De când lucrez de acasă și fetița mea merge la școală, mănânc destul de rar la prânz. Atunci când o fac, fie comand ceva, fie îmi fac o gustare rapidă, care să îmi ia maxim 30 de minute cu tot cu așezat la masă, mâncat și pus farfuria în mașina de spălat vase.
Din acest motiv și pentru că îmi plac tare mult, fac destul de des felii de pâine cu brânză gouda caldă. Pun și salată alături și gata gustarea! Te lingi pe bot, nu alta!
Cum fac aceste felii de pâine cu brânză gouda caldă:
În primul rând, am nevoie de brânză gouda. Dacă nu știați, brânza Gouda este una dintre cele mai iubite și consumate din lume, originea ei trăgându-se din Olanda. Gustul ei diferă în funcție de gradul de maturare și de condimentele folosite și dacă veți consuma mai mult acest tip de brânză, o veți recunoaște destul de ușor printre alte lactate. Conține vitamine și minerale benefice, însă este contraindicată persoanelor care au stomacul mai sensibil și/sau suferă de gastrită.
Brânza Gouda se găsește fie la calup, fie feliată. Eu iau ambele tipuri, alternativ, și în funcție de cât de mare este felia de pâine, folosesc o felie sau două de brânză Gouda. O mănânc ca atare, însă mi se pare mult mai bună caldă. Așa că fac… felii de pâine cu brânză gouda caldă:
- Pun feliile de brânză în tigaie, la foc mediu.
- Când încep să se topească, le aduc aproape astfel încât să pun câte o felie de pâine peste două felii de brânză.
Presez și rotesc ușor, pentru ca felia de pâine să fie acoperită total de brânză. - Transfer pe farfurie, lângă salată.
- Presar un pic de susan negru, care completează absolut minunat gustul.
Poți vedea pașii în Reperul “Gouda caldă” de pe contul meu de instagram @Adina.Arustei!
Uneori pun alături și o felie de pâine cu avocado. Și asta… se numește ospăț de-a dreptul!
Când am timp, îmi place să fac pâine de casă cu semințe – rețeta o găsești aici!
Pentru mine, aceasta este gustarea ideală. Rapid, delicios, sănătos, sățios… ce să vreau mai mult?
Voi faceți astfel de gustări rapide? Dacă da, ce întindeți pe feliile de pâine?