DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
februarie 19, 2021 In Lifestyle

Cărţi citite în ultima perioadă – februarie 2021

Din păcate, 2020 a fost un an FOARTE plin și nu am apucat să citesc atât de mult ca în alți ani. Majoritatea cărților au fost de parenting, însă printre ele am strecurat și câteva pe care le-am citit cu interes mărit, cu drag, cu nesaț, plină de curiozitate. Despre ele vreau să vă scriu azi câteva rânduri, însoțite bineînțeles de invitația de a le citi și voi!

Cărţi citite în ultima perioadă – februarie 2021

Pământ neîmblânzit – Jhumpa Lahiri.

Recunosc că titlul acestei cărți m-a făcut să o pun în vârful turnulețului de cărți care așteaptă să fie citite. Parcă timpul a intrat la apă și deși am vreo zece care așteaptă cumințele, imaginea de pe copertă și titlul mi-au creat niște așteptări care s-au spulberat pe măsură ce am citit încă o pagină, și încă una…
Pământ neîmblânzit este de fapt alcătuită din mai multe povești, cu personaje și povești diferite. Au în locum însă locul din care se trag: India, și faptul că aceste personaje locuiesc în America acum, datorită ambiției părinților lor de a reuși în viață. Și cum altfel, decât trăind visul american? Poveștile sunt scrise cursiv, m-au prins, însă recunosc că m-am și identificat cu personajul din prima nuvelă. Poate tocmai de aici dezamăgirea că povestea s-a încheiat, lăsând loc alteia.
Nu pot să spun că am fost incredibil de impresionată de această carte, însă mi-a plăcut faptul că am mai aflat lucruri despre cultura hindusă. Poate pentru că de când am fost în Mauritius și-am locuit între ei, cu ei, curiozitatea mea a fost mult mai mare. Și iată, Pământ neîmblânzit mi-a adus câteva noutăți.

Revenind la carte, poveștile conțin elemente de actualitate care se împletesc cu trecutul părinților. Copiii studiază la universități de renume din America, însă căsătoria părinților lor a fost aranjată. Tradițiile nu mai sunt respectate de copii, care nu simt aceeași legătură puternică față de India și adoptă cu brațele deschise, senini, viața americană.

Cărţi citite în ultima perioadă – februarie 2021

Dacă vrei să o citești și tu, o poți cumpăra de aici, de aici sau de aici! Se pare că este destul de greu de găsit, așa că te sfătuiesc să ai răbdare dacă nu este momentan pe stoc!

Acolo unde cântă racii – Delia Owens

Personajul principal al acestui roman este Kya, o fetiță care rămâne singură cu tatăl ei, după ce mama și frații pleacă pe rând de acasă, din cauza violenței și alcoolismului acestuia. 

Fetița trăiește zilnic cu speranța că își va revedea mama venind înapoi acasă, însă între timp trebuie să găsească o cale de a supraviețui. Tatăl ei începe să vină din ce în ce mai rar pe acasă și chiar dacă la un moment dat apare o speranță că viața lor ar deveni mai bună, aceasta se spulberă. Așadar, cea mică este nevoită să scotocească în mâl după midii pe care le vinde lui Săltărețu. Acest personaj și soția lui sunt singurii care o ajută pe Kya să răzbească. Îi unește același lucru – faptul că sunt etichetați și marginalizați de cei din jurul lor. Ei, de culoare, ea Fata Mlaștinii. Pentru că nu am apucat să vă spun că așa este cunoscută Kya de cei din apropiere. Oh, am zis cunoscută? Vorba vine – pentru că nimeni nu se întreabă cum reușește un copil atât de mic să supraviețuiască într-o casă, nimeni nu are un dram de compasiune pentru ea, nimeni nu îi spune o vorbă bună. Dimpotrivă… este un copil ocolit, batjocorit și hulit.

Totuși, Kya resimte adânc nevoia de a fi cu semenii ei, de a fi iubită și apreciată. Așa reușește să se apropie de doi bărbați, care are fiecare aportul său în evoluția ei. Pe Tate îl cunoaște din adolescență – el o învață să citească, îi aduce cărți și chiar un tort de ziua ei. Al doilea o cucerește din vanitate, din dorința de a le arăta celor din grup că el reușește să îmblânzească bestia…

Romanul este o împltetire dintre trecutul și prezentul Kyei, cu scopul de ține cititorul în suspans în legătură cu o crimă comisă în Barkley Cove. Autorul este necunoscut, însă Fata Mlaștinii este principala suspectă. Cum a ajuns în această postură? Aflați citind romanul!

Dacă vrei să o citești și tu, o poți cumpăra de aici sau de aici – compară prețurile și urmărește ofertele!

MEIK WIKING – Mica enciclopedie Hygge. Reteta daneza a fericirii.

Există cineva pe lume care nu își dorește să fie fericit? Nu cred. Tocmai de aceea, încă de la lansarea din 2017, această carte a făcut furori. Oamenii s-au grăbit să o cumpere, să devoreze paginile, în speranța că vor învăța cum să fie (mai) fericiți. Evident că și eu am fost curioasă, mai ales că Danemarca pare a avea (unii dintre) cei mai fericiți oameni de pe planetă. M-am lămurit rapid și mi-am dat seama că de mult timp simt că sunt hygge, numai că nu știam că îi zice hygge.

Pe scurt: senzația de apartenență, de acasă, de intimitate; bucuria lucrurilor mărunte pe care le faci alături de cei dragi; o cafea sau un ceai bun, savurat în liniște și tihnă; un me time cu o baie lungă, relaxantă; o lumină caldă, poziționată perfect; o carte bună, pe care o citești având un pled călduros pe picioare; o senzație de mulțumire sufletească și împlinire. Dar, bineînțeles, vă las să descoperiți rețeta fericirii scrisă de Meik!

Cărţi citite în ultima perioadă – februarie 2021

Dacă vrei să o citești și tu, o poți comanda de aici!

Pacienta tăcută – Alex Michaelides

Am început această carte după un weekend plin. Duminică seara voiam doar să doooooooorm, dar cât timp s-a foit/pregătit pentru culcare fetița mea, am zis că aș putea să răsfoiesc o carte. Situație win-win, m-am gândit: eu mă relaxez și nu o zoresc cu –Uite cât e ceasul!

Și am citit prima pagină. Pe a doua. Pe a noua… după ce a adormit ea, am aprins veioza și am continuat să citesc. M-a prins ora 4 dimineața, când pur și simplu nu am mai putut ține ochii deschiși… Evident că în a doua seară am și terminat-o. Și după ce am citit ultima pagină, am avut nevoie de vreo 30 de minute ca să îmi revin după acel final… total neașteptat. Dacă mai sus vă spuneam că finalul era cumva previzibil și conturat în mintea mea, ei bine, aici eram foaaaaarte departe. Cel mai departe. Nici prin gând nu mi-ar fi trecut că acea poveste se va încheia așa… 

Să vă scriu totuși și câteva rânduri despre această carte: Alicia este o pictoriță renumită, căsătorită cu un fotograf de modă. Trăiește într-o casă superbă, lucrările ei sunt apreciate, viața ei este absolut minunată. Văzută din afară… pentru că într-o noapte, Alicia își împușcă soțul. Ca urmare, este închisă într-un centru criminalistic unde se izolează complet și nu scoate nicio vorbă, trăind efectiv ca o umbră. În peisaj apare Teo Faber, un psihoterapeut care își propune cu încăpățânare să o trateze pe Alicia și mai ales, să o facă să vorbească. 

Dacă reușește, cum și ce întorsătură ia întregul fir al poveștii, puteți afla citind acest thriller psihologic șocant. 

Chiar sunt curioasă dacă veți rămâne cu aceeași impresie!

Dacă vrei să citești această carte, comand-o de aici!

Curajul de a nu fi pe placul celorlalți – ICHIRO KISHIMI, FUMITAKE KOGA

Una dintre cărțile senzație ale momentului, rapid și ușor de citit – mi s-a spus la înmânarea ei. Însă odată cu începerea lecturii, am descoperit că parcă nu e tocmai așa: dialogul dintre tânăr și filosof este orice, numai nu ușor de citit.
Nu știu dacă voi ați auzit până acum de Alfred Adler, una dintre figurile importante ale psihologiei din sec. XX. Eu am citit câteva dintre principiile sale atunci când am dus fetița la o creșă adleriană, deci nu am picat chiar din pom.
Adler susține că trauma nu există, lucru care mi s-a părut curios. 

