Daca tot e weekend, va propun o reteta pe care am facut-o eu intr-un weekend 🙂 in care am vrut sa-mi fac un moft; mi-am amintit de rulada asta. Am facut-o de multe ori ca aperitiv si pe langa faptul ca e foarte gustoasa si usor de preparat, e foarte aratoasa si da bine pe langa alte antreuri.
Nu va scriu eu multe retete, dar dintre cele pe care vi le-am prezentat, asta e neaparat de facut si lasat la urmasi.
O sa va convingeti singure de ce daca o veti face.
Ce am folosit pentru foaie de la Rulada cascaval – Reteta in imagini:
– 3 oua;
– 3 linguri faina;
– 3 linguri smantana.
Cum am procedat:
1. Separam albusurile de galbenusuri
2. Adaugam un praf de sare la albusuri si mixam spuma, bine bine. Dam deoparte.
Adaugam peste galbenusuri smantana:
3. Adaugam faina peste galbenusuri, mixam.
4. Adaugam mixul de galbenus+smantana+faina peste albusul batut.
5. Amestecam usor, de sus in jos, cu o paleta. O sa rezulte o compozitie fina, aerata.
6. Punem hartie de copt pe tava si transferam compozitia; nivelam, inclinam tava, ne descurcam cum putem pentru a raspandi uniform
7. Bagam la cuptor la 170 grade pentru 10-15 minute. Verificati dupa 10 minute. Daca nu va dati seama daca e coapta sau nu, ridicati usor foaia de copt.
Intre timp pregatim umplutura. Eu am ales de data asta sa folosesc branza de burduf (de ceva vreme nu mai suport dulcele, vreau sarat 🙂 ) si cascaval. Voi puteti pune crema de branza, pate, cascaval. Puteti adauga pentru colorit frumos patrunjel, ardei etc. Eu am folosit ardei rosu. Mai avem nevoie si de unt (o bucata cat o nuca). E foarte usor de lucrat cu foaia si se preteaza mai multor umpluturi!
1. Am taiat cascaval bucatele si am pus si branza in vasul de la chopper si am marunti:
Intre timp, foaia s-a copt. Asa arata ea – nu e mare diferenta intre poza de dinaintea intalnirii cu cuptorul, deci va sfatuiesc sa intoarceti usor foaia de copt pentru a vedea daca este gata. Dupa prima incercare veti retine culoarea pe care trebuie sa o aiba cand este gata:
1. Asezam un prosop curat si rasturnam foaia pe el.
2. Desprindem usor, tragand. In caz ca nu se desface frumos, udati foaia de copt!
3. Punem umplutura, cu bucatele de unt din loc in loc..
si observam ca nu e de ajuns :)) Asa ca mai adaugam branza sau ce avem la indemana:
4. Rulam usor si punem inapoi in tava:
5. Bagam la cuptor pentru cateva minute, pentru ca astfel cascavalul se va topi. Eu inchid cuptorul si o las acolo vreo 10-15 minute.
Sectiunea nu e foarte frumoasa, pentru ca imi batea prost lumina.
Insa va pun foto a aceleiasi rulade, obtinuta prin acelasi procedeu, cu ceva timp in urma. Ea e!!
Foto nu sunt prea reusite, la momentul acela nu stiam c-o sa am blog 🙂
In orice caz, daca o incercati – ceea ce va recomand – va astept cu impresii!
Mmmmm, yummy! :X
AZi o sa o incerc si eu!
Sa-mi spui cum a iesit 🙂
super gustoasa si aspectuasa! am incercat si merita!am facut si cu ciuperci si e buna!multumim adi!
Cu placere!! te pup :*
Ce bine arata si ce pofta mi-ai facut!
Cred ca voi incerca reteta in decursul saptamanii viitoare. 🙂
Adela, poate revii si ne spui cum a iesit 🙂
Cu siguranta! 😀
M-as bucura sa postezi in fiecare WK cate o reteta. 🙂
Oau! Ce bine arata ! Trec la treaba s-o incerc si eu.
Spor, Mariana ;))
ce bine arata si pare ca se face usor!
Da, green, e chiar usor de facut 🙂
Tu ispita ce ne faci?:)))
Leya, reteta de weekend 😀 Ma gandeam sa incerc sa fac in fiecare WK cate o reteta:)
miammmmmmmmmmi! trebuie sa fac, trebuie sa fac, trebuie sa fac!
Ai facut-o, Alinuta? Ca timp ai avut… 🙂
Esti geniala! Sunt convinsa ca pe cat este de aspectuoasa pe atat este de gustoasa rulada ta!!! Yummmmmmmyyy…. Voi incerca si eu si o sa te tin la curent. Pana atunci mii de pupici si imbratisari de-aici de la Roma!!
Va pup, sper ca ati testat-o intre timp 🙂
HMMMMM Ce pofta mi-ai facut!!!Arata super bine!!! Vreau si eu:(((
🙂
Sunt extraordinar de bune! Am descoperit si eu reteta acum ceva timp si adevarul este ca sunt nemaipomenit de gustoase 🙂
Ioana, simplu si rapid. Si gustoooos, ai dreptate 🙂
Ce bine ca nu suport cascavalul ca la cat de bine arata, cred ca muream de pofta 😀
:)) poti folosi fructe/crema cu fructe/dulceata.. iese o nebunie, parool!
wowww!!apetisant ..imi face pofta de gatit .arata foarte bine…:>yamy
Daca nu faci, nu te cred.. 🙂
buuun! si mama face si e delicioasa
Cristina, sa fie sanatoasa mami si sa mai faca! 🙂
Pana acum am facut rulade dulci, dar voi face si sarate cu legume, cas, cascaval. 🙂 10x!
Miha, eu am o perioada "sarata" si e perfecta :).
Sper sa iti placa si tie 🙂
saru' mana pentru reteta. Cred ca o sa o fac si eu cat de curand! :-*
Pingback: Ruladă desert fără zahăr pentru copii - Super-Mami.Ro
[…] Cât se coace foaia pregătim umplutura. Marele avantaj al acestei foi este că umplutura poate fi dulce, dar şi sărată. Spre exemplu, putem folosi caşcaval, brânză de burduf, mărar – şi obţinem un aperitiv foarte arătos şi gustos. Pe AdinaArustei.ro găsiţi o idee de ruladă sărată. […]