DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
octombrie 31, 2011 In Lifestyle, Să gătim împreună!

Sa gatim – Muschiulet la cuptor – Reteta in imagini

Se pare ca zilele acestea am stat mai mult prin bucatarie, asa ca mai am o idee de gatit pentru voi. 🙂 
Nu prea agreez mezelurile, crenvurstii si alte tipuri de alimente de acest gen, asa ca daca vrem neaparat carne (si vrem, ca oameni suntem si ne trebuie proteina 🙂 ), cumpar carne si o gatesc. Fie ca iau piept de pui, pulpa de porc sau carnita de vita, prefer sa o iau ca bucata si apoi sa o toc eu acasa, sa o portionez etc.
Destul de des cumpar muschiulet de porc. Il prepar fie doar condimentat si il servim ca pe o pastrama (nu stiu alta comparatie, dar sunt sigura ca stiti la ce ma refer), fie fac si un sos pe langa el si garnitura si il transform in fel principal de mancare.
Muschiuletul care e vedeta postarii de azi a costat in jur de 8 lei. M-am hotarat sa fac o postare cu imagini pentru a una dintre metodele in care prepar eu pas cu pas un muschiulet.
Ce-am facut cu el:
L-am curatat si l-am spalat bine, apoi l-am sters cu un prosop de hartie. Am sters surplusul de apa.

Aveam curatat un usturoi si l-am taiat in feliute. Cu un cutit ascutit am impuns din loc in loc muschiuletul si am impins usor cate o bucata de usturoi, ca intr-un buzunarel.

Asa arata impanat:

Mai apoi am trecut la condimentarea propriu zisa.
Eu am un amestec de condimente cumparat de departe si el contine cam de toate: chilli, piper, turmenic, coriandru, chimen si altele. Amestecul este perfect si ingredientele sunt condimente uscate macinate.
Am pus muschiuletul intr-un vas de yena (jena) si am inceput sa il condimentez. Pe langa amestecul de care v-am spus mai sus, i-am pus si niste piper rosu, jumatate de foaie de dafin, cimbru cules toamna asta 🙂 si sare.

Am stropit cu ulei. Apoi am acoperit cu folie alimentara si am dat la frigider la macerare pentru cateva ore, pentru ca aromele sa intre in carne si sa se imprieteneasca.

Dupa cateva ore, am scos muschiuletul din frigider, am indepartat folia si am adagat cam un deget de apa. Am setat cuptorul la 175 de grade si am pus pentru inceput 40 de minute ca timp de coacere. Dupa acest timp l-am intors si am mai lasat cam 30 de minute. Aici conteaza si daca aveti cuptor cu ventilatie, electric etc.
Daca il vreti mai bine facut, mai adaugati apa (in cazul in care se evapora) si mai lasati-l la cuptor, verificand din cand in cand. Eu am lasat si mai mult de atat in cuptor uneori, pentru ca focul era mai domol. Depinde de voi 🙂
Dupa ce s-a racit bine, taiem cu un cutit ascutit:

In fotografie se vede usturoiul – de obicei, eu il dau deoparte :). Carnea este frageda, moale si foarte gustoasa.
Sunt sigura ca multe dintre voi pregatesc cam in acelasi stil acest tip de muschiulet, dar de asemenea, sunt fete incepatoare si pe ele sper sa le ajut cu aceasta idee, mai ales ca e o reteta in imagini 🙂
Chiar, voi cum pregatiti muschiuletul? Sunt sigura ca daca imi impartasiti din experienta voastra o sa invat multe! 🙂

Share
Pin1
1 Shares
reteta reteta in imagini
Previous StoryCadouri peste cadouri :)
Next StoryTrick or Treat! Manichiura de Halloween Reloaded

Related Articles

  • Desert cu faina de orez
  • Pate de casa - Reteta in imagini

4 replies added

  1. Catallina octombrie 31, 2011 Răspunde

    Uite, ca eu nu fac asa…Al meu vrea mancarea calda sa fie:P. Dar arata bini tare ce aif acut tu aici!!! Si vezi ca sunt la munca si imi faci "foame"!!

  2. MeG octombrie 31, 2011 Răspunde

    @Catallina: EE, daca vrea cald poate sa-si incalzeasca :)) pui o felie-doua-trei langa omleta de dimineata si gata. 🙂

  3. auroratoma octombrie 31, 2011 Răspunde

    Meg eu o sa incerc aceasta retete folosind piept de pui. Si o sa il gauresc peste tot cu usturoi. In general usturoiul nu imi face bine (pentru ca am un stafilococ care se irita atunci cand mananc acest ingredient), dar doctorul a insistat sa mananc cat mai mult pentu ca intareste sistemul imunitar.

    Multumesc pentru reteta!

  4. Liz noiembrie 1, 2011 Răspunde

    eu nu l-am facut niciodata asa, sincer. Eu iau o bucata mare, o feliez si o bag asa taiata cu mirodenii la cuptor. Ies bucati de friptura, eu asa o numesc 🙂 Sau am mai facut rulada. Am taiat carnea in doua, dar fara a desprinde bucatile una de alta (le-am lasat prinse intr-o parte) am batut bine carnea ca sa nu fie groasa, am, pus chestii inauntru, am rulat si la cuptor cu ea. Apoi cand o feliez iese foarte frumoasa mai ales ca eu pun ardel gras rosu si da aspect super

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Top 5 irigatoare bucale pe care să le încerci - AdinaArustei.Ro la Cum alegi un irigator (duş) bucal? Modele şi recomandări
  • 20 de idei de pachet pentru școală - inspirație #4 - Super-Mami.Ro la Chec pufos cu fructe sau cu cacao
  • Ce să faci cu copilul în Istanbul - mini vacanța noastră de 1 iunie la Turist in Istanbul: Generalitati
  • Şamponul pentru cai - mit sau adevăr? la Cum îngrijeşti pielea cu dermatită seboreică
  • Unde Gasesc Gardasil 9 - Tot Ce Trebuie Sa Stii Despre Vaccinul Impotriva HPV la Vaccinul HPV – experiența mea cu cele trei doze

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


adina.arustei

View

Nov. 5

Open
Locurile în care călătorim devin parte din noi. 
De aceea, inima mea e un puzzle mare, mare, din care lipsesc încă multe bucăți.
Photo credits: A. P.
---
#china #chinatown #visitchina #chengdu #HONOR

Locurile în care călătorim devin parte din noi.
De aceea, inima mea e un puzzle mare, mare, din care lipsesc încă multe bucăți.

Photo credits: A. P.
---
#china #chinatown #visitchina #chengdu #HONOR
...

62 0

adina.arustei

View

Nov. 2

Open
Colega de apartament 😺
---
#catlife #catsofinstagram #catlover #BezeatheCat

Colega de apartament 😺
---
#catlife #catsofinstagram #catlover #BezeatheCat
...

56 9

adina.arustei

View

Oct. 20

Open
Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️ 
#pachetulluiIngrid - săptămâna 46: 
Ziua 1:
💫 Măr
💫 Roșii cherry+cașcaval
💫 Biscuiți cu banane și nuci
Ziua 2:
💫 Castravete și ridiche
💫 Coacăze roșii și afine
💫 Sandwich cu pui
Ziua 3:
💫 Fulgi de porumb fără zahăr
💫 Căpșune și afine
💫 Sandwich baghetă cremă de brânză și cașcaval
Ziua 4:
💫  Sandwich cremă de brânză și somon
💫 Căpșune, afine, coacăze roșii
💫 Conopidă, broccoli, morcov
Ziua 5:
💫 Mango
💫 Castravete și roșii cherry
💫 Lipie cu cașcaval
💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗

Continuăm să pregătim împreună pachete pentru școală sau pentru grădiniță cât mai colorate, cât mai atractive și, pe cât posibil, cât mai sănătoase! 🌱
Seria reel-urilor inspirație săptămânale - asta înseamnă că fiecare reel va conține câte 5 idei de #pachetelpentruscoala pe care le puteți adapta după preferințe 💫
Pe toate le veți găsi în feed-ul meu de aici (@adina.arustei) dar și pe www.Super-Mami.ro 🙋🏼‍♀️

#pachetulluiIngrid - săptămâna 46:
Ziua 1:
💫 Măr
💫 Roșii cherry+cașcaval
💫 Biscuiți cu banane și nuci

Ziua 2:
💫 Castravete și ridiche
💫 Coacăze roșii și afine
💫 Sandwich cu pui

Ziua 3:
💫 Fulgi de porumb fără zahăr
💫 Căpșune și afine
💫 Sandwich baghetă cremă de brânză și cașcaval

Ziua 4:
💫 Sandwich cremă de brânză și somon
💫 Căpșune, afine, coacăze roșii
💫 Conopidă, broccoli, morcov

Ziua 5:
💫 Mango
💫 Castravete și roșii cherry
💫 Lipie cu cașcaval

💗 Dacă îți place acest reel, salvează-l pentru inspirație și dă-l mai departe printr-un share 💗
...

21 3

adina.arustei

View

Oct. 8

Open
I drove. I smiled. I selfied 💃🏼
Faci și tu la fel?

I drove. I smiled. I selfied 💃🏼
Faci și tu la fel?
...

54 6

adina.arustei

View

Oct. 2

Open
When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us... 
Swipe right and tell me which one would you open next? ✨
#nolookingback #doors #doorsofinstagram #kraków #poland

When one door closes, another opens; but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us...
Swipe right and tell me which one would you open next? ✨

#nolookingback #doors #doorsofinstagram #kraków #poland
...

44 0

adina.arustei

View

Sept. 7

Open
Ce ai alege? Swipe left pentru variante:

Ce ai alege? Swipe left pentru variante: ...

54 7

adina.arustei

View

Aug. 31

Open
It's nice to be important, but it's more important to be nice 🙂‍↕️
Which one is wiser for you? 🙀
---
#thoughts #backtoblack

It`s nice to be important, but it`s more important to be nice 🙂‍↕️
Which one is wiser for you? 🙀
---
#thoughts #backtoblack
...

99 6
Mai multe... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2024 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro