DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
decembrie 16, 2019 In Jurnale de călătorie

Ce cărţi am mai citit în ultima perioadă – decembrie 2019

Încet încet încep să trag linia pentru 2019. Ce cărţi am mai citit, ce produse am mai consumat, ce comenzi au mai venit… iar în afară de faptul că ne aflăm în luna bilanţurilor, am descoperit câteva titluri pe care pur şi simplu nu le pot păstra doar pentru mine.

Ce cărţi am mai citit în ultima perioadă – decembrie 2019

Mergi unde te poartă inima – Susana Tamaro

Apărută în 2017, paginile ilustrează povestea Olgăi, o femeie de 82 de ani. O bunică, aşadar, care îi povesteşte viaţa ei nepoatei sale. Începând cu primii ei ani de viaţă, continuând cu căsătoria cu un om mai în vârstă, cu naşterea fiicei ei, Ilaria, şi accidentul în care aceasta piere. De fapt, Olga este cea care îşi creşte nepoata şi simte nevoia să îi lămurească anumite situaţii, să îşi descarce sufletul, să explice. O face cu multă sensibilitate, sinceritate, demnitate şi acceptare.

Cartea prinde între paginile ei multe emoţii; poveşti de iubire care n-a fost să fie, relaţie mamă-fiică nefuncţională, lacrimi, suferinţă, cuvinte nespuse, mândrie, comoditate, laşitate. Prea târziu. Şi în final, (încă) un sfat dat de bunică nepoatei, pe care ar trebui să îl urmăm cu toţii.

Dacă eşti curioasă de întreaga poveste, comand-o şi tu de aici!

Vara în care mama a avut ochii verzi – Tatiana Ţibuleac

Cancer. O ultimă vară petrecută în doi: mamă şi fiu. Un sat din Franţa. Dezgust. Croissane. Hamac. Accese de furie. Popcorn. Accident de maşină. Nebunie. Valurile mării. Nedreptate. 

Răsfoiesc cartea aceasta şi nu găsesc cuvinte pentru a o descrie. O văd cu ochi de mamă de copil şi mă gândesc din nou cât de greu este să creşti un pui. Cât de puternică trebuie să fii pentru el. Indiferent de situaţie, trebuie să te pui pe planul doi şi să te gândeşti la binele copilului… Mama din Vara în care mama a avut ochii verzi cade însă într-o depresie puternică după moartea fiicei ei, ceea ce o face să uite că mai are un al doilea copil. Acesta suferă şi o urăşte cu toată fiiţa sa. Ar vrea ca mama lui să moară, să dispară, să nu mai fie. Oricum e cea mai urâtă şi cea mai rea mamă din lume… Aşa începe cartea, cu o furie de neimaginat, cu un dezgust exprimat făţiş de către Aleksy atunci când vine vorba de mama sa.

Am citit cartea asta într-o zi, după ce un singur paragraf m-a convins să o comand. M-a răscolit, m-a aruncat în disperare şi m-a ars aşa cum arde fitilul unei lumânări. Am rămas cu multe nelămuriri – de exemplu, ce s-a întâmplat cu Mika? Dar cu Moira? Dar accidentul, invaliditatea? Dincolo de aceste întrebări, romanul încearcă să ne arate cât de important e să preţuim clipa şi să ne bucurăm de ea.

Dacă eşti curioasă de poveste, poţi comanda romanul de aici!

Mumia de la masa din sufragerie – Jeffrey A. Kottler, Jon Carlson

Ca să schimb un pic registrul, am trecut la această carte. Mi se par super interesante cărţile de genul. De fapt, tot ce ţine de psihopedagogie. Aşa că nu am stat pe gânduri când mi-a fost recomandată această colecţie de 32 de cazuri de psihoterapie. 

Cum adică… mumia de la masa din sufragerie? Vă spun mai multe doar despre acest caz, pe restul vă las pe voi să le citiţi. 
Aşadar, după cum ştiţi, mama este nucleul unei familii. Soţie, femeie, mamă, o figură extrem de puternică pentru copii, dar şi pentru ceilalţi membri ai familiei.
Iar atunci când ea moare, o familie decide că nu se poate despărţi de ea, pur şi simplu. Aşa că membrii cer ajutorul unui medic pentru a o conserva şi timp de şapte ani locuiesc cu acel cadavru în casă. În pun în capul mesei, îl lasă la televizor cât sunt plecaţi la serviciu… pe scurt, nu vor să accepte moartea ei sub nicio formă. 

