Buna dimi, fetelor!
Astazi va voi prezenta o prajitura care e posibil sa vi se para ciudata. Nu va condamn, avand in vedere ingredientele, insa va indemn sa cititi mai departe si sa vedeti rezultatul final. Mai mult, va garantez ca daca o incercati prajitura aceasta cu morcov, o s-o iubiti!
Eu am incercat prima data o prajitura cu morcov in Mexic. Bineinteles ca atunci cand am vazut “carrot cake” am ridicat o spranceana /:). Totusi, am luat una sa o incerc. A fost momentul acela Perfect :), in care descoperi ceva care te e fix opusul gandului tau. Asa ca am consumat la greu prajitura aceasta :D. Cand am ajuns in tara, am cautat-o si am gasit-o doar la Starbucks. Dar e cumva cu crema de unt, parca nu m-a mai atras.
In gandul meu, pe undeva a ramas in continuare prajitura cu morcov si am decis sa caut pe net o reteta. Asa am dat peste cea propusa de Poca si m-am inarmat cu aparatul foto, vointa si ceva timp liber si am pasit in bucatarie pentru a o executa.
Ce am folosit:
– 2 lingurite scortisoara;
– 300 gr faina (nu le vedeti in foto de mai jos, dar sunt necesare);
– 300 gr zahar – desi pare mult, prajitura nu este foarte dulce;
– 1 plic praf copt;
– 50 ml lapte;
– 50 gr nuca;
– 2 lingurite nuca de cocos (nu sunt in foto, am uitat de ele la inceput);
– 3 oua;
– morcov – 380 gr am pus eu (maxim 400 grame);
– 120 gr ulei. Eu am pus ulei de cocos de la Nutiva, luat de pe iherb (ati vazut
aici comanda mea), l-ati mai vazut in retetele mele. Mi se pare extrem de delicios si pentru ca am eu ceva personal cu uleiul de floarea soarelui, il inlocuiesc cat de des pot.
Pasul 1. Razuim morcovii. Daca aveti un tata, un frate, un nepot, inmanati-i razatoarea si morcovul – eu una am imbatranit pana am razuit tot morcovul.
2. Cele trei oua se mixeaza cu zaharul pentru cateva minute, pana cand zaharul se topeste si compozitia se albeste.
Cam asa ceva:
3. Macinam nuca. Eu le-am aliniat ca sa vedeti si cocosul pe care il uitasem la inceput.
4. Amestecam scortisoara cu faina si praful de copt si cele doua nuci (nuca de cocos + nuca)
Si ele arata cam asa:
5. Adaugam uleiul in compozitie. Al meu era usor solidificat (si bun bun bun, delicios!)
Omogenizam:
6. Incepem sa adaugam faina+scortisoara+praful de copt in timp ce mixam:
7. Adaugam laptele:
8. Adaugam nuca de cocos + nuca:
9. A venit si momentul in care adaugam morcovul 🙂
Compozitia finala:
Pe care o transferam intr-o tava. Eu am pus vas de yena (jena – niciodata nu stiu cum ii zice de fapt). Daca nu aveti, tapetati o tava cu unt si faina sau puneti hartie de copt.
Nivelam si dam la cuptor. Eu am lasat-o cam 40 de minute la 165 grade. Va sfatuiesc sa o verificati din cand in cand.
Siiiiiiiiiii am scos din cuptor:
Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar (eu am pus si cocos, dar a alunecat):
Sectiune:
Impresii: este o prajitura aromata si extrem de gustoasa! Stiu ca asa spun la fiecare reteta de-a mea si la fiecare produs finit, dar aceasta chiar m-a fascinat! Se mentine bine 3 zile (atat a rezistat), eu am luat si la munca. Se simte scortisoara, morcovu’, cocosu’, ce mai, e un dezmat al aromelor. Imi place si ca nu e uscata, chiar apreciez lucrul acesta.
V-am convins sa incercati si voi prajitura cu morcov? Ati facut vreodata?
Va pupacesc 🙂
Am auzit de aceasta reteta dar nu am "vazut-o" niciodata.
Pic, cic promit ca o fac si eu. 🙂
Pupici si un weekend frumos!
Trebuie s-o faci, Dee! E foarte buna praji.
Te pup!
Am facut-o! 😀
E delicioasa, nu am am pus scortisoara si nuca pentru ca nu sunt fan, in rest am respectat-o intocmai. Yummmmm. 🙂
Pupici
Super! Ma bucur ca ti-a placut! Sa va fie de bine, Dee! Pupici.
Iami!Arata gustos!
Multumesc, Ana! 🙂
Hmmm…inedit as spune. E prima data cand aud de prajitura cu morcov. Oricum cred ca e tare buna si o sa-i dau ideea mamei poate-i face cu ochiul si o face si ea intr-o zi ca sa ma rasfete 😀
In alte ordine de idei vad ca si acum ai lumanarile simpatice. Trebuie sa recunosc ca nici eu nu le-am aprins inca. Sunt prea frumoase in suportul lor!
Mama mi-a spus ca ne facea cand eram mici, dar eu nu imi mai amintesc. Ai putea sa o incerci o data, e posibil sa iti placa 🙂
Cat despre lumanarele, am luat atunci vreo 4 cutii, din care una cred era pentru premiu. Cand am vazut ca nu ma pot hotari catre cine sa plece premiul, am mai oprit o cutie pentru mine si le-am pus pe celelalte pentru voi, ca sa fie cat de cat acelasi pachetel :). Din pacate, nu am mai gasit altele..
Te pup!
yummyyyy….am descoperit de putin timp blog ul tau. imi place pt ca postezi ca si mine cate putin din toate….moda, beauty, food…
prajitura este foarte buna, in zona unde locuiesc eu este o reteta des intalnita.
follow me on http://ramy-s.blogspot.com/
Buna, Ramy!
Ma bucur ca iti place in coltisorul meu :). Te mai astept!
Ramy, am incercat sa las un comentariu pe blogul tau, dar word verification nu mi-a mers deloc.
Ce bine arata!
Este prima data cand vad combinatia asta. Este foarte interesanta si trebuie sa fie si gustoasaaa!Yum-Yum! 🙂
S-o savurezi cu placere in continuare!;)
Andreea, multumesc!
Fuse, fuse si se duse 🙂
eu praji de asta cumparam de la o cofetarie din oras. E taaare buna :*
Ahaaa, eu n-am gasit pe aici pe nicaieri.
Pup ya!
Arata foarte bine, nu am auzit de aceasta reteta … dar uite ca intotdeuna inveti/vezi ceva nou. Take care, xoxo.
Da, intotdeauna mai e ceva de invatat 🙂
Multumesc de vizita, Raluca! :*
Dar ce pofta mi-ai facut! Bun, domne, bun! Doar are ingrediente magice (pentru mine). 🙂
Crantz, crantz 🙂
Te astept cu rezultate!
Ne spui si cat morcov ai folosit? La reteta scrie doar morcov, fara cantitate…
Eu ador prajitura cu morcov, ultima data am mancat la starbucks si a fost foarte buna!
Nattyyyyyy, iti multumesc pentru observatie! Se pare ca am sarit randul acela! 380 grame am folosit eu – trec in reteta acum.
Multumesc inca o data, te pup!
Ok multumesc, eu chiar vreau sa o fac, poate de asta am observat:)
Sa mi spui daca ti-a placut 🙂 Spor la gatit! :*
da da! e delicioasa! eu nu pun nuca, in rest de toate! :))
nu am facut-o pana acum ,dar mi-am notat reteta si o voi face si eu
da, am facut-o de multe ori, e superrrrr !
cand eram mica, mama colegei mele de banca facea prajitura cu morcov si tare imi placea sa o mananc in pauza ! Mereu ma gandesc la ea cand aud de prajitura aceasta. Sigur am sa o incerc si eu acum cand am aflat reteta !
Woaa, trebuie neaparat s-o incerc! <3
Astept impresii 😀
Eu o fac pentru buburuzele mele, e absolut delicioasa!
Schinteie Irina: ei, nici eu nu pun mereu, ca nu bat nucul in fiecare zi :))))
Iuliana Simona Ghizdavu: o sa iti placa daca iubesti scortisoara 🙂
imi place mult scortisoara ,mai ales cand fac prajitura cu mere 🙂
Laura L. Myrvold: ai tu alta reteta? <3 sau asta? :0
Grigoras Mihaela; ahaaaaa, nu stiai reteta? Acum nu mai ai scuza :)) trebuie sa o incerci. Si te astept cu impresii, chiar sper sa fie la fel ca in copilarie! Te pup :*
Ladunca Ionelia; o mamica harnicuta, bravo! :*
are tata nuci in gradina, dar nu prea imi place :))
Arata delicios! Se poate inlocui zaharul cu alt indulcitor? Faina alba merge inlocuita dar cu ce sa inlocuiesc 300 g de zahar, pare f mult
Alex, pare mult, dar nu e. Incearca zahar brun sau miere – oricum poti gusta oricand din compozitie ca sa vezi cum e.
Schinteie Irina :)) eiii, si cine vrea nu are.. of! 🙂
da este foarte buna
Prajitura ta sigur este mai gustoasa decat a mea , categoric o prepar si eu ! Si asa se apropie onomastica curand si ma tot gandesc ce desert mai altfel sa mai facem ! Imi place ca are in plus nuca si cocos , combinatiile acestea cu morcovi cred ca merg perfect ! E fain la prajitura aceasta ca ramane moale in interior , nu se usuca ! Te pup si multumesc de idee pentru o prajitura delicioasa ! 🙂
Cred ca sunt la fel de delicioase! Morcovul e un super ingredient in aceasta prajitura, desi initial ne da cu virgula ca apare si el 🙂
Poti inlocui zaharul alb cu cel brun, eu asa o sa fac cand am timp.
Te pup, daca o faci poate imi scrii cum ti-a iesit si daca v-a placut!
Pingback: Ce mănâncă bebeluşul meu: sărăţele cu dovleac copt şi seminţe - Super-Mami.Ro
[…] nu poţi detecta dovleacul, decât dacă eşti expert! Textura şi gustul m-a dus cu gândul la prăjitura cu morcov, deşi nu au nicio treabă una cu alta. Foarte versatil mixul de […]