M-am bucurat tare mult să văd că sunteţi încântate de reţetele pe care vi le propun. Nu am mai făcut de mult ceva nou, ce e drept, însă acum am dorit să încerc o reţetă mai diferită, şi anume Muffins (brioşe) cu unt de migdale. Din start vă spun că untul de migdale poate fi înlocuit cu untul de arahide, iar la final, ca de obicei, vă voi spune impresiile mele despre reţetă şi despre muffins-urile rezultate (şi mâncate).
Aşadar, ingrediente necesare pentru Muffins (brioşe) cu unt de migdale – Reţetă în imagini:
- 2 ouă – eu am avut L
- 300 gr. făină
- 1 plic praf copt
- 4 linguri dulceaţă (eu am pus St. Dalfour, asta aveam desfăcut. Ideea e ca el să nu fie prea lichid)
- 100 gr unt de migdale sau unt de arahide
- 75 g zahăr
- 50 g unt
- 250 ml lapte
Cum facem Muffins (brioşe) cu unt de migdale – Reţetă în imagini:
- Amestecăm ouăle cu zahărul, până când acesta nu se mai simte.
- Adăugăm untul de migdale sau untul de arahide şi untul topit în prealabil la microunde (dacă nu aveţi, e ok şi la temperatura camerei). Încorporăm.
- Adăugăm dulceaţa şi laptele, mixăm.
- Pregătim tava de brioşe cu hârtiuţe sau formele de inimioară (fiecare ce are).
- Separat, amestecăm făina şi praful de copt. Apoi transferăm în vasul iniţial.
- Transferăm aluatul în fiecare hârtie de muffin, o umplem cam 3/4, pentru a-i lăsa şi loc să crească.
- Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 15-20 minute. Verificaţi brioşele, e posibil ca intensitatea focului sau cuptorul electric să schimbe un pic timpul de coacere. Pentru siguranţă, faceţi testul cu scobitoarea.
- Se dau la răcit, după care se ornează*, pudrează, fiecare după preferinţe.
*În ceea ce priveşte ornarea, eu am ales două metode: prima, cu ajutorul unei furculiţe, am pus lapte condensat pe fiecare brioşă, apoi am adăugat bucăţele de căpşune.
A doua variantă: am topit jumătate de tabletă de ciocolată neagră (o prefer în ultima perioadă) la bain marine şi apoi am uns fiecare brioşă. A urmat decorarea. Nu recomand însă această metodă, pentru că deşi mult mai aspectuoase, brioşele vor avea prea multe arome (şi cioco neagră le va tăia din dulceaţă) şi nu se va mai simţi bine untul de migdale din compoziţie. Dacă vreţi neapărat, puteţi face un grilaj cu ciocolată.
Cum mi s-au părut aceste Muffins (brioşe) cu unt de migdale: foarte, foarte interesante la gust, mai ales călduţe şi stropite cu lapte condensat. Ele nu sunt foarte dulci, aşa că laptele condensat completează perfect (în lipsa lui, puteţi pudra cu zahăr). Mi s-au părut perfecte pentru a fi consumate în ziua gătirii şi eventual luate dimineaţă la serviciu, pentru a ne bucura cât mai mult de untul de migdale din compoziţie. A doua zi spre seară parcă nu mai erau aşa aromate.
Mie mi-au ieşit 12 muffins (brioşe) cu unt de migdale rotunde şi patru în formă de inimioară. Depinde de mărimea formelor pe care le aveţi.
Cred că e o reţetă neobişnuită, neapărat de încercat măcar o dată la o ocazie. De exemplu, de Valentine’s Day, că tot se apropie? Dacă vă hotărâţi să le faceţi, aştept dovada 🙂
Vă pup şi vă trimit un zâmbet!
Arata absolut delicios 😀 Mie mi-e frica s anu le ard (cumva mereu am reusit asta) dar poate mai incerc o data in weekend.
tenc iu! E mult mai usor cu hartiute, pentru ca poti sa le scoti dupa 20 de minute si te uiti cat de rumenite sunt :). Asta daca nu iese testul cu scobitoarea…
OMAGA!
ori facem briose, ori nu mai facem! nu stiai tu ca sora ta stie sa faca?
Arata super delicios! Se vede ca le faci cu muulta dragoste! 😀
aww, tenc iu! Imi place sa le bibilesc. Daca am timp, stau in bucatarie cu orele 🙂
Chiar aveam nevoie de noi idei pentru a face niste muffins 😀
🙂 Spor!