DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
decembrie 3, 2018 In Lifestyle, Zâmbete

Ce cărţi am citit în ultima perioadă – decembrie 2018

În lunile mai şi august vă arătam mai mult de cinci cărţi pe care le citisem în ultima perioadă. Din păcate însă, azi nu vă mai pot recomanda tot atâtea. Am avut o perioadă încărcată, în care nu am reuşit să mai citesc zilnic. Aşadar, nu am decât trei cărţi mari şi late despre care vreau să vă scriu. Iar pe două dintre ele să vi le recomand din tot sufletul!

Acolo unde femeile sunt regi – Christie Watson. Am terminat cartea asta cu lacrimi pe obraz. Nu ştiu de când nu am mai citit o carte care să mă fi mişcat atât de mult. De ce atâta durere? De ce atâta suferinţă?!
Cu fiecare pagină citită îmi venea să merg să o strâng în braţe pe fetiţa mea şi să îi spun că o iubesc. Şi că nu o să îi fac rău niciodată…
Personajul central al cărţii este un băieţel nigerian pe nume Elijah, care este nevoit să trăiască în diverse locuri în grija unor asistenţi sociali. Acest copil este convins că în el trăieşte un vrăjitor care îl îndeamnă să facă lucruri rele, iar comportamentul lui periculos este cel care face ca totul sa să fie atât de dificil şi instabil. Totuşi, în viaţa lui apar Obi şi Nikki, un cuplu care încearcă să aibă copii, însă fără succes. Nikki are probleme de sănătate, iar asta s-a tradus în pierderea tuturor sarcinilor şi în naşterea unui copil născut mort. Uşor-uşor, Elijah îşi face loc în viaţa lor şi pare că lucrurile încep să capete sens. Totul se schimbă însă în momentul în care Nikki rămâne însărcinată şi spre marea ei mirare, această nouă sarcină chiar este viabilă. Turnura aduce cu ea nenumărate frământări şi discuţii, pentru că nimeni nu ştie cum va reacţiona Elijah la primirea veştii. Nu el va mai fi în centrul atenţiei, ci bebeluşul. Lucrul acesta face ca “vrăjitorul” să se trezească şi are loc o întâmplare şocantă. Finalul cărţii este şi el neaşteptat, însă nu vă spun nimic despre el.
Emoţionantul roman este completat de scrisorile Deborei, mama naturală a lui Elijah. M-a impresionat modul ei de a descrie ţara de origine, figurile de stil folosite, duioşia care reiese din acele pagini. Probabil vă veţi întreba de ce Elijah este în grija statului, dacă mama lui trăieşte? Ei bine, după naşterea copilaşului, tatăl lui suferă un accident şi moare. Deborah se regăseşte singură într-o ţară străină, cu un copil în braţe. Alunecă pe făgaşul depresiei, se adânceşte tot mai mult în ea şi îşi pierde minţile. Cere ajutor bisericii de care aparţine, însă episcopul o convinge că bebeluşul este posedat de un vrăjitor şi îi propune diferite tratamente, care mai de care mai barbare. Rănile copilului sunt provocate de mamă din dorinţa de a-l scăpa de duhul rău, însă de fapt îl traumatizează atât fizic, cât şi psihic. Tot ea îl convinge că în el există acel vrăjitor, iar copilul o crede şi chiar îi dă viaţă.
Este impresionant cum un reprezentant al bisericii poate fi atât de avar, de insensibil, de găunos. În locul sprijinului moral, material, el continuă ritualul stupid de exorcizare al bebeluşului. M-am tot întrebat: Deborah nu gândea? Cum a putut să îşi chinuie copilul aşa? Cum?!?! Ce mamă e asta!? La fel de impresionantă este şi legătura dintre copil şi mamă. Vedeţi voi, chiar dacă nu ne dăm seama, copiii cred orbeşte în ceea ce le zicem. Simt şi trăiesc ceea ce le spunem noi, iar cu timpul acele lucruri ajung adevărurile lor.
Găsiţi acest roman aici.

Ştiţi cum e să terminaţi de citit o carte şi să vă spuneţi în gând: Staaaai, nu nu nu nu, te rog! Asta a fost ultima pagină? De ce? Şi eu acum ce mai fac cu viaţa mea?! Ei, fix asta mi-am spus eu după ce am realizat că terminasem de citit Zeiţa orezului scrisă de Rani Manicka. De obicei, după ce citesc ceva, vin la calculator ca să notez ideile principale în articole de acest gen. Acum nu a fost cazul. Unu la mână, era vreo trei-patru noaptea, iar doi la mână, a fost o carte deosebită. Foarte diferită de ceea ce citisem în ultima perioadă. Nu încape îndoială, şi cartea de mai sus m-a zguduit, dar aceasta… cum să vă spun: m-a dat cu totul peste cap. După câteva zile în care ceea ce am citit s-a sedimentat, iată, vă pot scrie câteva cuvinte despre ea.
Nu ştiu cum fac, însă în ultima perioadă mă lovesc de poveşti din şi cu Malaezia. Aşa şi acum: acţiunea se petrece în această ţară, deşi cartea începe prezentând viaţa lui Lakshmi, născută în Ceylon. O fată tânără, căsătorită cu “ajutorul” unei cunoştinţe cu Ayah, un bărbat cu vreo douăzeci de ani mai mare decât ea. Din start, mireasa este înşelată: viitorul soţ soseşte cu un ceas de aur la mână, promiţând bogăţie şi o viaţă opusă celei pe care Lakshmi o duce alături de mama ei. Însă odată ajunsă la destinaţie, ceasul de aur se întoarce la proprietarul de drept, iar proaspăta mireasă realizează că este nevoită să trăiască într-o cocioabă, alături de un om pe care nu îl place şi pe care îl va aprecia doar după ce îl va vedea inert pe băncuţa pe care ea şi-a crescut cei şase copii.
Ea este personajul central al cărţii, însă ce mi s-a părut interesant este că pe măsură ce dai paginile, observi că apar frânturi ale poveştii mamei, bunicii şi mai apoi străbunicii, spuse şi de alţi membri ai familiei. Mi s-a părut foarte interesant să aflu puncte de vedere ale unor persoane diferite despre anume situaţii. Asta m-a făcut să mă gândesc cât de diferit percepem şi să mă întreb: oare pe mine cum mă văd ceilalţi?
Odată cu această carte am aflat mai multe şi despre invazia japonezilor în Malaezia. Despre atrocităţile comise de ei, despre cruzimea cu care au tratat localnicii şi persoanele suspecte, despre torturi, dar mai ales despre cum s-au comportat cu femeile. Groaznic! V-am mai scris despre poveşti din război, dar Doamne, nu pot să mă înfior de fiecare dată când mă gândesc la aşa ceva. Voi ştiţi cât de des am subliniat eu cuvântul libertate… ce pot să spun, decât că suntem nişte norocoşi că putem face ce vrem, când vrem, cum vrem? O să vă întristeze şi o să vă revolte deopotrivă purtarea stăpânilor cu Mui Tsai, chinezoaica fără niciun drept, sclava violată de stăpân oriunde, oricând.
Tradiţii stranii amestecate cu modernism sosit pe nepusă masă, resemnare, suferinţă, speranţe deşarte, moarte, iubire fără ecou, sacrificiu, luptă continuă, ură, putere, bani, bogăţie, jocuri de noroc, condimente, nebunie, exotism – cuvinte prea puţine şi prea goale pentru a descrie această carte atât de complexă. Vă recomand din suflet să citiţi povestea a patru generaţii – această saga malaeziană – cred că este o carte care merită cu siguranţă. O găsiţi aici la un preţ redus cu 40%.

Căsătorie de plăcere – Tahar Ben Jelloun. După cele două cărţi de mai sus, hai să citesc şi ceva mai vesel, mi-am zis. Mă gândeam că uite, am dat în sfârşit peste o femeie care s-a căsătorit că aşa a vrut ea, nu pentru că aşa au decis alţii pentru ea. După ce m-am apucat de citit, mi-am dat seama că nu înţelesesem de fapt titlul. Nu, nu era o căsătorie din plăcere, o exprimare a dorinţei celor doi, ci o căsătorie încheiată de un musulman din Fez cu o tânără din Senegal, pe durata şederii lui în Dakar. Totuşi, Amir se îndrăgosteşte de soţia de ocazie şi decide să se căsătorească cu ea. Că doar orice bun musulman poate avea până la patru soţii, dacă le poate întreţine pe toate şi dacă se poartă la fel cu ele, nu? Nu este însă aşa simplu, pentru că prima soţie nu o acceptă deloc pe Nabu din cauza culorii pielii. Aşa că o umileşte cât poate pe noua soţie, încearcă să îi facă vrăji pentru a scăpa de ea şi câte şi mai câte… Din (ne)fericire, Nabu rămâne însărcinată şi naşte doi băieţi: unul cu piele albă şi unul cu piele neagră, lucru rar întâlnit. Cum curge povestea vă las pe voi să aflaţi, însă vă spun doar că după vreo o sută de pagini citite, cartea nu mi s-a mai părut atât de interesantă. O puteţi comanda de aici.

