DESPRE & CONTACT

AdinaArustei.Ro
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
  • ACASĂ
  • BEAUTY
  • CĂLĂTORII
  • LIFESTYLE ↓
    • Dietă şi exerciţii
    • Să gătim împreună!
    • Sănătate
  • ZÂMBETE ↓
    • Movisme
    • Concursuri
  • FASHION
februarie 4, 2012 In Lifestyle, Să gătim împreună!

Rulada cascaval – Reteta in imagini

Daca tot e weekend, va propun o reteta pe care am facut-o eu intr-un weekend 🙂  in care am vrut sa-mi fac un moft; mi-am amintit de rulada asta. Am facut-o de multe ori ca aperitiv si pe langa faptul ca e foarte gustoasa si usor de preparat, e foarte aratoasa si da bine pe langa alte antreuri.
Nu va scriu eu multe retete, dar dintre cele pe care vi le-am prezentat, asta e neaparat de facut si lasat la urmasi.
O sa va convingeti singure de ce daca o veti face.
Ce am folosit pentru foaie de la Rulada cascaval – Reteta in imagini:
– 3 oua;
– 3 linguri faina;
– 3 linguri smantana.

Rulada cascaval - Reteta in imagini

Cum am procedat:
1. Separam albusurile de galbenusuri

Rulada cascaval - Reteta in imagini

2. Adaugam un praf de sare la albusuri si mixam spuma, bine bine. Dam deoparte.
Adaugam peste galbenusuri smantana:

Rulada cascaval - Reteta in imagini

3. Adaugam faina peste galbenusuri, mixam.

Rulada cascaval - Reteta in imaginiRulada cascaval - Reteta in imagini

4. Adaugam mixul de galbenus+smantana+faina peste albusul batut.

Rulada cascaval - Reteta in imagini

5. Amestecam usor, de sus in jos, cu o paleta. O sa rezulte o compozitie fina, aerata.

Rulada cascaval - Reteta in imagini

6. Punem hartie de copt pe tava si transferam compozitia; nivelam, inclinam tava, ne descurcam cum putem pentru a raspandi uniform

Rulada cascaval - Reteta in imagini

7. Bagam la cuptor la 170 grade pentru 10-15 minute. Verificati dupa 10 minute. Daca nu va dati seama daca e coapta sau nu, ridicati usor foaia de copt.
Intre timp pregatim umplutura. Eu am ales de data asta sa folosesc branza de burduf (de ceva vreme nu mai suport dulcele, vreau sarat 🙂 ) si cascaval. Voi puteti pune crema de branza, pate, cascaval. Puteti adauga pentru colorit frumos patrunjel, ardei etc. Eu am folosit ardei rosu. Mai avem nevoie si de unt (o bucata cat o nuca). E foarte usor de lucrat cu foaia si se preteaza mai multor umpluturi!

Rulada cascaval - Reteta in imagini

1. Am taiat cascaval bucatele si am pus si branza in vasul de la chopper si am marunti:

Rulada cascaval - Reteta in imagini

Intre timp, foaia s-a copt. Asa arata ea – nu e mare diferenta intre poza de dinaintea intalnirii cu cuptorul, deci va sfatuiesc sa intoarceti usor foaia de copt pentru a vedea daca este gata. Dupa prima incercare veti retine culoarea pe care trebuie sa o aiba cand este gata:

Rulada cascaval - Reteta in imagini

1. Asezam un prosop curat si rasturnam foaia pe el.

Rulada cascaval - Reteta in imagini

2. Desprindem usor, tragand. In caz ca nu se desface frumos, udati foaia de copt!

Rulada cascaval - Reteta in imagini

3. Punem umplutura, cu bucatele de unt din loc in loc..

Rulada cascaval - Reteta in imagini

si observam ca nu e de ajuns :)) Asa ca mai adaugam branza sau ce avem la indemana:

Rulada cascaval - Reteta in imagini

4. Rulam usor si punem inapoi in tava:

Rulada cascaval - Reteta in imagini

5. Bagam la cuptor pentru cateva minute, pentru ca astfel cascavalul se va topi. Eu inchid cuptorul si o las acolo vreo 10-15 minute.
Sectiunea nu e foarte frumoasa, pentru ca imi batea prost lumina.

Rulada cascaval - Reteta in imagini

Insa va pun foto a aceleiasi rulade, obtinuta prin acelasi procedeu, cu ceva timp in urma. Ea e!!

Rulada cascaval - Reteta in imagini
Rulada cascaval - Reteta in imagini

Foto nu sunt prea reusite, la momentul acela nu stiam c-o sa am blog 🙂
In orice caz, daca o incercati – ceea ce va recomand – va astept cu impresii!

Share59
Pin4
63 Shares
reteta in imagini
Previous StoryManichiura french altfel – oje Avon Ballerina si Real Red
Next StoryBlush Bourjois – Review

Related Articles

  • Desert cu faina de orez
  • Pate de casa - Reteta in imagini

31 replies added

  1. Cosmina februarie 4, 2012 Răspunde

    Mmmmm, yummy! :X
    AZi o sa o incerc si eu!

    • MeG februarie 4, 2012 Răspunde

      Sa-mi spui cum a iesit 🙂

  2. Anonim februarie 4, 2012 Răspunde

    super gustoasa si aspectuasa! am incercat si merita!am facut si cu ciuperci si e buna!multumim adi!

    • MeG februarie 4, 2012 Răspunde

      Cu placere!! te pup :*

  3. Adela februarie 4, 2012 Răspunde

    Ce bine arata si ce pofta mi-ai facut!
    Cred ca voi incerca reteta in decursul saptamanii viitoare. 🙂

    • MeG februarie 4, 2012 Răspunde

      Adela, poate revii si ne spui cum a iesit 🙂

    • Adela februarie 4, 2012 Răspunde

      Cu siguranta! 😀
      M-as bucura sa postezi in fiecare WK cate o reteta. 🙂

  4. Mariana februarie 4, 2012 Răspunde

    Oau! Ce bine arata ! Trec la treaba s-o incerc si eu.

    • MeG februarie 4, 2012 Răspunde

      Spor, Mariana ;))

  5. greeneyes februarie 4, 2012 Răspunde

    ce bine arata si pare ca se face usor!

    • MeG februarie 4, 2012 Răspunde

      Da, green, e chiar usor de facut 🙂

  6. Leya februarie 4, 2012 Răspunde

    Tu ispita ce ne faci?:)))

    • MeG februarie 4, 2012 Răspunde

      Leya, reteta de weekend 😀 Ma gandeam sa incerc sa fac in fiecare WK cate o reteta:)

  7. Alina februarie 4, 2012 Răspunde

    miammmmmmmmmmi! trebuie sa fac, trebuie sa fac, trebuie sa fac!

    • MeG februarie 4, 2014 Răspunde

      Ai facut-o, Alinuta? Ca timp ai avut… 🙂

  8. Mamikutza februarie 4, 2012 Răspunde

    Esti geniala! Sunt convinsa ca pe cat este de aspectuoasa pe atat este de gustoasa rulada ta!!! Yummmmmmmyyy…. Voi incerca si eu si o sa te tin la curent. Pana atunci mii de pupici si imbratisari de-aici de la Roma!!

    • MeG februarie 4, 2014 Răspunde

      Va pup, sper ca ati testat-o intre timp 🙂

  9. DarLyst februarie 4, 2012 Răspunde

    HMMMMM Ce pofta mi-ai facut!!!Arata super bine!!! Vreau si eu:(((

    • MeG februarie 4, 2014 Răspunde

      🙂

  10. Ioana februarie 4, 2012 Răspunde

    Sunt extraordinar de bune! Am descoperit si eu reteta acum ceva timp si adevarul este ca sunt nemaipomenit de gustoase 🙂

    • MeG februarie 4, 2014 Răspunde

      Ioana, simplu si rapid. Si gustoooos, ai dreptate 🙂

  11. ABeautyTale februarie 7, 2012 Răspunde

    Ce bine ca nu suport cascavalul ca la cat de bine arata, cred ca muream de pofta 😀

    • MeG februarie 4, 2014 Răspunde

      :)) poti folosi fructe/crema cu fructe/dulceata.. iese o nebunie, parool!

  12. Anitsnoc iunie 9, 2012 Răspunde

    wowww!!apetisant ..imi face pofta de gatit .arata foarte bine…:>yamy

    • MeG februarie 4, 2014 Răspunde

      Daca nu faci, nu te cred.. 🙂

  13. Cristina octombrie 6, 2012 Răspunde

    buuun! si mama face si e delicioasa

    • MeG februarie 4, 2014 Răspunde

      Cristina, sa fie sanatoasa mami si sa mai faca! 🙂

  14. Mihaela Pojogu februarie 4, 2014 Răspunde

    Pana acum am facut rulade dulci, dar voi face si sarate cu legume, cas, cascaval. 🙂 10x!

    • MeG februarie 4, 2014 Răspunde

      Miha, eu am o perioada "sarata" si e perfecta :).
      Sper sa iti placa si tie 🙂

  15. nadia candrea februarie 4, 2014 Răspunde

    saru' mana pentru reteta. Cred ca o sa o fac si eu cat de curand! :-*

  16. Pingback: Ruladă desert fără zahăr pentru copii - Super-Mami.Ro

    […] Cât se coace foaia pregătim umplutura. Marele avantaj al acestei foi este că umplutura poate fi dulce, dar şi sărată. Spre exemplu, putem folosi caşcaval, brânză de burduf, mărar – şi obţinem un aperitiv foarte arătos şi gustos. Pe AdinaArustei.ro găsiţi o idee de ruladă sărată. […]

    Răspunde

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Despre mine

Adina Aruştei

Bună şi bine ai venit pe blogul meu! Te invit să păşeşti cu încredere într-o lume plină de culoare şi frumos.  Citeşte mai mult...

Scriu și pe

Adina Aruştei

Hai şi pe Facebook!

Facebook

Comentarii recente

  • Adina Aruştei la Turist în Mauritius – sezonul trei
  • Mirela la Turist în Mauritius – sezonul trei
  • Adina Aruştei la Turist în Mauritius – sezonul trei
  • Delia la Turist în Mauritius – sezonul trei
  • Adina Aruştei la De ce să folosim scruburi pentru corp?

Articole mai vechi

Hai și pe Instagram!


Unul dintre deserturile mele preferate este, fără doar şi poate, lava cake 🙈 
Ciocolata caldă care se îmbină cu înghețata rece de vanilie... mmm. O întâlnire care face papilele (foarte) fericite 🤭
Obişnuiam să fac şi eu acasă, însă în ultima perioadă a fost prea cald pentru a porni cuptorul. Poate la toamnă - sau poate nu, că mi-e că o să intru în priză şi o s-o gătesc apoi prea des 🥺🤣 aşa sunt eu, când mi se pune pata pe ceva, ehe...
Dacă sunteţi din Bucureşti, unde aţi mâncat un lava cake bun? 
Dacă nu, tot vă întreb ceva: vă place desertul? ❤️
-----
#lavacake #dessertporn #dessert #yum #yummyfood #dish #desserts #chocolate #chocolateandvanilla #fave #favorite #discover #tastyfood #tasting #enjoylife #happinessis
Şi vânt, şi soare, şi ploi... ca-n viață. Aşa, cu ele, au fost zilele acestea de vacanță. Ne apropiem de finalul călătoriei.
Din ce story-uri ați văzut, care e cea mai mişto țară? 
Macedonia? 
Albania?
Muntenegru?
-----
#travellingthroughtheworld
#travellingismycardio #traveler #montenegro #igmontenegro #lake #view #kotor #bay #instapic #breathtaking #moments #travellingram #blonde #blondeshavemorefun #romanian #travelanddiscover #worldplaces #travelphotography #kotormontenegro #romanianblogger #blondehairdontcare #windy #windinmyhair
O surpriză neaşteptată ai fost, Macedonia! Chia O surpriză neaşteptată ai fost, Macedonia! Chiar nu ştiu de ce nu te-am vizitat până acum 😵
Dacă sunteți curioase, am salvat un reper, "Macedonia 2022".
Fac şi un reel, şi un articol, dar când ajung acasă,  promiz ❤️
Până atunci, ne bucurăm de acest concediu bine-meritat - şi swipe left pentru câteva foto ❤️
-----
#macedonia #visitmacedonia #balkan #lakeohrid #ohrid #travellingthroughtheworld #travellingismycardio #traveler #traveltheworld #travelanddiscover #romanianblogger #discoverearth #discovermacedonia #macedonja #ohrid #ohridlake #vacay #holidays
Weekendul trecut ne-am oprit în Curtea de Argeş Weekendul trecut ne-am oprit în Curtea de Argeş la o terasă cu multe în meniu - şi puţine disponibile, de fapt. 
Până a venit mâncarea am mers la cofetăria de lângă, ca să vedem ce deserturi au. Straniu - deşi era cofetăria lor, trebuia să mergi acolo şi să plăteşti separat. Deserturile din meniu erau diferite.
Prețurile miiiici - 7 lei un ecler? Care 20-24, cât dau eu? - aşa că am ales trei, ca să le încercăm.
Savarina... meh.
Eclerul... meh x 2. Fondantul bun, dar cam uscat.
Indiana - Larisa, m-am gândit la tine, destul de fadă.
Aşadar, nu am făcut nicio afacere... de aici şi întrebarea mea: preferaţi o prăji scumpă, dar bună, la 25-30 de lei, sau mai multe şi ok-ish, la 7-10 lei bucata?
♦️swipe left ca să le vedeți pe toate 
-----
#romanianfood #romanian #romaniancuisine #enjoyromania #tasting #sweethtooth #sweets #igromania #curteadearges #foodporn #savarina #prajituri
Dacă mi-ar fi zis cineva acum cinci ani, să spun Dacă mi-ar fi zis cineva acum cinci ani, să spunem, că o să fac aproape 1000 km pe motor într-un weekend, aș fi râs. Maaamă, și ce aș fi râs, încă!
But here I am. Nu a fost ușor, mai ales că au fost și zilele acestea cu temperaturi foarte ridicate, dar cu echipamentul potrivit, cu hidratare, cu răbdare și cu opriri... a fost super 🦸‍♀️
Am făcut Transfăgărășanul de multe ori, am condus mii de km... zeci de mii, aș putea spune... dar, indiferent de mașina în care aș fi fost, nu am simțit niciodată atât de bine vibe-ul unui drum, vântul și mirosul pământului reavăn, proaspăt, după ploaie. 
Unii șoferi au fost foarte mișto, au făcut loc, au ferit. Le mulțumesc. Copiii ne-au făcut cu mâna și ne-au trimis inimioare - am încercat să le fac și eu cu mâna tuturor și m-am bucurat de bucuria lor.
A fost o experiență minunată și dacă aveți ocazia, vă sfătuiesc să încercați 🤩
Ia să vedem: voi vă plimbați cu motorul? 🙂
-----
#romania #discoverromania #romanian #transfagarasan #rider #blonderider #moto #motorcycle #motolife #motogirl #enduro #endurolife #endurocross #romanian #blondeshavemorefun #blonde #travellingthroughtheworld #traveller #weekendvibes #ktm #ktmofficial #ktmindia #mountains #mountaintrip
Lume, lume, avem noutăți! ⬆️⬆️⬆️ Ac Lume, lume, avem noutăți! ⬆️⬆️⬆️
Acum că am ajuns și eu înapoi în București, mă aștepta cuminte un pachet - în atenția tuturor tipurilor de sen sensibil, zice. Mai exact:
Mixa a lansat un nou produs - serumul Hyalurogel ce conține acid hialuronic, are o textură lejeră și este hipoalergenic 💦
Ce promite...
💦 fermitate
💦 hidratare
💦 întărirea barierei de protecție a pielii
💦 unifrmizare
💦 luminozitate
Abia aștept să îl încerc!
#EXPERTINPIELESENSIBILA #DEDICATFAMILIEITALE #MIXAROMANIA #FREEPRODUCTS #mixa #prpackage #pr #skincare #skin 
@mixa.romania @mixafr
Mă declar proaspăt îndrăgostită de o băutură care nu are nume (capuccino, cum e pe bon, bănuiesc că e ceva adhoc), care nu e trecută în meniu, daaaaar care gâdilă papilele într-un mare fel!
Conține lapte, cafea şi... sirop de trandafiri ❤️ opțional, în funcție de barista, trandafiri uscați, care face ca băutura să arate (şi mai) mişto. Şi gheață 🥰
Aşadar, întrebarea mea este: Unde găsesc eu sirop bun bun de trandafiri, pe care să îl pot folosi pentru a-mi pregăti aşa ceva acasă, oricând îmi doreşte corazonu' espinado?
-----
#roseslover #coffeeaddict #coffeewithattitude #coffeewithatwist #vaslui #coffeetime #coldcoffee #happinessis #roses #rose #specialdrink #special #inthesummer
Load More... @adina.arustei

  • Termeni & Condiții
  • Confidenţialitate

Copyright ©2018 Adina Aruștei. Toate drepturile rezervate.

Hai în comunitatea AdinaAruştei.ro! Urmăreşte-mă pe Facebook:

AdinaAruştei.Ro