Ideile de bază ar fi următoarele: trebuie să crezi exclusiv în tine, să nu fii afectat de așteptările și dorințele celor din jur în ceea ce te privește. Acelea sunt așteptările lor; tu trebuie să fii cât de autentic poți. Nu trebuie să lași traumele din trecut să îți controleze prezentul. Este important să te încurajezi, să te autodepășești, să privești cu atenție oamenii din jur.

Cum mi s-a părut această carte? Nu am rezonat deloc cu ce scrie în ea. Dar absolut deloc! Am tras de mine ca să ajung la jumătatea ei, să mai citesc o pagină, poate-poate… însă nimic. Poate că nu sunt într-o perioadă a vieții în care mi se potrivește.

Câteva subtitluri:
Oamenii nu aleg niciodată schimbarea – ei, cum așa? 
Nefericirea este ceva ce alegi – spune-i cuiva în depresie asta
De ce nu te iubești – oooo, stai un pic! Eu mă iubesc! Chiar mă iubesc și am o părere bună despre mine! Aș putea continua mult și bine aici, însă nu acesta e scopul acestui paragraf.

Așadar, pentru mine, Curajul de a nu fi pe placul celorlalți nu a fost o carte revelatoare. Nicidecum… Poate că ar fi fost acum 10 ani… 5… 2… Chiar sunt foarte curioasă dacă sunt eu defectă sau mai simte cineva la fel atunci când este vorba despre această carte.

Cărţi citite în ultima perioadă – februarie 2021

Acestea au fost cele cinci cărţi citite în ultima perioadă ale mele.
Voi ce ați mai citit în ultima perioadă?

Share10
Pin
10 Shares
Previous StoryCadouri de Valentine’s Day – this year, be your Valentine!
Next StoryTrei produse Clinique proaspat intrate în rutina mea

Related Articles

  • felii de paine cu branza gouda si avocado (3)
    Gustare rapidă și sănătoasă: felii de pâine cu brânză Gouda caldă
  • turist in macedonia. ohrid macedonia de nord (13)
    Turist în Macedonia. Ohrid

4 replies added

  1. Luciana februarie 22, 2021 Răspunde

    Wow, de când nu am mai răspuns pe blog. 🤭
    Cu excepția cărții Deliei Owens, nu am citit niciuna dintre cărțile prezentate, însă se tot urca in fruntea listei cu cele 353747 de cărți pe care vreau sa le citesc.🙈
    M-am delectat in ultima perioadă cu ” Zuleiha deschide ochii”, “Și munții au ecou”, “Ceea ce nu poate fi ascuns”, “Fata cu portocale”. Am abandonat “Arta subtilă a nepăsării” și “Podul de lut”, nu am reușit să mă apropii de ele. 🤷

    • Adina Aruştei februarie 24, 2021 Răspunde

      Vai, si eu la fel cu Arta subtila…
      Zuleiha e si pe lista mea, cand i-o veni si ei randul…
      Hugs! Ma bucur ca ai scris!

  2. Pingback: Cărți citite în ultima perioadă - octombrie 2021 - AdinaArustei.Ro

    […] mai citit la fel de mult – veți vedea că vă voi scrie doar despre patru cărți citite din februarie și până acum, însă ceea ce am citit a fost atât de intens, atât de răscolitor, atât de […]

    Răspunde
  3. Pingback: Cărți citite în ultima perioadă - iulie 2022 - AdinaArustei.Ro

    […] Cărţi citite în ultima perioadă – februarie 2021 […]

    Răspunde

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Apă de parfum Lovefest Burning Cherry - Kayali - AdinaArustei.Ro la Apă de parfum La vie est belle – Lancôme
  • Gustare rapidă și sănătoasă: felii de pâine cu brânză Gouda caldă la Pâine de casă pufoasă, cu seminţe şi cu caşcaval
  • Adina Aruştei la Am gasit lapte condensat in Bucuresti!
  • Alin Andreescu la Am gasit lapte condensat in Bucuresti!
  • Turist în Macedonia. Ohrid - AdinaArustei.Ro la Turist in Romania. 1. Bucureşti – Horezu – Măldăreşti – Peştera Polovragi

