V-am tot scris despre ghimbir si l-am laudat, pentru ca mie mi-a facut foarte bine. Fiindca in Romania nu gasesc ghimbirul la fel de proaspat, gustos si parfumat ca acela cu care eram invatata , ceaiul parca nu are acelasi gust. Asa ca am ales sa fac pasta de ghimbir, pe care o voi consuma fie punand o lingurita in ceai, fie ca atare, cate jumatate de lingurita/o lingurita pe zi.Nu e mare filosofie sa il faceti. Puteti folosi mai multa miere, poate mai multa lamaie. Eu consum fara probleme ceaiul, asa ca nu mi-a trebuit multa miere. Dar hai sa le luam pe rand…
Spalam si curatam ghimbirul:Si il dam pe razatoare (ghimbirul acesta pe care l-am comparat a fost extrem de butucanos, plin de fibre..). Taiem si cateva feliute din lime:
Punem o feliuta de lime pe fundul borcanului, tragem mierea aproape 🙂
Stoarcem lime-ul si amestecam. Eu am pus trei linguri din acestea de miere.
Rezultatul final – Pasta de ghimbir:E posibil ca din cauza coajei de lime pasta de ghimbir sa se amarasca, asa ca mai bine renuntati la ea! Eu am scos lime-ul a doua zi si nu influentase gustul.
Pasta de ghimbir se pastreaza la frigider, cu borcanelul inchis bine.
ti-am zis eu ca in Romania ceaiul nu e super 🙂
e prea iute si noduros ghimbirul 🙁