Cine mă cunoaşte, ştie cât de mult îmi plac mie ciupercile. Mult spre deloc, mai exact. Însă asta nu înseamnă că nu le gătesc pentru cei cărora le plac! Aşa că pregătesc din când în când ciulama de pui cu ciuperci şi smântână şi… biiiine, bine, mai gust şi eu! Mai ales că alături pun o mămăligă caldă şi pufoasă, ceea ce transformă acest fel de mâncare în unul mult mai delicios. După cum veţi vedea! Este o reţetă foarte permisivă, pentru că ne putem juca aşa cum vrem noi cu cantităţile ingredientelor.
Ingrediente necesare pentru ciulama de pui cu ciuperci şi smântână:
– o ceapă micuţă
-500 g ciuperci
-10 gr unt
-2 căţei de usturoi
-trei feliuţe de ghimbir – acesta este ingredientul surpriză, dar vă asigur că dă un gust tare interesant întregului preparat
-500 g carne de pui – aici puteţi pune mai mult sau mai puţin, depinde de preferinţe. Eu aleg mereu pulpe superioare, mi se par mai uşor de gestionat de fetiţa mea.
-200 ml smântână lichidă proaspătă. Evident, şi cu această cantitate putem jongla. Dacă avem 250 de ml, nu e bai, nu aruncăm restul.
Cum facem cea mai bună ciulama de pui cu ciuperci şi smântână:
1. Curăţăm ciupercile si le lasam la scurs.
2. Punem untul într-o tigaie de teflon, apoi adăugăm ceapa, usturioul şi ghimbirul tăiate feliuţe.
3. Adăugăm carnea tăiată bucăţi. Perpelim carnea, o întoarcem pe toate părţile şi lăsăm să se evapore apa pe care o lasă.
4. Adăugăm ciupercile tăiate şi lăsăm să se evapore şi apa din ele.
5. Punem smântâna amestecând uşor, dăm focul la mic şi lăsăm să se lege. Tot acum punem sare şi un vârf de cuţit de nucşoară.
6. Când sosul începe să se lege, ciulamaua de pui cu ciuperci şi smântână este gata! Îl puteţi lăsa să scadă după preferinţe – mie îmi place un sos mai legat, mai cremos.
7. Îl transferăm în farfurie, lângă o mămăliguţă serioasă, decorăm cu mărar şi servim cu spor.
Ciulamaua de pui cu ciuperci şi smântână este gata în aproximativ 30 de minute. În paralel facem şi mămăliga şi gata! Mi se pare un fel de mâncare foarte uşor gestionat şi de copii, deci dacă şi voi sunteţi
Super-Mami care găteşte pentru puiul ei, daţi-i o şansă!
Vouă vă place ciulamaua? Cum o gătiţi?
Uuu, cat de bine arata, cred ca voi pregati si eu ciuperci cat de curand :))
Multumesc, Josephine! Spor 🙂
si eu fac ciupercile asa, dar imi place cu mai multa smantana. Extra smantana 🙂 In rest le fac destul de uscate, cu morcov, broccoli, piept de pui, fac umplute la cuptor, fac salata de piept cu ciuperci si maioneza(pe care chiar o adoooor), coapte in tigaie si tot asa. Ce mai.. sunt fan nr 1 al ciupercilor.
Mai multa.. 🙂 dupa gust. Waw.. ai multe variante de a le pregati 🙂
Exact la fel o fac si eu. Mi-ai facut pofta. Yummmmm.
Weekend placut. :):*
Ahaaa, deci la fel 🙂 Foarte bine!
Weekend placut si tie, pup :*
Imi placeee si se prepara rapid! Yum-yum! ce pofta mi-ai facut! 😛
Andreea, pofteste de gateste! ce rima mi-a iesit 😀
Sa ai o zi frumoasa!
o sa o incerc si eu zilele acestea , pare gustoasa :D. te pup :*
Alexandra, sa ai spor! Poate ne spui cum a iesit 🙂
Arata foarte bine,dar nu sunt chiar o fana a ciupercilor:)
Live Fashion: ne-am nimerit… 🙂 Doar la cerere se fac, nu din proprie initiativa 🙂
aoleu, chiar ma uitam la ciuperci azi in market dar le-am ocolit si am ales varza in locul lor (imi place varza la nebunie) maine fac si eu ciuperci.
FLori, varza am facut saptamana trecuta 😀
Spor la gatit! :*
am zis ca fac ciuperci, ciuperci am facut , numai ca ale mele au iesit putin cam negre :)), dar au avut un gust extraordinar…si cu mamaliga.
Sa va fie de bine! :*
Mie nu imi plac ciupercile decat pe gratar iar in mancare cu smantana mi se par groaznice, daca mai punem si pui cum se obisnuieste …se pare ca ne asemanam 😀
:))) Pe gratar mai mananc si eu, dar una-doua.. maxxxxxim 🙂
:*
Arata bine si nici nu pare greu de facut. Deci ma bag! 🙂
Eu fac paste cu ciuperci cel mai des. Nu prea imi placeau inainte, dar cu paste ies destul de bune. E singurul mod in care am convins ingineru' ca pastele 's comestibile.:-)
Hehe :)) incearca si asa, dar musai cu mamaliga langa. Daca va place, poti adauga si usturoi pisat spre sfarsit. Eu nu pot sa mananc.. asa ca il exclud din orice.
ce pofta mi-ai facut, si eu ador ciupercile
Am vazut o groaza de ciuperci in piata 😀 Ciuperci sunt, reteta este.. spor! 😀
Arata tasty:))
http://lorasfashionblog.blogspot.ro/
Sunt lesinata dupa ciuperci, trebuie sa mananc si eu asa ceva! =p~
Spor la gatit! O sa iti placa 🙂
Am facut reteta asta dupa ce am vazut-o la Andreea Adam, acum ca o revad cred ca o sa o refac.
Nu pot sa remarc decat: Ciuperci?!!?! Esti sigura ca stii ce ai gatit?!? Spui ca iti era mila sa le arunci, dar probabil le-ai gatit de dragul coleguţului, ca la cum te cunosc, le azvarlei tu repede la cos fara remuscari!
Sunt tare curioasa daca ai mancat din papica!
:)))
Am gustat, trebuia pusa sare si piper.
Cum le tine ea minte pe toate :*
Matza din dotare e o dragalasa!! Si…asteapta rezultatul final si ea:))! Iam, chiar mi-ai facut pofta de ciulama:).
:*
Adina, ai pus cumva si piper? Asa pare intr-o poza! A gatit-o mama o data, dar a pierdut reteta si acum am cautat-o iar la tine. 😀 E foaaaarte buna ciulamaua!
Dana, da, am pus un praf de piper. Si mai multe in portia personala:)
ma bucur ca v-a placut! sa va fie de bine!
ce bine suna!
azi am facut. :)) nu pot sa cred. :)))
am vrut sa pun iar poza :))
Iuliana Simona Ghizdavu: si nu numai 🙂 uite dovada mai jos :))
Dana Maria nu stiam eu de ce sughit :))
am vazut ,bineinteles ca arata minunat
ce pofta mi-eeee!! Asta o sa mananc si eu maine ;D
yummy :3 :))
Alexandra Ioana 😀 perfect, te-am corupt :))
Andreea Aurora: 🙂
Pingback: Leapşa: 24 de întrebări... delicioase! (24 Food Question Tag)
[…] care vin standard. 21. Food you really don’t like? – Ce mâncare nu îţi place deloc? Ciulamaua de ciuperci. Era o perioadă în care o făceam şi mâncam cât de cât, acum scot ciuperca şi din quiche. […]