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


În seara asta am fost acasă la Mița Biciclista În seara asta am fost acasă la Mița Biciclista și Mița Biciclista n-a avut nimic împotrivă.
Această clădire renovată, un nou loc de pelerinaj pă centru, cu alte cuvinte.
Am fost afară la joacă ignorând cele minus 3 grade, gata, wake me up when January ends 😒
-----
#bucharest #romanian #romanianbeautyblogger #frozen #film #grain #igbucharest #visitbucharest #visitromania #bucuresti #smile #blondesofinstagram #romania #romaniangirl #smile #smiling #architecture #discoverbucharest #travellingthroughtheworld #smileandbehappy #smilespecialist #babyitscoldoutside
Lights On este un festival de instalații de lumin Lights On este un festival de instalații de lumină (light-art) care are loc în fiecare an, în lunile noiembrie/decembrie. Instalații artistice de lumină sunt folosite pentru a ajuta oamenii să descopere locuri incredibile ale orașului, prin intermediul instalațiilor sculpturale plasate în spații deschise. Totodată, oamenii sunt conectați cu arta contemporană ⚡
Eu mi-am dorit muuuult să văd luna - și bine am făcut, pentru că este spendida!
Mai aveți timp să o vedeți și voi până pe 18 decembrie - bineînțeles, alături de celelalte vedete ale festivalului 💫
Dacă ați reușit să ajungeți deja, cum vi s-a părut? E mai faină ziua (n-am ajuns) sau noaptea? 💕
------
#romania #bucharest #enjoybucharest #romanian #lights #lightson #discoverbucharest #travellingthroughtheworld #themoon #flymetothemoon #laluna #moon #bucuresti #mybucharest #igbucharest #travellingislife #travellingram #lightart #lightartinstallation #lightartinstallations
@lightsonromania
⚡⚡ Giveaway time ⚡⚡ Cadouri, cumpăraturi ⚡⚡ Giveaway time ⚡⚡
Cadouri, cumpăraturi, agitație, emoție, nerăbdare... Vin toate peste noi în perioada asta 🥹
Însă chiar și așa, e absolut necesar să ne facem timp și pentru noi! Fie că ne luam ceva nou sau că ne schimbăm ceva la look, nu ne lăsăm pe ultimul loc, da? 🤫
Dacă nu v-ați hotărât cu ce culoare să vă vopsiți - asta apropo de look - vă vin eu in ajutor și pun la bătaie un pachet care conține toate vopselele din imagine.
Eeeexact! Toate pot fi ale tale. Și te poți hotărî în tihnă care ți s-ar potrivi.
Restul? Nașa, mama, prietena... Cu siguranță ai cu cine să le împărți!
💫Cum intri în #Giveaway :
✔️ Urmărește public contul meu, @adina.arustei 
✔️ Dă share acestui reel, cu tag spre mine
✔️ Eticheteaza o prietenă într-un comentariu. Poți eticheta oricâte persoane vrei, în comentarii diferite. Dacă premiul ajunge la una dintre fetele etichetate, care participă și ea, le împarte cu tine, da? 🙈
💫 Giveaway-ul se încheie pe 19 decembrie, ora 23:59, iar adresa trebuie trimisă de pe contul cu care te-ai înscris.
🙋🏼‍♀️ Vreau să expediez cutia cât mai repede, ca să ai timp să te hotărăști! 
Baftă - și aștept să îmi arăți before/after! 💕
Prin participare accepți ca datele să îți fie procesate și utilizate pentru livrarea premiului.
Giveaway-ul nu este sponsorizat.
-----
#giveaway #romaniagiveaway #concurs #entertowin #giveawayromania
Turta dulce, desertul cel mai aromat, simbol al Cr Turta dulce, desertul cel mai aromat, simbol al Crăciunului 💕 
A devenit tradiție să o facem în fiecare an, așa că Ingriduț era super nerăbdătoare. N-am stat pe gânduri, am așteptat weekendul și ne-am apucat de treabă! O scriu din timp, ca să nu ziceți că n-ați știut rețetă delicioasă și să găsiți scuze 😏
💫 Ingrediente aluat:
- 350 g miere
- 500 g făină
- 90 g zahăr (eu am pus brun, dar puteți folosi și alb)
- 1 ou
- 100 g unt
- 1 lingură carob (puteți pune cacao)
- 10 g bicarbonat de sodiu
- 3 linguri lapte călduț
- 15 g condimente pentru turtă dulce.
💫 Cum facem turtă dulce:
Mierea, unul și zahărul se pun la foc mic. Amestecăm până se topește zahărul, lăsăm la răcit.
