Buna dimi,
am pentru voi o reteta pe care am facut-o prin martie. Se pare ca de atunci si pana acum nu am avut timp sa asez imaginile si sa scriu textul, dar fiind sambata – si dupa cum stiti, incerc sa public cate o reteta in fiecare sambata – m-am mobilizat si am purces la redactarea articolului despre clatitele americane.
Clatitele americane sunt diferite de clatitele cu care suntem noi obisnuiti – sunt pufoase si grosute. Se consuma cu sirop de artar – traditional. Imi plac si desi dureaza un pic mai mult decat clatitele clasice, rezultatul merita. Sunt sigura ca o sa va placa, mai ales ca nu e nevoie de ulei sau orice alt tip de grasime pentru prajit/copt.
Ingredientele necesare pentru Clatite americane:
– 3 oua;
– coaja unei lamai;
– 120 gr faina;
– jumatate plic praf de copt;
– un praf de sare;
– patru lingurite cu varf de zahar;
– 140 ml lapte.
Cum facem Clatite americane:
1. Razuim lamaia:
2. Separam galbenusurile de albusuri:
3. Peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam:
4. Adaugam laptele peste acest amestec si incorporam:
5. Amestecam faina cu praful de copt:
6. Adaugam faina+praful de copt peste galbenusurile batute cu zahar:
7. Adaugam coaja de lamaie:
Si gataaaa, trecem etapa urmatoare pentru a gati clatite americane!
8. Batem separat albusurile, impreuna cu un praf de sare. Atentie, vasul trebuie sa fie curat, uscat, neuleios.
Pana arata asa:
10. Transferam albusul batut peste amestecul de mai sus:
11. Amestecam de jos in sus, pale-pale. Vom obtine o compozitie usoara, aerata, foarte placuta.
12. Punem o tigaie de teflon la incins – nu folosim ulei!
13. Luam compozitie si punem in tigaie:
Cand incepe sa se coaca, veti observa bule pe suprafata aluatului – eventual va mai uitati din cand in cand:
Cu o paleta lata o intoarcem printr-o miscare:
Si prima este gata!
Continuam sa facem Clatite americane…
Si rezulta:
Eu am mancat doua: una cu dulceata de afine si una cu lapte condensat.
Observatii:
Compozitia este foarte faina, v-am mai spus ca e fina, aerata. Clatita este pufoasa, are o aroma de lamaie fina si este extrem de gustoasa. Clatitele americane pot fi consumate cu orice tip de dulceata.
Va invit sa le incercati si sa imi spuneti cum vi se par!
draga mea, desi am mancat pe ziua de azi, mi-ai facut o pofta!!!!
trebuie neaparat sa incerc si eu, daca iese postez si eu sa vada tot poporul :))
Asa sa faci! :*
arata foarte bine clatitele astea… 😀 trebuie sa le incerc si eu 😀
Te astept cu impresii:)
Pana acum nu le.am incercat , decat pe cele obisnuite dar mi.ai facut pofta :))
Merita incercate 🙂
Chiar imi doream o reteta ca lumea pt clatite americane. Cand ma mut, o sa am ceva de lucru sa le incerc pe toate(retetele). Dar o zic cu bucurie. 🙂
Cu ce ocazie te muti? daca nu sunt indiscreta 🙂
imi ploua in gura..trebuie sa fac si eu saptamana viitoare neaparat:) data trecuta cand am vazut reteta cu gogosele am facut si eu a doua zi:D
Ahaaaaa, si ti au placut gogoselele?
te astept cu impresii :*
Cat de bine arata!Diseara fac si eu clar:))
Astept cu intres rezultatul! 🙂
Voi incerca si eu reteta asta. Tot ma chinui de ceva timp sa fac clatite pufoase si nu imi ies ca lumea. Ca lumea pentru mine insemnand ca la tv. :))
Daca rusesti sa o faci sa-mi spui te rog daca au iesit ca la tv 🙂
Ce bine arata!In curand voi incerca si eu reteta ta! :*:*
Foarte bine 😀 Spor! :*
Yummm si eu fac dar nu adaugam coaja coaja de lamaie. Ce idee buna. Noroc cu tine.:D
Pupici
Dee, eu pun cam in toate praji sau in aluaturi dulci coaja de lamaie. Da o aroma… mmmm… 🙂
Hmm…ce frumos s-au rumenit.
Ce tigaie folosesti?
Madelaine, e o tigaie de la Ikea pe care am dat fix 5 lei (acum un an cred). Cred ca e cea mai ieftina tigaie de la ei :).
Este foarte ieftina si imi place tare mult!
Pingback: Produse culinare consumate #3
[…] descoperirile anului. Este delicios şi merge de minune cu clătitele! Nu-i bai dacă nu sunt clătite americane (pancakes), şi-ale noastre se împacă foarte bine cu gustul de scorţişoară. Costă până în […]