Am mai început una, dar nu m-a prins, aşa că am renunţat la ea. Nici nu merită menţionată. Ştiu că e urât să spun acest lucru, penntru că un om şi-a dat silinţa să scrie, poate nu a dormit nopţi ca să pună povestea aceea pe hârtie. Însă unde dragoste nu e, nimic nu e, aşa că am lăsat-o deoparte.

Sper ca în 2019 să citesc mai mult. Lucru pe care vi-l doresc din suflet şi vouă! Iar dacă reuşiţi să citiţi vreo recomandare de-a mea, vă aştept cu impresii.

Vă pup şi vă trimit un zâmbet!

P.S.: Înainte de a comanda, verificaţi preţurile cărţilor şi pe acest site. De multe ori au oferte foarte faine!

Share7
Pin
7 Shares
Previous StoryRujurile Maybelline Shine Compulsion: mai multă strălucire pe buze
Next StoryIdei de cadouri deosebite pentru Crăciun – 2018

Related Articles

  • rulada aperitiv sarata cu cascaval (2)
    Ruladă aperitiv sărată cu caşcaval
  • cum sa ai mai multa incredere in tine
    Cum să ai (mai multă) încredere în tine

4 replies added

  1. Mihaela decembrie 3, 2018 Răspunde

    Multumesc pentru recomandari! Am pus “Acolo unde femeile sunt regi” in wishlist.

    • Adina Aruştei decembrie 3, 2018 Răspunde

      Daca o citesti, sa revii cu impresii, te rog. Poate ca m-a afectat pe mine prea tare… habar nu am :). Sunt curioasa si de alte pareri.

  2. Raluca decembrie 3, 2018 Răspunde

    “Am DECÂT trei cărți”… E jenant, mai ales că articolul conține recomandări de lectură… ☹️😕😢

    • Adina Aruştei decembrie 3, 2018 Răspunde

      Vai, Raluca, ai dreptate! Am omis “nu”-ul! Cred ca se intelege ca voiam sa spun ca nu am decat trei carti – ma refeream la faptul ca sunt putine comparativ cu celelalte articole de acest gen. Totusi, asta nu scuza neatentia mea :(.
      Imi pare rau pentru neatintie si iti multumesc pentru ca mi-ai semnalat-o!

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Adina Aruştei la Oja săptămânii: Red Velvet Gel Shine – Avon
  • Anamaria-Georgiana Bold-Cotuna la Oja săptămânii: Red Velvet Gel Shine – Avon
  • Ruladă aperitiv sărată cu caşcaval - AdinaArustei.Ro la Pâine de casă pufoasă, cu seminţe şi cu caşcaval
  • Cadouri de Crăciun: parfumuri lansate în 2020 - AdinaArustei.Ro la Parfumuri noi în 2020: Armani My Way
  • Adina Aruştei la Pudding de la Dr. Oetker

