Buna dimineata! In cazul in care aveti timp liber (ca tot e weeeeeeeeekned!) si nu stiti ce sa faceti cu el, va provoc eu la gatit 🙂 Si bineinteles ca vin inarmata cu o reteta irezistibila, pe care am gasit-o (si adaptat-o un pic) pe blogul Pocai. O sa va placa, e foarrrrrrte aromata!
Ingrediente:
– 2 oua
– 200 gr faina;
– 180 gr zahar brun (puteti pune si alb, insa trebuie sa reduceti cantitatea – gustati compozitia!);
– 5 linguri ulei;
– 9 linguri suc de portocale;
– 1 plic praf de copt;
– 1 plic zahar vanilat;
– 2 linguri mac = 10 grame;
– coaja rasa de la o portocala.
Cum facem briose cu portocale si mac:
1. Radem portocala si apoi o stoarcem.
2. Amestecam ouale cu zaharul si zaharul vanilat:
2. Adaugam uleiul, mixam:
3. Adaugam sucul de portocale, mixam (eu am pus si pulpa lor):
4. Amestecam praful de copt cu faina:
Si le adaugam peste compozitie (mutam mixerul pe turatie mica!):
5. Adaugam si macul, amestecam usor:
6. Adaugam si coaja rasa de portocala si compozitia este gata!
7. Transferam compozitia in fiecare hartiuta de muffin:
Ies fix 12 briose pe care le bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade. Dupa 20-25 de minute ar trebui sa fie coapte – facem testul cu scobitoarea: daca iese curata, atunci aluatul este copt.
8. Le scoatem din tava si le lasam sa se raceasca:
9. Le servim langa felii de portocale (eu am infipt cuisoare in ele pentru miros placut, condimentat):
Sectiune:
Impresii pentru briose cu portocale si mac:
Briosele sunt extrem de aromate si parfumate. Suprinzator, mi-a placut combinatia cu macul. Se pastreaza bine si a doua zi (mai mult n-au rezistat). Se consuma cu mare placere langa o ceasca de cafea.
Trebuie sa va spun ca briosele cu portocale si mac au ajuns si la o intalnire pe care am avut-o cu fetele, am stat cu emotii pana au gustat, dar le-au placut, asa ca s-a cantat evrika! si reteta a fost numai buna de pus pe blog. Ceea ce am si executat 🙂
Ce spuneti, merita incercate aceste briose cu mac si portocale?
Miammi 😡 mi-ai dat o idee de weekend excelenta. Cred ca sunt tare gustoase 🙂
🙂 cum au iesit? 😀
Hmm sa stii ca si eu aveam pofta de briose! :)) Insa sa vedem cum voi sta si cu timpul… Arata tare bine briosele tale, cred ca sunt delicioase! :*
multu, Di, chiar sunt 🙂
Au fost 😉
Vai, ce bine arata! :X
Merci, K :*
Ce bine arata !!!
Multumesc, Mada 🙂
reteta asta chiar o iau in considerare! 🙂
ceeee> adica pe celelalte nu le-ai luat?
sniffff
🙂
Multumim de reteta! arata super,trebuie incercata 😉
Cu placere! 🙂
Arata foarte bine!
Multumesc, Corina!
Vai cat de bine arata! Si cred ca sunt si tare bune la gust. Desi nu-mi plac portocalele ca si fructe, sa le mananc simple, imi place tot ce contine portocale.
🙂 stiu ca nu se potrivesc unui stil de viata sanatos pentru ca au zahar, asa ca nu te ispitesc 🙂
cred ca-s delicioase, arata tare bine!
Chiar sunt, Gabi 🙂
Stii ce-ar spune bunica?! Uite, fata asta-i buna de maritat!:))
Iar eu as completa: tare norocos va fi cel care ii va fi sot!
Apetisante briosele astea!
Pff, am adunat la retete, nu stiu de care sa ma iau…:P
Multi pupici, fata harnica si priceputa!
Ilda
Lavender Thoughts