O cunoştinţă insistentă află misterul mătuşii care e mereu prea ocupată ca să răspundă la telefon, iar membrii familiei ajung la specialist. Cum abordează acesta cazul aflaţi din paginile cărţii.

Citeşte şi: Ce cărţi am citit în ultima perioadă – decembrie 2018

Lapte negru – Elif Shafak

Această carte mi-a fost recomandată de o prietenă şi mi-a descris-o ca fiind povestea unei scriitoare în interiorul căreia trăiesc nişte Degeţici. Mai exact, fiecare dintre ele reprezintă vocea unei părţi din ea, laturi ale personalităţii ei. Ele sunt membrele haremului interior şi împreună formează Corul Vocilor Disonante: Cinica Doctă, Mica Domnişoară Practică, Doamna Derviş, Blue Belle Bovary, Domnişoara Cehoviana Ambiţioasă, Domnişoara  Mama Budincă de orez. 

De fapt, Elif Shafak trece printr-un conflict interior, este măcinată şi înecarcă să găsească răspunsuri şi cu inima, dar şi folosindu-se de logică. Îşi doreşte să aibă un copil, dar totodată, vrea să continue cariera de scriitoare. Aşadar, îşi pune tot felul de întrebări referitoare la acest subiect; de pildă: oare dacă Shakespeare ar fi avut o soră talentată, ea ar fi scris sau ar fi făcut copii? De asemenea, analizează viaţa unor alte femei-scriitoare, care par să se descurce cumva cu ambele “cariere”. 

Mă aşteptam să mă prindă mai mult prin prisma subiectului abordat – mamă sau femeie de carieră?, însă pe la jumătatea cărţii mi-am pierdut interesul. Am citit-o cu chiu cu vai. Pur şi simplu mi s-a părut scrisă fad, plictisitoare.

Dacă vreţi totuşi să o comandaţi din curiozitate, o găsiţi aici!

O altă carte care mi-a trecut prin mâini, însă pe care nu am reuşit să o citesc este Casa Bântuită – Shirley Jackson. Deşi promitea multe şi a inspirat un serial pe Netflix, ei bine, abia am putut trece de jumătatea ei. Am tot aşteptat să se întâmple ceva, să înceapă vreun eveniment paranormal, să dau peste un fir care să mă îndemne să continui – dar nimic. 

Dacă voi vreţi să o citiţi, o puteţi comanda de aici!

Sau v-o dau eu împrumut!

În acest moment mai am vreo cinci cărţi de citit, stau cuminţele la rând. Sper ca în această vacanţă să reuşesc să citesc măcar două.

Voi cum încheiaţi anul când vine vorba despre cărţi? Aţi reuşit să citiţi cât v-aţi propus?

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

Share50
Pin
50 Shares
Previous StoryRujurile roşii, un must have al sezonului
Next StoryCe poţi face de Crăciun – câteva idei faine

Related Articles

  • Mauritius Adina Arustei (35)
    Turist în Mauritius - sezonul trei
  • Turist in Mauritius. Ce poti face intr-o vacanta in insula Mauritius (1)
    Turist în Mauritius. Ce poţi face într-o vacanţă în insula Mauritius

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Apă de parfum Lovefest Burning Cherry - Kayali - AdinaArustei.Ro la Apă de parfum La vie est belle – Lancôme
  • Gustare rapidă și sănătoasă: felii de pâine cu brânză Gouda caldă la Pâine de casă pufoasă, cu seminţe şi cu caşcaval
  • Adina Aruştei la Am gasit lapte condensat in Bucuresti!
  • Alin Andreescu la Am gasit lapte condensat in Bucuresti!
  • Turist în Macedonia. Ohrid - AdinaArustei.Ro la Turist in Romania. 1. Bucureşti – Horezu – Măldăreşti – Peştera Polovragi

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


În seara asta am fost acasă la Mița Biciclista În seara asta am fost acasă la Mița Biciclista și Mița Biciclista n-a avut nimic împotrivă.
Această clădire renovată, un nou loc de pelerinaj pă centru, cu alte cuvinte.
Am fost afară la joacă ignorând cele minus 3 grade, gata, wake me up when January ends 😒
-----
#bucharest #romanian #romanianbeautyblogger #frozen #film #grain #igbucharest #visitbucharest #visitromania #bucuresti #smile #blondesofinstagram #romania #romaniangirl #smile #smiling #architecture #discoverbucharest #travellingthroughtheworld #smileandbehappy #smilespecialist #babyitscoldoutside
Lights On este un festival de instalații de lumin Lights On este un festival de instalații de lumină (light-art) care are loc în fiecare an, în lunile noiembrie/decembrie. Instalații artistice de lumină sunt folosite pentru a ajuta oamenii să descopere locuri incredibile ale orașului, prin intermediul instalațiilor sculpturale plasate în spații deschise. Totodată, oamenii sunt conectați cu arta contemporană ⚡
Eu mi-am dorit muuuult să văd luna - și bine am făcut, pentru că este spendida!
Mai aveți timp să o vedeți și voi până pe 18 decembrie - bineînțeles, alături de celelalte vedete ale festivalului 💫
Dacă ați reușit să ajungeți deja, cum vi s-a părut? E mai faină ziua (n-am ajuns) sau noaptea? 💕
------
#romania #bucharest #enjoybucharest #romanian #lights #lightson #discoverbucharest #travellingthroughtheworld #themoon #flymetothemoon #laluna #moon #bucuresti #mybucharest #igbucharest #travellingislife #travellingram #lightart #lightartinstallation #lightartinstallations
@lightsonromania
⚡⚡ Giveaway time ⚡⚡ Cadouri, cumpăraturi ⚡⚡ Giveaway time ⚡⚡
Cadouri, cumpăraturi, agitație, emoție, nerăbdare... Vin toate peste noi în perioada asta 🥹
Însă chiar și așa, e absolut necesar să ne facem timp și pentru noi! Fie că ne luam ceva nou sau că ne schimbăm ceva la look, nu ne lăsăm pe ultimul loc, da? 🤫
Dacă nu v-ați hotărât cu ce culoare să vă vopsiți - asta apropo de look - vă vin eu in ajutor și pun la bătaie un pachet care conține toate vopselele din imagine.
Eeeexact! Toate pot fi ale tale. Și te poți hotărî în tihnă care ți s-ar potrivi.
Restul? Nașa, mama, prietena... Cu siguranță ai cu cine să le împărți!
💫Cum intri în #Giveaway :
✔️ Urmărește public contul meu, @adina.arustei 
✔️ Dă share acestui reel, cu tag spre mine
✔️ Eticheteaza o prietenă într-un comentariu. Poți eticheta oricâte persoane vrei, în comentarii diferite. Dacă premiul ajunge la una dintre fetele etichetate, care participă și ea, le împarte cu tine, da? 🙈
💫 Giveaway-ul se încheie pe 19 decembrie, ora 23:59, iar adresa trebuie trimisă de pe contul cu care te-ai înscris.
🙋🏼‍♀️ Vreau să expediez cutia cât mai repede, ca să ai timp să te hotărăști! 
Baftă - și aștept să îmi arăți before/after! 💕
Prin participare accepți ca datele să îți fie procesate și utilizate pentru livrarea premiului.
Giveaway-ul nu este sponsorizat.
-----
#giveaway #romaniagiveaway #concurs #entertowin #giveawayromania
Turta dulce, desertul cel mai aromat, simbol al Cr Turta dulce, desertul cel mai aromat, simbol al Crăciunului 💕 
A devenit tradiție să o facem în fiecare an, așa că Ingriduț era super nerăbdătoare. N-am stat pe gânduri, am așteptat weekendul și ne-am apucat de treabă! O scriu din timp, ca să nu ziceți că n-ați știut rețetă delicioasă și să găsiți scuze 😏
💫 Ingrediente aluat:
- 350 g miere
- 500 g făină
- 90 g zahăr (eu am pus brun, dar puteți folosi și alb)
- 1 ou
- 100 g unt
- 1 lingură carob (puteți pune cacao)
- 10 g bicarbonat de sodiu
- 3 linguri lapte călduț
- 15 g condimente pentru turtă dulce.
💫 Cum facem turtă dulce:
Mierea, unul și zahărul se pun la foc mic. Amestecăm până se topește zahărul, lăsăm la răcit.
Adăugăm oul, carobul, condimentele, făina. Încorporăm bine. La final adăugăm bicarbonatul dizolvat în lapte. Și iaaaar ne apucăm de frământat 🥹
Aluatul este lipicios, dar ne luptăm cu el și îl punem în folie, în frigider, pentru 24 h ⚡⚡⚡
✔️A doua zi îl transferăm pe blatul de lucru pudrat cu muuultă făină, împărțim în două. Întindem aluatul în strat de aproximativ 0,5 cm, pregătim formele, chemăm copilul din dotare și ne apucăm de treabă. Sfat: pentru ca forma să decupeze și să nu se lipească, treceți-o mai întâi prin făină.
Punem pe foaie de copt în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 8-10 minute.
Turta dulce trebuie să fie crescută și moale atunci când o scoatem din cuptor. O lăsăm la răcit în tavă, apoi decorăm.
Acestea fiind spuse, la turtă dulce înainte - nu uitați că aluatul se lasă 24h la odihnit.
Ia să vad, cine se apucă de treabă? 💪
-----
#romanianrecipe #gingerbread #gingerbreadcookies #christmasvibes #christmas #recipe #gingerbreadrecipe #bakedwithlove #bakings #6yo #viatala6ani #kidsactivities #baking #navidad #merrychristmas #merry #happiness #toddleractivities #turtadulce #retetaturtadulce
Normaaaaal că aș fi putut să bag rapidus o edit Normaaaaal că aș fi putut să bag rapidus o editare. Cum, unde, nu se observă? Dacă vă uitați mai cu atenție, se vede că rujul meu preferat se transferă foaaarte ușor.
Când zic preferat, mă refer la nuanță - pentru că altfel, se întinde grav.
Deci, așadar și concluzionând, aș fi putut: dar de ce? Vouă nu vi se întâmplă să vi se întindă rujul? 🤫
Și apropo de întâmplări precum aceasta: dacă vedeți pe cineva căruia i s-a întâmplat un lucru de genul (sau poate are ruj pe dinți? I s-a întins mascara, cum mi se întâmplă mie des pentru că am genele lungi), îi atrageți atenția discret sau preferați să ignorați? 🤔
-------
#blonde #romanian #romaniangirl #smile #blondesofinstagram #blondeshavemorefun #romanianblogger #romanianbeautyblogger #smilespecialist #blondespecialist #blondie #tbt #flaw #lipstick #black #blondegirl #romaniangirl #supermami #happy #smileandbehappy
Luna trecută, @paulaschoicero a împlinit 10 ani Luna trecută, @paulaschoicero a împlinit 10 ani de când a intrat pe piața din România 💫
Cu ocazia asta, am scos toaaaate produsele mele și m-am gândit să vă arăt 10 dintre ele. Am avut de ales - și asta dintre cele full size, nici nu le pun la numaratoare pe cele travel size! 😳🙈
Concluzia: probabil este unul dintre cele mai longevive branduri din rutina mea - îmi plac foarte mult, mi se potrivesc (evident, am încercat gamele aferente pielii mele) și mă bucur că există.
Și că le-am descoperit... 💕
Hai, la mulți ani cu noroc și produse cât mai mișto, Paula ❤️
--------
#paulaschoice #paulaschoiceromania #skincare #skincaretips #skincareroutine #skincareproducts #calm #paulas #10thanniversary #10th #paulaschoiceskincare
Hai să facem împreună pachete pentru școală s Hai să facem împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Dau startul seriilor de reel-uri inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 3:
Ziua 1:
💫  Pâine cu gouda
💫  Biscuiți fără zahăr, cu coacăze și trandafir
💫 Măr 
Ziua 2:
💫 Papanas la cuptor (rețeta în feed-ul meu)
💫 O curmală și nuci
💫 Struguri
Ziua 3:
💫 Lipie cu omleta, cașcaval și ardei
💫 Castravete, roșii 
💫 Migdale, nuci, stafide 
Ziua 4:
💫 Lipie caldă cu cașcaval 
💫 Roșii, morcov, castravete 
💫 Măr golden 
Ziua 5:
💫 Pizza de casă 
💫 Căpșune 
💫 Câteva stafide, fulgi de porumb și nuci
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #romanian #creativefood #creative #colors #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
Load More... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro