DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
noiembrie 16, 2011 In Lifestyle, Să gătim împreună!

Placinta cu dovleac – Reteta in imagini

Fiindca se gaseste dovleac peste tot, era si timpul pentru o placinta cu dovleac parfumat :). Asa ca am cumparat un monstru din piata si m-am luptat cu el aproape o ora ca sa il curat frumos.
De obicei il fac cu aluat, insa acum lenea a fost mare si am folosit foi de placinta (nu foitaj! atentie, cele doua sunt diferite) cumparate. Eu iau intotdeauna de la Bella.
Am folosit: 
– jumatate dovleac – cam 680 grame
– condimente (cuisoare, scortisoara, ienibahar) – eu am avut un mix de condimente pe care le-am adaugat si apoi le-am scos; voi le puteti pune macinate.
– doua pliculete de zahar vanilat
– un pachet unt pentru uns foile (- in functie de pachetul cu foile pe care le cumparati, unele pot avea mai putine – cititi cantitatea indicata pe pachet); din acesta, o bucata o folosim la calirea dovleacului.
si
– un pachet de foi de placinta

Cum am procedat pentru a găti Placinta cu dovleac – Reteta in imagini:
1. Am ataiat dovleacul in doua si cu ajutorul unei lingure speciale, am curatat jumatatile (pe una am bagat-o la congelator):

Asa arata jumatatea curatata. Am taiat cuburi/bucati mai mici:

Si le-am transferat intr-un chopper, multumindu-i inventatorului chopperului ca a existat si ca a inventat asa ceva:

In cateva secunde a rezultat…….

Super rapid, nu? 🙂 Puteti da si pe razatoare, insa eu prefer sa depun cat mai putina munca 🙂
2. Am taiat jumatate din bucata aceasta de unt si am pus-o intr-o cratita de teflon, la foc mediu:

3. Am adaugat dovleacul maruntit si condimentele. Am amestecat si am lasat la foc mic:

4. Cat dovleacul se caleste, pregatim tava. Va fi gata cand e moale. Lasati-l la foc mic si amestecati din cand in cand. In timpul in care se caleste, un miros fabulos ne va inunda bucataria :D. Daca vreti, mai adaugati zahar. Depinde de dovleac, gustati cu incredere umplutura!
Rasfiram un capat al foilor, topim unt in cuptorul cu microunde:
5.  Incepem sa asezam foile in tava; ungem tava cu unt, punem o foaie, apoi ungem iar cu unt si adaugam o foaie etc.

Eu am impartit foile in trei si am pus de doua ori umplutura; puteti pune doar o singura data, la mijlocul foilor.

5. Asa arata inainte de cuptor (foile mele au fost cam proaste, s-au tot rupt):

6. In cuptorul preincalzit la 175 grade, bagam tava pentru aproximativ 20 de minute. Dupa 20 de minute ne uitam la ea si-o analizam 🙂
E gata cand e aurie deasupra. Eu am tinut-o 30 de minute, dar depinde de cuptorul fiecaruia.
7. O taiem cand se mai raceste si o pudram cu zahar si scortisoara.

Rezultatul, Placinta cu dovleac – Reteta in imagini – gata de servit:

Mai multa vorba decat munca! :-). Liz v-a prezentat cam acelasi lucru pentru o placinta cu mere. Orice umplutura ati folosi, foile sunt o alternativa la indemana si mult mai rapida decat aluatul!
Va invit sa incercati aceasta placinta cat dovleacul se mai gaseste pe piata! 🙂
Share20
Pin
20 Shares
reteta in imagini
Previous StoryStilla Petal Infusion Moisturer – Review
Next StoryConcurs dulce

Related Articles

  • Desert cu faina de orez
  • Pate de casa - Reteta in imagini

10 replies added

  1. coco noiembrie 16, 2011 Răspunde

    imi place dovleacul …

  2. auroratoma noiembrie 16, 2011 Răspunde

    Cat imi place dovleacul-placintar!

    Eu il mamanc adesea copt simplu, cu putina scortisoara deasupra. Alteori il fac umplutura pentru foi de placinta, ca tine sau il pun intre foi de pandispan.

    Arata delicios si mi-ai facut mare pofta!

  3. Liz noiembrie 16, 2011 Răspunde

    mie nu imi prea lace dovleacul, asa ca de data asta o sa las sa treaca asa iarna (dar am o lada maaare cu mere pentru alternativa) insa nu am putut sa nu observ condimentele cu anason pe care eu le adoooor in ceai. Inca un pic si am terminat punguta. Am baut multe ceaiuri si ies super cu condimente de astea ♥

  4. Raluca noiembrie 16, 2011 Răspunde

    Mmmm, ce bine arata :). Si mami meu imi face cozonac cu dovleac dar si prajitura 🙂 . Mi-ai facut pofta 😛

  5. MeG noiembrie 16, 2011 Răspunde

    @Aurora: as vrea si eu sa fac copt, dar n-am mai apucat.. 🙁 Poate in weekend.

  6. MeG noiembrie 16, 2011 Răspunde

    @Liz: ai pus condimentele asa in cana cu ceai, ca si cum ai fi pus ceai vrac? 🙂 Eu nu am folosit decat acum punguta. mai am una sau doua 🙂
    cred ca a iesit aroma faina!

  7. MeG noiembrie 16, 2011 Răspunde

    @Raluca: sunt sigura ca mamei tale ii iese mult mai fain, dar daca ti-am facut pofta, tot e un pas 😀 🙂

  8. Liz noiembrie 16, 2011 Răspunde

    da, am pus in cana de ceai pliculetul, miere, lamaie si cateva condimente. Adica vreo doua bilute de alea, un cuisor, o steluta (e un exemplu doar). Apoi am pus ceva deasupra sa mai stea asa ceaiul si am scos pliculetul si condimentele si l-am baut. Iese bestial. Cred ca dupa ce termin punguta ma duc sa caut separat condimente de astea poate sunt si pe la noi.. Daca nu, macar niste cuisoare 🙂

  9. MeG noiembrie 16, 2011 Răspunde

    Anason este cu siguranta, cuisoare sunt..
    si scortisoara baton iti trimit eu daca vrei, ca am luat .. un pic mai multa, sa zicem :)))

  10. Pingback: Dovleac copt pentru bebeluşi şi copii - bucuria toamnei - Super-Mami.Ro

    […] rămâne poate fi reciclat în brioşe, în vafe, plăcintă sau facem rapid o supă cremă de […]

    Răspunde

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Adina Aruştei la Turist în Mauritius – sezonul trei
  • Mirela la Turist în Mauritius – sezonul trei
  • Adina Aruştei la Turist în Mauritius – sezonul trei
  • Delia la Turist în Mauritius – sezonul trei
  • Adina Aruştei la De ce să folosim scruburi pentru corp?

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


Unul dintre deserturile mele preferate este, fără doar şi poate, lava cake 🙈 
Ciocolata caldă care se îmbină cu înghețata rece de vanilie... mmm. O întâlnire care face papilele (foarte) fericite 🤭
Obişnuiam să fac şi eu acasă, însă în ultima perioadă a fost prea cald pentru a porni cuptorul. Poate la toamnă - sau poate nu, că mi-e că o să intru în priză şi o s-o gătesc apoi prea des 🥺🤣 aşa sunt eu, când mi se pune pata pe ceva, ehe...
Dacă sunteţi din Bucureşti, unde aţi mâncat un lava cake bun? 
Dacă nu, tot vă întreb ceva: vă place desertul? ❤️
-----
#lavacake #dessertporn #dessert #yum #yummyfood #dish #desserts #chocolate #chocolateandvanilla #fave #favorite #discover #tastyfood #tasting #enjoylife #happinessis
Şi vânt, şi soare, şi ploi... ca-n viață. Aşa, cu ele, au fost zilele acestea de vacanță. Ne apropiem de finalul călătoriei.
Din ce story-uri ați văzut, care e cea mai mişto țară? 
Macedonia? 
Albania?
Muntenegru?
-----
#travellingthroughtheworld
#travellingismycardio #traveler #montenegro #igmontenegro #lake #view #kotor #bay #instapic #breathtaking #moments #travellingram #blonde #blondeshavemorefun #romanian #travelanddiscover #worldplaces #travelphotography #kotormontenegro #romanianblogger #blondehairdontcare #windy #windinmyhair
O surpriză neaşteptată ai fost, Macedonia! Chia O surpriză neaşteptată ai fost, Macedonia! Chiar nu ştiu de ce nu te-am vizitat până acum 😵
Dacă sunteți curioase, am salvat un reper, "Macedonia 2022".
Fac şi un reel, şi un articol, dar când ajung acasă,  promiz ❤️
Până atunci, ne bucurăm de acest concediu bine-meritat - şi swipe left pentru câteva foto ❤️
-----
#macedonia #visitmacedonia #balkan #lakeohrid #ohrid #travellingthroughtheworld #travellingismycardio #traveler #traveltheworld #travelanddiscover #romanianblogger #discoverearth #discovermacedonia #macedonja #ohrid #ohridlake #vacay #holidays
Weekendul trecut ne-am oprit în Curtea de Argeş Weekendul trecut ne-am oprit în Curtea de Argeş la o terasă cu multe în meniu - şi puţine disponibile, de fapt. 
Până a venit mâncarea am mers la cofetăria de lângă, ca să vedem ce deserturi au. Straniu - deşi era cofetăria lor, trebuia să mergi acolo şi să plăteşti separat. Deserturile din meniu erau diferite.
Prețurile miiiici - 7 lei un ecler? Care 20-24, cât dau eu? - aşa că am ales trei, ca să le încercăm.
Savarina... meh.
Eclerul... meh x 2. Fondantul bun, dar cam uscat.
Indiana - Larisa, m-am gândit la tine, destul de fadă.
Aşadar, nu am făcut nicio afacere... de aici şi întrebarea mea: preferaţi o prăji scumpă, dar bună, la 25-30 de lei, sau mai multe şi ok-ish, la 7-10 lei bucata?
♦️swipe left ca să le vedeți pe toate 
-----
#romanianfood #romanian #romaniancuisine #enjoyromania #tasting #sweethtooth #sweets #igromania #curteadearges #foodporn #savarina #prajituri
Dacă mi-ar fi zis cineva acum cinci ani, să spun Dacă mi-ar fi zis cineva acum cinci ani, să spunem, că o să fac aproape 1000 km pe motor într-un weekend, aș fi râs. Maaamă, și ce aș fi râs, încă!
But here I am. Nu a fost ușor, mai ales că au fost și zilele acestea cu temperaturi foarte ridicate, dar cu echipamentul potrivit, cu hidratare, cu răbdare și cu opriri... a fost super 🦸‍♀️
Am făcut Transfăgărășanul de multe ori, am condus mii de km... zeci de mii, aș putea spune... dar, indiferent de mașina în care aș fi fost, nu am simțit niciodată atât de bine vibe-ul unui drum, vântul și mirosul pământului reavăn, proaspăt, după ploaie. 
Unii șoferi au fost foarte mișto, au făcut loc, au ferit. Le mulțumesc. Copiii ne-au făcut cu mâna și ne-au trimis inimioare - am încercat să le fac și eu cu mâna tuturor și m-am bucurat de bucuria lor.
A fost o experiență minunată și dacă aveți ocazia, vă sfătuiesc să încercați 🤩
Ia să vedem: voi vă plimbați cu motorul? 🙂
-----
#romania #discoverromania #romanian #transfagarasan #rider #blonderider #moto #motorcycle #motolife #motogirl #enduro #endurolife #endurocross #romanian #blondeshavemorefun #blonde #travellingthroughtheworld #traveller #weekendvibes #ktm #ktmofficial #ktmindia #mountains #mountaintrip
Lume, lume, avem noutăți! ⬆️⬆️⬆️ Ac Lume, lume, avem noutăți! ⬆️⬆️⬆️
Acum că am ajuns și eu înapoi în București, mă aștepta cuminte un pachet - în atenția tuturor tipurilor de sen sensibil, zice. Mai exact:
Mixa a lansat un nou produs - serumul Hyalurogel ce conține acid hialuronic, are o textură lejeră și este hipoalergenic 💦
Ce promite...
💦 fermitate
💦 hidratare
💦 întărirea barierei de protecție a pielii
💦 unifrmizare
💦 luminozitate
Abia aștept să îl încerc!
#EXPERTINPIELESENSIBILA #DEDICATFAMILIEITALE #MIXAROMANIA #FREEPRODUCTS #mixa #prpackage #pr #skincare #skin 
@mixa.romania @mixafr
Mă declar proaspăt îndrăgostită de o băutură care nu are nume (capuccino, cum e pe bon, bănuiesc că e ceva adhoc), care nu e trecută în meniu, daaaaar care gâdilă papilele într-un mare fel!
Conține lapte, cafea şi... sirop de trandafiri ❤️ opțional, în funcție de barista, trandafiri uscați, care face ca băutura să arate (şi mai) mişto. Şi gheață 🥰
Aşadar, întrebarea mea este: Unde găsesc eu sirop bun bun de trandafiri, pe care să îl pot folosi pentru a-mi pregăti aşa ceva acasă, oricând îmi doreşte corazonu' espinado?
-----
#roseslover #coffeeaddict #coffeewithattitude #coffeewithatwist #vaslui #coffeetime #coldcoffee #happinessis #roses #rose #specialdrink #special #inthesummer
Load More... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro