Stiti ca sunt fana
lapte condensat, v-am marturisit, n-am mai putut sa tin secretul. Asa ca am mai facut o praji cu lapte condensat, care mi-a placut tare mult (o alta varianta de praji cu lapte condensat gasiti
aici). Atat prin colorit, cat si prin gust.
Tin sa precizez ca e o reteta adaptata dupa cum a vrut muschiul meu si am stat cu emotii pana cand am gustat. S-a cantat bingo, ole!, n-am dat gres. Asa ca va scriu si voua reteta, daca aveti lapte condensat si vreti sa-l folositi cu brio.
Ce am folosit pentru blatul de cacao:
– 1 ou (stiu c-o sa va bucurati ca e numai unul, mai ales daca o sa faceti reteta iarna, cand va fi criza de oo);
– 115 gr zahar;
– 50 gr unt (pe care il topim);
– 320 gr faina;
– 1 plic praf de copt;
– 3 linguri gem (de care aveti, eu il aveam pe asta ratacit prin frigider);
– 4 linguri cacao;
– 300 ml lapte caldut (laptele lipseste din poza)
Pentru partea alba:
– 400 ml lapte condensat (397 gr are cutia mea);
– 60 gr fulgi cocos uscati, neindulciti;
– 80 gr nuci/alune/migdale macinate fin;
– optional: esenta de cocos (eu mi-am amintit dupa ca am si de aia si-am pus).
Cum procedam:
1. Peste ou adaugam zaharul si mixam:
2. Adaugam untul topit:
3. Laptele (pe care l-am incalzit inainte):
4. Cele trei linguri de gem – asta inseamna o lingura:
5. Separat, amestecam faina+praful de copt+cacaoa:
6. Luam din amestec cate putin si mixam pentru incorporare:
Si rezulta urmatoarea compozitie:
Ne ocupam acum de crema alba. Punem laptele condensat intr-un vas:
E din acela gros, da? V-am mai spus ca il gasiti in Auchan (al meu e de Carrefour, nu e luat din Romania):
Adaugam cocosul:
Si nuca:
Incepem sa amestecam..
In momentul asta n-o sa va puteti abtine si-o sa gustati o lingura, doua trei din compozitia asta.. 🙂
Revenim la realitate, adaugam si cateva picaturi din esenta de cocos:
Omogenizam si gata.
7. Tapetam o tava cu hartie de copt si ne apropiem amenintator de ea cu compozitia de cacao:
8. Punem un sfert din compozitie pe mijloc:
9. O intindem cu ajutorul unei linguri sau inclinand tava:
10. Incepem sa punem din compozitia alba cate o lingura, din loc in loc:
Pana arata asa (terminam compozitia alba):
11. Adaugam restul de compozitie:
12. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Tava arata asa:
13. Dupa aproximativ 30-35 de minute de copt, facem testul cu scobitoarea. O infingem in cateva locuri diferite si va trebui sa iasa curata – asta inseamna ca praji s-a copt.
O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava ei.
14. O portionam cu un cutit cu lama lata si o pudram cu zahar pudra:
Impresii si observatii:
Daca vreti, puteti sa ii adaugati ciocolata alba/neagra topita in loc de zaharul pudra, dar o sa fie o bomba calorica :).
Blatul de cacao nu este foarte dulce, dar combinatia cu umplutura alba este numai buna. Tineti cont ca laptele condensat este indulcit de la mama lui, deci am exagera daca am adauga mai mult zahar.
Puteti sa o faceti intr-o tava mai mica si mai inalta; de asemenea, puteti amesteca cele doua compozitii.
Va tenteaza? 😀
yaaaaamyyyyyyyyyy!!!!!ce bun!da-mi si mie o bucatica :((( :)))!pup!
Data viitoare astept musafiri 😀
Normal ca ma tenteaza, doar sunt o pofticioasa, dar din cauza caldurii sunt atat de lenesa….;))
Pupici
Da, Dee, stiu ca e cald. Eu am facut reteta asta in primavara cred.. si tot am amanat sa o public.
E musai de incercat inca o data!
Arata foarte bine!!!
Multumesc, roxy!
Arata excelent si cred ca e la fel de gustoasa!!!
Mi-ai facut o pofta!!! Si nu e decat 3.30 noaptea 🙂
yummyyy…cum ne ademenesti tu cu dulce…
Daaa ;))
Era timpul unei retete.De abia astept sa vina weekendul sa o incerc.Mersic.
Te astept cu impresii 🙂