DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
februarie 17, 2023 In Lifestyle, Zâmbete

Ce cărți am citit în ultima perioadă – februarie 2023

Profesorul si menajera – Yoko Ogawa

Vă invit să pășiți într-o lume în care matematica este mai mult decât o simplă disclipină școlară. Este universul Profesorului, personajul principal al cărții. În tinerețe, acesta a suferit un accident în urma căruia a rămas cu o memorie care se “resetează” la fiecare 80 de minute. Tocmai de aceea, are tot felul de bilețele lipite prin casă și chiar pe hainele pe care le poartă.

În casa lui apare o menajeră, care îi devine mai mult decât o simplă menajeră. Prin prisma copilului ei de 10 ani, denumit de către Profesor Radical, menajera are ocazia să descopere un sentiment puternic de prietenie între cei doi. Pe alocuri mi s-a părut că aceasta ar fi povestea unui bunic și a nepotului său, ambii pasionați de baseball. Numai că, vai! cele 80 de minute se scurg repede și totul o ia de la capăt…

Cum se descurcă Menajera cu noul angajator, prin ce trece și mai ales, câte învață din această relație deosebită, puteți afla citind cartea – o puteți comanda de aici.

<!-- wp:paragraph --> <p><a href="https://l.profitshare.ro/l/10764894" target="_blank" rel="noreferrer noopener">Profesorul si menajera - Yoko Ogawa</a></p> <!-- /wp:paragraph -->  <!-- wp:paragraph --> <p>Vă invit să pășiți într-o lume în care matematica este mai mult decât o simplă disclipină școlară. Este universul Profesorului, personajul principal al cărții. În tinerețe, acesta a suferit un accident în urma căruia a rămas cu o memorie care se "resetează" la fiecare 80 de minute. Tocmai de aceea, are tot felul de bilețele lipite prin casă și chiar pe hainele pe care le poartă.</p> <!-- /wp:paragraph -->

Biblia vaginului. Separarea miturilor de medicina, Dr. Jen Gunter.

Așa cum am recomandat și voi recomanda mereu Ce le spunem copiilor și adolescenților despre sex, așa vă recomand și această cartea a femeii. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să existe femeie care să nu o fi citit vreodată.

De ce? Pentru că aflăm atât de multe lucruri despre noi și despre corpul nostru, încât mă întreb unde o fi fost până acum? De ce am găsit-o abia acum?? Ah, stai, a apărut în 2021 pe piața din România, poate de asta…

De la mituri medicale, până la anatomie și absorbante, de la modul în care funcționează aparatul reproducător feminin și până la concepție – cartea este o adevărată comoară pe care, așa cum spuneam mai sus, e musai să o citiți.

O puteți comanda de aici.

Biblia vaginului - Dr. Jen Gunter

Copiii de pe Volga – Guzel Iahina

Prima carte pe care am citit-o, scrisă tot de Guzel Iahina (și despre care v-am scris câteva cuvinte în iulie 2022), mi-a plăcut în mod deosebit. Pasajele descriptive, modul de a zugrăvi personajele, firul acțiunii – cu toate m-au vrăjit. Așadar, nu mă așteptam la altceva când am pus mâna pe Copiii de pe Volga. Însă aceasta din urmă a fost și mai și, deși, recunosc, aș fi vrut un alt final pentru ea. Într-un fel, un final fericit, dar cum să fii fericit când rămâi fără soție și fără copii?

Dar să o iau ușor, cu începutul. Profesorul Bach este tocmit pentru o fată ascunsă după un paravan. După cum m-am așteptat, între cei doi se înfiripă o poveste de iubire – da, fără să se vadă vreodată – iar fata fuge la el, refuzând să se căsătorească cu un bărbat ales de tatăl ei. Din acel moment, viața celor doi începe să curgă liniștit, pentru că ei sunt izolați de oamenii care trăiesc într-un sat pe celălat mal al Volgăi. Pentru a ajunge acolo, Profesorul traversează apa înghețată iarna sau cu ajutorul unei bărci pe timpul perioadei calde. Dar de ce ar face-o, când tot ce își dorește este lângă el? Ajunge să se înțeleagă cu Klara din priviri, iar pe parcursul vieții lor împreună, cuvintele dispar, încet încet. 

