Pentru ca atunci cand toata lumea manca cirese si visine eu aveam parte de mango si rambutani, zilele acestea m-a lovit frontal dorul de visine. De prajitura cu visine mai exact.
Dar.. De unde visine? La vremea asta? Singura varianta era sa gasesc compot si sa folosesc fructele. In congelator nu am, tot din cauza de deplasare inainte de sezon.
Asa ca am fost in Lidl si am luat (pe langa altele) un borcan cu compot de visine. Avand ingredientul principal, am cautat si o reteta si m-am apucat de treaba 🙂
Va avertizez ca din cuptor veti scoate o prajitura extrem de pufoasa folosind reteta (inspiratie forumul culinar ro)! O pufosenie delicioasa 😀
Ingrediente necesare Prajitura pufoasa cu visine – Reteta in imagini:
– 5 oua;
– un plic zahar vanilat;
– 115 g zahar;
– 1 plic praf de copt;
– 125 g faina (la oua mai mari mai puneti o lingura plina)
– visine proaspete sau din compot;
– optional – esenta (eu am pus de portocale).
Cum procedam pentru a face Prajitura pufoasa cu visine – Reteta in imagini:
1. In primul rand, punem visinile la scurs.
2. Cat se scurg ele incepem sa facem blatul propriu zis. Separam albusurile de galbenusuri:
3. Adaugam un praf de sare peste albusuri si incepem sa mixam:
4. Cand incepe sa se albeasca si sta bat (daca ridicam palele mixerului ramane urma si “mot”), adaugam zaharul si plicul de zahar vanilat.
5. Amestecam faina cu praful de copt (putem face la inceput asta, eu tineam mixerul cu stanga si am desfacut plicul cu dreapta 🙂 )
6. Batem zaharul cu albusurile pana rezulta o bezea crema si nu mai simtit zaharul crantanind.
7. Adaugam galbenusurile (pe care le-am amestecat putin):
8. Amestecam de sus in jos, pale-pale:
9. Adaugam ametecul format din faina si praf de copt, amestecam la fel, de sus in jos. Adaugam esenta:
10. Peste visinele bine scurse adaugam putina faina si le amestecam. Datorita fainii ele nu vor mai cadea la fundul prajiturii. Aici eu am gresit, pentru ca nu erau scurse indeajuns si tot s-au dus catre partea din jos :(. Voi scurgeti-le bine!
11. Adaugam visinele peste compozitie si amestecam usor:
12. Bagam la cuptor, la 175 de grade cam 30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea – cand iese curata, inseamna ca prajitura este coapta! Sau puneti intr-un vas de jena (yena) si asa puteti vedea partea de jos 🙂
13. Dupa ce se coace o scoatem pe un gratar si o lasam sa se raceasca. Portionam dupa bunul plac si iata rezultatul final. Asta e portia mea, restul am trimis-o cuiva 🙂 :
Observati pufosenia de care va vorbeam la inceputul postului? Din cauza asta, declar ca o sa las reteta urmasilor, nepotilor, stranepotilor 😀 Imi plac mult praji pufoase, ca aceasta! Gustul acrisor al visinelor contrasteaza cu aluatul dulce, e o combinatie foarte gustoasa.
Cum vi se pare? 🙂 Va astept cu dovada ca ati incercat-o! 😀
Arata delicios! De incercat insa nu o incerc fiindca ma feresc de dulciuri – poftesc doar poze :*
oooo daaa! asta e clar pe gustul meu!! saliveeeez
wow! ce bine arata! ai starnit pofta in mine
@Krista: eu fac dulciuri des, dar imi opresc o bucatica si restul dau. Ca si in cazul de fata! Cred ca la mine e si placerea de a sta in bucatarie :)..
@Liz: pune mana si o fa 😀
@Mirela: aoleu, e grav :-ss trimite-l pe Cip sa ti ia visine si fa-o si tu 😀
Si eu fac prajitura asta. O ador, e asa usoara si mai ales ca poti sa o faci cu tot felul de fructe. Ultima data am facut-o cu afine.
Pofta buna! 🙂
@Xayidee, asa e, merge cu mai multe fructe. Am si eu afine la congelator, cred ca refac praji in weekend 🙂
Vreau sa o incerc si eu dar am emotii pentru ca mie nu prea imi ies, sau mai bine zis nu prea amtalent la gatit
Maria, daca respecti cantitatile nu prea ai cum sa dai gres!
tocmai am facut si eu praji pufoasa..si mie mi s-au dus la fund visinele :(( in rest e foarte ok si simplu de facut :X
Criss, poate ca nu le-ai scurs bine, asa cum mi s-a intamplat mie. Sau poate ca nu ai folosit destula faina care sa le tina la suprafata.
Oricum, conteaza gustul si pufosenia 🙂
Sa va fie de bine!
Compotul nu e de cirese? Din ala mananc si eu, de la Lidl, si-mi place mult de tot. In curand o sa incerc si eu reteta ta de prajitura. Deja am apa in gura. :*
Alex, e de visine.. poate ca seamana borcanele :). Gustul era acrisor, deci n-aveau cum sa fie cirese 🙂
Spor la prajiturit 😀
Seamana super bine borcanele.
Pingback: Prăjitură cu vişine - Reteţă rapidă şi delicioasă
[…] data aceasta, am ales să fac un alt tip de aluat. Şi pentru că ştiţi deja reţeta de prăjitură pufoasă cu vişine, m-am gândit că nu ar strica şi o altă variantă. Nu de alta, dar sunt sigură că multe dintre […]