Pentru ca avem un
concurs cu tema culinara in desfasurare pe blog, am decis ca astazi sa va prezint o reteta. N-am mai facut de mult asta.. deci era timpul 🙂
Pe cand eram in tara v-am povestit despre
dulcele de leche. Se obtine din lapte condensat si este foarte gustos!
Atunci am facut niste briose cu un mijloc cremos si dupa cum v-am promis, voi impartasi cu voi reteta si rezultatele 🙂
Asadar, astazi facem briose cu dulce de leche. Un desert care mi-a placut mult, sper sa va placa si voua 🙂
Ingrediente necesare:
– 2 oua;
– 120 grame unt la temperatura camerei;
– 180 grame faina;
– 1 plic praf de copt;
– 80 grame zahar;
– dulce de leche (cateva linguri).
Cum procedam:
1. Spumam untul cu zaharul (e de preferat sa aveti cu granulatie mai mica, pentru a micsora timpul de mixare):
Fiindca untul meu era cam tare, l-am bagat la microunde pentru 30 de secunde si s-a muiat 🙂
2. Adaugam cele doua oua si incorporam:
3. Amestecam praful de copt cu faina:
4. Incorporam faina:
5. Asa arata aluatul final (e destul de moale, nu va faceti griji, asa trebuie sa fie):
6. Pregatim tava punand hartiute de briose (daca nu aveti tava speciala puteti folosi forme din aluminiu), luam dulcele de leche aproape:
7. Ajutandu-ne de o lingura si o lingurita, punem cate jumatate de lingura in fiecare tava, incercand sa acoperim fundul hartiei:
8. Punem cate o lingurita de dulce de leche (puteti pune o lingurita jumatate, insa nu prea mult, pentru ca vor fi prea dulci):
9. Peste adaugam cate o lingurita din compozitie. Incercam sa acoperim dulcele de leche, dar n-o sa ne reuseasca la toate :))
10. Bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 20-25 minute. Fiind briose umplute, testul cu scobitoarea nu da rezultate, asa ca eu scot o briosa si ma uit la partea de jos; apas usor si deasupra. Asa vad daca e coapta.
11. Intre timp, am vrut sa pregatesc o glazura. A fost o idee proasta, dar nu incercasem niciodata glazura aceasta si nu stiam la ce sa ma astept. Am folosit indicatiile de pe plicul de zahar pudra de la Dr. Oetker:
12. Am pus zaharul pudra intr-un castronel si am adaugat 3 linguri de apa (pentru un plic).
13. Am adaugat cativa stropi de lamaie:
14. Si asa arata glazura finala:
15. Am scos cateva decoratiuni:
16. Intre timp s-au copt briosele, le scoatem.
17. Le transferam pe o foaie de copt. Daca aveti copil, acum e momentul sa-l lasati sa se desfasoare si sa le orneze 🙂
Glazuram fiecare briosa si adaugam fulgi de cocos, scortisoara, ciocolata etc. Glazura se intareste repede, deci glazura+decor si apoi treceti la urmatoarea briosa.
18. Productia mea (cateva au ramas in tava):
Sectiune: dulcele de leche este cremos in interior:
Eu am servit o briosa langa o cafea (ca tot nu bausem cafea de mult):
Sfat: renuntati la glazura de zahar. Daca va trece prin cap s-o folositi atunci cand cititi pe plic cat de minunata ar fi, renuntati la idee. Este extrem de dulce, cleioasa si se intinde urat. Pentru mine a fost prima data cand am folosit-o; cu siguranta va fi si ultima.
Si cu asta inchei. Daca v-au placut din poze, puneti mana si le faceti! 🙂
Ce bune paaar :X
Au fost 🙂
Ce bunatate,sigur am sa incerc,mai ales ca am si dulce de leche,am facut rost intre timp! 🙂
Drept glazura cred ca ar merge ciocolata topita cu frisca !
Sa ai o zi frumoasa!
Ai dreptate, ciocolata ar fi fost mult mai buna!
Spor la muffins=uit 🙂
:*
Dementiale poze, salivez :))
Musai tb sa achizitionez si eu o tava pt asa ceva ;))
Da, e buna la casa omului 🙂
:*
miamiiii!
Si eu doresc chiar acuma, macar una…beau un ceai si se potriveste minunat o briosa asa minunata langa ea 🙂
sa iti fie rusine:)) ispitesti o biata pufosenie la cura
Woow,si eu am unele retete pe blog,si intentionez sa le sporesc,dar ce ai tu aici…….yammi,de-a dreptul delicios!!!:D Felicitari!
Dulce de leche e o nuanta de Casting Creme Gloss. Cum am vazut-o, la tine m-am gandit. :p
:))))) unde dai si unde crapa… :))) ce-mi place mie expresia asta!
:))) observ. :))
azi noapte aveam pofta de dulce si mi-am facut :))
Diana Uricu: ce ai facut bun?
Dana Maria: chiar asa e! eu vorbesc de papa bun, tu de maglavisuri de pus in par.. dar stii ce-i bine? ca ma porti in gand :”> :”> 🙂
chec 😀
pai nu? :)) :>
Diana Uricu: n-am mai facut de mult.. sa va fie de bine!
Dana Maria: m-am emotionat, gata 🙂
ms :*
Pingback: Am gasit lapte condensat in Bucuresti!!
[…] Briose cu dulce de leche […]