mică precum în fotografia asta. Nu aveam un an încă și după cum puteți vedea, aveam ilic și căciuliță... în casă, da 😅
Deci, cum era? ☀️
Timp, 
Încotro mergi? 
Spre ce meleaguri noi, grabit, alergi? 
Cum poți într-o zi
Să schimbi în oameni mari niște copii? 
N-am fotografie din liceu, ca să mă aliniez cu versurile, dar cred că se potrivește și această fotografie. 
Ce micuță... oare o să ajung să o văd și pe Ingrid la vârsta mea, ca să o pot compara cu o poză de-a ei de demult? 🦋
———
Ziua 28/30: #gratitude30 #time sau, cu alte cuvinte,  Ziua 28 - Timp
———
#backsplash #backintime #young #youngme #tbt #throwback #throwback😍 #oldme #young #baby #toddler #mebeforeyou #adorable #babygirl
Am citit multe cărți de parenting (și tot nu ș Am citit multe cărți de parenting (și tot nu știu nimic despre a crește un copil) și printre lucrurile care mi-au rămas în gând (și care se potrivesc provocării de azi) am găsit două:
☀️Nu compara copiii între ei. Și soarele, dar și luna strălucesc - însă fiecare la momentul său.
🦋gândește-te la evoluția unui fluture.
Așa și noi, nu doar copiii. Munciți pentru ceea ce vă doriți în loc să vă canalizați energia pe ceea ce au alții. Faceți un plan. Munciți mai mult. Învățați ceva nou. Înconjurați-vă de oameni de la care puteți învăța ceva, care vă inspiră, care vă pot fi model. Acceptați critica. Riscați. Schimbați serviciul “călduț” cu altceva care vă motivează și recompensează mai mult. Puneți-vă lucrurile într-o valiză și plecați, dacă asta simțiți. Insistați. Luați-o de la zero. Priviți spre viitor cu mai mult optimism, cu “(și) eu pot”. 
Și în final, dați-vă timp. Progresul real nu se face de azi pe mâine. 
———
Ziua 27/30: #gratitude30 #Progress sau, cu alte cuvinte,  Ziua 27 - Progres
———
#buttefly #evolution #progress #youcandoit #optimism
Hai să ne gândim la #familie ca la un copac maaa Hai să ne gândim la #familie ca la un copac maaaare, mare.
Ramurile lui cresc în direcții diferite și:
🌿au flori care se deschid mai repede sau mai încet, în funcție de soare sau după propriul ritm
🌿au mai multe sau mai puține frunze
🌿sunt aproape uscate
🌿se rup mai rapid
🌿sunt mai elastice
🌿se încurcă printre ramurile pomilor din apropiere
🌿adăpostesc păsări și cuiburi 
🌿sunt mai puternice sau dimpotrivă, mai subțirele
🌿sunt pline de mărțișoare, pe când cele din vârf le privesc de sus și își doresc și ele, poate, să fie la fel de împodobite...
ÎNSĂ toate aceste ramuri se trag și se hrănesc cu ajutorul acelorași rădăcini.
Ce pot să vă sfătuiesc este să vă iubiți familia și membrii familiei sincer, fără a le comenta viețile cu invidie, ură, regret și orice alt sentiment urât alegerile și viața. Dacă  o persoană e toxică pentru voi, îndepărtați-vă pur și simplu. 
Însă faceți asta cu deminitate, discreție și bun simț.
Love one another - acesta e mesajul meu din această seară ❤️
———
Ziua 25/30: #gratitude30 #Family sau, cu alte cuvinte,  Ziua 25 - Familie
———
#family #familyquote #love #loveoneanother #justlove #positivevibes #positive #optimism #chooseyourself #love
Load More... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro