Imi place la nebunie supa crema. Fie ca folosesc doar rosii, fie ca pun ce legume am, servesc cu placere orice combinatie. Pentru ca pot sa imi fac orice moft culinar (trebuie sa gatesc doar pentru o persoana, adica doar pentru mineeeee), am ales sa fac supa crema de legume. Tinand cont ca rosiile sunt extrem de gustoase, reusita este sigura.
Puteti jongla cu legumele, puteti adauga orice leguma: dovlecel, morcov, conopida, broccoli etc). Eu am taiat o bucata de telina, o ceapa micuta, jumatate de ardei rosu, o rosie mare (care crapa de sanatate 🙂 ) si o jumatate de rosie ‘de plastic’, se si vede, luata de la marketul de jos.
Le-am taiat cubulete/bucati mai mici:
Si le-am pus la fiert la foc mic spre mediu, impreuna cu cateva boabe de piper. Penetrati cu furculita pentru a vedea cand sunt gata. Mai apoi, am luat legumele fierte si le-am transferat in vasul de la mixer.
In apa ramasa am pus rosiile – eu am vrut doar sa le oparesc pentru a scoate pielita de pe ele. Daca vreti, voi puteti sa le puneti la inceput la fiert, impreuna cu restul legumelor.
Apa scazuse destul de bine si am mai luat din ea si odata cu legumele cateva linguri. A fost insa de ajuns, pentru ca am intors rosiile pe o parte si pe alta.
Le-am transferat:
Si le-am scos pielita (vedeti ce bine se curata daca sunt oparite pentru cateva minute? e de retinut ideea!)
Am transferat rosiile curatate in recipient, am pasat totul, am adaugat sare dupa gust. Miroase delicios! 🙂 Aproape de final:
Adaugam crutoane peste Supa crema de legume:
Si servim cu pofta. Pe langa ce vedeti in fotografie, am mai avut o alta jumatate din cantitate ramasa in recipientul de la mixer.
Daca rosiile sunt ‘ingredientele’ principale, puteti folosi busuioc proaspat. De asemenea, puteti sa puneti si galuste de gris.
Simplu, hranitor si de efect.
Voi faceti supa crema de legume acasa?
Hei tocmai saptamana trecuta am facut supa crema de legume… doar ca eu nu am pus rosie ci cartofi, morcovi, dovlecei, telina, ceapa , le-am fiert foarte bine si pe urma le-am pisat.Supa a iesit ceva mai portocalie din cauza morcovului.. data viitoare cand o sa fac promit ca pun niste poze… oricum a ta arata super si cred ca este si foarte gustoasa
ANA
Ana, cu cat mai multe legume, cu atat mai bun gustul! dar eu din piata luasem cateva rosii, ceapa, ardei, verdeata .. si fructe. 🙂
Crutoanele se potrivesc tare bine in peisaj.
eu n-am facut niciodata, sincer :">
Pana si avsul de supa e cu pisici :))
miamyy, ce bine arata! gustos si sanatos! he he, ce am remarcat e ca pana si bolul de supa e cu pisicute:)) pup
Ce bine arata. Astazi am mancat si eu ultima portie de supa :), doar ca eu n am pus rosii. Data viitoare o sa pun si eu rosii.Acum am uitat :))
Si mie imi place supa crema de legume, indiferent de combinatii, este gustoasa, dar si sanatoasa.
Ce bine arata! nom nom
Eu nu fac supe, nici supe crema, doar ciorbici. Urasc toate legumele de supermarket, dupa ce m-am mutat la bloc am inteles cat valoreaza gradina.
Felicitari ca gatesti doar pt o persoana! Te admir, eu rar gatesc pt mine..cand se intoarce sotul din voiaj trebuie sa scot caietul de retete sa imi aduc aminte :))
Lili, de cele mai multe ori imi comand sau mananc in oras cand sunt singura, insa sunt si momente in care pur si simplu mi-e pofta de ceva, asa ca ca imi fac. Inclusiv prajituri, dar cu alea e mai usor, ca imi opresc 2-3 bucati si restul dau 🙂
mie nu prea imi place mancarea reincalzita, asa ca de multe ori gatesc mai putin si mai des 🙂
Sa ai o zi frumoasa!