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


Când mă uit pe geam, nu pot să fiu altceva decât recunoscătoare. Nu sunt fană a frigului și mă bucur că nu trebuie să mă trezesc cu noaptea în cap și sâ umblu pe întuneric pentru a ajunge la serviciu. 
Cele care faceți asta zilnic... big hug! Mai rezistați un pic, se va termina toată nebunia! Și nu, nu mă refer la iarna feerică din fotografii, ci la zloata adusă de ea, la nervi, la mașini pline de zăpadă și la mâini înghețate.
Încă un pic 🤗
———-
#winter #winterishere #vibes #wintervibes #grass #frozen #freezing
N-am știut niciodată ce să spun la despărt N-am știut niciodată ce să spun la despărțiri. Parcă mi se face un nod mare mare în stomac, limba se înnoadă și cuvintele se risipesc ca fumul. Chiar și atunci când am știut că e o despărțire pentru totdeauna, am rămas cu privirea aiurind pe pereți și cu gura uscată. 
Acum nu e totuși la fel. Pleacă 2020, însă vine 2021. Am putere să sper că va fi mai bun, mai permisiv și că va aduce odată cu el libertatea la care tânjim cu toții.
Vă doresc un an nou mai bun, mai fericit, mai luminos, mai liniștit.
Cu căsuțele visate (menționate de voi ieri), cu copiii pe care vi-i doriți, cu soții și iubiții pe care îi aveți sau pe care îi căutați cu sufletul.
Să fiți bucuroase, să apreciați ceea ce aveți și să evoluați. Nu uitați că VOI sunteți la volan! 
Vă îmbrățișez și vă mulțumesc pentru că sunteți aici! 🤗❤️
———
#happynewyear #goodbye2020 #thankyou #youarethedriver #vibes #welcome2021 #2021 #thoughts #hugs
...Exact! Tu ești cel mai bun, mai potrivit și m ...Exact! Tu ești cel mai bun, mai potrivit și minunat cadou pe care l-ai fi putut primi vreiodată 🦄
Sunt convinsă că știți că nu există perfecțiune pe lumea asta. Din niciun punct de vedere. Însă pentru a duce o viață mai bună, trebuie să acceptăm ceea ce avem momentan și să muncim ca să obținem ce ne dorim. Pentru că fiecare ne dorim ceva! Par exampleeeee...
🧞‍♂️un corp mai subțirel? La sală cu noi! (Inclusiv cu mine)
🧞‍♂️un ten mai curat? La medic, grijă în alimentație și la ce punem pe ten
🧞‍♂️un nas mai mic? Siiiigur? Te-ai gândit de 100 de ori? Dacă da, ai analizat și cântărit, go for it. Nu pleca urechea la ce zic vecina și z. Tu ești responsabilă de tine și de ceea ce ai în “cutiuță”! Tu trăiești cu tine!
🧞‍♂️un păr mai lung? Blond în loc de brunet? La coafor cu tine!
Pfoaa și aș putea continua până mâine. Ideea însă e simplă: iubește-te așa cum ești - și dacă strâmbi un pic din nas atunci când te uiți în oglindă, fă-ți un plan de bătaie! Schimbă ceea ce nu îți place, pentru că slavă Domnului, acum sunt atâtea posibilități. Este important, foarte important mai exact, să ne iubim și să ne acceptăm. Să înțelegem că și noi suntem oameni - mame, femei - și că oamenii mai și greșesc. Și sunt nemulțumiți de ei. Și vor mai mult. Și traaag de ei. Și regretă. Și se supără. Dar cu toate astea, hai...
🌈Să nu fim prea aspre cu noi. 🌈Să ne încurajăm în gând (ați citit articolul meu despre încredere de pe @adina.arustei .ro?) 
🌈Să ne zâmbim pe furiș. 
🌈Să ne facem cu ochiul. DA, noi nouă! Păi dacă noi nu ne iubim, cum să avem pretenții și așteptări ca persoanele din jurul nostru să o facă? 😅
Vă îmbrățișez tare-tare și din câte vă știu eu (și credeți-mă că bântui uneori pe profilele voastre 😳), aveți multe motive ca să fiți mândre de voi. 
Deschideți ochii și priviți-vă cu adevărat! ☀️
———
Ziua 30/30: #gratitude30 #selflove sau, cu alte cuvinte,  Ziua 30- Self love
———
#bethelight #shinebright #behappy #bepositive #beoptimistic #shine #betheone #goodvibes #supermami
Atunci când mă gândesc la #curiozitate, baam! - Atunci când mă gândesc la #curiozitate, baam! - aud: Curiosity killed the cat. Așa am ajuns să mă gândesc la #DeeDee și să caut o fotografie cu fetița asta perfectă. Perfectă, da, Chit că avea mustăți mai lungi și mai groase în dreapta. Lăbuțe mai albe în față. Ochi mai mari dimineața. Așa ne lipsește...
Hai să îi dedicăm ei această zi, ce spuneți? Știu că multe ați iubit-o ❤️
Revenind... nu știu voi, însă eu am fost și mă consider o persoană curioasă. Chiar în ultima săptămână am zăpăcit un coleg. Nu lucrez pe acea platformă, dar auzindu-l pomenind-o iar și iar, eram super curioasă de cum arată. De ce știe ea să facă. Măcar în mare 🧞‍♂️n-a scăpat până nu mi-a arătat🙈
Vă las câteva zicale legate de subiect:
🦋“Curiosity is one of the great secrets of happiness.” Bryant H. McGill
🦋“The future belongs to the curious.” 
🦋”Curiosity is the engine of achievement.” 
🦋”Curiosity is the fuel for discovery, inquiry, and learning.”
🦋“To be curious about that which is not one’s concern while still in ignorance of oneself is absurd.”
🦋“Curiosity keeps leading us down new paths.”
🦋”Be curious, not judgmental.”
🦋”Life must be lived and curiosity kept alive.” 
🦋 “Curiosity is one of the most valuable characteristics one can possess. When coupled with fearlessness and determination, that’s freedom.”
🦋Don’t let anyone rob you of your imagination, your creativity, or your curiosity. It’s your place in the world; it’s your life. Go on and do all you can with it, and make it the life you want to live.” 
🦋”Ideas come from curiosity.” 
Voi sunteți curioase de fel?
———
Ziua 29/30: #gratitude30 #Curiosity sau, cu alte cuvinte,  Ziua 29 - Curiozitate
———
#cat #blueyes #missyou #missingyoueveryday #cat #catsofinstagram #kittykat #kitty #blueeyes💙 #blueeyedcat #blueeyedgirl
Atunci când mă gândesc la timp, îmi vine i Atunci când mă gândesc la timp, îmi vine în gând melodia din Liceenii. Da, știu, sunt un dinozaur, dacă îmi aminesc și acum câteva versuri din ea 🙈
Și cu ele sunându-mi în gând, derulez mai înapoi axa timpului, până ajung la mine mică. Adică așa, mică-mică precum în fotografia asta. Nu aveam un an încă și după cum puteți vedea, aveam ilic și căciuliță... în casă, da 😅
Deci, cum era? ☀️
Timp, 
Încotro mergi? 
Spre ce meleaguri noi, grabit, alergi? 
Cum poți într-o zi
Să schimbi în oameni mari niște copii? 
N-am fotografie din liceu, ca să mă aliniez cu versurile, dar cred că se potrivește și această fotografie. 
Ce micuță... oare o să ajung să o văd și pe Ingrid la vârsta mea, ca să o pot compara cu o poză de-a ei de demult? 🦋
———
Ziua 28/30: #gratitude30 #time sau, cu alte cuvinte,  Ziua 28 - Timp
———
#backsplash #backintime #young #youngme #tbt #throwback #throwback😍 #oldme #young #baby #toddler #mebeforeyou #adorable #babygirl
Am citit multe cărți de parenting (și tot nu ș Am citit multe cărți de parenting (și tot nu știu nimic despre a crește un copil) și printre lucrurile care mi-au rămas în gând (și care se potrivesc provocării de azi) am găsit două:
☀️Nu compara copiii între ei. Și soarele, dar și luna strălucesc - însă fiecare la momentul său.
🦋gândește-te la evoluția unui fluture.
Așa și noi, nu doar copiii. Munciți pentru ceea ce vă doriți în loc să vă canalizați energia pe ceea ce au alții. Faceți un plan. Munciți mai mult. Învățați ceva nou. Înconjurați-vă de oameni de la care puteți învăța ceva, care vă inspiră, care vă pot fi model. Acceptați critica. Riscați. Schimbați serviciul “călduț” cu altceva care vă motivează și recompensează mai mult. Puneți-vă lucrurile într-o valiză și plecați, dacă asta simțiți. Insistați. Luați-o de la zero. Priviți spre viitor cu mai mult optimism, cu “(și) eu pot”. 
Și în final, dați-vă timp. Progresul real nu se face de azi pe mâine. 
———
Ziua 27/30: #gratitude30 #Progress sau, cu alte cuvinte,  Ziua 27 - Progres
———
#buttefly #evolution #progress #youcandoit #optimism
Hai să ne gândim la #familie ca la un copac maaa Hai să ne gândim la #familie ca la un copac maaaare, mare.
Ramurile lui cresc în direcții diferite și:
🌿au flori care se deschid mai repede sau mai încet, în funcție de soare sau după propriul ritm
🌿au mai multe sau mai puține frunze
🌿sunt aproape uscate
🌿se rup mai rapid
🌿sunt mai elastice
🌿se încurcă printre ramurile pomilor din apropiere
🌿adăpostesc păsări și cuiburi 
🌿sunt mai puternice sau dimpotrivă, mai subțirele
🌿sunt pline de mărțișoare, pe când cele din vârf le privesc de sus și își doresc și ele, poate, să fie la fel de împodobite...
ÎNSĂ toate aceste ramuri se trag și se hrănesc cu ajutorul acelorași rădăcini.
Ce pot să vă sfătuiesc este să vă iubiți familia și membrii familiei sincer, fără a le comenta viețile cu invidie, ură, regret și orice alt sentiment urât alegerile și viața. Dacă  o persoană e toxică pentru voi, îndepărtați-vă pur și simplu. 
Însă faceți asta cu deminitate, discreție și bun simț.
Love one another - acesta e mesajul meu din această seară ❤️
———
Ziua 25/30: #gratitude30 #Family sau, cu alte cuvinte,  Ziua 25 - Familie
———
#family #familyquote #love #loveoneanother #justlove #positivevibes #positive #optimism #chooseyourself #love
Load More... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro