DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
decembrie 28, 2013 In Lifestyle, Să gătim împreună!

Crema de zahar ars [Reteta in imagini]

Buna dimineata, dragelor! Astazi am lasat toaaaaaaaaate postarile deoparte pentru ca m-am suparat. Nici nu stiu de cat timp prepar acasa crema de zahar ars si am observat ca nu o am la rubrica de Retete in imagini! Pai se poate asa ceva? Un dulce atat de.. dulce :), aratos, rapid, usor de facut sa nu fie la loc de cinste pe blogul meu? Ntz, ntz! 
Asa ca haideti sa facem impreuna astazi crema de zahar ars. Eu zic ca e o idee rapida, dulce si calda pentru zilele care vin! 

Avem nevoie de:
– 200 gr zahar brun (puteti pune 150 gr zahar alb);
– 3 oua;
– cateva picaturi de esenta de rom;
– stafide;
– 500 ml lapte.

Cum procedam:
1. Intr-o tigaie de teflon punem zaharul la caramelizat. Eu las de obicei 50 gr pe care le pun in crema propriu zisa, pentru ca imi place sa fie mai mult zahar caramelizat/sirop la servire.
Trebuie sa recunosc ca prima oara cand am caramelizat zahar brun am avut ceva emotii, gandindu-ma ca nu se va topi la fel de frumos precum cel alb. Insa practica mi-a aratat ca nu e nicio diferenta!

2. Intr-un castronel punem apa calduta si doua-trei picaturi de esenta de rom peste stafide:
Intre timp, zaharul incepe sa se caramelizeze:
Intr-un vas curat punem restul de zahar si ouale si incepem sa mixam.
Adaugam laptele si mixam pana cand zaharul nu se mai simte:
Revenim la tigaia de teflon in care am pus zaharul la caramelizat si in care am mai amestecat din cand in cand. Dupa ce s-a topit bine zaharul, inclinam tigaia pentru ca zaharul caramel sa se intinda pe peretii ei:
Adaugam amestecul format din oua+lapte+zahar:
Inainte de a da vasul la cuptor adaugam si stafidele care s-au inmuiat deja:
Bagam tava/tigaia/vasul la cuptor pentru 30-35 de minute, 175 grade. Crema de zahar ars este gata atunci cand incepe sa se desprinda de pe peretii vasului si arata ca o masa densa, inchegata.
Decoram si servim:
Nu cred ca mai este nevoie de prezentare pentru crema de zahar ars; eu va recomand sa o faceti cand se anunta musafiri – mixati repede, o bagati la cuptor si cat va aranjati, crema este gata :). Sau o puteti face in zilele reci de iarna, pentru a papa ceva dulce si pentru a va incalzi. Puteti adauga si esente de rom sau vanilie, in functie de preferinte.
Cum vi se pare reteta pe care v-am propus-o astazi? Voi faceti crema de zahaar ars? Daca da, care este reteta voastra secreta? 😀
Share101
Pin
101 Shares
Reţete în imagini
Previous StoryBig Apple Red – Opi
Next StorySoftcup – cupa menstruala

Related Articles

  • Pudding de la Dr. Oetker
  • Briose cu portocale si mac [Reteta in imagini]

37 replies added

  1. Carmen Dumitrescu decembrie 28, 2013 Răspunde

    Cat de delicios arata! Mi-ai facut pofta de zahar ars, este unul din deserturile mele preferate:-)

    • MeG decembrie 28, 2013 Răspunde

      🙂 Tu o faci la fel? Pupici!

  2. saga saga decembrie 28, 2013 Răspunde

    Cu stomacul plin de dulciuri si tot salivez… 🙂

  3. saga saga decembrie 28, 2013 Răspunde

    Cu stomacul plin de dulciuri si tot salivez… 🙂

    • MeG decembrie 28, 2013 Răspunde

      Facem si de asta 😀

  4. ilda76 decembrie 28, 2013 Răspunde

    Intr-o vreme, faceam frecvent crema de zahar ars. M-am mai potolit!:))
    Daca ar vedea/ar auzi sotul meu, ar plange sa-i fac! 😛

    Intrebare de matza curioasa: cine are rabdare sa faca fotografii la toate etapele operatiunii, in timp ce tu prepari?:)

    Te pupacesc, draga Adina!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    • MeG decembrie 28, 2013 Răspunde

      Ilda, fa-i o surpriza in cazul asta 😀
      Eu imi fac pozele.. nu ai vrea sa vezi cum arata camerele mele, pline de faina sau de oja.. le curat intre, altfel ar face serpi :))
      Pupici!

  5. Mihaela Pojogu decembrie 28, 2013 Răspunde

    Ma crezi ca eu nu am facut niciodata? 🙂

    • MeG decembrie 28, 2013 Răspunde

      Miha, e o ocazie buna 😀

  6. bydee-make-up decembrie 28, 2013 Răspunde

    Omg! Salivez!
    Arata demential. ;))
    Trebuie sa o incerc si eu.
    Pupici

    • MeG decembrie 28, 2013 Răspunde

      Multumesc, Dee!
      Pupici

  7. Macy decembrie 28, 2013 Răspunde

    Eu tot incerc tot felul de reteta si crema de zahar ars inca nu am facut, ar trebui sa-mi fie rusine asa ca maine sau saptamana viitoare o voi incerca si cum ai explicat-o asa de simplu si de frumos o voi incerca pe a ta 😀 de abia astept 🙂

    • MeG decembrie 28, 2013 Răspunde

      Macy, chiar, tu ai niste retete asa exotice si nu ai facut crema de zahar ars? MMM… 🙂 astept impresii. Pupici!

  8. Claudia Vaga decembrie 28, 2013 Răspunde

    Wow,un adevarat deliciu!:)

    • MeG decembrie 28, 2013 Răspunde

      Asa e 😀

  9. Heavenly decembrie 28, 2013 Răspunde

    Arata foarte bine, delicios si rapid! Noi nu am incercat cu stafide 🙂
    Te pup :*

    • MeG decembrie 28, 2013 Răspunde

      Di, poti adauga multe, pentru gusturi diverse 😀
      Pupici!

    • Heavenly decembrie 29, 2013 Răspunde

      Nu ne-am gandit 😀 ce alte idei/ variante mai ai?
      Cu ceva mai acrisor cred ca ar fi iar gustos, ca sa contrasteze dulcele 🙂
      Te pup:*

  10. Olivia Boros decembrie 28, 2013 Răspunde

    Yummy, ce-mi place! Nu am facut-o niciodata, dar mereu o mananc cu drag cand o face mama. Ar trebui sa incerc sa o fac, vad ca nu e greu deloc, doar ca nu-mi gasesc accesoriile de la mixer.

    • MeG decembrie 29, 2013 Răspunde

      Olivia, poti folosi si telul 😀 Astept impresii, daca o faci. Pupici!

  11. Anca decembrie 29, 2013 Răspunde

    Foarte frumos prezentata reteta
    din pacate m-am ocupat numai de preparatele culinare specifice de Craciun, sarmale etc
    Arata atat de bine cremaaa … supeeer.
    Inca nu am incercat cuptorul nou :)) ce-i drept mi-e cam teama :)) dar d-abia astept sa vad cum se descurca

    • MeG decembrie 29, 2013 Răspunde

      Anca, si la mine e la fel, preparatele clasice. Dar m-am plictisit de ele.. mai schimbam meniul.
      Eu zic sa incerci cuptorul cat mai repede, daca arde intr-o parte sau mai stiu eu ce, sa il poti returna/schimba 🙂
      Pupici!

  12. Federova decembrie 30, 2013 Răspunde

    Bubulina gospodina frumoasa, te-am nominalizat aici, poate iti faci timp printre pregatiri si de un mic concurs. pupici
    http://federova.blogspot.ro/2013/12/cum-iti-asterni-asa-dormi-ca-intr-un-vis.html

    • MeG ianuarie 5, 2014 Răspunde

      Fede, vazusem invitatia cand am aprobat-o, dar efectiv nu am avut timp.. Bafta!

  13. Damira Petrean decembrie 30, 2013 Răspunde

    Super arată!! Şi eu fac, dar cu 1 litru de lapte, să ne ajungă :))) Zahăr nu mai ştiu exact cât pun, dar varianta cu stafide nu am încercat-o niciodată, nici nu m-am gândit că aş putea adăuga ceva în compozitie. Eu o ştiam aşa simplă şi cremoasă.

    • MeG ianuarie 5, 2014 Răspunde

      Dami, adevarul e ca se poate adapta in functie de gusturi; daca vrei mai dulce, mai pui zahar. SImplu, nu? 🙂
      Pupici!

  14. lastanzadidevotchka decembrie 30, 2013 Răspunde

    hmmm… arata delicios. Eu gatesc versiunea cruda, doar cu oua batute si zahar, dar cred ca voi face si versiunea ta caramelizata la cuptor, doar fara stafide 😉

    • MeG ianuarie 5, 2014 Răspunde

      Nu stiu versiunea cruda – poti detalia? Pupici!

  15. Stefania Petcu decembrie 2, 2014 Răspunde

    Mmmm!n-as refuza o portie:)

    • MeG decembrie 2, 2014 Răspunde

      🙂

  16. Ciurezu Cristian decembrie 2, 2014 Răspunde

    VREAU!!!

  17. Ghizdavu Iuliana decembrie 2, 2014 Răspunde

    ooo ce bunatate !

  18. Denisa Vasile decembrie 2, 2014 Răspunde

    Daaaa,vreau

  19. Alexandra Ioana decembrie 2, 2014 Răspunde

    yummy

  20. From Meg with Love decembrie 2, 2014 Răspunde

    Ciurezu Cristian: oala ai, mega image ai.. baga mare :)))

    • Denisa Vasile decembrie 3, 2014 Răspunde

      corect

    • From Meg with Love decembrie 3, 2014 Răspunde

      Ciurezu Cristian: eu si Denisa asteptam acum invitatie 😀

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Top 5 irigatoare bucale pe care să le încerci - AdinaArustei.Ro la Cum alegi un irigator (duş) bucal? Modele şi recomandări
  • 20 de idei de pachet pentru școală - inspirație #4 - Super-Mami.Ro la Chec pufos cu fructe sau cu cacao
  • Ce să faci cu copilul în Istanbul - mini vacanța noastră de 1 iunie la Turist in Istanbul: Generalitati
  • Şamponul pentru cai - mit sau adevăr? la Cum îngrijeşti pielea cu dermatită seboreică
  • Unde Gasesc Gardasil 9 - Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Vaccinul Impotriva HPV la Vaccinul HPV – experiența mea cu cele trei doze

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


adina.arustei

View

Oct. 8

Open
I drove. I smiled. I selfied 💃🏼
Faci și tu la fel?

I drove. I smiled. I selfied 💃🏼
Faci și tu la fel?
...

44 6

adina.arustei

View

Oct. 2

Open
When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us... 
Swipe right and tell me which one would you open next? ✨
#nolookingback #doors #doorsofinstagram #kraków #poland

When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us...
Swipe right and tell me which one would you open next? ✨

#nolookingback #doors #doorsofinstagram #kraków #poland
...

38 0

adina.arustei

View

Sept. 7

Open
Ce ai alege? Swipe left pentru variante:

Ce ai alege? Swipe left pentru variante: ...

51 7

adina.arustei

View

Aug. 31

Open
It's nice to be important, but it's more important to be nice 🙂‍↕️
Which one is wiser for you? 🙀
---
#thoughts #backtoblack

It`s nice to be important, but it`s more important to be nice 🙂‍↕️
Which one is wiser for you? 🙀
---
#thoughts #backtoblack
...

97 6

adina.arustei

View

Aug. 5

Open
La mai puțin de două ore de București se află salina Slănic și după ce am fost acolo, cred că merită să o recomand.
Galeriile se află la 208 metri sub pământ și sunt absolut impresionante! 😍 
Aerul sărat din Salina Slănic e incredibil și curată tot. 🧘‍♀️✨ Dacă n-ai fost încă, well... trebuie să mergi! 💙
Înainte de a pleca, află de pe www.Super-Mami.ro ce trebuie să iei cu tine. Avem articol dedicat 🎉
---
#salinaslanic #visitromania #romania #romanian

La mai puțin de două ore de București se află salina Slănic și după ce am fost acolo, cred că merită să o recomand.
Galeriile se află la 208 metri sub pământ și sunt absolut impresionante! 😍
Aerul sărat din Salina Slănic e incredibil și curată tot. 🧘‍♀️✨ Dacă n-ai fost încă, well... trebuie să mergi! 💙
Înainte de a pleca, află de pe www.Super-Mami.ro ce trebuie să iei cu tine. Avem articol dedicat 🎉

---
#salinaslanic #visitromania #romania #romanian
...

73 2

adina.arustei

View

Iul. 14

Open
După drumul sushi-ului de acum ceva timp, încep drumul pastelor 😜
Cine și ce paste recomandă în București? Unde le găsim pe cele mai bune? 
Swipe swipe, poate îți fac poftă și îți vin idei 😶‍🌫️🍝
---
#pastalover #pasta #italianfood #italiano

După drumul sushi-ului de acum ceva timp, încep drumul pastelor 😜
Cine și ce paste recomandă în București? Unde le găsim pe cele mai bune?
Swipe swipe, poate îți fac poftă și îți vin idei 😶‍🌫️🍝

---
#pastalover #pasta #italianfood #italiano
...

55 5

adina.arustei

View

Iun. 23

Open
9 ani de Ingriduț,
9,(9) motive pentru care o iubesc. Hm. Doar atâtea?...
La mulți ani, copil rupt din soare! ♥️
---
#birthdaygirl #9th #nineyearstogether
#birthday

9 ani de Ingriduț,
9,(9) motive pentru care o iubesc. Hm. Doar atâtea?...

La mulți ani, copil rupt din soare! ♥️

---
#birthdaygirl #9th #nineyearstogether
#birthday
...

104 17
Mai multe... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2024 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro