Ciocolata de casa
Nu va asteptati sa gasiti reteta de Poiana sau Lindt, ca n-am de aia. In schimb va arat o reteta de ciocolata faina, in care putem sa punem alune, migdale, cocos, stafide, estenta de rom, vanilie – in sfarsit cam ce vrea muschiul nostru.
Mie imi place foarte mult cum iese si am facut-o de multe ori, chiar si aici si indienii prezenti la taierea ciocolatei s-au aratat incantati de gust. C-o fi fost din politete sau nu, nu stiu, dar nu cred, pentru ca mi-au mancat juma’ din ciocolata din castron.
Revenind la cele care ne intereseaza, iata si ingredientele necesare pentru ciocolata de casa:
– 250 gr unt nesarat (in Romania se gaseste de la President, mare atentie sa nu fie sarat! – pachetul meu are 227 gr, deci nu-i bai daca e mai putin). Atentie la continutul de grasime din el, daca e foarte gras, nu il puneti pe tot! Veti vedea cum se incorporeaza in compozitie, de aceea si trebuie pus alternand cu cacaoa+laptele praf
– 50 ml apa
– alune, migdale etc
– 150 gr lapte praf
– 250 gr zahar (eu am pus brun)
– 50 grame cacao de calitate, ca sa iasa ciocolata neagra
Aici o poza cu ingredientele; untul lipseste, inca era linistit in frigider nestiind ce-l asteapta.
Cum faci ciocolată de casă:
Ingredientele pot fi masurate cu o cana gradata (asa cum am facut eu) sau prin cantarire.
Punem apa peste zahăr, la foc mic, amestecând până când acesta nu se mai simte. Amestecăm laptele praf cu cacaoa, cernem. Tăiem untul în cubulețe, pregătim vasele în care vom pune ciocolata șiiii ne apucăm de treabă. După ce s-a topit zahărul, începem să pune unt – o lingură de amestec lapte+cacao – unt și tot așa, amestecând. Compoziția își va schimba consistența!
Transferăm în vas. Adăugăm alunele/cocosul etc, punem la frigider peste noapte și savurăm a doua zi.
Ei, ce spuneți? Vă tentează și pe voi să faceți ciocolată de casă?
Yummy,arata foarte bine si cred ca este delicioasa, mai ales cu migdale…Cu siguranta am sa o incerc si eu… Multumim pentru poze si pentru etape….La cat mai multe retete de acest gen. 🙂
Multumesc frumos pentru postare, urare si apreciere! este de incercat, pentru ca e usor de facut si rezultatul e delicios!
ma gandesc ca ar putea fi transformata usor in bilute de ciocolata, acum mi-a venit ideea!
🙂
Chiar ziceam si eu ca o sa fac dar n-am mai apucat. Mai mult mi-era de pus la cuptor, dar vad ca a ta e mult mai usoara asa ca o sa fac si o sa trimit poze :*
Pai stii ca eu nu am cuptor aici.. ia sa faci, stiu ca tie ti placea aia din targuri :). nu e chiar la fel, parca e mai cremoasa.
;*
Auleeeu,nu mai dorm la noapte!! O sa visez ciocolata asta!!! Doamnee, mi-e pofta!!!
Catalina, atunci ai o provocare de la mine! 🙂
sa stii ca au mai facut-o prietene de ale mele – printre care si Liz, asa i-a iesit ei:
http://luizaburlacu.blogspot.com/2011/09/ciocolata-de-casa-varianta-mea.html
sa vii cu poze neaparat daca o faci! 🙂
Dear,deja salivez…am incercat si eu sa fac..prima data mi-a ieist prea moale,a doua oara cum trebuie ,iar in datile urmatoare a fost de mai bine nu era…ia sa incerc si ca tine..Te-am pupat
http://sudessa.blogspot.com
@Sudessa: spor la ciocolatit 🙂 trebuie sa iasa perfecta 🙂
:* ia sa vin si eu in vizita pe bloguletul tau 🙂
arata foarte bine, ca tot se apropie Craciunul iti recomand sa pui si scortisoara
@Gabriela: buna idee! nu m-am gandit la scortisoara, desi o ador 🙂
Maine cred ca o sa incerc si eu reteta:)
@Cris, sa-mi spui daca va place! 🙂 spor la ciocolatuit! (ce am zis-o! :))) )
Esti constienta ca m-ai distrus,nu?Dupa sarbatorile astea ,timp in care am mancat o tona de ciocolata mi-am promis ca nu mai mananc,iar acum vii tu cu reteta asta si ce-mi zic eu"aa,pai maine daca tot stau acasa de ce sa nu fac,ca doar am toate ingredientele…"pentru sanatatea mea si a tenului meu te rog ai mila si nu mai face postari care instiga apetitul gastronomic
Eee, faci o petrecere in pijamale cu fetele si pui cioco la bataie. Asa iti satisfaci si tie pofta si nu risti sa ramai cu ditamai tava :))
Ce se intampla daca se pune unt sarat? Ca in multe retete am vazut sa fie unt nesarat, dar eu niciodata n-am tinut cont de chestia asta. O sa incerc si eu sa o fac dar eu o sa pun nuca si alune de padure, sunt innebunita dupa nuca si alune de padure.As rontai toata ziua, mai ales alune
Adina, ii influenteaza gustul! Nu mai iese ciocolata.. ci o chestie sarata, chiar daca ii pui zaharul. Doar sa maresti cantitatea de zahar, dar nu cred ca s-ar anula sarea din unt prin metoda aceasta.
Mai bine cauta untul neserat, pentru reusita sigura!
Suna foarte bine cu alune de padure.. hmm, ar trebui sa incerc si eu! 🙂
si eu tocmai vorbeam cu o prietena ca maine mancam ultima ciocolata buna…fiindca vrem sa ne luam adoi de la ciocolata, cel putin o perioada, pana ne revenim…..si dau de aceasta postare care m-a lasat pfuuuuuuuu….de cand nu am mai mancat ciocolata de casa!!!!!!!!!!!!!!!
super!! tr sa fac si eu! apoi…la revedere, ciocolata!! :))
:)) Dupa ce o incerci pe asta, adios cioco!
ce bine arata :X:X:X
Imi ploua in gura…
bravo, foarte gustoasa, cred. pupp
La multi ani!!!!! Ce cantitate obtii? Te pupacesc! ERIKA
Uau! ce intrebare buna! Nu m-am gandit niciodata sa o cantaresc. Presupun ca in jur de 350 grame, in functie de "umplutura" :).
La multi ani si tie!
Dupa cum am citit si ingredientele folosite, mici trucuri… si vazut, sunt sigura ca e delicioasa.