Dragilor,
Va prezint o prajitura cu lapte de cocos, ulei de cocos si razatura de cocos. M-am gandit ca v-am plictisit cu atatea retete cu lapte condensat, asa ca am schimbat foaia si ne-am intors (temporar) la cocos 🙂
Am facut aceasta reteta intr-o seara, cu gandul e a lua praji la munca a doua zi. Din pacate, am plecat pe fuga dimineata si am uitat-o.. si mi-a parut asa rau!
Bine macar ca i-am facut fotografii, ca sa am ce sa va arat 🙂
Prajitura a iesit foarte buna si aromata si mi-a placut faptul ca e usor umeda, sfaramicioasa. Asta urmaream atunci cand am facut-o. Dupa doua zile s-a mentinut la fel, este proaspata si gustoasa. Sper sa va placa din fotografiile mele si sa o faceti si voi!
Asadar, sa incepem cu ingredientele:
– 1 ou;
– 280 gr zahar (300 gr, daca preferati un pic mai dulce);
– 50 ml ulei cocos – eu am avut de la Nutiva – ulei organic extravirgin de cocos, l-ati vazut in postarea de aici;
– 50 gr unt;
– 230 ml lapte caldut;
– 200 ml lapte cocos;
– 1 lingura bicarbonat (rasa);
– 2 linguri gem (de care aveti, eu am pus de afine);
– 3 linguri cacao;
– fulgi cocos;
– esenta cocos (optional).Uleiul de cocos este luat de pe iherb, v-am vorbit despre el aici, si pana in seara prajiturii acesteia nu am apucat sa il desfac. Mi-a placut, o sa va scriu despre el. Zaharul nu e in foto, il veti vedea mai jos.
Cum procedam pentru a face Prajitura cu cocos – Reteta in imagini:
1. Adaugam oul peste zahar si mixam.2. Adaugam uleiul de cocos:3. Urmeaza untul la temperatura camerei:4. O picatura de esenta de cocos, oricum praji va fi aromata de la celelalte ingrediente:5. Adaugam laptele caldut:6. Adaugam laptele de cocos si omogenizam. Lapte de cocos gasiti la raionul de produse internationale, aproximativ 6-7 lei cutia de 200 ml. Am vazut in Mega Image, Cora, Carrefour si Auchan:7. Faina:8. Bicarbonatul:9. Cacao:10. Dulceata:Si compozitia e gata! O transferam intr-o tava (eu am pus un vas de yena), voi daca nu aveti, folositi tava in care ati pus hartie de copt. Adaugam si nuca de cocos razuita. 11. Introducem tava in cuptor la 175 grade pentru aproximativ 30-35 minute. Ea va creste frumos…12. Taiem bucatele pentru degustare 🙂Si le pudram neaparat cu zahar pudra, atunci cand praji e rece:Si servim cu pofta 🙂Impresii Prajitura cu cocos – Reteta in imagini: Dupa cum va spuneam la inceput, mi-a placut, se pastreaza bine si e delicioasa. Daca nu aveti ulei de cocos, il puteti inlocui cu ulei normal sau cu unt. De asemenea, laptele de cocos poate fi inlocuit cu lapte. Dar in cazul acesta, praji nu se va mai numi praji cu cocos :).
arata super si cred ca e si f gustoasa, dar din pacate pe la mine prin oras nu gasesc lapte de cocos,ulei de cocos .. 🙁 Asa ca ma rezum doar la uitat
Andreia, daca nu ai ulei de cocos, il poti inlocui cu ulei normal sau cu unt. De asemenea, laptele de cocos poate fi inlocuit cu lapte. Poti pune esenta de rom si o sa iasa un fel de negresa.. ideea va fi consistenta 🙂
Mmmm arata super, extra, mega apetisanta. 🙂
Yummm.
Pupici
Multu, DD! :*
Are dulceata? Are cacao? Clar, m-a cucerit. 🙂 Iar cu cocosul o sa dau gata si alti pofticiosi din jurul meu. 😉
:))
Am toate incredientele, insa din pacate, sunt singurul fan "cocos" din casa 🙁
Scoate cocosul si pune unt/lapte normal. S-a mentinut extrem de fain 4 zile!! e de cursa lunga 🙂
Yamyyyy.iubesc cocosul!
Camy, te invit sa o faci si tu! 🙂
E pufoasaaaaa si dulce, nu-i mai trebuie altceva:)boema ai incercat sa faci?
Stefania, nu, nu am facut niciodata!
Cred ca e o nebunie la gust! Iam! Iam!
:* multumesc de apreciere, Cata.
Yumyy!
;))
Eu sunt fana cocos! Cand eram mica uram fulgii de cocos, caci am mancat o data o punga goala si mi s-a aplecat. Ii amestecasem si cu zahar, caci nu mi se pareau dulci :))
Sunt sigura ca imediat as manca toata aceasta prajitura, cu riscul de a mi se apleca din nou. Lapte de cocos nu stiu daca as gasi….poate prin Mega Image sa dau de el.
Aurora, cu siguranta il gasesti in Mega! Spor 😀
arata tare bine!
Multumesc, Cristina!
Asta cred ca i-ar placea prietenei mele cele mai bune care e innebunita dupa cocos! Dar nici eu n-as zice nu 😀
😀 fa-i o surpriza dulce! trebuie sa vad si eu cand surprind o prietena asa 😉
Mi-ai facut o pofta!
Fa-o si tu! 🙂
Eu folosesc uleiul de cocos pentru par si coate, dar zau ca m-ai facut curioasa cum e in prajituri
Te astept pe la mine
http://www.diversitate.com
Nu, dar daca este cocos este musai!
nu am incercat-o ,dar am sa o fac si eu