Adăugăm oul, carobul, condimentele, făina. Încorporăm bine. La final adăugăm bicarbonatul dizolvat în lapte. Și iaaaar ne apucăm de frământat 🥹
Aluatul este lipicios, dar ne luptăm cu el și îl punem în folie, în frigider, pentru 24 h ⚡⚡⚡
✔️A doua zi îl transferăm pe blatul de lucru pudrat cu muuultă făină, împărțim în două. Întindem aluatul în strat de aproximativ 0,5 cm, pregătim formele, chemăm copilul din dotare și ne apucăm de treabă. Sfat: pentru ca forma să decupeze și să nu se lipească, treceți-o mai întâi prin făină.
Punem pe foaie de copt în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 8-10 minute.
Turta dulce trebuie să fie crescută și moale atunci când o scoatem din cuptor. O lăsăm la răcit în tavă, apoi decorăm.
Acestea fiind spuse, la turtă dulce înainte - nu uitați că aluatul se lasă 24h la odihnit.
Ia să vad, cine se apucă de treabă? 💪
-----
#romanianrecipe #gingerbread #gingerbreadcookies #christmasvibes #christmas #recipe #gingerbreadrecipe #bakedwithlove #bakings #6yo #viatala6ani #kidsactivities #baking #navidad #merrychristmas #merry #happiness #toddleractivities #turtadulce #retetaturtadulce
Normaaaaal că aș fi putut să bag rapidus o edit Normaaaaal că aș fi putut să bag rapidus o editare. Cum, unde, nu se observă? Dacă vă uitați mai cu atenție, se vede că rujul meu preferat se transferă foaaarte ușor.
Când zic preferat, mă refer la nuanță - pentru că altfel, se întinde grav.
Deci, așadar și concluzionând, aș fi putut: dar de ce? Vouă nu vi se întâmplă să vi se întindă rujul? 🤫
Și apropo de întâmplări precum aceasta: dacă vedeți pe cineva căruia i s-a întâmplat un lucru de genul (sau poate are ruj pe dinți? I s-a întins mascara, cum mi se întâmplă mie des pentru că am genele lungi), îi atrageți atenția discret sau preferați să ignorați? 🤔
-------
#blonde #romanian #romaniangirl #smile #blondesofinstagram #blondeshavemorefun #romanianblogger #romanianbeautyblogger #smilespecialist #blondespecialist #blondie #tbt #flaw #lipstick #black #blondegirl #romaniangirl #supermami #happy #smileandbehappy
Luna trecută, @paulaschoicero a împlinit 10 ani Luna trecută, @paulaschoicero a împlinit 10 ani de când a intrat pe piața din România 💫
Cu ocazia asta, am scos toaaaate produsele mele și m-am gândit să vă arăt 10 dintre ele. Am avut de ales - și asta dintre cele full size, nici nu le pun la numaratoare pe cele travel size! 😳🙈
Concluzia: probabil este unul dintre cele mai longevive branduri din rutina mea - îmi plac foarte mult, mi se potrivesc (evident, am încercat gamele aferente pielii mele) și mă bucur că există.
Și că le-am descoperit... 💕
Hai, la mulți ani cu noroc și produse cât mai mișto, Paula ❤️
--------
#paulaschoice #paulaschoiceromania #skincare #skincaretips #skincareroutine #skincareproducts #calm #paulas #10thanniversary #10th #paulaschoiceskincare
Hai să facem împreună pachete pentru școală s Hai să facem împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Dau startul seriilor de reel-uri inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 3:
Ziua 1:
💫  Pâine cu gouda
💫  Biscuiți fără zahăr, cu coacăze și trandafir
💫 Măr 
Ziua 2:
💫 Papanas la cuptor (rețeta în feed-ul meu)
💫 O curmală și nuci
💫 Struguri
Ziua 3:
💫 Lipie cu omleta, cașcaval și ardei
💫 Castravete, roșii 
💫 Migdale, nuci, stafide 
Ziua 4:
💫 Lipie caldă cu cașcaval 
💫 Roșii, morcov, castravete 
💫 Măr golden 
Ziua 5:
💫 Pizza de casă 
💫 Căpșune 
💫 Câteva stafide, fulgi de porumb și nuci
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
-----
#lunchboxideas #lunchbox #kidsbentobox #bentobox #lunchideas #lunch #kidsmeal #inspiration #romanianblogger #culinaria #cookingidea #cookinginspiration #kidsfood #kidsfoodideas #supermami #romanian #creativefood #creative #colors #foodblogger #food #bites #eating #kids #lunchtime #lunchbreak #lunchprep
Load More... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro