Iata ca a venit si ziua de sambata si din pacate n-am mai avut timp sa fac ceva dulce. Dar am facut ficatei la cuptor si m-am gandit sa fotografiez procesul – sunt sigura ca nu toata lumea a facut pana acum :).
Mie imi plac ficateii, insa nu fac foarte des. Si atunci cand ii fac, nu ii prajesc in ulei, ci ii fac in tigaie de teflon sau la cuptor. Asa am ales sa ii fac si de aceasta data si au iesit tare buni 🙂
Hai sa vedem ce am folosit:
– ficatei (cam 400 grame);
– usturoi;
– ceapa;
– suc de rosii (facut de mine :D, pai da.. am pus si ardei in el, deci rosii si ardei). Puteti pune mai multa ceapa/usturoi, insa eu nu ma impac cu ele si ma limitez de fiecare data in a le folosi;
– unt – cat o nuca, pentru a unge tava.
1. Curatam ficateii de pielite:
2. Ungem vasul de yena cu untul:
3. Taiem ceapa:
4. Saram si piperam ficateii, ii transferam in vas:
Am adaugat ceapa si am dat la cuptor, la 160 grade pentru 20 de minute.
5. Ii scoatem si ii intoarcem cu o paleta:
Ii mai lasam la cuptor 20 de minute, adaugam usturoiul (il puteti pune la inceput pentru mai multa aroma, dar v-am spus ca eu nu pot):
Tot acum punem si o crenguta de cimbru, o frunza de dafin, boabe de piper (daca nu ati pus de ajuns), ienibahar etc:
Adaugam sosul de rosii:
Si mai dam la cuptor pentru inca 10-15 minute – depinde de cuptorul vostru. Ideea e ca trebuiesc lasati la foc mic, pentru ca ficateii sa se faca si la mijloc.
Intre timp, facem si o mamaliga 😀 si cand totul e gata, transferam intr-o farfurie, adaugam patrunjel si .. pofta mare! 🙂
Va plac ficateii? Ii preparati? Ce ati schimba la reteta mea? 🙂
Eu de obicei ii fac in tigaie, cu ceapa, sos de rosii, sare, piper si cimbru. Ii servesc cu piure de cartofi. 🙂
Sa va fie de bine! Langa piure nu i-am pus niciodata, desi am aservit de multe ori. :*
Eu mor dupa ficatei!Si acum mi-ai facut o pofta…
Maia, spor la gatit 🙂
yumyyyy..mi-ai facut o pofta
🙂 Pofteste de gateste, domnita! 🙂
Yummy! :p
Gustos preparat!
Mi-ai facut o pooofta! 🙂 O sa fac si eu ceva similar in zilele urmatoare. 😛
Multumim pt. reteta!:*
Cu placere! Spor la gatit :*
chiar daca arata foarte bine, mie nu-mi plac ficateii….dar pot manca mamaliguta daca ma inviti :))
http://ramy-s.blogspot.com/
:)) Si daca ai sti ce mamaliga buna a iesit, perfecta pentru branza 😀
yamy yamy si mie imi plac foarte mult si am sa fac si eu saptamana viitoare pana intram in post imi plac cu piure
Te-ai gandit deja sa tii post? Bravo!
Arata foarte bine ficateii si imi place reteta. Deja salivez!
delicios!
Merci! :*
Vai, Adina, ce pofta de ficatei mi ai facut!!!!!
Pai gateste si tu! 🙂
Te pup
eu stiam ca adaca se pune sare de la inceput in reteta, ficateii se intaresc. sarea se adauga aproape de final. la tine nu s-au intarit ficateii?
Dana, ai dreptate! Se intaresc daca ii sarezi inainte/cand pui in tigaie pe foc, insa ai mei au fost la cuptor. Nu s-au modificat cu nimic, au ramas moi. Nici mie nu imi plac scrotosi..
Te pup :*
Hello! Mama e incantata! Presimt ca o sa vad in curand asa ceva in cuptor! 😀
Sarut mana, mama lui bibelou! 🙂 Mamele fac cele mai bune mancaruri din lume! Sa aveti pofta 🙂
Desi te urmaresc de ceva timp, cred ca e primul meu comentariu(acum am mai mult timp la dispozitie, am intrat in concediu de maternitate:)))
Vroiam sa iti spun ca ieri am incercat reteta ta, a iesit delicios!! Ca si mici diferente, eu am calit ceapa inainte (imi place gustul dulce ) iar sucul de rosii l-am facut din bulion(de casa) si ardei…si alte mirodenii.
E a doua reteta de-a ta incercata…si a doua care mi-a placut:) Asa ca..tine-o tot asa!:)
Te pup, Carmen
Carmen, iti multumesc pentru comentariu! Ma bucur ca iti place, sa va fie de bine!
Multe bucurii si sanatate pentru bebe si mami!
Te pup si eu cu drag.