În același timp, istoria se scrie cu mult sânge și pierderi, ceea ce face ca romanul să reprezinte nu doar viața personală a profesorului, ci și o veritabilă lecție de istorie. Bach numește fiecare an după evenimentele pe care le observă. Spre exemplu: 1918 – Anul Castelor nimicite, 1919 – Anul smintirii, 1920 – Anul vițeilor morți, 1921 – Anul celor flămânzi, 1922 – Anul Copiilor Morți, 1923 – Anul muțeniei, 1924 – Anul întoarcerii, 1925 – Anul oaspeților, 1926 – Anul recoltei nemaivăzute, 1927 – Anul presimțirilor rele, 1928 – Anul grânelor tăinuite, 1929 – Anul fugii, 1930 – Anul răzvrătirii, 1931 – Anul Marii minciuni, 1932 – Anul marelui răgaz, 1933 – Anul marii flămânziri șamd.

PS: Abia la final am descoperit de unde vine acest titlu.

O puteți comanda de aici.

Copiii de pe Volga, Guzel Iahina

Pantofiorii roșii – Maria Housden

Cartea ilustrează povestea unei fetițe de patru ani care moare de cancer. De fapt, mama ei povestește cum viața ei ia o turnură tragică atunci când vede sânge – anunțul unor morți iminente. Ea pierde sarcina și în aceeași zi, vede că urina fetiței ei conține sânge. Acela este punctul critic din care începe lupta contra timp cu moartea. Hannah îi învață pe cei din jur ce înseamnă demnitatea și bucuria de a trăi, chiar și cu acest diagnostic. Ușor, ușor, se stinge, însă nu fără a lăsa în urma ei ceva: lecții pe care noi toți ar trebui să le urmăm. Să fim mai ancorați în prezent. Să ne bucurăm mai mult de lucrurile mici, care contează de fapt.

Povestea continuă și după moartea lui Hannah, mama povestind cum decurge relația cu soțul și cu ceilalți copii.

Nu știu dacă este o carte pe care aș recomanda-o în mod deosebit. Eu am citit-o pentru că era singura pe care o aveam la mine.

Dacă totuși sunteți curioase, o găsiți aici.

Pantofiorii roșii - Maria Housden

Ați citit vreo una dintre cele patru cărți de mai sus? Cum vi s-a părut?

Share
Pin
0 Shares
Previous StoryApă de parfum Lovefest Burning Cherry – Kayali
Next StoryVaccinul HPV – experiența mea cu cele trei doze

Related Articles

  • cum faci varza cu carne reteta mea (1)
    Cum faci varză cu carne - rețeta mea
  • Tetralogia napolitană, Elena Ferrante (2)
    Ce cărți am citit în ultima perioadă - Tetralogia napolitană, Elena Ferrante

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • 20 de idei de pachet pentru școală - inspirație #4 - Super-Mami.Ro la Chec pufos cu fructe sau cu cacao
  • Ce să faci cu copilul în Istanbul - mini vacanța noastră de 1 iunie la Turist in Istanbul: Generalitati
  • Şamponul pentru cai - mit sau adevăr? la Cum îngrijeşti pielea cu dermatită seboreică
  • Unde Gasesc Gardasil 9 - Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Vaccinul Impotriva HPV la Vaccinul HPV – experiența mea cu cele trei doze
  • Cele mai persistente parfumuri pe care trebuie să le încerci la Apă de parfum La vie est belle – Lancôme

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


Continuăm să pregătim împreună pachete pentru Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 18:
Ziua 1:
💫 Chec cu mere făcut în casă 
💫 Mix papaya & ananas confiate, migdale, o curmală 
💫 Roșii și cașcaval 
Ziua 2:
💫 Waffle cu oreo
💫 Căpșune 
💫 Kiwi și morcov 
Ziua 3:
💫 Lipie cremă de brânză și cașcaval 
💫 Căpșune 
💫 Fulgi de porumb fără zahăr 
Ziua 4:
💫 "Biscuiți" cu banane 
💫 Ardei și cașcaval 
💫 Arahide în coajă 
Ziua 5:
💫 Căpșune și mango
💫 Biscuiți cu pudră de roșcove și cu trandafiri (fără zahăr)
💫 Buburuză cremă de brânză și parmezan 
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideasforkids #pachetulluiIngrid
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #romanian #creativefood #creative #colors #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
Acuzați-mă de nostalgii ceaușiste, dar nu pot s Acuzați-mă de nostalgii ceaușiste, dar nu pot să mă abțin după această primă săptămână de școală în care m-am uitat în jurul meu cât mi-am dus/așteptat copilul:
La școală trimiți copilul îmbrăcat decent, cu haine potrivite. Nu este locul în care să își afișeze buricul sau în care să i se vadă chiloții.
La școală nu trimiți copilul în blugi rupți, în pantaloni cu turul lăsat, în paiete, în bustiere. 
La școală trimiți copilul curat, cu unghiile tăiate, cu părul prins astfel încât să nu îi intre în ochi.
Eu sunt adepta uniformei și mă bucur că a fost introdusă din acest an. 
De ce? 💫Pentru că îi dă școlarului un sentiment de apartenență, îl responsabilizează și îl disciplinează. Mai mult, uniforma "ascunde" statutul economic și dispersează discriminarea/bullying-ul din acest motiv. 
Ca să nu mai spun cât timp economisim cu "alesul" hainelor. 
Eu știu că e democrație și că al nostru copil e gaura de la covrig și coada de la prună, dar hai să nu confundăm locurile și să păstrăm măcar o fărâmă de respect, zic. Atât pentru cadrele didactice, pentru unitatea de învățământ, cât și pentru copil și pentru noi. 
Cu uniformă sau fără, cuvântul de bază ar trebui să fie "decență".
Voi ce spuneți?
-----
#primazidescoala #scoala #ganduri #serios #blonde #littlegirl #7yo #daughter #loveher #minime
Ascultăm ploaia, răsfoim cărți și cumva mi-a Ascultăm ploaia, răsfoim cărți și cumva mi-a trecut prin gând că...
Un copil care citește
Va fi un adult care gândește.
🙃
----
#quotes #parenting #readmorebooks #sfaturi #ganduri #sfaturipentruparinti
Instagram post 17972944406355015 Instagram post 17972944406355015
If you’re lost… (just know that) we’re all a If you’re lost… (just know that) we’re all a little lost and it’s okay 🦩
——
#itsokay #redlips #lost #lyrics #night #romanian #romaniangirl #summertimesadness #thoughts #girly #blonde #redlips #blondie #romantic #vibes #iseered #summertimesadness #autumnvibes
Vârful Moldoveanu aka "Acoperișul României" ⛰ Vârful Moldoveanu aka "Acoperișul României" ⛰
2544 m.
Pur și simplu impresionant ❤️
----
#trekking #mountains #enjoyromania #romania #romaniamea #romaniamagica #romaniafrumoasa🇷🇴 #romaniafrumoasa #romanian #mountaineering #mountain #mountainlife #inthemountains #climbing #climbing_is_my_passion #climbing_lovers #climbinglife #yesyoucan #youcandoit #yes #goforit #go #achievement
Azi am realizat că în mai puțin de două săptămâni începe școala!!
Așa că pun următoarea serie-inspirație din #pachetulluiIngrid - săptămâna 16:
Ziua 1:
💫 "Biscuiți" cu banane 
💫 Roșii cherry și cașcaval 
💫 Afine + inimioare din ridichi 
Ziua 2:
💫 Sandwich cremă de brânză și lapte condensat 
💫 Căpșune 
💫 Alune și migdale 
Ziua 3:
💫 Cartofi de la MC - adică mere
💫 Lipie cu cașcaval 
💫 Morcovi + roșii 
Ziua 4:
💫 Mini sandwich cu baghetă 
💫 Căpșune 
💫 Fulgi de porumb fără zahăr 
Ziua 5:
💫 Tortilla cu sfeclă roșie, cașcaval și omletă 
💫 Căpșune 
💫 Biscuiți cu pudră de roșcove, fără zahăr 
-----
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas 
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #romanian #creativefood #creative #colors #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
Load More... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro