Ziua buna cu soare! Ati vazut ce babe frumoase avem? 🙂
Fiindca ieri am extras castigatoarea parfumului Avon, va propun astazi reteta in imagini pregatita pentru ieri.
Este mult spus “reteta in imagini” :), pentru ca de fapt, punem o conserva la fiert. Asta asa, pe scurt. :).
O sa va povestesc cate ceva despre dulce de leche, pentru ca l-am facut si am fost foarte incantata de gustul sau.
In primul rand, acest dulce de leche e foarte popular in America de S. Mi-am dorit mult sa il incerc, insa nu prea am avut ocazia. Mai ales ca stiti cat am cautat lapte condensat fara niciun rezultat.. Insa acum cateva zile am fost iarasi in Auchan si erau zeci de conserve de lapte condensat! Yey! 🙂 Nu m-am abtinut si am luat doua, una avand destinatia clara: dulce de leche.
Este foarte usor sa preparam acest desert. In functie de consistenta pe care o va avea, putem sa il servim ca atare sau sa il folosim ca topping pentru muffins (briose), crema pentru umplutura (torturi, prajituri, clatite) etc. Eu am asemanat gustul cu cel al caramelelor de lapte pe care le gaseam demult.. drept urmare, in amintirea anilor de mult trecuti, am consumat dulce de leche cu lingurita. Voi sa nu faceti ca mine!! 🙂 Normal, dupa trei lingurite m-am oprit, pentru ca este foarte dulce.
Cum am obtinut dulce de leche:
Avem nevoie de o conserva metalica de lapte condensat. Punem apa intr-o craticioara (apa nu trebuie sa acopere cutia in totalitate). Lasam la foc mic pentru 3 ore. Eu o las o ora si jumatate, apoi o intorc.
Dupa ce au trecut cele 3 ore (puteti sa o lasati si mai mult si mai putin – timpul de fierbere da de fapt consistenta si culoarea – dupa prima cutie va veti prinde cum sta treaba), lasati cutia sa se raceasca bine. Mare atentie: cutia poate improsca la desfacere daca este fierbinte! Lasati-o sa se raceasca de tot si apoi desfaceti-o!
Inainte si dupa (eu i-am scos eticheta):
Desfacem cutia (a mea a fost lasata peste noapte la racit):
Si gasim inauntru o crema parfumata, delicioasa, un caramel care seamana cu o budinca!
Consistenta:
Se pastreaza la frigider si se consuma moderat :). Daca o folositi in prajituri, micsorati cantitatea de zahar.
Voi face ceva dulce folosind dulcele de leche! Inca nu m-am hotarat ce, dar cu siguranta va voi arata!
L-ati incercat vreodata?
poti face kinder pingui,sau delice sau milch schnitte.cam toate folosesc dulche de leche.:D. sa inteleg ca asta e cumparat?eu m-am chinuit sa fac,da' nu mi-a iesit prea destept asa ca l-am combinat cu o budinca de vanilie,fara sa mai pun zahar, si a iesit tot o chestie parfumata
Dana, eu am incercat sa fac lapte condensat in casa si a iesit cat de cat. Insa nu stiam pe vremea aia de dulce de leche 😀
Asa ca l-am incercat acum prima data, ca tot am gasit conserve de cumparat. Nu stiu daca ar fi iesit cu laptele condensat facut de mine, pentru ca acela era cam gros din start..
Vaaai,ce pofta mi-ai facut!Pentru ca la mine in oras nu se gasete ,obisnuiesc sa-l prepar eu,dar trebuie rabdare si timp.De mult n-am mai facut.Offff,raman cu gandul la el.Sa ai pofta!
KaBea, nu stiu din ce oras esti tu, dar am vazut ca a inceput sa fie destul de popular laptele condensat. Se poate comanda si de pe net si am inteles ca s-ar gasi si in Real si Carrefour (nu numai in Auchan, unde am gasit eu).
Mai demult se gasea si la Kaufland, la tub – eu nu am prins niciodata, intotdeauna ajungeam prea tarziu la raft si gaseam doar eticheta..
Multumesc frumos! Sper sa mi se mai taie din pofta, pentru ca-i dusman mare al siluetei! 🙂
Sa ai o duminica placuta!
Da de unde stii tu ca se improasca la desfacere? :))
Invatam din greselile altora… 🙂
te pup!!
Ce bine arata.Yamyy
Mie mi-a ramas gandul la prajitura ta cu lapte condensat…
Ce bine arata! Nu am incercat niciodata, dar cand voi merge acasa vreau si eu sa incerc aceasta reteta. <3
Nu am incercat, dar am gasit lapte condensat la Lidl, deci urmeaza sa o incerc si eu. Sper sa iasa 😀
Pingback: Am gasit lapte condensat in Bucuresti!!
[…] asemenea, am învăţat cum să fac caramel din lapte condensat (dulce de leche). Sper ca v-a folosit informatia aceasta. Spor la […]